herkese iyi yazı yazmalar. ben türk edebiyatı ile yakından ilgili birisiyim.ana dilim türkçe değil ama türk edebiyatına ilgi duyuyorum aslında türkler centilmenligi herkesten çok biliyorlar. izedebiyatla arkadaşım, dostum gizu salima nedeniyle tanıştım. ismine öyle diyorum çünkü o öyle istiyor. ben yazı yazacağımı söyledim o da ismimi söyleme dedi. sevmiyormuş. ben yazılarınızı kısa süredir okumaya çalışıyorum. gerçekten yetenek dolu arkadaşlar var. bana göre siir sırdır. ben siiri çözmeyi severim. gizu bu yazıyı okursa teşekkür ederim ona beni burayla tanışma yaptırdığı için.
iyi günler
Enis Swan Heacock
?
???
July 2026 tarihinde katıldıSon forum iletileri
Bugün aşk şiiri yazmayacağım (Kenan)
Serseri şehir ışıklarının, yıldız - avına tanık olmayacağım ( Gökçen )
Varsın yeniden harlansın yangın (İmdat)
Yitirilmiş yalnızlıklar inadına (İmdat)
Bir kez daha âşık olmayacağım. (nida)
Akan su pırıltısı belki ( isa )
Belki de yuvarlanan bir çığlık (isa)
Çarmıha gerilmiş olsam da,kor ateşlerde yansam da,
tövbeler olsun tınmayacağım(zeliha gökkan)
beyin dolar taşar,duygular düşünceler çoğalır birikir ve patlama noktasına gelir
uykular kaçar ...bir kalem ve bir kağıt teselli eder yazanı bu sancılı dönemde...
yazmam gerek!
manik depresif tablolar çizmem gerek
kelimeler dans ederken beynimde
bunları bir kağıda dizmem gerek
yazmam gerek!
yaşamı kalemimle kazmam gerek..
böyle bir sorumluluk duyar yazan ve yazar yazar yazar...
zeliha gökkan
İsa Bey müsadenizle sizik eklediğiniz dizede küçük bir değişiklik yaptım...Bir de sırası elen arkadaşlar dizelerini eklesinler lütfen yoksa tek başıma tamamlayacağım :))
Bir kez daha âşık olmayacağım. (nida)
Akan su pırıltısı belki ( isa )
Belki de yuvarlanan bir çığlık (isa)
demek insanların duygularıyla oynuyor hainler.
dolandırıcık bu raddeye kadar indi he
açıklayın isa bey açıklayın herkes duysun-bilsin
BUGÜN BİR DOSTTAN E POSTA ALDIM.
BİR YAYINEVİ TARAFINDAN NASIL DOLANDIRILDIĞINI ANLATIYORDU.
BU OLAY BENİM BAŞIMA GELMİŞ GİBİ SİNİRLENDİM.
ADAMCAĞIZ YURT DIŞINDA YAŞIYOR.
KİTAP BASTIK DİYEREK PARA ALMIŞLAR.
SONRA KİTABI İSTEMİŞ ŞAİR.
KARGO PARASI İSTEMİŞLER.
VERİR ŞAİR.
KİTAPLAR GÖNDERİLMEMİŞ.
ADAMCAĞIZ YILLARDIR YURT DIŞINDA.
TANSİYON HASTASI.
BİR YAKINI PARA ÖDEYİP BASILAN KİTAPLARIN BİR KISMINI ONA YOLLAMIŞ.
ARKADAŞLAR, BEN DİYORUM SİZE, BU YAYINEVLERİ KAN EMİCİ VAMPİRLERDİR,
ÇOK UYANIK OLUN, YURT DIŞINDA YAŞAYAN ŞAİR VS. ARKADAŞLAR, SAKIN GÜVENMEYİN BUNLARA...............
BİR DE BANA DİYORLAR BÖYLE ŞEY OLMUYOR DİYE.
HEM KİTAP BASTIRMA PARASI ALMIŞLAR. 1500 BASACAKLARINA 300 ADET BASMIŞLAR. DAĞITIM YOK.
BUNU YAPAN YAYINEVİNİ İSTERSENİZ AÇIKLARIM............
VE BEN BU ŞAİR ARKADAŞA ELİMDEN GELEN YARDIMI YAPIYORUM...
İSA KANTARCI.
tıkanma,
o her yazarın başına gelen bir sorundur, demek diliniz bitti,
o dili bir şeyle ateşlemek lazım, benim eskiden bu tür sorunlarım oluyordu,
şimdi olmuyor,
yazmam gerek yazmam gerek diye hastalıklı biçimde yineler, kendimi güdülerim, yazı yazarın hayat merkezi ise, her zaman yazar, tıkanmaz,
güldür güldür yazıyorum kaç gündür, skeç, senaryo....
heyecan meselesi.
her yazarın kendine özgü sorunları vardır, bunlara ancak kendi başına aşabilir.
ŞU DA VAR: mesela bana biri diyor yaz, birden öyle bir dil geliyor ki,
ama nasıl ama nasıl, bir enerji akıyor kelimelere.
süheyla yaz dedi, yazdım, acayip beğendiğim bir dil ortaya çıktı.
neyse,,,,
süheyla kim mi, bir sokak kedisi belki de bir insan belki de bir ayak sesi belki de sabah,
bu.
Yazamıyorum ! Tam kendimi rahat bırakayım derken bir de baktım üç ay geçmiş ! Daha ne kadar yazamayacağım? Sanki artık bitmiş gibi geliyor. Belki de fazlaca tükettim. Bu yaşta başlamamalıydım.
Her türlü düşüncenizi kaleme almalısınız diye düşünüyorum. Kimseye okutmayın, ama kendiniz için sonradan yırtacak olsanız bile bir kere olsun kaleme almayı deneyin.
Bir kez daha âşık [[B]]olmayacağım. [[/B]](nida)
Akan su pırıltısı belki de yuvarlanan bir çığlık (isa)
Ya konu takıntısını boşverin bakın ikincisi daha tutarlı oluyor.Biz bu işi çözeceğiz.Sıra konusunu da boşverin.İçinden gelen 2-3-4 ne kadar isterse yazsın...
Son nokta olarak ta hep beraber bir destan yazar ve İzedebiyatta görücüye çıkarırız...Yürek Birlikteliği adı altında...
Nasıl???
Karanlık ne kadar yoğunsa, ışığa o kadar yakınsın demektir
İyi sinema filmi?
Bunu seyirci bilir mi, bilemez, seyirci reklamlarla pompalanan kötü filmleri izleme eğilimindedir, bunlar derinliği olmayan, (derinliği gülünç gözüken) iyi bir öyküsü, (senaryosu da diyebiliriz) iyi bir anlatımı olmayan filmlerdir…
İyi sinema filmleri de vardır… Bunların genel özelliği, insanı işlemesidir, insanı ele alır, enine boyuna işler öyküyü. Yapmacık değildir, inandırıcıdır. Seyirciyi sıkmaz. Seyirci filmden kopamaz, anlatım evrensel bir dille yapılır. Oyuncular güçlü, inandırıcıdır…
Dönelim bize. Nasıl yapıyorlar bu işi?
Sert bir eleştiri olacak ama, filmlerdeki diyaloglar, sahneler, kurgu…senaryo… bir yığın saçmalık dolu. Bir kere senaryo yazmasını bilmiyorlar, bunlar nasıl sinemacı anlamıyorum, tarzları yok, filmlerin akıcılığı yok. Anlatmayı bilmiyorlar. Derinlik kocaman sıfır… adama diyorlar, yani sinemacıya, bana bir film yap, şimdi sinemayı çiçek olarak görelim, eğreltileme yani, adam çiçek yapacağına bir karga yapıyor, bu çok komik, sana çiçek yap dedim karga değil. Evet, kargayı binlerce kişi seyrediyor gaklarken…
Dağınık olacağım ama değinmişken dizilere de birkaç sözüm var, nedir şu gülme efekti!!!
Beni öyle güldüremezsin ki. Sevgili Türkan Şoray o dizide oynamakla geçmişine ihanet etti, o efsaneyi yerle bir etti…
İyi film nedir?
Parasız çekilmiş bir film. Tüketim toplumu, kitle için değil. İşte iyi film olmanın zararı burada. Kitle öyle sorgulayıcı değil, önüne ne gelirse izliyor, kitlenin koyun sürüsünden farkı yoktur, onun tercihleri yoktur, kitap okumaz, kendini geliştirmez, sıradandır, halinden memnundur, çevresindekilere göre hareket eder, her şeyi bildiğini sanır ama.
Bu yüzden iyi olmak zararlı. Parayı bastıran adam diyor ki herkes izlesin filmi, ona göre yapın. Paranın hakimiyeti başlıyor. Seyircinin istediğine, seviyesine göre yapılan şeyler de, iyiye uzak olmaya mahkum…
Bu ülkede yayıncılar ayrı bir alem. Sinemacılar ayrı bir alem. Politikacılar ayrı bir alem.
Hiçbir şey doğru düzgün yürümüyor. Hiçbir şey. Haliyle bu sinemaya, edebiyata yansıyor. Doğru düzgün, rayına oturmuş değil hiçbir şey. Ama parlak şeyler oluyor elbette, bunlar kişisel başarılardır. Kafası çalışan, hırslı olan için zor yoktur…Türk sineması kuru gürültülerle iyi şeyler yapılıyor diye sahte bir yaygaracılık içinde, televizyonlar, kendilerine malzeme arayan gazeteler şişiriyor bu işi. Gerçek şu.
İyiler çok az. Onlar sınırlı izleyiciyle kalmaya mahkum…
En iyi diye övülen yönetmenlerin filmleri bile sıkıcı olmaktan öteye gidemiyor…
İyi filmler yapılıyormuş falan filan. Palavra. Palavra…
Türk filmleri izlenmiyor, sen öyle çekersen kim izler ki seni… bunların böyle olması geçmişte gizli. Sen yabancı filmlerin taklitlerini çekersen… taklit de bir yere kadar…
Sen kendin olmazsan… Bize ait milyonlarca konu, öykü… varken niye taklit!!!
Sen o kafayla gidersen ne sinema endüstrisi olur ne de başka bir şey… Bu gidişle olacağı yok…
ŞUNU FARKETTİM SON ZAMANLARDA:
ÇOK KONUŞACAKSIN.
İLETİŞİM.
ÇOK ÖNEMLİ.
ÇOK İNSAN TANIMAK ÇOK ÖNEMLİ.
BİR TV YÖNETMENİYLE GÖRÜŞTÜM.
SKEÇ İSTEDİ.
BEN DE YAZIYORUM.
BU ARADA BİR GÜLDÜRÜ SENARYOSU YAZIYORUM....
devam!
Bir kez daha âşık olacağım. (nida)
Akan su prıltısı belki de yuvarlanan bir çığlık (isa)
Bir kez daha âşık olacağım. (nida)