..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Matematiðe, yalnýzca yaratýcý bir sanat olduðu sürece ilgi duyarým. -Godfrey Hardy
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
ÝzEdebiyat - Yazarlar ve Þairler
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri

Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  

Ýbreti Alem
Zeliha Gökkan
Þiir > Aþk ve Romantizm

Ýbreti alem Sevda çölünde sürürdüm izini Buldum o kara gözlümü Aldým elime cümbüþü sazýmý Çaldým aþkýn özünü Çalkalanýr denizler vurur dalgalar Yýkanýr bütün kýyýlar Bundan ala duygu mu var Yok anam Yaþarým ölene kadar Bundan öte duygu mu var Yok iþte Yaþarým sonsuza kadar Bir ömür çekerim iþveli nazýný Alýrým bundan hazzýmý Bahara çevirdin kýþýmý ayazýmý Sildin kara yazýmý! Aþktan ölen var desinler ibreti alem b

[DEVAMI]

 

 


 

 




Arama Motoru


• ÝzEdebiyat > Deneme > Yazarlar ve Þairler
61 
 Okur Haklarý  (MUSTAFA ESER)

Okur herzaman haklýdýr.
62 
 Bu Dünyada Sevmeyenler Ahrette Neye Yarar?*  (leyla karaca)

Ama Hatice Eðilmez Kaya’nýn üslubundan bahsedeceksek gelin biz bu us ile kavramaya gönlü de dâhil edelim.
63 
 Bana Yalnýzlýðýný Söyle…  (adnan durmaz)

Þairleri dünyaya bakýþýna göre ayýrmak gerekir. Dünyanýn merkezine kendisini koyup, hep kendini yazanlar. Dünyaya bakarak yazanlar. Kendisini dünyayla birlikte yazanlar. Kendilerini yazarken baþkalarýný da yazanlar. Belki yalnýzca ikiye ayýrmak daha yerinde olur. Baþkalarýnýn duygularýný kendi duygularý yapabilmiþ olanlar. Kendi duygularýnýn dýþýný göremeyecek kadar kendileriyle olanlar. Mutlaka kiþinin kendi duygularýný reddetmesi, yok saymasý söz konusu deðil burada; zaten olanaksýz. Dünyayý ve insanlýðý bir bütün olarak kavrayan þairin yazdýðý yalnýzlýk, aþk, mutluluk þiirlerinde bizler kendi yüreðinize dokunan dizeler bulabiliriz.
64 
 Sen Yazma Osman  (Seyfullah ÇALIÞKAN)

Senin için siyasi þeyler de yazýyor da dediler. Yapma, etme gözünü seveyim. Ekmeðinden olursun. Eskiden böyle þeyler hoþ görülüyordu. Ama artýk devran deðiþti. Bir dilekçeyle kendini kapý önünde buluverirsin. Ýnsanlar öz be öz babasýný þikâyet ediyor. Sana mý acýyacak. Geçenlerde kadýnýn biri otuz yýllýk kocasýný þikâyet etmiþ. Cumhurbaþkanýmýza hakaret ediyor, demiþ. Polis evini basýp almýþ karga tulumba karakola götürmüþ. Senin aðzýnda diþin kalmamýþ, kulaðýn duymuyor, gözün görmüyormuþ. Azýcýk aklýný baþýna devþir. Zararýn neresinden dönsen kardýr.
65 
 Türk Þairler Ansiklopedisi 10 Cilt  (sabit ince)

TÜRK ÞAÝRLER ANSÝKLOPEDÝSÝ (10 Cilt -1000 Þair) 1.ANASAN Yayýnlarý olarak, bu ansiklopediyi 10 cilt olarak planlandýk. Her þaire 1 sayfa özgeçmiþ, iki sayfada þiirleri olmak üzere toplam 3 sayfa ayrýlacaktýr. Her ciltte 100 þair olacak ve þairler soyisim Alfabetik sýrasýna göre yer alacaklardýr. Resimler vesikalýk resim boyutunda olacak ve isteyen bayan þairlerimiz resimlerinin yayýnlanmasýný istemiyorlarsa resim kullanýlmayacaktýr. 2. Yaklaþýk 1000’e yakýn þair ve yazarýn yer alacaðý dev ansiklopedide yeni þair ve ozanlara da yer verilecektir. Ýlk ciltte yer alacak þairler kayýt sýrasýna göre kabul edilecek olup, 100. þairden sonrakiler 2. cilte alýnabileceklerdir. 3. Ansiklopediye þiirleri antoloji kitaplarýnda / dergi-gazetelerde yer alan þairler de katýlabilir.) Ancak son çýkan YAYININ , aþaðýdaki yayýnevine adresine gönderilmesi gerekmektedir. Çünkü ansiklopedi ilmi ve kaynak eser olduðundan, ispatlamak zorundayýz. Mutlaka bir þiiri veya yazýsýndan biri dergi, gazete veya internet de yayýnlanmasý gerekiyor. 4. Bir sayfada kýsa bir hayat hikayesi, fotoðraf, çýkan veya çýkacak þiir kitabý adý, web sayfasý ve e-mail adresi yer alacaktýr. Bu bilgilerin yer alacaðý aþaðýdaki form doldurulup, sabitince1@hotmail.com’a gönderilecektir. Mesaj ve katýlým bedeli alýndýðýnda bilgi verilmektedir. (Çünkü bazý mesajlar gelmediði için teyit edilmektedir.)
66 
 Yazar Konularý Nereden Alýr  (osman tatlý)

Ey simurg! Okuyucu etkilendiði ve kendisini bütünleþtirdiði yazýlarda hep yazarýn kendisini arar ve yazarýn kendi yaþadýklarýný kaleme aldýðýný düþünür. Yazara bunu nasýl yazdýnýz? Baþýnýza geçenleri mi yazdýnýz? Kimden etkilendiniz gibi sorular sorup dururlar. Özellikle yalnýzlýk, aþk, sevgi ve iliþkiler üzerine yazýlan deneme ve roman türlerinde yazan yazarlara sorulur.
67 
 Kafka Neden Hamamböceði Oldu  (Þevket Baþýbüyük)

afka (Alman edebiyatçý Franz Kafka’yý diyorum) mutsuzdu; ben de… Kafka yazdýklarýný beðenmiyordu; ben de yazýlarýmý beðenmiyorum… Kafka saðlýðýnda deðer görmedi; ben de… Kafka öldükten sonra anlaþýldý; ben henüz ölmediðim için ne zaman anlaþýlacaðýmý bilemiyorum. Kafka bir Yahudi çocuðuydu; ben (elhamdülillah) Müslüman’ým… Kafka’yý anlayan gün gelir beni de anlar… Ve Kafka’nýn eserleri yüz yýlardýr elden ele dolaþýp okunuyor; kim bilir yüz yýllar daha geçse de Kafka ve Kafkalar okunacaktýr… Belki geç ama er-geç anlaþýlacaktýr…
68 
 Edilgenlik Aforizmasýnda Öykü Kurmacasý  (Aydýn Akdeniz)

Öykü yazýldýkça karakterler belirginleþmeye baþlar. Bir el onlarý düþüncenin karanlýk, dipsiz derinliðinde uyuklarken bulmuþ çekip çýkarýyordur yüzeye. Direnirler mi? Sanmam, barýnacak beden bulmuþlardýr çünkü. Yazarýn boyun eðilecek iradesi üstelik o yaþlanýp giderken kendilerini ilk günkü canlýlýkla ölümsüz kýlacak sürece götürmektedir.
69 
 Doðumunun 100. Yýlýnda Üstad Necip Fazýl Kýsakürek  (M.NÝHAT MALKOÇ)

Bundan tam yüzyýl evvel doðan Üstad Necip Fazýl Kýsakürek,Türk þiirinin zirvesine postunu seren bir gönül eriydi.Ölümden asla korkmayan ve “Hiç güzel olmasaydý ölür müydü Peygamber?” diyen bu Allah dostunu,çok üzdüler bu dünyada.
70 
 Okucava, Arbat'ýn Yalnýz Þövalyesi  (Cahit KILIÇ)

Çoðumuzun tanýmadýðý þair Bulat Okucava'yý Arbat sokaðý ve Puþkin ile harmanlayarak yazdým.
71 
 Kemal Tahir'e Mapusaneden Mektuplar Üzerine  (Mustafa Mert)

Nazým Hikmet – Kemal Tahir’e Mapusaneden Mektuplar Nazým Hikmet’in 1940 yýlýndan 1950 yýlýna kadar kaldýðý Bursa Hapishanesinden Kemal Tahir’e yazdýðý mektuplarý okuyunca onun ne kadar deðerli bir sanatçý olduðu çok iyi anlaþýlýyor.
72 
 Yazarlýk Yolunda Ara Söz  (osman tatlý)

Ey aday! Yazarlýk yolunda mecnun ol ki, seni yolundan alýkoymaya kimsenin gücü yetmesin. Mecnun ol ki benliðin yazarlýðýnla bütünleþsin ve seni sen yapsýn. Mecnun ol ki ebedi olanýn peþinde koþacak inancý elde edebilesin. Mecnun ol ki kopyalar ve gelip geçici olanlar senin gözünü boyamasýn, gönlünü çelmesin. Mecnun ol ki yoluna çýkan bütün engelleri aþman kolaylaþsýn. Mecnun ol ki yüreðin sana rehberlik etsin.
73 
 Oðuz Atay'a Mektup  (Deniz Karafeyiz)

oðuz ataya
74 
 Þiir Yemekler  (Tayyibe Atay)

ne demiþtim? listede kadýn adý yok! acý bir durum!..kadýný þairden saymayan erkek edebiyat, kadýný konu edebiliyor ama þiirlerinde. kiminin ayten'i var, kimin Leyla'sý, kiminin Vera'sý...Süheyla'yý unuttm mu ne? unutur muyum hiç
75 
 Cengiz Aytmatov ve Mankurtlar  (Oðuz Düzgün)

Bugün biz de büyük bir acýyý, derin bir yalnýzlýðý yaþýyoruz. Büyük Üstad Cengiz Aytmatov en azýndan bedenen aramýzdan ayrýldý
76 
 Attila Ýlhan'ýn Ardýndan  (Mustafa Günay)

Attila Ýlhan'ýn aydýn kiþiliði ve þiirleri üzerine
77 
 Bir Portre/mustafa Düzleme  (Þevket Baþýbüyük)

Bilirsiniz sanatçýlar için, “dâhilik ve delilik arasýndaki ince çizgi” diye bir tabirden bahsedilir… Mustafa Düzleme bu ince çizgiden geçmiþ bir dahi… Sanatý uðruna birçok cenderelerden geçtiði halde sanatçý kimliðini/feryadýný duyuramamýþ bir sanatçý. Gelen ilhamlarý sustura sustura þimdi açýktan sesler duymaktaymýþ Mustafa Aðabey. Bunlardan bazýlarýný kayýt altýna almýþ. Tarihiile birlikte yazýya dökmüþ. Bana gösterdi, okudum, düþündüm, ‘hayýr’ dedim, ‘bunlar bir þizofrenin hezeyanlarý deðil, olsa olsa bir dahi sanatçýnýn iç yankýlarýdýr’ dedim.
78 
 Mehmet Nacar ve Sürgün Aþýklar Ýsimli Þiir Kitabý...  (KERÝM ÖZBEKLER)

Gaziantep'in ünlü þairlerinden Mehmet Nacar'ýn yayýnlamýþ olduðu 6. þiir kitabýnýn tanýtýmý...
79 
 Malatya'da Kültür Denilince...  (Þevket Baþýbüyük)

Malatya halkýnýn istifadesine sunmak üzere açmak istediði bilgisayar ve internetine kadar okuma merkezinden müteþekkil kütüphanenin bir odasýna Büyük Doðu’nun kurucu üyelerinden M. Sait Çekmegil’in, bir baþka okuma odasýna da Malatya ekolünü oluþturan Müftü Ýsmail Hatip Erzen’in kendi kaleminden çýkan kitaplarý ve kaynaðýndan beslenip “Malatya Ekolü”nü oluþturduðu kitaplar ile meydana getirilen kütüphaneyi kurarak halkýn istifadesine sunmayý düþünüyordu. Ne yazýk ki, ilimiz adýna kültürel açýdan ehem olan bu projesini gerçekleþtiremeden ikinci kez aday gösterilmedi… Umut ediyorum; Sayýn Akýn’ýn gerçekleþtiremediði bu projeyi Belediye Baþkanýmýz Sayýn Ahmet Çakýr gerçekleþtirir.. Bu unut ve beklentilerle, þehreminim Ahmet Çakýr’ýn kulaðý çýnlasýn…
80 
 Aþk Atýna Binen Sözün Zamanda Yolculuðu -  (adnan durmaz)

Kum taneleri gibi savrularak yaþardý orada insan.Yüzyýllar önceydi.Cahiliye adý verilen zamanlardý.Mekke’yi çevreleyen yüzlerce kabile,belirli zamanlarda Kâbe’ye gelip,orada duran kendi putlarýna tapýnýr,bayram ederdi.Þiir yarýþmalarý yapýlýr.Beðenilen þiirler Kâbe duvarlarýna asýlýrdý.Delikanlýlar sokakta genç kýzlara laf atacaklarý zaman,bir þairin adýný söyler,böylece o þairin en ünlü dizesini söylemiþ olurlardý.Genç kýzlar,adý anýlan þairin o dizesini anýnda bilirdi çünkü.Onlar da ayný yolla,bir þairin adýný söyleyerek yanýt verirlerdi âþýklarýna.Saray þairleri kasidenin bütün incelikleriyle þehirli þiirler yazarlardý.Çöl þairleri ise baþlý baþýna,fýrtýnalý yaþamlarýyla birer serüvenciydi çöl ahalisi arasýnda. Akîmû benî ummî sudûra matýyyikum fe'innî ilâ kavmin sivâkum le-emyelu ('Ey anamýn oðullarý! Yola hazýrlayýn bineklerinizi Bensiz gidin, çünkü baþka bir oymaktadýr benim gönlüm'

Önceki Sayfa  1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14  Sonraki Sayfa




son eklenenler
Bir Çýðlýk
Yûþa Irmak
Deneme > Yazarlar ve Þairler
Âþýklýk Edebiyatý
Cahit KILIÇ
Deneme > Yazarlar ve Þairler
Deðiþimler Iþýðýnýz Olsun
Hüseyin Ýbiþ
Deneme > Yazarlar ve Þairler
Dilaver Cebeci
Yûþa Irmak
Deneme > Yazarlar ve Þairler
"Anlamý Yok Tüm Sözlerin"
Yûþa Irmak
Deneme > Yazarlar ve Þairler
Ýlla da Ben… Ben!..
Yûþa Irmak
Deneme > Yazarlar ve Þairler
Verem Edebiyatý
Yûþa Irmak
Deneme > Yazarlar ve Þairler
Sevgi - Li Edebiyat
GAYE DÝLEK GEZER
Deneme > Yazarlar ve Þairler
Günde 25 Dolar Artý Masraflar
Yûþa Irmak
Deneme > Yazarlar ve Þairler
Abdülbaki Gölpýnarlý
Yûþa Irmak
Deneme > Yazarlar ve Þairler
Tolstoy’un Karýsý
Yûþa Irmak
Deneme > Yazarlar ve Þairler
Deneme Ustasý Evliya Çelebi
Yûþa Irmak
Deneme > Yazarlar ve Þairler
Aramýzdaki Þeyler
Yûþa Irmak
Deneme > Yazarlar ve Þairler
Bizi Birleþtirenler
Yûþa Irmak
Deneme > Yazarlar ve Þairler

 


 


Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © , 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.