"Sanat, hayatın bir yansımasıysa, bugün bir ayna kırıldı ve her parça ayrı bir roman oldu." - Oscar Wilde (kurgusal)"

?

???

July 2026 tarihinde katıldı

Son forum iletileri

? Kitap Dünyası
Sevgili Ali Dimayev, Kitabın dağıtımı yayınevinin görevidir. Her yayınevi yayınladığı kitabı dağıtmak ister (ki maliyeti çıksın ve kâr bıraksın), dağıtamıyorsa, dağıtımcı kitabı almak istemediği için dağıtamaz. Dağıtımcı da aynı şekilde elindeki kitapları dağıtmak ister (ki para kazansın) ama kitabevinden kitaba talep gelmediği için kitabı dağıtamaz. Kitabevi de elbette satmak ister, ama okurdan talep gelmediği için satamaz, dolayısıyla dağıtımcıdan istemez. Artık bazı günlerde Türkiye'de bir günde 100'ü aşkın yeni kitap yayınlanıyor, dolayısıyla kitabevi, rafında bulundurmak istediği kitabı dikkatle seçmek durumunda kalıyor. Ne yazık ki böyle olunca da yeni yazarlara fazla şans tanınmıyor piyasada. Siz kendiniz kitabı dağıtmayı deneyebilirsiniz ama bu kez de "birey" olma sorununa takılırsınız. Ne dağıtımcı, ne kitapçı bireylerle çalışmaktan hoşlanmaz. Kitapları konsiye bıraksanız bile, onun hesabını tutmaktansa kitabevi "Dağıtımdan alırım ben," der, sonra da muhtemelen almaz. Yeni bir yazarın kitabını duyurabilmesinin en sağlıklı yolu kitabı medyada duyurabilmektir. Medyada haberi çıkan bir kitaba herkes az çok daha fazla ilgi gösterecektir. Ama bunun da bir formülü yok. Çok fazla şey kitabın içeriğine ve "haber niteliği" bulunup bulunmamasına bağlı. İçtenlikle, Diren Yardımlı
? Kitap Dünyası
Yazmış olduğum bir kitap yayınlandı fakat sıkıntı bitmedi. Bu kitabın dağıtımını nasıl yapacağız. Bu konuda yardımcı olabilecek kimseler varmı arkadaşlar.
?
Genel Tartışma
Açık Büfe
bu siteden pek bir şey beklemeyin derim, çünkü ilgilenmezler, cevap yazmazlar, yorulmayın siz, boş verin, bence, bu site daha önce para topladı insanlardan, bu paraları ne yaptılar acaba? hep aynı isimler önde, neden dersiniz?
?
Yayınevleri
Kitap Dünyası
ilginç bir site buldum, harika yazılar var, mutlaka okuyun, çok enterasan geldi, böyle bir yazarı ilk defa okudum, oldukça da matrak bir yazar, http://ktaptanitim.blogspot.com/
?
Yayınevleri
Kitap Dünyası
maalesef bir yayınevi adı vermek mümkün değil, bir kısmı para alıp basar kitap, diğer kısım iste bildik yazarların kitaplarını basar, şiir ve denemelerini sakla. bence yayınevlerinden çok daha şereflidir yazdıkların ama yayınevleri göremez bunu, bunları tecrübe sahibi biri söylüyor. tabi torpilin, adamın varsa bir yerlerde, sen istediğin şeyler yaptırabilirsin, ülkemizde işler böyle yürür. saygılar.
?
İlk Roman
Yaratıcı Yazarlık
Bilgimiz olmadan fikrimiz ne kadar güvenilirdir? Ama teknik içimizdeki çocuğu ve doğal akışı hep terbiye ediyor, otorite ve izleyen konumunda. Sanalsam ve şu an yaptığım iş ve yaşam dışında gezinmek istiyorsam bir yanımda teknik bir yanımda çocuk tarafım sallana sallana ne tarafa… Tam neresindeyim diye soruyorum kendime... ...sevgiler…
?
Yayınevleri
Kitap Dünyası
Baskıya hazır bir şiirler derlemem ve denemelerimden oluşan bir tomar yazım var.Ancak ne artık bunların okunduğunu düşünüyorum ne de satıldığını...Yine de bana güvenilir bir yayınevi söyler misiniz? Teşekkür ederim...
?
Devran-i Şairane
Yaratıcı Yazarlık
görüntü versekte ağrıyan başlı tersine sağlamız dinç bir milletiz tarihsel bağlamda olsakta yaşlı aksine bilakis genç bir milletiz evinde radyonun yoktur bandrolü yoksula karısı termik santrali şüphe yok gerekmez doğum kontrolü neylersin yapması mecbur milletiz tepesin attırman adamın şimdik aklımız baştadır istemez çimdik bir buda heykeli gibi dimdik yüregi bronz ve tunç bir milletiz fallara bakılıp okunmaz gaip bazımız imamdır bazımız rahip kimi degerlere çıkmazsak sahip yataklara baglı felç bir milletiz ecnebi dış mihrak yapsada hile yabancı sözleri katmayız dile şu içtigi suyun borusu bile çap ölçüm birimi inç bir milletiz akıllının sıklık lakabı kaçık vakitli traş ol denmesin uçuk kesiminde fakrü zaruret açık hayli kısa saçı meç bir milletiz bel baglama yoksa kalbinde leke katiyen güvenme korkak ödleke cebinde cetonun vardır mutlaka azıcık idraki geç bir milletiz hakikaten şöyle kirsiz pasaksız memleket isterim hepten yasaksız aziz nesin aptal demekte haksız bilgiye susuzuz aç bir milletiz yoksulluk fakirin tasası gamı zengin urgan ipe çeker adamı oluklu teneke çatısı damı ondülinle kaplı sac bir milletiz ayda yılda yenir nadiren kaşar kolaysa çık hadi gel sende başar koyünü terkedip şehirde yaşar kurtuluş umarı göç bir milletiz uçmayi bilmezmis acemi çaylak kalmamış ekenek boşalmış yaylak genelde kahvede oturur aylak anlaşılması hayli güç bir milletiz tavşanın ardında gezermiş tazı oklava ile tez yazılır pazı arada misyoner kessekte bazı çokluk kilisesi hac bir milletiz tuttugun takımla olunur vakur hak yiyen hakemin yüzüne tükür başkaca sorunu bulunmaz şükür bütün derdi günü maç bir milletiz elbette bitirmez silah her işi olmali kalıcı dunya barışı ölçmedim son zaman koşu yarışı bilmiyom skoru kaç bir milletiz iman dolu gögsü delemez kurşun bekcisi gibiyiz üstünde arşın bil bunca olumsuz ögeye karşın genede başlara tac bir milletiz iş bilen deveyi hamutla yutar alma mazlum ahı bakarsın tutar yiyerek komadı birçok iktidar devlet hazinesi iç bir milletiz sövüp saymaz gardaş azcık utansa yazıktır incinir yerde yatansa söz konusu olan eger vatansa hak vermis bu canı hiç bir milletiz ceza muhakeme düşmüşüz yenik ne yazık herkesi saymıyor sanık sözde aydın hani bagrımız yanık dogrudur dört yanı piç bir milletiz sokulma pek ateş yanan mahale miyopluk düşürdü bizi bu hale çekmesin aşıgı hisarlı kale burcundan aşagı uç bir milletiz dikkat et batmasın bindigin kayık sana derim sana sürmeli geyik kimimiz sarhoşuk kimimiz ayık içinden iyiyi seç bir milletiz şiir yazar iken gelirmiş esin kimsede bagımsız yargı demesin benide kapatir bu teres kesin gerçegi demesi suç bir milletiz fakir panam mülküm türklük mahlası ezbere okurum elham ihlası her ana dogurmaz erkegin hası tum olan kuzusu koç bir milletiz :0((
?
Devran-i Şairane
Yaratıcı Yazarlık
meyva olsam dalda inan armut gibi indirilirim mitolojik eski yunan tanrı hades sandırılırım memlekette yetmez maaşı zam de oynar gozu kaşı zaten saglam olmaz başı az paraya kandırılırım hakkim yense kufur galiz cokluk elde tahta valiz oda yoksa cuval teliz bir maymuna dondurulurum yok tarife hacet yolu cek kaynasli duzce bolu tika basa yolcu dolu otobuse bindirilirim kolemiydi senin atan dovun ey zavalli vatan cigarada su son tuten ateside sondurulurum paylasirken senle yastik ayri dustuk yavrum fistik ceke ceke edip lastik kopasiya sundurulurum neylersin yurt hizmet bekler kabir olur mavi gokler erzurum allahuekber daglarinda dondurulurum yahut boyle baris hali ayak alti kara cali asip gecer karsi beli gurbet ele kondurulurum buz tutma az kos yurude daha zorlu kis beride pigmentde kalmaz deride gul benizi soldurulurum ekmek piser firin termik bazi undan bazi irmik ay dolmadan kalmaz zirnik ne onar ne ondurulurum gonul gozu gorenlere selam olsun erenlere ese dosta soranlara moskovada dendirilirim almam tabibten ilacim memleketim basta tacim bu yurekte bitmez acim senin ile dindirilirim sen tavsan ol bense tazi surem pesin sira izi memleketim senin tuzu ekmegine bandirilirim sana sevdam ayan beyan uyu uyku yine uyan yildizina gonul koyan hilaline yandirilirim bayragim ruzgara onder sallanir ucunda gonder unler sanki bana donder bir olursem bin dirilirim varsa kilibik belgende yenir dayak cok bolgende genede senin golgende ne korkar ne sindirilirim yanliz acken ceker cile dusunurum turlu hile meyva veren dalin bile elde balta yondurulurum yonmasam felekte huner ecdadina saygi sunar armut gibi dibe iner tekrar basa dondurulurum.. ..aaah amaan aman ooy.. :0((
?
Devran-i Şairane
Yaratıcı Yazarlık
bu masanin solumudur yok pusula yon ayarim bilmem bosmu dolumudur kaci tamam kaci yarim imkan olsa hergun gelsek onum cukur arkam tumsek aksam yatsi sabah imsak gece gunduz iciyorum odenmez bu ev kirasi ver kofte ekmek arasi bir sise papaz karasi ucuzundan seciyorum dert degirmen ben donkisot komaz bedende don kilot vermez isem olup pilot havalara ucuyorum kafa kalin ense ince gonul vermek gerek gence eski sise tukenince yenisini aciyorum sakinir bazi cosmaktan korkarim gozu sismekten gorevliyle tartismaktan ozellikle kaciyorum konsomatris karni acsa yetermi tek icki icse ne vakit yanimdan gecse uc bes kurus saciyorum konso sanki zevsin sunak burusmus yuz sarkmis yanak ne comlek kor nede canak kic ustune gocuyorum cagirma dalgic edibi dalmakla bulunmaz dibi atanin dedigi gibi ektigimi biciyorum muhabbette is cenede hic merak etme yinede sevdigim ne senden nede meyhaneden geciyorum.. aah amaaan aman oy.. :0((
?
Devran-i Şairane
Yaratıcı Yazarlık
senin izini surdum dag tepe bayir suzulurken uykular baygin goz kapaklarimdan guzel kolye yaptim demezsen hayir yol boyu topladigim gazoz kapaklarindan onlarla demledim cay kaynatip suyu terk.. kadin milletinin en kotu huyu beles su buldum eserek kuyu gozleri temizledim az biraz capaklarindan ayaklarim altinda askeri kesler hizlica ilerledim tutup nefesler atilan her adimda gelmekte sesler memleketin sirlari bilinmez topraklarindan memleket koylerinde gecti gencligim orda basladi bitmek bilmez hicligim nispeten yatisirdi dinmez acligim bag bahcesinde yenen bol papaz eriklerinden yorgani olsa insan gece sarinsa nasil olsa doyardi elbet karinsa menude vardi belki yemek yarinsa agaclarin dokulmus sararmis yapraklarindan yolumun ustundeki kamis kargilar nedense cok ilginc bir durum sergiler urktuler sanki benden butun kargalar yayildilar etrafa telgiraf direklerinden bunlarin esas isi halki kiskirtmak kimi kurtdan muzdarip kimisi tilki sikayetci idiler coklari belki erken bastiran mevsim vakitsiz kuraklarindan onlarla tartismaktan siddetle kactim biraz peynir ekmege bile muhtacdim gozlerimde sel gibi yaslarla gectim seni kaybettigim otobus duraklarindan nasil bulurum bilmem kayip cismini tanirlarmi diyerek sordum ismini odunc sigara aldim gulum resmini cercevelettigim marangoz ciraklarindan bir nebze kurtulurmus dolmusa binen pek yorulmaz musait bir yerde inen canim bilsen ne kadar cok cektim inan ayagima saplanan cam kiriklarindan ellerinde camasir yunan legenle karsilastim bazi bir dayi yegenle kimi cobanlar azik paylasti benle verdiler halis kozde gevremis coreklerinden dunya gercekten buyuk ne genis saha tanrim col ortasinda bu nasil vaha agila donmeden ikram ettiler daha istahla yedigim patates boreklerinden vedalasip ayrildik farkli kollardan citirtilar yukseldi kirik dallardan yururken engebeli bozuk yollardan dokuldu taslar safra kesem bobreklerimden nice yurt yuva bilmis bilmem kacinin mekani olmus onca koyun kecinin burda kuytu ve sakin orman icinin cekindim feryatlarima duyarsiz tomruklarindan ve yorgun pinarlarin suyundan ictim gece ise gogsumu mehtaba actim yildizlar arasindan ozenle sectim tertemiz duygularin en icten ciplaklarindan ormanda baslayinca ari hucumu hemen kactim toplayip butun gucumu kervan gecmez daglara doktum icimi turkuler soyledim hep huzunlu liriklerinden gittigim yol yetince gayri canima issini denk getirip uygun anina usulca suzulerek vardim yanina asildim sandallarin yipranmis kureklerinden gonlum acik iken tum zenginliklere ag attim denizlerin enginliklere cigliklar yayildilar mavi goklere savrulan martilarin kavrulmus yureklerinden sairiyim gok deniz yildiz mahlarin aci cile derinden gelen ahlarin hic yikanmadim padisahlarin necefli masrapa gumus ibriklerinden selam et sorarsa kayin pederim aslina bakarsan hic bitmez kederim sevdigim sanada cok selam ederim sende bir selam gonder islanan kirpiklerinden... aaah amaaan aman yaaar... :0((
?
İzEdebiyat Teknik
Açık Büfe
bu siteye arkadaşımn tavsiyesiyle üye oldum... kaliteye, emeğe ve edebiyata verilen değer çok hoşuma gitti bir yaratıcı yazar olarak bende üye olup şiirlerimi paylaşamak istedim; fakat yazdığım şiirlerden bir haftadır onay alamıyorum... sorunun neden kaynaklandığını tarafıma bildirilmesini önemle rica ediyorum... saygılarımla; Özlem Cangül
?
İzEdebiyat Teknik
Açık Büfe
gercektende gecen bende bi siir yazdim foruma.. yok sQl enjekte ediyorsunmu anlamadigim ingiliz gavurcasiyla bi seyler cikti.. her yerde rahat yayinlayabildigim siirimi mesnetsizce otomatikman devre disi birakti makine.. .. zannimca.. makine kendisine ogretilen bicemde.. icinde bazi sakincali soz buldugu yazilari.. sozcuk icinde gecse bile suursuzca makinevari sansurle bu uygun degil deyip burusturup cop sepetine atiyor.. bu sizin yeni siir yazma azminizi sekteye ugratim yerine kamcilamali.. makineyi tasliyacak daha daha cok siir yazmali.. illa bi duvara yapistirilsin bi net sayfada ciksin biri gorsun okunsun diye degil.. gelecek kusaklara ilerdede okunabilecek tarzda siir birakabilmeli.. bence.. bu ile birlikte sayfanin yeni duzeninden haz etmedigimide ilgililere.. sirasi gelmisken belirtme luzumu ile.. en ustlere bu arkadas bunu yazdi diye carsaf carsaf en uste neonlarla yazim yerine.. ahanda surda son cikan yazilar deyip.. forum gibi en dibe surulu alani uste cikarmali yazar sair arasi iletisimi yuksek tutmali zannimca.. gercektende gobegim catliyor en alta inip forum basliklara bakicam diye.. ustuste yazar bunu yazdi diye o yazarin yazi okuru arttirmak mumkunmukine.. yine okumayan bakmadan en alta suzulmuyecekmikine.. bi ile birlikte al bendende o kadar selam sepetle.. imza fakir .. :0((
?
Devran-i Şairane
Yaratıcı Yazarlık
insan karla kapli moskova sanir mehtap senin teni.. hatirlatiyor cayda kahvaltida biskuvi yenir bunlar bana seni.. hatirlatiyor hatirlatir en cok.. benide mantar yahut kilavyede basilan enter bir hamal gorsem yuk.. altinda kanter dertden yana beni.. hatirlatiyor olmusum askinla gonul yorgunu yemisim denizde sanki vurgunu su sekiz mart dunya kadinlar gunu bile bana seni hatirlatiyor askinla dusmusum bilsen ne hale mecnun gibi verdim kendimi cole izle bak filmini su unlu kole izaura beni hatirlatiyor sense bu mecnunu hasrete koyan uyan uykulardan sevdigim uyan salinarak gokten usulca kayan yildiz bana seni hatirlatiyor ezilmis kagidi cikmis posasi temin oldu guzel yemek masasi simdiyse yaktigim su muz kasasi ise bana beni hatirlatiyor bana her sey seni hatirlatmakta ask adami merkep katirlatmakta kagidi paragraf satirlatmakta kalem dahi seni hatirlatiyor sen kalem ben ardin sira silgiyim okunup atilan yirtik dergiyim bit pazarinda var eski bir giyim esyasida beni hatirlatiyor askinla tutustu su bagrim yandi kalbim bu aciya nasil dayandi gunesin etrafta kac sefer dondu dunya bile seni hatirlatiyor dunya kadin gunu olsa ne yazar seni dusunmekle gecti bu pazar sevgilim koynuna takilan nazar boncuguda beni hatirlatiyor nazar boncuk olup sana takilsam ne cikar atese verip yakilsam pir sultan olupta dara cekilsem darda bana seni hatirlatiyor bashekim son zaman bana ofkeli yalniz o andirir deniz baykali bahcede duran bu rodin heykeli sanki ayni beni hatirlatiyor beraber yururduk ayni yollardan ben tutmakta iken senin kollardan icleri bol ceryan yuklu tellerden gecen akim seni hatirlatiyor hic sevmesemde su vani bitlisi enlemli boylamli dunya atlasi kutupta eriyen buzul kutlesi cogu yonden beni hatirlatiyor haritada baksam musul erbile acsam gaste dergi icsem nargile yuzume baktigim aynalar bile bana hersey seni hatirlatiyor.. aah amaaan aman yaaar.. :0((
Başa Dön