..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Güzel birþeyin fazlasý harika olabilir -Mae West
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
ÝzEdebiyat - Din
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri

Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  

Bayrammý Deðiþti
Orhan Bani
Þiir > Garip

Bayrammý deðiþti, benmi bilmedim, Bayram gelmiþ duydum, bana gelmedi Belki o da sordu, nerdedir diye, demek bulamadý, soran olmadý Hani oruç tutan Bayram ederdi, dost dostunu arar, halin ne derdi Hani kardeþ idik, mümin sorardý, demek eskidenmiþ, soran olmadý Ne þeker isterim, þerbet istemem, hiç sýlam olmadý, gurbettir demem Eðri söyleyene, doðru söylemem, arife aramaz, Bayram sormadý Oruç Hakkýn emri, Hakka uyarým, orucun sonrasý Bay

[DEVAMI]

 

 


 

 




Arama Motoru


• ÝzEdebiyat > Ýnceleme > Din
141 
 Ölü Ruhlarýn Diriliþi; Hac  (Fuat Türker)

Dünya giysilerinden soyunan insan, girdiði ihramýn kendisi için takva elbisesi olmasýna niyet eder. Bu umutla gönülden baðýþlanma diler, nasuh bir tevbe ile tevbe eder. Yeniden eski hatalarýna dönmemek için Rabb’ine yönelir içten dua eder.
142 
 Peygamber (Asm) Ýle Dirilmek  (Fuat Türker)

O’nun tebliði kýyamete dek geçerlidir. O’nun tebliði bizim de tebliðimiz, O’nun tevhid mücadelesi bizim de tevhid mücadelemizdir.
143 
 "Peygamberlere Rabb"lerinden Verilenlere Ýman Ettik" - I  (Fuat Türker)

Allah katýnda din tektir. Parçalara ayrýlýp özünden saptýkça, bozuldukça Allah resûller göndererek gerçeði tekrar hatýrlatmýþ, tüm peygamberler ayný hak dini teblið etmiþlerdir.
144 
 Kýyamet Günü  (Fuat Türker)

Kýyamet, insanlarýn hiç düþünmedikleri bir anda, daha önce hiç duymadýklarý bir sesin duyulmasý ile baþlar. Ve insanlar her þeyin çok yolunda gittiðini ve o þekilde deðiþmeden devam edeceðini düþündükleri anda, ani bir yakalanýþla yakalanýrlar.
145 
 Baðnazlar Atalarýnýn Dinini Yaþarlar  (Fuat Türker)

Ýnsaný en büyük zarara sokacak olan da, eskilerden kalan kalýplaþmýþ bilgilere körü körüne baðlýlýðýn din konusunda yaþanmasýdýr. Ýnsanlarýn büyük çoðunluðu, Allah’ýn dini yerine, gelenek, adet ve atalarýndan kalma hatalý uygulamalarla birleþtirdikleri kendi dinlerini yaþarlar.
146 
 Dua Müminin Silâhýdýr  (M.NÝHAT MALKOÇ)

Dua, Allah’a karþý raðbet,niyaz,yalvarýþ,tazarru,salât,namaz ;Cenab-ý Hakk’tan hayýr ve rahmet dilemek;Allah’ýn rýzasýný,hidayet ve istikamete muvaffakiyeti dilemek,yalvarmak;Peygamber(A.S.M.)’a salâvat getirmek;birisini çaðýrmak
147 
 Müminler Üzerindeki Þefkat Kanatlarý  (Fuat Türker)

"Alemlere Rahmet" olarak gönderilen Peygamberimiz (sav) þakacý, güzel ve hikmetli espriler yapan bir insandý. Çok yakýþýklýydý; tertemizdi ve hep mis gibi gül kokardý. Yüzü pembe-beyaz, gözleri simsiyah ve sürmeli, sakalý siyah, kirpikleri uzun ve kývrýktý.
148 
 Sünneti Gerçek Anlamda Nasýl Ýhya Edebiliriz?  (Fuat Türker)

Allah, yolunda cihad eden kullarýný koruyacaðýný bildirir. Allah’ýn vaadinden dönmeyeceðinin bilincinde olan Müslümanlarýn, "kýnayanýn kýnamasýndan korkmadan", Peygamberimiz (sav)’in sünnetine uyarak Kur’an ahlakýný insanlara anlatmalarý gerekir. Bu, Allah’ýn hoþnut olacaðý ve karþýlýðýnda insanlarý rahmeti ve cenneti ile müjdelediði iman alametidir.
149 
 Ramazan Ufku  (M.NÝHAT MALKOÇ)

Müslümanlarýn gönlü bir hoþ artýk.. . On bir ayýn sultaný Ramazan-ý Þerife bir kez daha eriþmenin bahtiyarlýðýný yaþýyoruz.Recep,Þaban,iþte geldi Ramazan. . .
150 
 Kurban Bayramýnýn Anlamýna Vakýf Olmak  (M.NÝHAT MALKOÇ)

Kurban Ýslam itaat kültürünün önemli bir yansýmasýdýr. Zorlu bir imtihana tabi olduðumuz bu dünyada bedenî ve malî ibadetlerle görevli kýlýnmýþýz. Ýbadetlerimizi Allah’ý hoþnut etmek, gazabýndan uzak durmak için büyük bir aþkla ve þevle yerine getiririz. Vaktinde ifa etmemiz gereken ibadetlerden birisi de kurban kesmektir. Fakat bu sadece malî gücü yeterli olanlara yönelik bir emirdir. Gücü yetmeyenlerin böyle bir sorumluluðu yoktur.
151 
 Çaðlara Iþýk Tutan  (Fuat Türker)

Ýki yüzlü davranan ve tuzak kurmaya çalýþan, atalarýnýn dininden vazgeçmeyen, nefislerine uygun baþka bir Kur’an getirmesini söyleyen, Peygamberimiz (sav)’i tutuklamak, sürmek hatta öldürmek isteyen çok sayýda insan olmuþtur.
152 
 Muhammed'in Hatice'si - II  (Fuat Türker)

Allah sana daha hayýrlý zevceler verdi" diyen Hz. Aiþe(ra)’ya, Resûlullah(sav) þöyle cevap verir: "Hayýr, gerçek senin dediðin gibi deðildir; kimse bana inanmadýðý zaman bana inanan o idi, herkes Allah’a ortak koþarken o Müslümanlýðý kabul etmiþti, benim hiçbir yardýmcým yok iken o bana yardým ediyordu!"
153 
 Velayet-i Fakih  (Muhammed CAN)

bir (1) anlaþýldý ise sorun yok
154 
 Gerçek Ýyilik Nedir?  (Fuat Türker)

Mü’min kendi ihtiyacý olsa bile yoksula ve yetime yardým eden, sevdiklerinden özveride bulunan samimi bir kuldur. Ýyilik ve yardýmý karþýlýksýz yapar ve baþkalarýný da iyiliðe özendirir. Tek hedefi, "Biz size, ancak Allah’ýn yüzü (rýzasý) için yediriyoruz; sizden ne bir karþýlýk istiyoruz, ne bir teþekkür. Çünkü biz, asýk suratlý, zorlu bir gün nedeniyle Rabbimizden korkuyoruz." (Ýnsan Suresi, 9–10) ayetiyle de bildirildiði gibi, Rabb’inin hoþnutluðudur.
155 
 Nasýl Zengin Olunur?  (Fuat Türker)

Servetle azgýnlaþýp þýmarmayan ve þükredici olanlar, serveti alýndýðýnda ise tevekkül ve sabýr gösterenler Allah’ýn razý olduðu kullardýr.
156 
 Orta Asya Þamani Topluluklarý Üzerine Notlar 2  (Ýbrahim Balcý)

Orta Asya Þamani inanç sisteminde "Oba"kavramýnýn yeri üzerine bir inceleme
157 
 Kur'an'ý Anlayamayanlar  (Fuat Türker)

Kur’an’da çeliþki yoktur; çeliþki, nefislerini gözeten düþük akýllý kimselerin bozuk mantýk örgülerindedir. Kur’an, verdiði örnekler karþýsýnda bu kiþilerin þaþkýnlýkla, "Allah bu örnekle neyi anlatmak istedi?" dediklerini haber verir.
158 
 Muhammed'in Hatice'si  (Fuat Türker)

Asaleti, nezaketi ve zenginliðinin yaný sýra cömert, yaþadýðý ataerkil toplumdaki kadýnlardan çok farklý, imaný ve kiþiliðiyle zirvedeki kutlu kadýn. Bilgili, kültürlü ve donanýmlý.
159 
 "Peygamberlere Rabb'lerinden Verilenlere Ýman Ettik" - II  (Fuat Türker)

Peygamberimiz’i(sav) savunmak/desteklemek de, ancak Kur’an’a tabi olarak, O’nun gibi Kur’an ahlâkýný yaymaya çalýþarak ve O’nun üstün kiþilik özelliklerini kazanmaya gayret ederek mümkün olacaktýr.
160 
 Þefkat Peygamberi  (Fuat Türker)

Peygamberimiz(sav)’in insanlarý Kur’an ahlâkýna yaklaþtýran ve kalpleri imana ýsýndýran sevgisi, ince düþüncesi ve þefkati, bizlerin de kazanmamýz gereken önemli özelliklerdir.

Önceki Sayfa  1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11  Sonraki Sayfa




son eklenenler

 


 


Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © , 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.