..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
"Ýþimden büyük tat aldýðýmý söylemeliyim." -John Steinbeck
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
ÝzEdebiyat - Din
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri

Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  

Köylü Kýz Kezban
Ýsa Kantarcý
Roman > Aþk Romaný

Köylü Kýz Kezban 1 Sabahýn erken saatleriydi, bölgede 3 gündür kar fýrtýnasý vardý, yoðun rüzgarla kýrbaç gibi yaðan ince kar insana nefes aldýrmýyor, her þeyi zora, ister istemez kanlý bir mücadeleye sokuyordu. Daðýn yamacýnda 3 kiþi kaplumbaða gibi ilerlemeye çalýþýyordu, dizlerine kadar kara batmýþlardý, bu üç adam elektrik onarým arýza ekibiydi, adamlardan biri çok öndeydi, yumuþak ve derin karda ilerlemekten nefes nefese kalmýþlard

[DEVAMI]

 

 


 

 




Arama Motoru


• ÝzEdebiyat > Ýnceleme > Din
181 
 Çocuða Allah Korkusu Nasýl Anlatýlmalý?  (Fuat Türker)

"Depremden korkan, daha doðrusu "en güçlü" babasýnýn kaçýþýna mâna veremeyen çocuk, Yüce Allah’ýn iradesi olmadan yapraðýn bile kýmýldayamayacaðýný bilseydi, hadiseyi zihninin derinliklerinde iz býrakmadan, zararsýz geçirebilirdi."
182 
 Kur"an Ahlaký Hakim Olacak  (Fuat Türker)

Güçlü bir beraberlik ve dayanýþma içindeki Ýslam aleminin ortak sesi olacak, dünyaya hoþgörüyü öðretecek, Müslüman olan ve olmayan her insana refah ve huzur getirecek olan Ýslam uygarlýðýnýn yeniden inþasý için çaba göstermek, en önemli sorumluluklarýmýzdan olmalý.
183 
 Xilaskar Olduðundandýr.  (Həbib Müntəzir)

Xilaskar olduðundandýr.
184 
 Gerçek Sabýr  (Fuat Türker)

Toplumda sabýr, insanýn yaþamý boyunca karþýlaþtýðý zorluklara direnmesi, katlanmasý ve tahammül etmesi olarak bilinir. Bu düþünceye göre sabýr ‘bir yere kadardýr’ ve insanýn ‘burasýna kadar geldiðinde’ ise ‘taþmasý’ doðal karþýlanýr. Hatta insanlar arasýndaki en sabýrlý kiþiye “sabýr taþý” denir ve o bile zaman zaman sabrý ‘tükenip, çatlayabilir.’
185 
 Ramazan Güzel Ahlaka Ulaþtýrmalý  (Fuat Türker)

Ýmtihanýn gereði olarak zayýf yaratýlmýþtýr insan; uykusu gelir, acýkýr, yorulur… Zaaflarýný yenerek Allah’ýn hoþnutluðu amacýyla kendisini kontrol edebilen insan, ruh terbiyesinin ilk adýmýný atmýþtýr. Bu nedenle tüm diðer ibadetler gibi, oruç tutmak da kiþinin imanýnýn derinleþmesine vesile olur.
186 
 Kabul Edilen Tevbe  (Fuat Türker)

... ‘nasuh tevbe’, tevbenin o günahý bir daha asla iþlememek niyetiyle yapýlmasý anlamýndadýr. Nasuh tevbe, piþmanlýðý kalpte hissetmek, dille baðýþlanma dilemek, bedenen de günahý terk etmek ve ondan uzak durmaktýr. Kuþkusuz bu bilgi, her günah için yalnýzca bir kez tevbe edileceði anlamýnda deðildir.
187 
 Ýmana Zulüm Karýþtýrmak Ne Demektir?  (Fuat Türker)

’Ýmana zulüm karýþtýrmak’ insanýn, Allah’ýn büyüklüðünü, gücünü kavramasýna, dünyada ve ahirette gerçek mutluluðu ve kurtuluþu için hak dine uymasý gerektiðini bilmesine raðmen, din dýþý ahlâk özelliklerinden kopamamasýdýr... Bu kiþiler imaný yaþarlar ancak nefsani istekleriyle/çýkarlarýyla çeliþen durumlarda ya da zorluk zamanlarýnda, Kur’anî davranýþlar yerine din dýþý tavýrlar sergilerler.
188 
 Nimete Þükür Esastýr  (M.NÝHAT MALKOÇ)

Biz insanlar,pek çok hareketimizle kendi bünyemizde tezat oluþtururuz.Ýnsanlar bize herhangi bir þey verince teþekkür eder,hatta çok kere karþýsýnda iki büklüm oluruz.Fakat nimetlerin mutlak sahibi olan Allah’a teþekkür etmeyi her nedense ihmal eder
189 
 Kur'an'da Zamanýn Göreceliði  (Fuat Türker)

Modern bilimce doðrulanan, zamanýn, yaþanan olaya, mekâna ve koþullara göre deðiþen bir algý olduðu gerçeðini Kur’an ayetlerinde görebiliriz.
190 
 Batýnýndan Bakmak  (Fuat Türker)

Fransýz düþünür René Descartes de, insan ruhunun bedenle maddesel baðlantýsýný aramýþ, sonunda bu baðlantýnýn, pineal bez (epifiz) üzerinden kurulduðunu düþünmüþtür. Pineal bez, onun vücutta simetrik yapýda olmayan ve merkezi yerleþimli olarak gördüðü tek organeldir ve günümüzde biyolojik saatin merkezini oluþturduðu anlaþýlmýþtýr. Descartes, bunu ruhun evi/sandalyesi olarak kabul eder.
191 
 Müminlere Atýlan Ýftiralar  (Fuat Türker)

Ýftiraya uðrayan müminin gösterdiði sabýr, tevekkül ve kararlýklýk, inkarcýlarýn küçük düþürme amaçlarýnýn tam aksine onu onu deðerli kýlar, derecesini artýrýr. Ýftirayý atan fasýklarý ise aþaðýlatýcý azaba yaklaþtýrýr.
192 
 Ýslâmiyet Irkçýlýðý Lânetlemiþtir  (M.NÝHAT MALKOÇ)

Allah,dünyayý yarattýktan sonra Hz. Adem Aleyhisselâmý halketmiþtir.Onun sol kaburga kemiðinden de eþi Hz.Havva’yý vücuda getirmiþtir.Bu çift,zamanla çoðalarak bugünkü insanlýðýn oluþumuna zemin hazýrlamýþtýr.
193 
 Ýnsanlar Neden Mutsuz?  (Fuat Türker)

Ýnsanlarýn pek çoðunun mutlu olmak için bulduklarý çözümler din dýþý cahiliyenin alternatifleridir ki bu denemeler onlara birþey kazandýrmaz. Çünkü cahiliye sistemleri temelde birbirinden farklý deðildir; insanlar, mekanlar ve koþullar deðiþse de yaþanan kaygýlar, amaçlar hep aynýdýr. Zengin ya da yoksul, kültürlü ya da varoþlarda yaþayan kiþinin de, orta halli olan insanýn da asýl hedefi dünya hayatýna yöneliktir.
194 
 Toplumdaki "Mantýk" Dini  (Fuat Türker)

Kuran’da, müminlerin tüm yaþamlarýnýn Rabbimiz’in hoþnutluðuna uygun olduðu bildirilir. Salih müminler, her ne iþ yapýyor olsalar, okula gidiyor da olsalar, ticaretle uðraþýyor da olsalar, tüm gün evde de bulunsalar, hasta ya da saðlýklý da olsalar yalnýzca Allah’ýn hoþnutluðu için yaþarlar. Çok açýktýr ki, samimi müminlerin yaþamýnda “biraz Allah rýzasý için, biraz nefsi için” gibi bir ayrým asla yoktur. Yaptýklarý her iþte yalnýzca Allah’ýn hoþnutluðunu kazanma çabasý vardýr. Samimi müminler dini yalnýzca Allah için yaþarlar.
195 
 Deccal Faaliyette Ya Müslümanlar?  (Fuat Türker)

Deccal'in fikir sistemi ve kurduðu tuzaklar, insanlarý Allah'ýn yolundan engellemek için kurulmuþ özel yöntemlerdir. Peygamberimiz'in (sav) de hadislerinde dikkat çektiði Deccal'in tuzaklarýnýn büyüklüðü ve fitnesi, samimi müminler dýþýnda, neredeyse tüm insanlýðý içine alabilecek boyuttadýr. Bugün tüm dünyada yaþanan ahlâki dejenerasyon ve karmaþa ortamý, bu fitnenin boyutlarýný gösterir... Peki Deccal böylesine yoðun faaliyet halinde iken Müslümanlar, dünyayý etkisi altýna alan bu mücadelenin neresinde?
196 
 Ýslâm Barýþ Dinidir  (M.NÝHAT MALKOÇ)

Yaþlý dünyamýz,kurulduðu günden beri binlerce çirkin savaþa sahne olmuþtur.Barut kokusu hiç eksik olmamýþtýr yeryüzünden…Hz.Adem’in oðullarý arasýndaki kanlý kavga bu iþin temelini oluþturmuþtur.
197 
 Terör Üzerine Birkaç Söz  (Ýbrahim Balcý)

Dinci Terörün Kaynaklarý üzerine Bir inceleme
198 
 Allah'a Teslimiyetin Sembolleri: Hac ve Kurban  (Fuat Türker)

Hac mahþerin sembolik provasýdýr. Allah’a teslim olmanýn, yeniden diriliþin, Allah ile ahdini yenilemenin, dünyevi baðýmlýlýklardan kurtulup, özgürlüðe kavuþmanýn sembolüdür... Kurban, Allah’a yakýnlaþmak adýna çok sevdiði oðlunu feda etmeyi göze alabilen Hz. Ýbrahim’in(as) mübarek anýsýdýr...
199 
 "Onlarýn Fýsýltýlarýný Duyuyor Musun?"  (Fuat Türker)

Aradan binlerce sene geçmesine raðmen söz edilen toplum yapýsýnda ve inkar sisteminde pek bir þey deðiþmemiþtir. Günümüzde, Sodom ve Gomorra kentlerindekine benzer hatta daha da aþýrý sapkýnlýklar yaþayan, sayýsý oldukça fazla "Lut Kavmi" vardýr. Tartýda adaletsizlik yapan Semud Kavmi, Sebe ve Ýrem Halký gibi Allah’ýn nimetlerine karþý nankör, Nuh Kavmi gibi dine ve müminlere karþý alaycý, Ad Kavmi kadar adaletten sapmýþ toplumlar oldukça fazla sayýdadýr.
200 
 Peygamberlerin Dualarý - I  (Fuat Türker)

Peygamberimiz’in ve diðer peygamberlerin dualarýnda, her konuda Allah’a yöneldiklerini, O’na gönülden teslim olduklarýný, yalnýzca O’ndan yardým dilediklerini ve Allah’ý en güzel þekilde övgüyle yücelttiklerini görürüz.

Önceki Sayfa  1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11  Sonraki Sayfa




son eklenenler

 


 


Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © , 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.