..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
"Anka kuþu gibi yalnýzlýðý adet edin! Öyle hareket et ki, adýn daima dillerde dolaþsýn ama seni görmek olanaksýz olsun." -Fuzuli, Leyla ile Mecnun
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
ÝzEdebiyat - Yazarlar ve Þairler
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri

Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  

Santaronide Bu Kaçýncý Senfoni
Mesut Kuntan
Þiir > Yaþam

Diyorsun ya, Kýyýlarým, eteklerine sarýlmadan Deli fýrtýnalar, diner bakýþlarýnda Kirpiðin arasýndan, süzülür mehtap Gözü nemli ürkek, çocuk edalarýnda Yalan! Yýldýzlardan kalplere düþen Notasýz bestenin sahibi Anmayýn o yalancý þairleri Eðin, kýrýn, yakýn kalemlerini Diyorsun ya, Gün ayar ya, o an aklýna Sonradan gelir cevaplar Dün, bugün den ziyan olur Hayýrsýz boþ bu telaþlar Yalan! Öyle savrulsun da, sarsýn tenimi

[DEVAMI]

 

 


 

 




Arama Motoru


• ÝzEdebiyat > Deneme > Yazarlar ve Þairler
41 
 Günde 25 Dolar Artý Masraflar  (Yûþa Irmak)

Her ne kadar Leo Malet gibi bir Fransýz ustaya sahip olsa da kara roman, kara mizah daha ziyade Amerika’yla özdeþleþmiþ türler arasýnda yer alýr. Kara roman; klasik polisiyenin tersine, suçu istisnai bir hal olmaktan çýkarýp, toplumun geneline yayýlmýþ bir karabasan olarak ele alýr.
42 
 Kültür Bilinci  (Cahit KILIÇ)

Mistik Doðu coðrafyasýndan cýmbýzla çekerek Kars’ý ve Kars’ýn kültürel þahsiyetinde bizi, özümüzü, özümüzün kültür devlerinden birini mukayese yoluyla anlatmaya çalýþacaðým dilimin döndüðünce, edebî gücümün yettiðince...
43 
 Yozgat Fatih Sultan Mehmet Ortaokulunda Kariyer Günleri  (Ahmet Sargýn)

Okur Yazar Buluþmasý ve Kariyer günleri
44 
 Divan Edebiyatýnýn En Güzel Þairi  (kemal düz)

“ilk zevcim beni o kadar kýskanýrdý ki güzel giyinmekten, þiir yazmaktan menederdi. hatta kirpiklerimin uzunluðu gözlerime pek letâfet veriyor diye kirpiklerimi keserdi. onun mumanaatiyle þiirde eski kuvvetim kalmadý.”
45 
 Kýskanmak  (Yûþa Irmak)

Boþ laflarý satýn alan ve ne konuþtuðu hakkýnda en küçük bir fikri olmayan geveze insanlarý oldu bitti sevmem. Yani bana yapýlacak en büyük iþkence, herhalde çenesinin þirazesi kaçmýþ birini uzun süre dinletmek olurdu. Böyle birine katlanmaya mecbur kaldýðýmda ruhum daralýr ve üstüme garip bir fenalýk çöker. Daha da devam ederse oradan uzaklaþmak hatta kaçmak ve kaçarken de avazým çýktýðý kadar baðýrmak isterim…
46 
 Açýk Deniz Kenarýnda  (Yûþa Irmak)

Geçen hafta pazar günü kitaplýðýmý karýþtýrýrken Necatigil okumayý caným çekti… Ýnsanýn caný yazar okumayý çeker mi? Yani âþýklarýn birbirini görmeyi caný nasýl çekebiliyorsa yazarý da pekâlâ çekebilir deðil mi? Her ne ise, yazarýn kitaplýðýmda neredeyse bütün þiir kitaplarý varmýþ. Hangi ara almýþým bu kitaplarý hatýrlamýyor olsam da elimdeki tüm kitaplarý bir araya getirip her haftasonunda kendim için Necatigil okuma günü planladým hýzlýca…
47 
 Sonbahar Sololarý  (Ömer Akþahan)

Ömer Akþahan gazeteciliðini, felsefesini, edebiyat dilini belirlerken insandan yana oluþun ölçütlerini yazýlarýna da yansýtýyor.
48 
 Bir Cumartesi Akþamý,  (Yûþa Irmak)

Bu hayatta iki þeyi çok severim, birincisi; ruhum, özüm, kelamým, hitabým, caným, cananým, nigar yüzlü, Bestemin dudaklarýndan dökülen herhangi bir þiiri dinlemek, ikincisi kitaplýðýmdan elime aldýðým o kitabý okumak…
49 
 ""inan""dýklarýnýn Peþindeki Mustafa  (volkan ocak)

Bir ülkede bozulmadan aç susuz kalmak pahasýna ille de bilim demek
50 
 Köþe Yazarlýðý  (Ömer Akþahan)

Ýnternet her þeyde olduðu gibi yazarlýk konusunda da bir çýðýr açtý. Daha düne kadar ülke genelinde irili ufaklý yüzlerce gazetede köþe yazarlýðý yapanlarýn sayýsý 700 kadar iken bugün bu sayý internet gazeteciliði sayesinde nereye ulaþtýðý kestirilemiyor.
51 
 "Kýrlangýç Yýldýzý" ve Leyla Þahin  (Ali ÞAHÝN)

Bir kitap ve bir þairden hareketle 80 sonrasý þiirimize bir yaklaþým denemesi, deðinmeler...
52 
 Hermann Hesse'den Mektup Var  (Mustafa Günay)

Hesse'nin mektuplarý ve düþündürdükleri...
53 
 Eðitimci - Yazar Halit Ertuðrul'u Dinlerken...  (M.NÝHAT MALKOÇ)

Kýymetli bir dost, akademisyen, araþtýrmacý yazar, bunlarýn ötesinde ve fevkinde bir gönül insaný olan Dr. Halit Ertuðrul’u bütün dinleyiciler pürdikkat dinledi. Ertuðrul’un sözlerinden daha çok; verdiði yaþanmýþ örnekler, hayattan getirdiði pratikler dinleyicileri etkiledi. Konuþmasý boyunca deðiþik yörelerden, yurtdýþýndan ve kendisinden yaþanmýþ hikâyeler anlattý. Bu ibretlik anlatýlar, yaþanmýþ olaylar olduðu için dinleyenlerin gözlerini yaþarttýlar. Ben de çok etkilendim, duygulandým. Çünkü anlatýlanlarýn çoðu trajikti. Anlatýlanlarýn bazýlarýnýn baþý dramatik, sonu mutlu; bazýlarýnýn baþý mutlu, sonu trajikti. Bu güzel sohbetten herkes çok istifade etti. Dinleyicilerin çoðunun hayatýnda yepyeni ve tertemiz bir sayfa açýldý. Sohbetin en kazançlý tarafý da buydu zaten. Deðerli gönül insaný Halit Ertuðrul’u tanýmaktan ve onunla sohbet etmekten büyük haz aldým. Allah böyle insanlarýn sayýsýný artýrsýn. Çünkü onlar bozulan toplumu düzeltecek gerçek mürebbilerdir.
54 
 Edebiyat ve Þiir Halka Ýndiði Zaman Göklere Yükselir  (Ahmet Zeytinci)

Sanat, hele de edebiyat ve þiir bizi alýp götürmeli, geniþ ufuklar açmalý ruhumuzda, benliðimizde... Bunu baþaramýyorsa, okunan bir þiir ya da nesir, sýkýlýrýz hemen, hem yazýdan, hem de yazarýndan... Hatta ufak böbürlenmelerimize bile yol açar ''Pöh! Bu da neymiþ ki ben bundan daha iyilerini yazarým bir kere.'' diye aklýmýzýn köþesinden de geçirmeden edemeyiz...
55 
 Poetika// Sanatsal Yaratý Üstüne Fikir Uçuþmalarý (Iv)  (Vildan Sevil)

Anlý þanlý poetikalarý bulup okumak olasý. Ben sizlere internette þiirleriyle tanýþtýðým iki ozan/þairin, güzelduyu yaratýcýlýðý sürecini, bunalýmýný, sancýsýný nasýl yaþadýklarýný kendi dillerinden aktarmak istiyorum. Ýþte adeta poetika. Birlikte izleyelim:
56 
 Dündar Taþer'in Büyük Türkiyesi  (Serdar ULUSOY)

Kýymetli okurlarým Türk siyasi hayatýnýn ve Türk Dünyasýnýn en önemli fikir adamlarý arasýnda yerini alan Dündar Taþer, Türk milliyetçilerinin Türkmen aðasý,dava ve gönül erini, vefatýnýn 38 yýlýnda kendilerini hatýrlayarak ruhu þad olsun diyorum. Dündar Taþer’in Büyük Türkiyesi’ni bende her Türk milliyetçi ve Türkiye sevdalýsý gibi kütüphanemin en güzel yerinde tutmaktayým.Arada bir, hiç sýkýlmadan tekrar göz attýðým nadir kitaplar arasýnda yerini almýþtýr.Bu eser Türk milletine; rotasý bozulmayacak bir yön vererek tarihe geçmiþtir.
57 
 Yazar Kimliði  (osman tatlý)

Egolu yazarlar süslü cümlelerle halkla alay edercesine prim yapar. Leþe konan akbabalar gibi kavgaya tutuþurlar. Daha çok hangisi halkýn gözünü oyacak diye.
58 
 Fahir Atakoðlu  (neslihanca)

Yorucu bir gün daha bitmiþti. Evimin kapýsýndan içeri girer girmez, bilgisayarýn olduðu odaya daldým. Beni rahatlatacak bir müziðe ihtiyacým vardý. Masaüstünde duran Fahir Atakoðlu'nun parçalarýna bir göz attým. Hepsi birbirinden güzel ve þahaneydi. Rumelihisarý dosyasýný açtým. Kendi sitesinden indirdiðim, konser kaydýnýn bulunduðu dosyaydý bu. Onu dinlerken insan, kendinden geçiyor, bir hayal âleminin içine dalýyor. Yazýlarýmý yazarken, beni rahatlatan, ilham kaynaðý olan bu müziði gece gündüz dinliyorum.
59 
 Þair Sedat Umran  (Yusuf Ziya)

“Mustafa’yla görüþüyor musunuz?” dedim. Bana “Hangi Mustafa? Filiz’in abisi mi?” diye sordu.
60 
 Bana Yalnýzlýðýný Söyle/  (adnan durmaz)

Yalnýzlýk bir yaðmura benzer, Yükselir akþamlara denizlerden Uzak, ýssýz ovalardan eser, Aðar gider göklere, her zaman göklerdedir Ve kentin üstüne göklerden düþer.

Önceki Sayfa  1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14  Sonraki Sayfa




son eklenenler
Bir Çýðlýk
Yûþa Irmak
Deneme > Yazarlar ve Þairler
Âþýklýk Edebiyatý
Cahit KILIÇ
Deneme > Yazarlar ve Þairler
Deðiþimler Iþýðýnýz Olsun
Hüseyin Ýbiþ
Deneme > Yazarlar ve Þairler
Dilaver Cebeci
Yûþa Irmak
Deneme > Yazarlar ve Þairler
"Anlamý Yok Tüm Sözlerin"
Yûþa Irmak
Deneme > Yazarlar ve Þairler
Ýlla da Ben… Ben!..
Yûþa Irmak
Deneme > Yazarlar ve Þairler
Verem Edebiyatý
Yûþa Irmak
Deneme > Yazarlar ve Þairler
Sevgi - Li Edebiyat
GAYE DÝLEK GEZER
Deneme > Yazarlar ve Þairler
Günde 25 Dolar Artý Masraflar
Yûþa Irmak
Deneme > Yazarlar ve Þairler
Abdülbaki Gölpýnarlý
Yûþa Irmak
Deneme > Yazarlar ve Þairler
Tolstoy’un Karýsý
Yûþa Irmak
Deneme > Yazarlar ve Þairler
Deneme Ustasý Evliya Çelebi
Yûþa Irmak
Deneme > Yazarlar ve Þairler
Aramýzdaki Þeyler
Yûþa Irmak
Deneme > Yazarlar ve Þairler
Bizi Birleþtirenler
Yûþa Irmak
Deneme > Yazarlar ve Þairler

 


 


Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © , 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.