"Kelimelerin gücüyle dünyaları değiştirin."

?

???

July 2026 tarihinde katıldı

Son forum iletileri

?
Yayınevleri
Kitap Dünyası
[[B]]Adam Öykü[[/B]] ve [[B]]Virgül[[/B]], gibi dergiler de bildiğim kadarıyla dışarıdan yazı kabul ediyorlar. http://www.pusula.com/virgul/index.html Saygılarımla, Diren Yardımlı
?
Tasvir Sanatı
Yaratıcı Yazarlık
Sanat fotoğrafı... Ya da hayatta, insanlara gayet normal gelen durumlara bir duygu kazandırma durumu.
?
Yayınevleri
Kitap Dünyası
Bildiğiniz, gönderilen yazıları seçtikten sonra yayınlayan bir edebiyat dergisi varsa söyleyebilir misiniz? Benim bildiğim kadarıyla Varlık, Kitap-lık gibi dergiler bu şekilde yayımlanıyor. Sizin de bildiğiniz dergi var mı? Paylaşırsanız sevinirim.
?
İlk Roman
Yaratıcı Yazarlık
Yaratıcı yazarlık ve düzgün bir türkçe lütfen!
?
İlk Roman
Yaratıcı Yazarlık
Yazar olmak istiyorsanız Türkçe'yi doğru kullanmaya bakın derim. Hızlı gelişen dünyanın bize dayattıklarına maruz kalmayalım. Doğru ve düzgün bir dil kullanamayan kişi, yazar da olamaz. Gördüğüm kadarıyla bazıları aceleden yanlış tuşlara basılma sonucu olmuş. Fakat "istediini, olacem, şimdide, çektiim, yanlışta" vb. kullanımların tesadüf sonucu biraraya geldiğini düşünmüyorum. Sizi bu konuda biraz daha duyarlı olmaya davet ediyorum.
?
İlk Roman
Yaratıcı Yazarlık
ya ben ne istediini bilmez bir malukat1m .simdide ewdwn kendimi atip aciliyetinden daktilo aramaya koyuldum. sancim yok biliyorum ..ama vasifsizim... bilebilirim yanlis ...ve bünlar yanlista olur ...nafiledir çektiim aci ...ölü bir adami nasil idam ederler...bu olanaklar1n vermis oldugu.belirsizligliiyim.ben yazar olacem kardesim....
?
Yazma Teknikleri
Yaratıcı Yazarlık
Roman tabiki istenildiği gibi yazılabilir. Fakat bölümlerin sınırlara sahip olması kopmalara yol açabilir bence. Sanki hikaye bütünlüğüne dönüşebilir gibi geliyor bana. Baştaki bir bilinmeyen olgu, sonunda bağlanabilmeli, bir bölümde okuyucunun anlamadığı bir olay, daha sonra açıklanabilmeli. Böyle daha eğlenceli ve sürükleyici olacağını sanıyorum.. Saygılar.. Tabi herkes istediği gibi yazabilir. Fikir sadece...
?
Yazma Teknikleri
Yaratıcı Yazarlık
Sevgili yazar arkadaşlarım, Romanlarınızda bölüm kavramı ile ilgili bir soru sormak istiyorum, ben yazdığım romanlarda bir bölüm içinde başlattığım bir olayın devamını daha sonraki bir bölümde bitirmekten hoşlanıyorum, böylece okuyucunun bunu bir sonraki bölümü okumak için bir neden olarak göreceğini düşünüyorum, bu konuda sizin de fikrinizi almak istedim. Sizce bir bölüm içinde başlatılan bir olay bir olgu o bölüm içerisinde sonuçlanmadan başka bir bölüme geçilmeli mi?
?
İlk Roman
Yaratıcı Yazarlık
Telaşını inan senin kadar iyi anlayabiliyorum, çünkü senin yaşındayken (2 sene önce) ben de aynı şeyleri defalarca düşünmüştüm. Benden öneri alman ne kadar doğru, bilemiyorum(çünkü 16 yaşındayım) fakat sana olabildiğince yardımcı olmaya çalışırım. Öncelikle yazma konusunda oldukça istekli görünüyorsun, bunun için tebrik ederim. Gelelim sorununa. Aceleci ve sabırsız olduğun doğru :) Benim gibi. Ben de kaç kez aklıma güzel bir fikir geldiğinde "roman yazmak istiyorum, ama girişini bulamadım bir türlü" deyip dururdum. Ama işin doğrusu önce küçük denemelerden başlamak, böylece dil ve anlatımını geliştirmek. Çünkü roman yazmak artık bu işin doruk noktasına ulaştığın anlamına gelir. Ki bunun için insanın belli bir birikime ve deneyime ulaşmış olması gerekiyor. Küçük hikayeler yazmaya başladığında, işin matematiğini daha iyi kavrarsın. Burada matematikten kastım duygu-mantık dengesi ile kurgu. Ben bu hikayelerden yola çıktığımda nerelerde eksiklerimin olduğunu eleştirenler tarafından görme fırsatı buldum ve inan böyle eleştiriler de senin için gerekli ve önemli olmalı. Değineceğim bir başka nokta da kitap yazma meselesi. Roman da, hikaye de olsa farketmez, insan kendisini "kitap yazacağım" durumuna odaklarsa, inan yazması çok daha güç bir hal alıyor. Önce kendin için yazmanı, sonraysa eğer istersen ve yayınevlerince kabul edilirsen insanlarla paylaşmanı öneririm. Umarım sana biraz olsun yardımcı olabilmişimdir :). Dilerim iyi bir yazar olursun -ki bu hevesle olacağa benziyorsun-. Başarılar.. :) Duygu
?
İzEdebiyat
Açık Büfe
3 adet kütüphane kurdum.yazar sayfamda kütüphanelerime tıkladığımda sadece bir tanesi görünüyor diğer iki kütüphanem görünmüyor. yazarın kütüphanelerinde sadece bir tane görünüyor ebruli ve melekler şehri kütüphanem görünmüyor. sadece mavi ışıltı görünüyor lütfen yardımcı olun ben düzeltemiyorum.
?
Devran-i Şairane
Yaratıcı Yazarlık
Şiir yazmak hayatın bize verdiklerini kaleme dökebilmektir, kelimelerin içine gizleye bilmektir acıları, sevinçleri, düşleri, aşkları.........., ve yazarken sen olabilmektir doyasıya.
?
İzEdebiyat
Açık Büfe
Merhabalar, İki üç hata fark edip düzeltmetiğimiz gün yok gibi şu aralar, ama arada böyle büyük hatalar gözden kaçabiliyor. Silinen yazıların adlarını buradan ya da posta yoluyla bize bildirebilir misiniz? Sevgiler, Diren
?
İzEdebiyat
Açık Büfe
Tam otuzeskiz kişi olduk. Diğer mahalleden de arkadaşlar geldi. Bu 74 model kaplumbağa bir el atalım, dedik. Kaputu kaldırdık, motor yok. Üç revü kızı, olmaz ya. İçerde de dört. Aha sana bilmece, bir vosvosa sekiz kişi nasıl sığar. Karpuzlar mı ufaldı. Var da yokuz. Abi bu siteye bi el atsana... Saygılar.
?
İzEdebiyat
Açık Büfe
Size; ne bir şiirle, ne de bir öyküyle seslenebilirim. Harflerin kaçak, kelimelerin kifayetsiz olduğunu çoktan öğrettin. Göz yaşlarının anlamını gizlediği dizelerinizle mi size sesleneyim... Siz, bunları zaten yazdınız. Bana sus düştü. “Kerpiç duvarlı çocuklar”... Meğer sizin yüreğinizde ne miğferler, ne zırhlar yıkılmış da... Noktasına ve virgülüne takılmışız hayatın. Ablam! Sen mutfağında sönen lambayı hep yanık tut. Senin kalbin ışık. Sen ışıkların gözlerini kamaştırırsın, yazdıklarınla. Sevgilerimle öpüyorum ellerinizden.
?
İzEdebiyat
Açık Büfe
Merhaba Sevgili izedebiyat Yöneticileri; Biraz önce tesadüfen farkettim; bazı şiirlerim eksik görünüyor sayfamda.Örneğin, birkaç bölümden oluşan "Her Yağmurda" başlıklı şiirimin, sadece bir bölümü görünüyor.....Düzeltmek istedim, olmadı......Lütfen ilgilenir misiniz?......Teşekkür ederim.......Herkese sevgiler.......
Başa Dön