"Yazmak, aslında hayatın kendisiyle alay etmenin en ciddi yoludur." ― Virginia Woolf"

?

???

July 2026 tarihinde katıldı

Son forum iletileri

?
Şiir Atölyesi
Ruh Katılımı (Ortak Yaratıcılık)
Bugün aşk şiiri yazmayacağım (kenan) Serseri şehir ışıklarının yıldız - avına tanık olmayacağım (gökçen) Varsın yeniden harlansın yangın Yitirilmiş yalnızlıklar inadına (imdat) Bir kez daha âşık olmayacağım (nida) Akan su pırıltısı belki Belki de yuvarlanan bir çığlık (isa) Çarmıha gerilmiş olsam da, kor ateşlerde yansam da, Tövbeler olsun tınmayacağım (zeliha) Gözlerimde yuvalanan intiharlar Akacaklar, havzasında bitmiş aşkların(gökçen) Ellerimde sızsa da sarhoşluğu sokakların Kuşatılsa da yarım kalmışlığım ( imdat ) Bir daha adını anmayacağım (nida) Kapatacağım kulaklarımı Duymayacağım kendimi bile (kenan) Mil çekilsin gözlerime görmeyeceğim seni...(gönül) Bütün yaralarımı dağlamadan önce teker, teker kanatacağım...(gökçen) her son başlangıcın eşiği kapı aralıklarında karşılayacağım hüzünleri (enis swan heacock) sokaklara çıkacağım yalın ayak, çırılçıplak peşim sıra koşturacağım tüm sevinçleri (ömür)
?
Şiir Atölyesi
Bugün aşk şiiri yazmayacağım (kenan) Serseri şehir ışıklarının yıldız - avına tanık olmayacağım (gökçen) Varsın yeniden harlansın yangın Yitirilmiş yalnızlıklar inadına (imdat) Bir kez daha âşık olmayacağım (nida) Akan su pırıltısı belki Belki de yuvarlanan bir çığlık (isa) Çarmıha gerilmiş olsam da, kor ateşlerde yansam da, Tövbeler olsun tınmayacağım (zeliha) Gözlerimde yuvalanan intiharlar Akacaklar, havzasında bitmiş aşkların(gökçen) Ellerimde sızsa da sarhoşluğu sokakların Kuşatılsa da yarım kalmışlığım ( imdat ) Bir daha adını anmayacağım (nida) Kapatacağım kulaklarımı Duymayacağım kendimi bile (kenan) Mil çekilsin gözlerime görmeyeceğim seni...(gönül) Bütün yaralarımı dağlamadan önce teker, teker kanatacağım...(gökçen) her son başlangıcın eşiği kapı aralıklarında karşılayacağım hüzünleri (enis swan heacock) gökyüzündeki bahçelerden yasak meyveler sunan hiçbir perinin büyüsüne kapılmayıp(zeliha)
?
Şiir Atölyesi
umarım davetsiz misafir kabul edersiniz. türkçem o kadar iyi değil ama, uğraştım bunlar çıktı işte... Bugün aşk şiiri yazmayacağım (kenan) Serseri şehir ışıklarının yıldız - avına tanık olmayacağım (gökçen) Varsın yeniden harlansın yangın Yitirilmiş yalnızlıklar inadına (imdat) Bir kez daha âşık olmayacağım (nida) Akan su pırıltısı belki Belki de yuvarlanan bir çığlık (isa) Çarmıha gerilmiş olsam da, kor ateşlerde yansam da, Tövbeler olsun tınmayacağım (zeliha) Gözlerimde yuvalanan intiharlar Akacaklar, havzasında bitmiş aşkların(gökçen) Ellerimde sızsa da sarhoşluğu sokakların Kuşatılsa da yarım kalmışlığım ( imdat ) Bir daha adını anmayacağım (nida) Kapatacağım kulaklarımı Duymayacağım kendimi bile (kenan) Mil çekilsin gözlerime görmeyeceğim seni...(gönül) Bütün yaralarımı dağlamadan önce teker, teker kanatacağım...(gökçen) her son başlangıcın eşiği kapı aralıklarında karşılayacağım hüzünleri (enis swan heacock)
?
Şiir Atölyesi
İmdat...Son yazdığın dizeyi çok sevdim :) Elbette eleştiriye açık kapı bırakmalıyız... Sanırım Nida'nın bahsettiği (ki beni çok iyi anladığına inanıyorum) bu çalışmanın forum köşelerinde tartışmanın yerini almaya başlayan sataşmalara karşı bir hareket niteliği taşımasıydı... Burada son yazılan dizenin devamını getirebilmek için herkes kendini bir parça yazanın yerine koymak zorunda. Beni heyecanlandıran da bu zaten:)) Sevgiler Not: Sondan bir önceki eklememi değiştirdim, İmdat haklı galiba, daha iyi akıyor şimdi... Bugün aşk şiiri yazmayacağım (kenan) Serseri şehir ışıklarının yıldız - avına tanık olmayacağım (gökçen) Varsın yeniden harlansın yangın Yitirilmiş yalnızlıklar inadına (imdat) Bir kez daha âşık olmayacağım (nida) Akan su pırıltısı belki Belki de yuvarlanan bir çığlık (isa) Çarmıha gerilmiş olsam da, kor ateşlerde yansam da, Tövbeler olsun tınmayacağım (zeliha) Gözlerimde yuvalanan intiharlar Akacaklar, havzasında bitmiş aşkların(gökçen) Ellerimde sızsa da sarhoşluğu sokakların Kuşatılsa da yarım kalmışlığım ( imdat ) Bir daha adını anmayacağım (nida) Kapatacağım kulaklarımı Duymayacağım kendimi bile (kenan) Mil çekilsin gözlerime görmeyeceğim seni...(gönül) Bütün yaralarımı dağlamadan önce teker, teker kanatacağım...(gökçen)
?
Şiir Atölyesi
Suya atılan bir damla halkalarca genişiliyor.Katılım sağlayan tüm dost yüreklere teşekkür ederim... Bir de Nida biz yapıyoruz diye eleştirmeyeli mi?Ama neden amaç 8. harikayı oluşturmak olmasın? Yıldızlara uzanmayı hedefleyelim ki.Uzanamasak bile dağları aşarız...Bütün çabamız en azından bir adım ileriye gitmek değil mi?Neden onlarca gitmeyelim ??? Eyvallah....İyi ki varsınız...
?
Şiir Atölyesi
Bugün aşk şiiri yazmayacağım (kenan) Serseri şehir ışıklarının yıldız - avına tanık olmayacağım (gökçen) Varsın yeniden harlansın yangın Yitirilmiş yalnızlıklar inadına (imdat) Bir kez daha âşık olmayacağım (nida) Akan su pırıltısı belki Belki de yuvarlanan bir çığlık (isa) Çarmıha gerilmiş olsam da, kor ateşlerde yansam da, Tövbeler olsun tınmayacağım (zeliha) Gözlerimde yuvalanan intiharları Bitik aşklar havzasına akıtacağım (gökçen) Ellerimde sızsa da sarhoşluğu sokakların Kuşatılsa da yarım kalmışlığım ( imdat ) Bir daha adını anmayacağım (nida) Kapatacağım kulaklarımı Duymayacağım kendimi bile (kenan) Mil çekilsin gözlerime görmeyeceğim seni...(gönül)
?
Şiir Atölyesi
Bugün aşk şiiri yazmayacağım (kenan) Serseri şehir ışıklarının yıldız - avına tanık olmayacağım (gökçen) Varsın yeniden harlansın yangın Yitirilmiş yalnızlıklar inadına (imdat) Bir kez daha âşık olmayacağım (nida) Akan su pırıltısı belki Belki de yuvarlanan bir çığlık (isa) Çarmıha gerilmiş olsam da, kor ateşlerde yansam da, Tövbeler olsun tınmayacağım (zeliha) Gözlerimde yuvalanan intiharları Bitik aşklar havzasına akıtacağım (gökçen) Ellerimde sızsa da sarhoşluğu sokakların Kuşatılsa da yarım kalmışlığım ( imdat ) Bir daha adını anmayacağım (nida) Kapatacağım kulaklarımı Duymayacağım kendimi bile (kenan)
?
Yayınevleri
Kitap Dünyası
YURT DIŞINDA YAŞAYAN ŞAİR MEHMET SARI'YI TELOS YAYINEVİ DOLANDIRMIŞTIR. TELOS YAYINEVİ SAHİBİ ZAFER YILMAZ'DIR BU YAYINEVİNE DOSYA GÖNDERMEYİN DERİM. HELE DE YURT DIŞINDA YAŞAYANLAR............... BÖYLE İNSANLARI, YAYINEVLERİNİ TEŞHİR EDELİM. YERİN DİBİNE SOKALIM BÖYLE VAMPİRLERİ. BU ARADA, YURT DIŞINDA YAŞAYAN YA DA YURT İÇİNDE YAŞAYAN ŞAİR/ÖYKÜCÜ VS ARKADAŞLARA BİLDİRMEK İSTERİM. İSTANBUL'DA KİTAP BASTIRMAK EPEY PAHALI. BENİM KİTABIMI BASACAK OLAN ŞAİR/DERGİCİ NURETTİN HOCA (ÖĞRETMEN) İSTANBUL'DA KİTAP BASTIRMANIN 9 MİLYAR OLDUĞUNU SÖYLÜYOR. BURDA İSE ÇOK AMA ÇOK AZ. HEM RİSKİ VE DİĞER ŞEYLERİ ÜSTLENMİYORLAR. HEPSİ YAZARIN SIRTINDA.
?
Yazma Süreci
Yaratıcı Yazarlık
İçini dinle, üç ay yazamazsın beş ay yazamazsın, biraz oku, biraz düşün ve hisset. zaman kavramını yitir, hayat ruhunda aksın, gerisi gelecektir. Gençsin biliyorum, yazmak istediğin denli okumayı iste. Bir gün akacaksın, daha dolu akacaksın...
?
Şiirhane
Edebiyat Tartışmaları
Eylemle başlayan eylemle ölür. Erken fişeklendin. "Kızmazsanız" Değil ama bırak kabağın yamuğunu. Daha güzel olmuş, bence de.... Gayemiz güzelliği tek nefeste yakalamak, değildi. Özgün olması daha elzem. Sonra beraber toparlardık. Hepimiz! Hz. editörlerimiz var. Bu gün bana kıyak çekti ama yarım ve yamalak. Faresiz köyün kavalı öylesine çalar. İsimleri ardı ardına ilk defa gelenlerin şiiri de böylesi olur. Sekizinci harika peşinde olmadığımız kanaatindeyim. Yoksa özel iletilerimizle birbirimizi irdeler, tekrar boyardık. Bir doğaçlama oldu. Ve güzeli koptuk ileti fırtınalarından. Baltalarımızı sakladık dı...
?
Şiir Atölyesi
1-Gökçen bana bir daha sakın Bey li hitapta bulunma lütfen !!! Sadece İmdat... 2-Bir eleştirim olacak arkadaşlar kızmazsanız.Eylem kelimeleri kurulmuş hep " cağım - cağım - cağım " okurken yavaşlatıyor... 3-Çok küçük değişiklikliler yaptım..Bakın bakalım olmuş mu??? Bugün aşk şiiri yazmayacağım (Kenan) Serseri şehir ışıklarının yıldız - avına tanık olmayacağım ( Gökçen ) Varsın yeniden harlansın yangın Yitirilmiş yalnızlıklar inadına (İmdat) Bir kez daha âşık olmayacağım (nida) Akan su pırıltısı belki Belki de yuvarlanan bir çığlık (isa) Çarmıha gerilmiş olsam da, kor ateşlerde yansam da, Tövbeler olsun tınmayacağım (zeliha) Gözlerimde yuvalanan intiharları Bitik aşklar havzasına akıtacağım (gökçen) Ellerimde sızsada sarhoşluğu sokakların Kuşatılsa da yarım kalmışlığım ( imdat ) Bir daha adını anmayacağım (nida)
?
Şiir Atölyesi
Bugün aşk şiiri yazmayacağım (Kenan) Serseri şehir ışıklarının, yıldız - avına tanık olmayacağım ( Gökçen ) Varsın yeniden harlansın yangın (İmdat) Yitirilmiş yalnızlıklar inadına (İmdat) Bir kez daha âşık olmayacağım. (nida) Akan su pırıltısı belki de yuvarlanan bir çığlık (isa) Çarmıha gerilmiş olsam da, kor ateşlerde yansam da, Tövbeler olsun tınmayacağım (zeliha) Gözlerimde yuvalanan intiharları Bitik aşklar havzasına akıtacağım (gökçen) Bir daha adını anmayacağım (nida)
?
İzEdebiyat
Açık Büfe
Sayın Buğra, Buradaki yazılarınızı henüz gördüm. Şimdi konuyu daha iyi anladım. Peki yazınızı siz mi sildiniz yoksa başkaları mı? Eğer başlıkta o şekilde bir düzeltme yapılmışsa, birincisi şiddetle ve esefle kınıyorum şahsım nezdinde, ikincisi siz kendi yazar menünüzden o başlığı tekrar eski haline keşke getirse idiniz. Tepkinizde haklısınız. Malesef, kimlerin hangi niteliklerine göre bu platformda editör olduğunu daha önce sormuş olmama rağmen tatminkar bir yanıt alamamıştım. Bu konunun gündeme gelmesi iyi oldu. Ancak sizin böyle bir talihsizlik yaşamanız gerçekten çok kötü. Daha önce izedebiyatla ilgili olarak yazmış olduğum yazı içerikleri her geçen gün biraz daha biraz daha günyüzüne çıkıyor. Sindiremeyenlerin sindirdikleri yazarlar olmak niyetinde değiliz arkadaşlar. Boşa uğraşmayın. Burada yazamazsak yazacak başka diyarlar buluruz. Yeterki dürüst olun. Bana ne oluyor öyle değil mi? Benim ne sorumum var ki burada. Hiççç...Ama düşünceye yapılan her haksızlık benim düşüncemden kaynaklanmasada beni ilgilendiriyor. Lütfen yazılarımıza dokunmayın! ŞUNDAN EMİN OLUN; BURADA SİZİN ES GEÇTİĞİNİZ ÇOĞU YAZAR/ŞAİR, NEYİ NASIL YAZDIĞININ, NEREYE VARACAĞININ FARKINDA OLACAK KADAR EĞİTİM, KÜLTÜR, DENEYİM VE BİRİKİM SAHİBİ... KIZIYORUM YA HEMDE ÇOK...GÜNLERDİR BURADA İSA KANTARCI GEYİĞİ YAPILDI AMA SAYIN BUĞRA'NIN BAŞINA GELEN FELAKETLE İLGİLİ OLARAK TEK SATIR YOK. BUMU İZEDEBİYAT BİRLİĞİ , BUMU YAZAR KARDEŞLİĞİ... BIRAKIN ŞU FESATLIĞI BURADA YARIŞ YAPMIYORUZ, BURADA PAYLAŞIMDA BULUNUYORUZ... NEYSE.BEKLERDİMKİ O HERŞEYE UZATTIĞINIZ DİLİNİZİ BU KONUYADA UZATIP İKİ ÇİFT LAF EDESİNİZ. YOKKK...YAZARSAM KIRICI OLACAĞIM. YAZMIYORUM. SUSUYORUM. Sayın Buğra...ne diyebilirim ki! Sevgiyle kalın.
?
Şiir Atölyesi
İmdat bey, sırayı boşverin o zaman:) Yeter ki iki ekleme üst üste aynı kişiden gelmesin.. Bugün aşk şiiri yazmayacağım (Kenan) Serseri şehir ışıklarının, yıldız - avına tanık olmayacağım ( Gökçen ) Varsın yeniden harlansın yangın (İmdat) Yitirilmiş yalnızlıklar inadına (İmdat) Bir kez daha âşık olmayacağım. (nida) Akan su pırıltısı belki de yuvarlanan bir çığlık (isa) Çarmıha gerilmiş olsam da, kor ateşlerde yansam da, Tövbeler olsun tınmayacağım (zeliha) Gözlerimde yuvalanan intiharları Bitik aşklar havzasına akıtacağım (gökçen)
?
Devran-i Şairane
Yaratıcı Yazarlık
herkese iyi yazı yazmalar. ben türk edebiyatı ile yakından ilgili birisiyim.ana dilim türkçe değil ama türk edebiyatına ilgi duyuyorum aslında türkler centilmenligi herkesten çok biliyorlar. izedebiyatla arkadaşım, dostum gizu salima nedeniyle tanıştım. ismine öyle diyorum çünkü o öyle istiyor. ben yazı yazacağımı söyledim o da ismimi söyleme dedi. sevmiyormuş. ben yazılarınızı kısa süredir okumaya çalışıyorum. gerçekten yetenek dolu arkadaşlar var. bana göre siir sırdır. ben siiri çözmeyi severim. gizu bu yazıyı okursa teşekkür ederim ona beni burayla tanışma yaptırdığı için. iyi günler Enis Swan Heacock
Başa Dön