..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Yalnýzlýk güzel birþey, ama birilerinin yanýnýza gelip yalnýzlýðýn güzel birþey olduðunu söylemesi gerekir. -Balzac
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
ÝzEdebiyat - Yazarlar ve Þairler
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri

Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  

Dindar Kýzýn Kendini Arama Çabalarý
Ýsa Kantarcý
Öykü > Sevgi ve Arkadaþlýk

Dindar Kýzýn Kendini Arama Çabalarý Simsiyah Hücremle Tanýþtýracaðým Ýnsanlarý Çünkü nasýl hayatta kaldýðýma dair formülleri kimse bilmiyor. Bu iþinize yarayacaktýr. Bu bedensel ve ruhani varlýðýnýzý tuzaklardan kurtarmanýza yardýmcý olabilir. Ruhsal kurtuluþ tek önemli þeyler hayatta. Gerisi yalandýr. Ve yaþam akýl almaz tuzak ve zehirlerle döþenmiþtir insanlar, þeytanlar ve kötücül enerjiler tarafýndan. Ýki intihar denemesi çok faydal

[DEVAMI]

 

 


 

 




Arama Motoru


• ÝzEdebiyat > Deneme > Yazarlar ve Þairler
81 
 Sözlence  (Ömer Akþahan)

Kazandýðýn an kaybettin demektir. Çünkü kazanmak, ayný zamanda bir vazgeçiþtir. Ýster bir piyango, ister yýllarca peþinde koþtuðun bir makam ya da iþ olsun, deðiþmez. Deðiþen yalnýzca yeni bir katmanda yol alacak olduðundur. Kazanmadan önceki konumda artýk olamazsýn.
82 
 Zulümname Üzerine  (Mustafa Mert)

Öyledir iþte Anadolu’nun topraðýyla yoðrulanlar, onun suyunu içip, güneþinde yananlar umutlarýný ve onurlarýný asla yitirmezler.
83 
 Minik Bebeðim  (FUNDA BÝLGÝLÝ)

Þimdi yeni bir gündoðumunda kelimelerim. Ýki kýzýmdan sonraki üçüncü çocuðumun doðum sevincini yaþar gibiyim. “Ýmzamý Býraktým Teninde” adýný verdiðim minik bebeðim artýk kucaðýmda. Bu güzel doðumu paylaþmak istedim sizlerle. Çünkü beni destekleyen, bana yazma gücü veren dostlar sayesinde kavuþtum bu kitaba. Okuduðum, beni okuyan, yorum yapan, yazýlarýmý kütüphanesine alan tüm Ýzedebiyat dostlarýna teþekkürler!
84 
 Yazarlara Duyuru  (Semrin ÞAHÝN)

ÖNCELÝKLE MERHABALAR BÝR DUYURUM VAR ARKADAÞLAR.. Ben ve bir arkadaþým içinde her tarz hikayenin olduðu(AÞK, KORKU, DUYGUSAL,CÝNAYET,FANTASTÝK,MACERA,KOMEDÝ )VB.. kýrk kiþiden oluþan bir hikaye kitabý çýkarmak istiyoruz. kendine güvenen kalemi kuvvetli her tarz yazarým dÝyen arkadaþlarýn bana ulaþtýklarý halinde itina ile anlatacðým projeyi.. kitabýmýz önce yazarýn fotosu ve kýsa özgeçmiþi ardýndan da hikayesi þeklinde olacaktýr.. SAYGILARIMLA...
85 
 Toprak Gönüllü Cengiz Aytmatov  (Adem KALINSAZ)

Yazdýðý eserlerle özelde Türk, genelde dünya edebiyatýna þeker gibi eserler kazandýran ünlü yazar Cengiz Aytmatov Kýrgýzistan’ýn Baþkenti Biþkek’in Talas Kasabasý’nýn Þeker Köyü’nden dünyaya merhaba demiþtir.
86 
 Mutlu Prens  (Hacer Aktaþ)

Birkaç soru takýlýyor aklýma. Acaba Oscar Wilde hangi kahramanla daha çok özdeþleþtirmiþti kendini? Kýrlangýçla mý yoksa mutlu prensle mi? Belki de her ikisiyle de…
87 
 Üstad  (Adem KALINSAZ)

Bir mecliste: “Üstad Ýskender Pala bu konuyu þöyle ifade ediyor.” demiþtik de, mecliste bulunan bir dostumuz: “Ýskender Pala ne zaman üstad oldu?” tepkisinde bulunmuþtu. Peki, üstad nedir? Ya da üstad kimdir, kime denir? Ýskender Pala üstad mýdýr?
88 
 Bir Öykü Kadar Kýsa, Bir Roman Kadar Derin Hayatlar  (Aysel AKSÜMER )

Sizlerle mutluluðumu paylaþmak istedim. Artýk benim de bir kitabým var. Ýsmi "Bir Öykü Kadar Kýsa, Bir Roman Kadar Derin Hayatlar". Darýsý kitap çýkarmak isteyen bütün dostlara. Bana þans dilemenizi istiyorum. Sevgiler.
89 
 Güneþçað Savaþçýsý Erdem Bayazýt  (Oðuz Düzgün)

Kabuðunuza çekilin yorganýnýzý çekin üstünüze Kalsýn titrek ve mavi elleriniz Bekleyin geliyor ölüm usulca Usulca girer koynunuza.
90 
 Vefatýnýn 30. Yýlýnda Trabzonlu Tarihçi Osman Turan  (M.NÝHAT MALKOÇ)

Deðerlerimiz ve deðerlilerimiz ne çabuk unutuldu. Sanki gözlerimiz baðlandý, kulaklarýmýz týkandý, idraklerimiz zincire vuruldu. Son senelerde büyüðü küçüðü tanýmaz olduk. Tarihimize ve bu ülkenin temel dinamiklerine sýrt çevirdik. Bu memleket için gece gündüz fikir üreten ve çalýþan kiþiler ölünce kimse onlarý hatýrlamaz oldu. Aslýnda kiþi maddeden dünyadan ayrýldýðý zaman deðil, hafýzalardan silindiði, hatýrlanmadýðý zaman ölür.
91 
 Okumak ve Yazmak En Soylu Eylemlerden Birisidir  (Ahmet Zeytinci)

Okumanýn ve yazmanýn sabýr gerektiren bir eylem olduðu gün gibi aþikar. Her gün, evet evet her gün deðiþirsiniz okuyunca... Bir saat önce ki, bir dakika önce ki, bir gün önce ki siz, siz deðilsinizdir artýk... Hayata dair daha anlamlý cümleler kurarsýnýz... Dolgun baþaklarýn, baþý da eðik olur. Bilgi ile dolan insan da alçak gönüllük her zaman ön plandadýr... ''Bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmanýn.'' aslýnda çok önemli olduðunu kavradýðýnýzda bir çok þeyi de halletmiþ olarak çýkarsýnýz diðer insanlarýn, topluluklarýn karþýsýna da...
92 
 Elbet Þiir Olacak Þairin Tesellisi  (Emine Piþiren)

Kadýn: - “Beni tanýmadýn mý,” dedi. Adam: - “Hayýr tanýmadým, ” dedi. Kadýn: -"Nasýl tanýmazsýn!" Ve kadýn hayretler içinde kaldý; þaþýrarak devam etti sözlerine:
93 
 Tarih Bize Anlatýyor 17  (Öner KARADAÐ)

köþe yazýlarýndan
94 
 Bir Edebiyat Sitesi Nasýl Yýllarca Ayakta Kalýr Nasýl Yaþatýlýr  (Ahmet Zeytinci)

Bir edebiyat sitesi tabi ki en baþta, baðlý bulunduðu ülkenin edebiyatýna ve þiirine azami derecede katký yapmak için kurulmuþtur. Her zaman edebiyat sitelerinde para ikinci plan olarak düþünülse de günümüzde paralý üyelik sistemine geçmiþ bir çok edebiyat sitesi de bulunmaktadýr. Yanlýþ anlaþýlmasýn bunlarý asla kýnayamayýz. Zaten paralý üyelik de zorunlu deðil, isteðe baðlý bir durumdur...
95 
 Sokrates Neden Yazmadý  (Murat M. UÐURLU)

Çaðdan çaða ulaþan Sokrates düþüncesinin bilinmesi gerçeðine karþý, düþünürün neden yazýlý eser býrakmadýðý sorusunu sormak gerektiði kanýsýndayým.
96 
 Ürpertici Bir Temas; Keyfekader Kahvesi  (leyla karaca)

Kitapta hikemî bir edep, sufîyane bir sezi, yazarýn kelimelerin bohçasýna sakladýðý bir çeyiz gibi korunuyor. Saflýk ve temizlik içinde dupduru, yalýn, hoþ bir sýzý kendini ele veriyor. Öykülerdeki oyun içinde oyun, zaman içinde zaman, kuþ bakýþý bir görünümle ama ayný zamanda tüm detaylarý ince ince, sabýrla çizen bir anlatým hakim.
97 
 Dipsiz Umman  (Þevket Baþýbüyük)

Bilmez miyim ben Kemal Hocam… Ben ki kýrk küsür yýlý bir içim su gibi tüketmiþ, kýrk beþlere merdiven dayatmýþým. Oysa daha dün gibi… Her þey ‘DÜN’ gibi… Bana dün gibi geliyor senin gýrtlak patlatýrcasýna bizlere ders anlattýklarýn… “Dipsiz Umman/Kemal Deniz” Hayýr, okumuyorum, bir içim su gibi yutuyorum; bazý mýsralarda tebessüm ederken bazý mýsralarda da gözyaþý, sel olup bu dipsiz ummanýn dibindeki sonsuzluða akýyorum…
98 
 Þinasi Özdenoðlu'nun Türkiye Sevdasý  (M.NÝHAT MALKOÇ)

Son dönem Türk þiirinin köþe taþlarýndan birisidir Þinasi Özdenoðlu!....Gümüþhaneli’dir köken olarak!...Þairliðinin yanýnda yazardýr da…Güçlü bir kalemi vardýr.
99 
 Kitap Bastýrmak Artýk Bir Hayal Oldu  (Ömer Faruk Hüsmüllü)

Amatörce yazan ve bu yazdýklarýný kitap olarak bastýrmak isteyen yazarlarýmýzýn morali bozulacak ama gerçeði de söylemek zorundayýz. Bu yazarlarýmýzýn istekleri artýk bir hayal olmaktan öte gidemez.
100 
 Uht"ul Mukaveme"ya Tanýk Mektuplar  (Þevket Baþýbüyük)

“Uht’ul Mukaveme” kavramý; “Ümmü’l Mukaveme’den” esinlenerek verdiði bir isim. “Ümmü’l Mukaveme”, “Direniþin Anasý” manasýna geliyormuþ… “Uht’ul Mukaveme” ise “Direniþin Kýz Kardeþi” manasýna gelmekteymiþ… Ben de bu yazýmda; hem tarihe not düþürmek hem de “Baþörtüsüne Özgürlük Yolunda Görülmüþtür” eserinin isminin; “Uht’ul Mukaveme’ya Tanýk Mektuplar” olarak zihnimde kodlayarak saklýyorum

Önceki Sayfa  1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14  Sonraki Sayfa




son eklenenler
Bir Çýðlýk
Yûþa Irmak
Deneme > Yazarlar ve Þairler
Âþýklýk Edebiyatý
Cahit KILIÇ
Deneme > Yazarlar ve Þairler
Deðiþimler Iþýðýnýz Olsun
Hüseyin Ýbiþ
Deneme > Yazarlar ve Þairler
Dilaver Cebeci
Yûþa Irmak
Deneme > Yazarlar ve Þairler
"Anlamý Yok Tüm Sözlerin"
Yûþa Irmak
Deneme > Yazarlar ve Þairler
Ýlla da Ben… Ben!..
Yûþa Irmak
Deneme > Yazarlar ve Þairler
Verem Edebiyatý
Yûþa Irmak
Deneme > Yazarlar ve Þairler
Sevgi - Li Edebiyat
GAYE DÝLEK GEZER
Deneme > Yazarlar ve Þairler
Günde 25 Dolar Artý Masraflar
Yûþa Irmak
Deneme > Yazarlar ve Þairler
Abdülbaki Gölpýnarlý
Yûþa Irmak
Deneme > Yazarlar ve Þairler
Tolstoy’un Karýsý
Yûþa Irmak
Deneme > Yazarlar ve Þairler
Deneme Ustasý Evliya Çelebi
Yûþa Irmak
Deneme > Yazarlar ve Þairler
Aramýzdaki Þeyler
Yûþa Irmak
Deneme > Yazarlar ve Þairler
Bizi Birleþtirenler
Yûþa Irmak
Deneme > Yazarlar ve Þairler

 


 


Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © , 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.