"Gelecek, şimdiki zamandan çok da farklı değildir; sadece daha pahalıdır." - George Orwell"

?

???

July 2026 tarihinde katıldı

Son forum iletileri

?
İlk Roman
Yaratıcı Yazarlık
"İkincisi teknik... Roman, teknik bilgiler olmadan yazılamaz." elbette.. O zaman teknik önerileriniz nedir?
?
Devran-i Şairane
Yaratıcı Yazarlık
capraz kuşan gogse.. fişegi şaki şarjor ici yetmez azalir birgun sacilip mermin iz acsin taşa ki.. bunlarinda alti cizilir birgun yanan bir kor alev dustu besige govde artik dondu.. delik desige kapat kapilari.. otur eşige şavkir gun isigi suzulur birgun ayagin altinda kopek yavrusu cignenir turkun bu.. ipek halisi hergun bagladigin köyün delisi kirsa zencirini bezilir birgun yarin erken kalkta kalma gunese topraga haince mayinlar dose iyisimi sakla gizli yer kose bulan olur belki sezilir birgun harbiler tufegi iyi yaglasin nisanli evlisi kara baglasin ikisi ogluna niye aglasin birinin anasi uzulur birgun sahlanir yukselen agit sesiyse sıkıysa buyursun yigit hasiysa bu halk ki duydugu gardas yasiysa bogaza lokmasi dizilir birgun sine-i millette bir aslan yatar kuyruga basta gor.. penceler atar buraya gelirse.. der.. gayri yeter.. lal olan dilleri cozulur birgun yemin olsun akin boyar allara ruzgar essin yeter vurur dallara bu millet ki.. yakin.. durur yollara.. sira daglar gibi duzulur birgun hilkaten farksizken ucan kuslardan yilmistir bu taskin akan yaslardan kuyrugundan tutar alir taslardan yilanlarin basi ezilir birgun vermez bir parca yeri kazara haydi yum gozleri gelir nazara curumus iplerin cikar pazara cukuru mezari kazilir birgun cekmis ceker millet amma velakin her vakit bekleme boylesi sakin uysal duran attan kafa goz sakin yedimi cifteyi büzülür birgun rengi olsa keske lagim suratin bogarlar suyunda dicle firatin *ummet aski ile molla siratin kurdugu duzeni bozulur birgun ustune cikmisken kestigin dalin emniyet acik ko.. tufek mandalin deniz olmasada getir sandalin kangolu icinde yuzulur birgun senden korkan millet senden serefsiz durma yer al sende kalma tarafsiz cehennemden irak vede arafsiz cennet irem bagi gezilir birgun kopruler tasimaz gecen herkesi asagi dustumu gelir arkasi boyunlara gecer lanet halkasi alinlara yazi yazilir birgun yesede gun boyu cikita muzlar gun erince vakte duser omuzlar murekkebi olsa derya denizler tukenmez kalemde tukenir birgun kopar firtinalar hava bulanir boyunlara urgan gelir dolanir yumruklar sıkılır disler bilenir sokaklar kan ile yikanir birgun ..ah amaaan aman vaay.. :0(( * ummet aski ile molla siratin: yanlis anlasima mehal vermeme icin aciklama luzumu ...hasil.. oldu ki.. bir donem marksist leninist ideoloji.. - heaalklarin geardesligi.. sloganlari ile oksadiklari .. ici bos sungersi dokulara sol propaganda enjekte edimini.. benimsemis iken.. .. ayni ser odaklarinin.. yan uzantilari.. yakin zamanlarda milletin en hassas ince damarlarindan kan alabilim icin.. din olgusunu istismara acik tutup.. sonda vurarak.. -ONLAR .. diye bir kenara ayirdiklari.. boldukleri.. turk milletinin git gide dinden irayip.. ozellikle buyuk sehirlerde ki.. hayat yasam tarzini ornek gosterip.. kendilerinde var olan.. neaaamusun abdest namazin.. ONLAR da yeterli olmadigindan dem vurarak.. .. kuracaklari.. insaa edecekleri yeni devletlerinin.. islam sancagi altinda birlesecegi savi ile.. .. malatyalarda.. orneklerini gordugumuz.. seyhin MUZ opturum hadisesinden..suriye irak iclerinde..gebermis soysuz mezarlarina.. uludereli filanca.. sehadeti.. su.. tarih el fatiha yazacak denli kucuk.. vatanini savunan sinir boyunda ki eri.. vuracak kadar gozu donmus.. haydut surusunu ummet gorenleri.. kastettigimi.. belirtir.. hafife alir tarzda.. ummet aski ile sozcuklerini kullanmamin.. ilk defa bir yazimi okuyan biri kafasinda soru isareti acacagi kaygisi ile bu.. aciklama luzumunu duydum.. gercek ummet teskili icin ici disi musluman gercek ummet vasiflarini tasir ummiyati kastetmedigimi.. kendine ummiyata uygun susu veren munafik surusunu himaye altina alip.. etnisitesi itibari goz boyayan guruhu kast ettigimi yineler.. bu gunlere gelinmesinde ki musebbibler icinde kucumsenmeyecek orani tutan.. bu istismarci gurubun.. haala yarim yamalak kulaktan dolma bilgileri.. ve ulvi vasiflari yukledikleri basit koy agalari feodal yapi sozum ona ileri gelenleri ile.. haalende.. bu istismar kapisindan yararlandiklarini kendi kisisel gozlemimle bilirken.. ahirette iki siniri birlestiren kopru basini tutmus sozum ona sozde sirat molla(!)sinin .. gozunun tutmadigini asagi itecek kafasina gore olana el uzatip kola girip yardim edecegi kaygisindan korkmam sebebinden cok.. yanlis anlasilimdan korktugum icin acikladim rahatladim.. selam sepet ile efendiler ey kutsal otuken ormani halki.. imza fakir
?
Şiirhane
Edebiyat Tartışmaları
YENİDEN SEVMEK Ben bir tek seni sevdim Sana sevgimle âşık oldum Uyku yarı ölüm, demektir! Her uykuya dalıp, uyanışım Seni yeniden sevmektir! Sana yeniden âşık olmaktır! Bu benim alışkanlığımdır! Sil baştan değildir. Her gün tazelememdir! Sana olan aşkım, sevgimdir! Alem-i Sır
?
Öykü Atölyesi
Ruh Katılımı (Ortak Yaratıcılık)
Âlem-i Gönül! Âlem-i Gönül! (Gönül Âlemi veya Gönüldeki Âlem!) yani her insanın bir iç dünyasıdır. Bu dünyada doğru, dürüst ve duygusal olan her şey mevcuttur. Hem dünyevi ve hem de manevi duygularla dolu olan bir kişisel iç dünyası! Masal: Evvel zaman içinde kalbur saman içinde, pireler berber iken, develer tellal iken; bir zamanlar seven ve sevilen âşık olan iki sevgili vardı. Bir müddet sonra bunların ikisi fırsatını nasıl buduysalar ki (âşıklar zor bulur) evlenince, o ilk gecelerin de yani gerdek geceleri, girdikleri odaların da o yerde, karşıların da birden bire bir kapı açılır ve onlar da anında o kapıdan içeri çekilirler. Çekilip de girdikleri o yer ise; ucu bucağı görünmeyen çok güzel aydınlık, çiçek, meyve, sebze ve bitkilerle doğası kaplı, güzelliğine hayran bir dünya ile karşılaşırlar. Orası işte ''Âlem-i Gönül'' dünyasıdır. Orada yuva kurarlar ve söz de bir zaman sonra da, ''kalplerinin birleştiği gibi birleşmelerinden'' orada onların yani ikisinin adı da ''sevgi'' olur. Adları sevgi olan ve birleşen bu çiftlerin, çocukları da olur. Olan çocukların ismini ''AŞK'' koyarlar. Adı ''AŞK'' olan çocuk bir zaman sonra büyüyüp de aklıselim olunca ve evlenecek yaşa gelince, bakar ki etrafında sevip evleneceği hiç kimseyi bulamaz. Bu konuyu evlenme isteğini anne ve babasına açar. Onlarda bunu anladıklarını ve buraya nasıl geldiklerini ve dış dünya olan geldikleri yerde ancak kendine evlenecek birini bulabileceğini söylerler. Fakat o dünyada her şey burada gibi sakin ve huzur içinde olmayıp gerçekte çok karmaşık bir yer olduğunu, oradaki insanların güven verici ve iyi olmadıklarını çok zor, evleneceği birisini bulabileceğini anlatırlar. O da olsun, der ve gitmek ister. Fakat gidersen bu dünyaya ''Âlem-i Gönül'' dünyasına bir daha geri gelemeyeceğini yalnızca duygusal düşüncelerle gireceğini ve bağlantı kuracağını, burayla söylerler. Yinede her şey rağmen gitmek istediğini tekrar, tekrar söyler. Velhasıl ''AŞK'' o dünyadan bu dünyaya yine aynı kapıdan ''gerçek dünyaya'' tekrar bir erkek insan olarak geri gelir. Görür ki geldiği dünya hakikatten çok karmaşık herkes kendi canı ve malı peşinde birbirleriyle mücadele ve çalma çırpma, kıyım içerisinde yaşam mücadelesi veriyor. Yapacak artık bir şey yok ona anlatmıştı annesi ile babası buranın böyle olduğunu. Gel zaman git zaman sonra lafı uzatmayalım evleneceği bir kız bulur ve onun da onu sevmesini sağlar ve evlenirler. O sevgiden doğan çok sıcak ve can verici yakınlığın adı; kendisini bulan ve sevmesini ayrıca da sevgiden doğan o çok sıcak yakınlığın adını deler ki ''- Madem, AŞK senden doğdu ve olmasını sağladın, bu çok yakın ilginin adını da; ''AŞK'' koyalım!'' derler. Ve o sevgiyle olan ilginin adı da böylece ''AŞK'' olur. Bir müddet sonrada çocukları olur ve adlarını da şöyle koyarlar. İlkin Adı: Dostluk! İkincisinin Adı: Güven! Üçüncüsünün Adı: Sadakat! Dördüncüsünün Adı: İlim! Olur. Bunlarda bu dünyada olması gereken ve ihtiyaç duyulanlardır. Her şey onlardan çoğalıp türer gider. Evet, sonunda her şey erdi muradına biz çıkalım kerevet'ine! ve rahat, rahat uykumuza dalalım uykumuzda güzel rüyalar görelim!..dilek ve isteklerimle... Hoş ve mutlu kalsın herkes. Kalın sağlıcakla!.. Masalın yazarı: Alem-i Sır dan da, sizlere sunulur. Bir Aşk masalı bu!
?
Şiir Atölyesi
BEN SENİ SEVİYORUM! Bende büyük harflerle sevmiştim onu Yüreğim yanıyor içim dopdolu Çekip gitti beni yalnız koydu Yandı kalbim, paramparça köz oldu! Hepsi büyük harflerle yazıyordu “SENİ SEVİYORUM” diyordu Gitti hepsi küçüldü “seni seviyorum” oldu Umutsuzluktan küçülüp öyle oldu! Ama ben onu “SeViYoRuM” inan ki Karmakarışık olsa da duygularım eminim ki Hepsi düzelecek ve ben diyeceğim ki Aşkım ben “SENİ SEVİYORUM” ve Her zaman “SEVECEĞİM” yeminim olsun ki! Alem-i Sır da der ki; “Seven tüm âşıklara örnek olsun ki; BEN SENİ SEVİYORUM” KALBİME! Aşk, bir mühür basmak ise kalbe Bende seni mühürledim kalbime. Alem-i Sır
?
Şiir Atölyesi
..ol Sen bahar ol ben mevsimin Sen şarkı ol bende sözün Sen şiir ol bende yazın Okunsak birlikte satırlar boyu Sen balım ol bende arın Sen çiçek ol bende özün Sen gülüm ol bende dalın Tutarım seni bir ömür boyu Sen aşkım ol ben âşığın Sen canan ol bende canın Sen şarabım ol ben kadehin Doldur kadehini dolum, dolum Alem-i Sır Aşk, bir mühür basmak ise kalbe Bende seni mühürledim kalbime. Alem-i Sır
?
Şiirhane
Edebiyat Tartışmaları
[[B]]Güneş hıçkırırken sabahlarımda… Sensizliğin acısı kaplar içimi… Tam buradan… Kalbimin ortasından delip geçer gözlerin bedenimi… Ellerime tutmak istediğim o çığlıklara… Adak diye sığınır sözlerim… Tutmamam… İlişemem hep böyle uzaktan seni izlerim… Gecelerim savrulur… Küflü sabahlarımın gözyaşlarına… Akarım ölümün mateminde… Kayboldum sandıkça sessizliklerin gölgesinde… Kanlı ağıtlar iner gökyüzünden… Kara bulutlara inat daha çok güler karanlık yüzüme… Tam beni sevdin dedimse içimde… Kayboldun kanımın ince sızındaki derinlerce… Olmadı… Gidemedi daha fazla… Gerçekleşmeyecek hayallerimin ötesine… Meleklerimin gözyaşları akar ılık ılık ellerine… Kenetlenir bedenin… Kanın donar o anda… Ne hissettiğini bilmeden ağlarsın sadece… Bir ölüm titrer yanında… Benimle birlikte ölmek ve beklide bir daha yaşamamak adına… Bakamaz olursun etrafa… Gözlerindeki o nefret söner birden kanatlarımda… Yanarak bırakırısın beni Aciz kulların tapınaklarında… Ellerimi tutacakken sabahlarımda… Bir rüzgar savurur beni gözlerinde öldüğüm zamana… Kaybolup sadece sana inandığım o sadrınca… Seni ölümüne sevmek yarınlara… Fark etmedin bile… Hissetmedin… Bırakmadın kendini şiirlerimdeki sözlerime… Olmadı… Gitmedi daha fazla… Gerçekleşmeyecek hayallerimin ötesine… Tutsak olmuş tüm sözlerim ecelin koyu karanlığına… Elleri ellerimdeyken ne güzeldi ağlamak bile… Acı ile yanmak karanlık nefeslerce… Durmadan ölmek sonra tekrar canlanmak senin gözlerinde… Sevmedikçe beni kara kurganların kanlı ateşinde… Gelme… Yaşatama daha fazla bu bedeni… Gerçekleşmeyecek bir aşk için daha fazla kahretme kendini… Sözlerim acıtmasın içini… Beni umursama sen… Geçer gider bir gün belli ki… Tam ölecekken gecenin soluğunda sessizce… Kaybettin ellerimi… Bulamayacaksın bir daha geri gelmeyecek bir kayıptı senin ki si… Sevmedin beni sevmeyecektin zaten ecelimde… Kara güneş batarken ellerimde… İki beden titredi cehennem sesiyle… Olmadı… Gitmedi daha fazla… Gerçekleşmeyecek hayallerimin ötesine… kendi kalemimden....
?
Şiirhane
Edebiyat Tartışmaları
SEVMEYE DEĞMEM BEN beni tanıyanlar bilir sevmeye korkarlar beni bilirler çünkü çılgınca sevdiğimi dokunamayacağımı uzaktan seven biri olduğumu sende çek elini sevgimden zarar görür kalbin uzatma elini zor hayallerime üşüme benim kış gecelerimde sen şimdi al içindeki sevgiyi göm kalbine tıpkı benim gibi sonu gelmez uzak sevdaların bilirim birgün elin değer tenime tenime değil aslında içimde yanan ateşe beni tanıyanlar bilir sevmeye değmem ben sevmeye yakışan herşey ellerimde parçalanır çılgınca severim SEDA BARUTÇU
?
Edebiyat ve Felsefe
Edebiyat Tartışmaları
amatör yazar ve şairlerin oluşturduğu web sayfası
?
Devran-i Şairane
Yaratıcı Yazarlık
yarmasi mumkunken turlu bicimde su karpuza bicak cal kesem yeter ustum basim kalsa kir pas icinde cirpsam tozu toprak silkesem yeter yeni telefonum pek genis ekran hava atmak lazim onumuz bayram cumle misafire izzeti ikram bolca yayik ayran calkasam yeter yasarir gorunce gozunun ici gok otu ak sute cevirir keci bunu aramizda basarir kaci ilim ister isen muntazam yeter insan gok ot yese baslar haltere kana kuvvet verir bol marul tere poroblemin varsa git baska yere kendi sorun derdim gam tasam yeter su son zaman bende uydum modaya saten alci cektim salon odaya astara gerek yok ince kat boya bi merbolin dyo sadosan yeter rusyaya geleli gecti uc ayi ozledim acmayi borek pohcayi neyleyim peyniri zeytini cayi simit ustu cokca bol susam yeter doldurup maşrapa türü tas kaba haşlanık tiride bol tavuk baba yanına pilav yap hayrı sevaba gel yanaş suyuna bandısam yeter tum istek arzum bu zevke ermekti altima gokkubbe postu sermekti ustumde bulutlar iste tam vakti batan gun ardindan balkısam yeter eskiden tirmanir rampa yokusu geri birakirdim gokteki kusu yine genclikteki gibi bir kosu firlasam dag bayir kalgisam yeter yansisa hayali endami aydan seslenip desemki gel hodri meydan benden uzak durur yanasmaz seytan kulhuyu elhami okusam yeter defter aldim sana sekiz ortali karga kadar sevmem vahsi kartali ben bir bulbul olsam sense gul dali konsam agit yaksam sakisam yeter askerde idi bu bedbaht serseri yedinci taburun en cirkin eri cepheden bakinca badem gozleri kadir inaniri andirsam yeter pak olur alem gazla yikansa kibritim goren lir calarim sansa kazara tutussam her yanim yansa yuzde yirmisini sondursem yeter kirada oturdum elin ev yapi olmadi hayatta kendimin kapi cilingir olada olceydim capi icinde anahtar dondursem yeter yenmek oyle zor ki bizim kubrayi almaz cicek icin versem gubreyi sıksam iki kutu oda sipreyi lades oldun desem kandirsam yeter heeey seksil leydi ay layk tu.. tuu yu zum yatsam uyunmuyor geceleer uzun loto vursun sana pembe liiimuzin benzin bitene dek bindirsem yeter ince bele al renk ibrisim kusan ey agizca gulsen dilce perisan gel muhabbet eyle varmi karisan sarhosam siseyi indirsem yeter turk yurdu nur yagsin sende her tasa bulbul derler kimi otusen kusa bozkir tezenesi neset ertasa buradan selamlar gondersem yeter gecmiste giderdim sama halebe bruce lee yaninda idim talebe nisan alsam burna dudaga lebe yumrugu soyle bi .. bi kosam yeter hoca gibi once yapki hamleyi kirmasin sonradan testi comlegi eynime giydigim deli gomlegi ayda bir kac sefer yikasam yeter deh etsem tekmeyi bagra kucaga gerek kalmaz hani balta nacaga bandaj yapmak icin kirik bacaga sol yamali hirkam ve asam yeter katiyen birakmam elden vakari kapidan iceri sokmam sakari almam hic kimsenin lafi yukari kulagima mantar tikasam yeter yagli mermi yese yatsa zibarsa yaza dek gabarda lesi kabarsa can verse sarefsiz olse geberse o cesit haberi duymasam yeter asabi ustune gidilmez fazla askina tutulmus olmusum nezle yumusak pamuklu temiz bir bezle hinkirsam burnumu sumkursem yeter yasam iksiri su sutun muzlusu bunyeye zararli etin tuzlusu harareti keser soguk buzlu su takriben uc kova dokunsem yeter ela gozlerinin oldum usagi ey saci sari ten ekin basagi bukuk uclarindan kirpik asagi damlasam usulca dokulsem yeter gorseler raylarda can verenini ambulanslar calar tum sirenini tek elim durdurur yuk tirenini imdat firenine dokunsam yeter cok var bakirkoyden tiren kalkali sevdigim gozlerin neden halkali olsam ben dusunen adam heykeli omur boyu seni beklesem yeter nedense inanmam sevgiye aska yinede sevdigim yerin bambaska olsa idin sumbul menekse keske bahceye dikseydim koklasam yeter kovarim hamamdan seni kiskanip pataklarim tellak takunya kapip kendim ovsam sirtin bol kese yapip kirden arindirsam paklasam yeter pur hab isen gece sukutun ihsar ey didar-i mubtesim.. ey peri ruhsar varmidir aceba diye inkisar penceren camini yoklasam yeter fakirim temelli taktin seriye bikti millet gitme cok ileriye hafifce mausu ceksem geriye yahutta entere tiklasam yeter.. :0(( ..sevmisim guzelim inanmazsan onaylasin cagir gel noter suraya muhur bassin suraya benim imzayi koyaar.. aah amaan aman yaar..
?
İzEdebiyat Teknik
Açık Büfe
Ne yazık hala yazıları okuyamıyorum... Yeni servis sağlayıcısı ile ilgili olabilir diye düşündüm fakat hiç kimseden benzer şikayet gelmemiş sanırım. Sayın Yetkili?.. Cevabınız nedir? Saygılar, eylül aktaş
?
Öneriler
Kitap Dünyası
Kitapçılarda bulabilirseniz mutlaka okuyun. Bulabilirseniz diyorum çünkü ilk sayfada aynen şunlar yazıyor: "bir 2005 kitabı" "SONRAKİ YILLARDA BASKISI TEKRARLANMAYACAKTIR" :)
?
İzEdebiyat Teknik
Açık Büfe
Merhaba, İz Edebiyat yazar üyesiyim; yaklaşık on gündür teknik sorun ile karşılaşıyorum. Yazıları okumak istediğimde aşağıda kopyaladığım uyarı ile karşılaşıyorum... Microsoft OLE DB Provider for ODBC Drivers error '80004005' [MySQL][ODBC 3.51 Driver][mysqld-5.0.41-community-nt]Table '.izedebiyatipkontrol' is marked as crashed and should be repaired /yazi.asp, line 96 en kısa zamanda yardımcı olmanızı rica ederim, çalışmalarınızda başarılar, saygılar...
? Kitap Dünyası
Merhaba Bir kitap yazdım ve baskıya hazır hale getirdim. Şiirlerim bir çok iyi dergide yayınlandı. Bende cesaret alıp bastırıp yayınlatmak istiyorum. Ama bunun için para harcamak istemiyorum. Hiç bir ekonomik talebim yok.
Başa Dön