..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Yaþam kýsa, sanat uzun, fýrsat aceleci, deney aldatýcýdýr. -Hippokrates
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
ÝzEdebiyat - Ýtiraflar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri

Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  

Bakirköy...
Erkan baykal
Þiir > Bireysel

Sirkeci'de tren istasyonundayým, Saat 12 dünkü zaman dayým, Ýnsanlar akýyor durmadan su gibi, Kimi elleri cebinde, kimi koþar adým. Kadýn erkek çocuk genç yaþlý, Vagonlar dolusu geçmiþ yaþam, Hangi durakta kimler iner belli deðil, Cankurtaran, Kumkapý, Yenikapý, Son durak hep Halkalý, Kýrmýzý þapkalý biletçi, Ver iki bilet biri geçmiþe, Biri 12.15 Bakýrköy'e

[DEVAMI]

 

 


 

 




Arama Motoru


• ÝzEdebiyat > Deneme > Ýtiraflar
221 
 Gece Yarýsý Hezeyanlarý  (Elif Demiröz)

Konuþulamadýk ne çok kelime varsa geldi bir araya; “cümle” dedik adýna. Paylaþýlamayan ne kadar endiþe varsa buluþtu bir sayfada, “þiir” dedik adýna/ Ve bunlar senin layýk olduðundan çok daha baþarýsýz itirafýmýn son satýrlarýydý..
222 
 Yalnýzlýk Ýsterisi  (ESRA VIZVIZ)

ARSIZ BÝR SON YAZMALIYIM
223 
 Bir Kitabý Tekrar Okumak  (Derya Karakoyun Doðan)

Bu yaþýma gelmeden önce hürmetle içimde yetiþtirdiklerim birer birer alýndý elimden. Ben farketmeden. Kinime tutsak olmuþ ben, fark etmeden.
224 
 Sessiz Bir Hýrçýnlýk Var (Dý) Üzerimde!  (Aysun GÜL)

Bir umutsuz elem kaplamýþ, karanlýk þehrin caddelere saplanan yüreðini. Bulut bulut olmuþ, daðlanmýþ beton-arme vicdanlarda. Tükenmek üzere, tükenmeyi tüketmeden!
225 
 açýlmamýþ mektuplarým-4  (ebru)

Soluðunun olduðu atmosferde olmakla bile mutlu olan ben, yangýn dolu gecelerde çýðlýk çýðlýða yakýyorum kendimin her bir parçasýný. Belki de gün gelecek sevecek bir ben bile kalmayacak. Sýrf seni sevebilmek için kendimden bile vazgeçtim görmüyor musun...
226 
 Allegro Moderato  (Elif Demiröz)

Bak, her satýr anlaþýlmaz, ancak yaþanýr bir fikr-i firarýn ta kendisi yine. Sense en güzel gülüþünle gözlerimin önünde. Bana güç verdiðin için nasýl teþekkür etsem az sana. Çok garip, yine bilmeyeceksin bu anlattýklarýmý da...
227 
 Söyle Sevgili Kendinden Ne Ýstedin  (osman demircan)

Seninle seviþmemi mi yoksa nü resmini yapmamý mý istersin? Seni öpücüklerle sevmemi mi yoksa tuallere çýplak resmini çizmemi mi daha çok istersin? Saçlarýný okþamamý mý istersin yoksa onlara gül takma mý istersin? Sana veda ederken gözlerine bakma mý yoksa gözlerimi yumarak gitmemi mi, söyle hayatta hiçbir isteði gerçekleþmemiþ sevgili ne istersin.
228 
 Belki Biraz Ýtiraf  (Mahnaz Forouzandeh)

Saçlarýma yazýlan þiirleri teker teker kýrptým gecenin karasýna, Bal köpüðü gözler ile bir daha asla dokunulmasýn diye.
229 
 Hüzün  (Hilal Sali)

Vakit tamamdýr.Þair yaza durur içinden geçenleri. Ama ne halinden anlayan çýkar ne de bir daha yüzüne gülen.
230 
 Oruç Baba"dan Aforizmalar - 21  (Ömer Faruk Hüsmüllü)

Eðer insanlar gölgelerine göre deðerlendirilseydi,günün en ileri saatine kadar sokaklar bomboþ kalýrdý;güneþin batacaðý sýrada ise sokaklarda iðne atsan yere düþmezdi! -Aþýkýn namusu mu;namuslunun aþký mý?
231 
 Siyah  (Anse Falit)

Yaðmur damlalarý bedenimin her yerini teker teker öperken, bende rüzgarý ellerimle tuttum ve her bir zerremden esmesi için ona izin verdim.
232 
 Keþkelerimin Listesini Yapsam 2  (seyfullah ÇALIÞKAN)

alýþmak, üretmek ve kazanmak adýna bize söylenenlerin yalan olduðunu biliyorum. Sabahýn köründen akþamýn karanlýðýna kadar aðýr iþlerde çalýþan insanlarýn her fýrsatta yorgun bedenlerini biraz olsun dinlendirebilmek için uyumaktan baþka çareleri mi var?
233 
 Cehennemde Kartopu  (BARIÞ BÝLGÝ)

Bu sabah sana uyandým her sabah olduðu gibi. Musluðu açýp sevdaný çarptým yüzüme. Hýzla pencereye koþup sabah rüzgarýnýn sýrtýndaki kokunu buyur ettim içeriye.
234 
 Oruç Baba’dan Aforizmalar - 44  (Ömer Faruk Hüsmüllü)

*Cahille tartýþma, ahmakla ortak iþ yapma; arif olaný baþýnýn tacý, seni seveni de kalbinin sultaný yap. *Doðayý dedemden aldýðým þekliyle, torunlarýma býrakamadýðým için suçluluk duyuyorum.*Ölümün hayýrlýsýný dilemek, en sýk edeceðin dua olsun.*Vicdan, her gün defalarca kurulan bir mahkemedir. Üstelik delilleri de öyle saðlamdýr ki…*Gemiye bindiysen, kaptana güvenmek, yapacaðýn en doðru iþtir.
235 
 Aþkýn, Ýbrahim'e Gebe Olduðu Zamanlar...  (EceM AynA(Sen git,ben toplarým kalanlarý...))

...Onlar da aþk gibi günahsýzlardý; lakin bir suretin vardý ki hepsine sýçradý... Ýbrahim oldu ahlak, mahrem bir cazibeye gözlerini baðlayýp, kýrdý putlarýný... Aþkýn, Ýbrahim'e gebe olduðu zamanlardý...
236 
 Lamekan Yalnýzlýðým  (deniz yavuz)

Gurbet kelimesi yoktu haznemde. Gitmene ihtimalim yoktu. Zamansýz gidiþinin tesellisini bulamadým ellerde...
237 
 Yýkanýyor Çehrem Yüzünle.  (AYFER TAHANCI)

"Günler eskiyecek. Mevsimler, seneler, dakikalar yitecek suya býrakýlan bir kâðýt gibi. Ve yüzün, yüzümden içte kalacak, bakmýþ olanýn,bakýp göremeyeceði bir gölge gibi. “Acý zamanla tesirini yitirir” tesellisi verilse de, hatýrda kalan her acý tazedir."
238 
 Caným Yanýyor Baba  (osman demircan)

Caným yanýyor baba. sen hep bir dað gibi durdun hayatýmda. Senin uçurumun ben oldum baba. hep korkular vardý bende senin yanýnda. Hayatýnýn ölümlü kýyýsýnda ben bir uçurum çiçeði gibi büyürken, sen çiçeði burnunda bir genç gibi taptaze kaldýn. Senin yanýnda ben yaþlandým baba. Ben bir çam gibi büyüdüm sen ise çam sakýzý çorban armaðaný vermek isterken bana bedenimde ve ruhumda yaralar açtýn. Bir çam aðacý gibi büyürken baba kabuk baðladým.
239 
 Basit Bir Ýnsaným  (osman demircan)

Basit bir insaným, basit bir insaným.Týpký musluktan damlayan bir su kadar ucuz bir insaným. Ben ne bir kiri temizleyebilirim ne de coþkun sular gibi çaðlayabilirim. Sadece küçük bir suyum. Dýþarda bardaktan boþalýrcasýna yaðmur yaðsa da, ben kendi bozuk dünyamda su koyuveren bir damlayým. Ne bulutlarý bilirim, ne de yapraklarda çiyim. Basit ve bozuk bir dünyanýn içinden sýzan dolu dolu bir damlayým. Ne dudak tanýrým ne de gözyaþý. Ben baþlýbaþýna bir problemim.
240 
 Aþk ve Gönül Üzerine Özlü Sözler  (Ömer Faruk Hüsmüllü)

*-Beden yorgunluðu, gönül yorgunluðunun yanýnda nedir ki? Bedeni birkaç dakikada, saatte; ya da günde dinlendirirsin. Ama gönül yorgunluðu bazen yýllarca sürer, bazen de bir ömür boyu.*-Benimle dilinle deðil, yüreðinle konuþ; bedeninle deðil, gözlerinle seviþ.*-Boþuna inleme, isyan etme! Acý çekmek âþýðýn alýnyazýsýdýr.*-Büyük bir aþk, büyük bir sevgi mi istiyorsun? O zaman büyük acýlara katlanabilme gücünün olup olmadýðýný da iyice düþünmelisin.

Önceki Sayfa  1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 
31 32 33 34 35 36  Sonraki Sayfa




son eklenenler
Son Söz
Gökhan
Deneme > Ýtiraflar
Direnç
Gökhan
Deneme > Ýtiraflar
Boþluklarda Ben
Aysel AKSÜMER
Deneme > Ýtiraflar
Þiþelerdeki Mektuplar
Gökhan
Deneme > Ýtiraflar
Yaþamak Nedir?
Yûþa Irmak
Deneme > Ýtiraflar
Mektup
Hasanberk Sökmen
Deneme > Ýtiraflar
Kusurlu Mesaj
Mahnaz Forouzandeh
Deneme > Ýtiraflar
Hayal Edemezsin
Mahnaz Forouzandeh
Deneme > Ýtiraflar
Sen ve Son II
Mahnaz Forouzandeh
Deneme > Ýtiraflar

 


 


Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © , 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.