"Kitaplar, insanların uyurken bile konuşmaya devam etmelerini sağlayan tuhaf makinelerdir." - Umberto Eco"

?

???

July 2026 tarihinde katıldı

Son forum iletileri

?
İzEdebiyat Teknik
Açık Büfe
Alkadraz pankusu, çok yardım istedim senden sesimi hiç duymadın. Demek valizi unutmak varmış, peronda. Siz bizi güldürdünüz, Allah sizi kahkahalarınızla yaşatsın…
?
İzEdebiyat Teknik
Açık Büfe
1- Buraya yazdıkların burada kalıyor , sayfanızda çıkması sözkonusu değil. 2- Sahne arkasından eklediğiniz şiir - yazı vs. ler site güncellendikten sonra yayınlanır ve bir sorun çıkmaz ise yazar sayfanızda görebilirsiniz. Tabii ki 2. Madde kişisel bilgileriniz görünüpte yazılarınız görünmediği taktirde geçerlidir.Aksi halde kişisel bilgilerinizde görünmüyorsa sayın editörlerden birine mesaj yazmanız gerekir.
?
İzEdebiyat Teknik
Açık Büfe
anlattığınız sorun sık sık benimde başıma gelmekte çok dikkatle bakmama rağmen müstehcen hakaret içeren söz bulunmamasına rağmen ileti faresi adlı bir program sayesinde nedenini çözemediğim bir sebeble yazınızda kabul olmayan mesajlar var şeklinde bir görüntü çıkıyor ve hangi kelimeler olduğunu bilmediğiniz için yapacak şey yok maalesef.. ancak yazıya başlamadan mausun soldaki tuşa basılı tutup mavi renk aldırdığınız yazınızı ctrl ile c tuşlarına aynı anda basılı tutup hafızaya alır sonra gider boş sayfalı bir yere ctrl ve v tuşuna aynı anda basıp email adresenizdeki herhangi bir klasore yapıştırırsınız yazınızı blogspot.com gibi bissürü blog sitesi var oraya taşırsınız insanlar faydalanır .. yazınızı görüp yardım sever insan kalmadığını düşünüp elim gelip dil döndüğünce anlatabıldim umut ederim çünkü teknik olarak bende fazla bilgili değilim hürmetlerimi sunarım efendim
?
İlk Roman
Yaratıcı Yazarlık
yazınızı büyük beyeniyle defalarca okudum çok hislendim..gerçektende sanki o anı yaşadım.. buz gibi donmuş kadıncağızınbitmiş ilişkisine bakışını yaşadım adeta..çok güzeldi tebrikler..o anı yaşadım .. o kadının gözlerinden yaş gelmedi benim gözlerimden yaş geldi sicim sicim.. dur ağlama demek geldi içimden sizin kahramanınıza ..ağladığınız geceleri kalbinizdeki acıları çekinmeyin bana getirin siz tükenmeyin beni bitirin diye haykırma istedim .. gerçektende bırakın romanı değme yeşilçam filmlerinde bulamayacağımız senaryonuz çok değişik enreresan geldi bana tekrar tebrik ederim yanlız bir yerde anlaım bozukluğu var yanılmıyorsam usulca adımlarla demişsiniz halbuki usulCACIK denmesi gerekmezmikine yanılsıyormuyum umud ederim yanılgıyomdur.. hörmet efendim...
?
İzEdebiyat Teknik
Açık Büfe
merhabalar arkadaşlar, buraya her ne kadar yeni yeni iletiler göndersem de aslında izedbiyatın sıkı takipçilerinden diyebilirim kendim için. forumlarda ileti gönrderiyorum fakat aynı başarıyı yazılarımı sayfaya koyamıyorum.kendime bir sayfa açtım kişisel bilgilerimi de girdim.fakat yazılarım o sayfada çıkmıyor.bana yardımcı olabilecek bir arkadaşım var mı acaba,bu konuda belki onu çok sıkarım.şimdiden özrümün affını rica ediyorum. anlayamadığım bir konu da şu,burada yazılan iletiler sayfada mı çıkıyor, allah rızası için bir şeyler söyleyin, kaç günlerdir uğraşmaktayım, yardımınıza çok sevineceğim. sevgiyle kalın görüşmek dileğiyle arkadaşlar......!
?
İlk Roman
Yaratıcı Yazarlık
Beni de al yanına, keman çalar, şakırtatmadan sakız çiğnerim. Hem senin valiz ağır, bir el tayım. Antalya falan zırva, bak tek kişilik bir papatya var elimde, hadi öpüşsünler. Nilgün abla, hani adres falan soracaksan...
?
Yazma Süreci
Yaratıcı Yazarlık
Benim yazma sürecim; kimi zaman yeni şeylerle kimi zaman el bebek büyüttüğüm sancılarla başladı...! öyle bir hisse kapılırım ki yazarken; hele de yeni bir öyküye ya da roman denemesine başlamışken, gönlüm bambaşka şeyler arzulamanın peşine düşer.Öyle ki o dönemlerde farklı yerlere gitmek,yeni insanlarla tanışmak,bambaşka bir hayatın can damarlarında bulmak isterim kendimi;her gün bulunduğum şehirde yeni şeylerle karşılaşsam bile gönlüm ille de bambaşka bir şehirde yeni sancılar çekmek ister. İnsan acı çekmeyi ister mi,ya da sancısını çoğaltmak ister mi; ben istiyorum.belki yüreklerinizin ta derinlerinde siz de acı çekmenin heyecanını,çılgınlığını bir garip doğaçlamasını arzu ediyorsunuz. kim bilir,belki de hiçbiri sizi bu duyguya kürek çektirmiyor. ama sizin de adını koyamadığınız dürtüler sizi yazmaya teşvik ediyor,yazmakla da kalmıyor sizi bir şeylere aşık etme telaşına düşürüyor. insan neden yazar? yaşayamadığı hayatları yaşamak için, toplumun kendisini kınar düşüncesiyle sakladığı düşünceleri itiraf etmesi için her insanın hayat damarlarında kendisi de gezdiği için ve daha bir çok sebep vardır yazmak için. belki de bahane diyeceksiniz, bahane de olsa yazmak güzel şey! sizce? yazan : şükran karahan
?
İlk Roman
Yaratıcı Yazarlık
Kadın ..buz gibi donmuş bedeniyle artık bitti dediği ilişkiye dönerek son bir kez baktı..odanın tam ortasında bir zamanlar onun için çok değerli olan ..perdelere...buz mavisi koltuklara ve şark halısına.. her ilmeğinde yüreğinden çözgüler atılı olan ..,her ilmeğine desen desen göz attı .. Gözpınarlarından sicim,.. sicim akan gözyaşlarını ;acele bir hareketle sildi ve ışığı söndürdü.. Kimseye haber vermeden çekip gidecekti.. kendisinin bile bilmediği..karar vermediği bir yerlere..usulca adımlarla..sadece tek bir çanta alarak yanına..., yıllarını geride bırakarak..
?
İlk Roman
Yaratıcı Yazarlık
Ellerimde kaldı teninin sıcaklığı..şimdi bu terminalde 18 numaralı peronun tam arkasında..,benden bir adım uzaklaşmışken.., içimden yayılan kıvılcımlarla çağırarak -gitme kal..!desem.. dinler misin sesimi.. elinde tek kişilik dönüş biletin ...ve küçük valizinle................!
?
İlk Roman
Yaratıcı Yazarlık
Bir solukta havaalanından buraya geliverdim işte.. Elimde tek kişilik lacivert valizim..Papatyalar kadar masum , beyaz boyalı begonya kokulu evlerin..galaksisine ... Bağlamalarla bazukalardan çıkan akustik notalar dans ettikçe bulutlarda.., romantizmle içiçe geçireceğim bu harika tatilin güzelliğini şimdiden yüreğimde hissettim..
?
Şiir Atölyesi
Ruh Katılımı (Ortak Yaratıcılık)
bebeeğüüüm bebeeğüüm heyaaaalet sevdüüğüüm sena saruu laaleler alduuum çiçeeek bazaruuundan..... ayağında potur gel dizim dibine otur klavyeni geri çek mausu sağa yatır usulca parmağını enter tuşuna batır bekle yarim yaz gelsin karpuz yiyem kütür kütür ardına kaykılıp otururken koltuğuna başını dik tut yastık koy boynuyun altına nick dediğin cafcaflı olmalı az birazda ya yağmur ol ya bulut ya kar boran fırtına duruşun endamından sansınlar seni kaatip okuyuşun yazışın benzemeli tıpatıp kurcalamış bozmuştur biri boş duramayıp ayar ver ekranına resetleyip kapatıp tuşlara yavaş baski sessiz çalışsın klavye aç kalmayasın sakın az fasulye az pilav ye olur tutukluk yapar yolda kor yine diye tornavida alıver yanına yada levye yarana merhem ara her tür porogramlarda katıl tartışmalara eğleş yaz forumlarda sıkılıp bunalırsan olurda buralarda earth yükle gugıldan gez yozgat çorumlarda sınırsız hayallerin sonsuz tahayüllerin dosyanda resimlerin gonca gonca güllerin hükmü yok uzak yollar uzak mesafelerin kokulusuda çıktı şimdi imeyillerin her ihtimale karşı başlamadan yazıya temkinli ol benze hep tavşan kovan tazıya yem olma sakın kurda benzeme hiç kuzuya kes yapıştır kopyala kaydet al hafızaya hızın kesilmesin hiç yaz çiz ara vermeden ucuz paketlerden seç kaz gibi yolunmadan her yere maydanoz ol kaydol görün durmadan sanal ünlü olunmaz ad ismin bilinmeden ilgisiz alakasız her konudan çık dem vur mangal üstü kül koma ateşli nutuk savur varsın çatlasın kinden hasetten düşman gavur kalma lafın altında dağ tepeleri devir teknoloji nimeti bugün artık yanında el altında herşey bir tık uzağında kaydet mutlu günleri bayram seyran düğünde al tebrik mesajları kutlan doğum gününde atın ölümü bırak arpa buğdaydan olsun gir çet odalarına maksat muhabbet olsun herkes seni tanısın herkes namını duysun şiirler yaz durmadan vezin uymasın uysun ufaldı gözde dünya ne küçücük yapıymış kutu sandığımız şey ufka açık kapıymış üçgenin iç açısı dairenin çapıymış ufak tefek ayrıntı kazmaların sapıymış fakir pan derler adım var dünyada muradım koca havan topunu askerde eşşek sandım internette öğrendim çok şey pek yararlandım bir çok bilgi edindim cehaletten ıradım
?
Dünya Edebiyatı
Edebiyat Tartışmaları
Yaşlısın deseler de bana,inanmam aynalara, Gençlik ve sen aynı yaştasınız ya! Ama zamanın yol yol izler açtığını görürüm de sende, Anlarim,ergeç bana da gelip çatacak ölüm. Seni baştan ayağa saran şu güzellik var ya, Yüreğimin en gösterişli örtüsü de o işte benim. Göğsünde yaşadıkça yüreğim, yüreğinse ben de attıkça, Kim der ki, nasıl diyebilir ki, senden yaşlıyım? Yeni doğmuş yavruyu sakınır gibi ebesi, Taşıdığım yüreğin üstüne ben nasıl titreyeceksem. Nasıl sakınacaksam kendimi, kendim icin değil, senin için; Öyle sakın işte sen de kendini, ey sevdiğim! Geri gelir sanma yüreğin, benim yüreğim öldükten sonra; Bana vermiştin onu, unutma, geri almamak üzere bir daha.
?
Edebiyat ve Felsefe
Edebiyat Tartışmaları
Her gün bir şey yazmak için,çok iyi laf bilmen gerekmez.Zaten her Allah’ın günü yazamazsın da… Yazmak için duygularını saklamaktan bıkman ve kopma noktasına gelmen lazım ya da yaşadığın hayata,bir takım kişilere isyan etme noktasına gelmen lazım veyahut –her şey bir kenara- acayip mutluyken bile bir garip melankoliye kaptırman lazım kendini. Yazmak işte;çılgınlığını satırlarda yaşatmak demek!Bir nefes sigaranın dumanını ciğerlerinde solumak,tek başına sokaklarda ellerin ceplerinde dolaşmak,bir harabe evde tüm hayatın damarlarını görebilmek,kimi zaman ayyaş bir sarhoş olup elinde şarabınla dolanmak ya da soluduğun şehrin sokaklarıyla sarhoş olabilmek demek… Yazmak demek;doyasıya, tutkuluca; hayatla, herkesin öyküsüyle sevişmek demek. Yazmak demek;çok eşlilik demek,hayatının, zihninde bir çok hikayeyle oynaşması demek. Yazmak demek,sahtekârlık,nankörlük,yalancılık demek.Şimdiye dek benimsediğini inkâr edip sonra başka doğruyu kabullenmek;kendine bile kendine itiraf edememek demek, Yazmak demek;kimliksiz demek,bazen karşı tarafta,bazen yanında;tarafsız olabilmek,kendi benliğini unutmak demek. Yazmak demek;unutmak demek,dağınıklık edip kendi düşüncelerin arasında yoğrulup konuştukların olduğu kadar susacaklarının da olduğunu bilmek demek. Yazmak demek;kimi zaman aşka gerek,ölüme gerek,dosta gerek,hasrete gerek! Yazmak demek; en nihayetinde herkese gerek, her şeyi anlatmak gerek! Gel ve lâkin,yazmak demek;insan demek,kan demek,can demek,hayatla kardeş olmak demek. Yazmak;aşığı aşka,sevgiyi tüm hayata paylaştırmak demek. İşte budur hayatı sevmek! yazan: şükran Karahan (24.03.2006 / 20:05)
?
Şiir Atölyesi
BU ŞEHİR GURBET BANA Sığamadım, çok fazla geldim, Dar geldi bedenime, Olmadığın bu şehir. Her yer bakışın, her yer sesin. Şehir sen oldu. Bütün gözler, sen olup ta bakar bana. Şimdi, sen yoksun ya bu şehir uzak, bu şehir gurbet bana. Yüreğimde, karınca yükü acılar. Ben çekerim, çekerim de göbek bağım dayanmaz. Bir fasıl düşer, akşamlarıma, yokluğunun inadına ; bir tatlı huzur almaya. Ruhum, küreklerini yitirmiş garip yolcu dert deryasında. Bende umut, diş kovuğu doldurmaz. Şehir, sen olur Bütün gözler, sen olup bakar bana Şimdi, sen yoksun Bu şehir uzak, bu şehir gurbet bana 17 Nisan 2006 / İst Alkadraz_Kuşcusu
?
Şiir Atölyesi
BU ŞEHİR GURBET BANA Sığamadım, çok fazla geldim, Dar geldi bedenime, Olmadığın bu şehir. Her yer bakışın, her yer sesin. Şehir sen oldu. Bütün gözler, sen olup ta bakar bana. Şimdi, sen yoksun ya bu şehir uzak, bu şehir gurbet bana. Yüreğimde, karınca yükü acılar. Ben çekerim, çekerim de göbek bağım dayanmaz. Bir fasıl düşer, akşamlarıma, yokluğunun inadına ; bir tatlı huzur almaya. Ruhum, küreklerini yitirmiş garip yolcu dert deryasında. Bende umut, diş kovuğu doldurmaz. Şehir, sen olur Bütün gözler, sen olup bakar bana Şimdi, sen yoksun Bu şehir uzak, bu şehir gurbet bana 17 Nisan 2006 / İst Alkadraz_Kuşcusu
Başa Dön