"Yazarın hayatı, kelimelerin kölesi olmaktır; en azından, bir sonraki cümleyi bulana dek." – Ursula K. Le Guin"

?

???

July 2026 tarihinde katıldı

Son forum iletileri

?
Esin Perisi
Yaratıcı Yazarlık
Siz malum kişinin avukatı olmalısınız?
?
Esin Perisi
Yaratıcı Yazarlık
Sevgili Yöneticiler! Sabırla bekliyorum günlerdir, yeni yazılar yüklenecek diye.Sıkıldım artık.Çünkü izedebiyat, benim alışkanlığım........Lütfen bir açıklama!......Sevgiler.
?
Esin Perisi
Yaratıcı Yazarlık
Açıklama Bekliyoruz;
?
Esin Perisi
Yaratıcı Yazarlık
Sitede son eklenen yazı 12 Temmuz tarihli. Ondan sonra mutlaka eklenenler olmuştur.(en azından ben eklemiştim bir iki tane.) Neden acaba, yayına verilmiyor? Bizi aydınlatsanız diyecektim... Teşekkürler
?
Esin Perisi
Yaratıcı Yazarlık
Sitede son eklenen yazı 12 Temmuz tarihli. Ondan sonra mutlaka eklenenler olmuştur.(en azından ben eklemiştim bir iki tane.) Neden acaba, yayına verilmiyor? Bizi aydınlatsanız diyecektim... Teşekkürler
?
Esin Perisi
Yaratıcı Yazarlık
Dün eklediğim forum yazısı sizi ürküttüğü için mi sildiniz? Yoksa teknik bir arıza nedeni ile ben mi ekleyemedim? Oysa, sakla dediğim an, eklendi yazısını görmüştüm, en iyisi göz doktoruna gideyim ya da dert etmeyeyim, bu yazı yayınlanırsa kesin teknik bir arızadan kaynaklanmıştır diyeyim.
?
Esin Perisi
Yaratıcı Yazarlık
evet gerçekten bir açıklama yapılmalı bize site niçin yenilenmiyor? neden yeni yazılar görünmüyor?bize bir açıklama yapılmalı burada neler oluyor? 15 gün az buz değil...
?
Esin Perisi
Yaratıcı Yazarlık
Hep aynı geyik. Hep aynı şikayet. Kollanmaya alışmışlar ya hayatın her alanında... Yazdıkları beş para etmezlere (seni sevmek seni sevmektir sevgilim!) bir eleştiri getir bakalım. Şikayet edilir büyük abilere, büyük ablalara. Yazı açarlar: "Bir yazının edebi olması için ne gerekir?" Şıracının bozacıları. "Bir memleketin kadınları da kendi başlarına ayakta durmayı öğrenmedikçe, araba lastiği değiştiremedikçe, o memleketin hayat damarlarından biri tıkanmış sayılır". Kim dediyse dedi. 15 gündür sitede hareket yok, ne olduğunun açıklaması bile yok, ne yapalım patlamamak için bir birimize sarıyoruz kardeş. Birde: Sadece yazdıklarından tanırım kendisini ama, bu sitenin en iyi yazarlarından bir nida'yı bilirim, bir de girdap'ı. (Listeyi uzatalım diğer iyilere haksızlık etmemek için: Fulya Engin, Yeşim Keskin, Murat M. UĞURLU ve diğerleri.) Konumuz eleştiriyse ve eleştirilmekse özetle bkz... genel tartışma, 9. sayfada, "Naile Hanımın duası ile ilgili olarak" başlığının altında, ilgilenenlere...
?
Esin Perisi
Yaratıcı Yazarlık
Bu itelemenin,karalamanın ve çekişmenin anlamını idrak edebilmiş değilim. Bu bir Türk-Yunan Forumu olsa daha sakin ve saygılı yazılar yazılacağından çekişmeler yerine "bireysel eleştirilerin" daha ön plana çıkacağından eminim. Hani derler ya; "Türk'ün Türk'ten başka düşmanı yoktur" diye. Benim egom senin üstüne çıkacak diye birbirinin yüzüne gözüne basarak nereye tırmanıyoruz Allah aşkına? Elimize ne geçiyor,usturuplu söylenmiş sözlerle taşları gediğine koymakla? Başımız göğe mi eriyor? Ben buraya yazdığım romandan metinleri sizlere göstermek ve çok ihtiyaç duyduğum eleştirileri edinmek için gelmiştim. Hala da niyetim var buna,eğer eleştirimi öğrenmek ve eleştirmekle karşılıklı kazanımlar elde etmek isteyen arkadaşlar varsa mailim efermid@yahoo.com Kolay gelsin!
?
Esin Perisi
Yaratıcı Yazarlık
tabi yaaa ya olmasaydınız... nasıl öğrenirdik biz güzel Türkçe'mizi.Arkadaşlar haydi ayakta alkışlıyoruz arkadaşı :)))))
?
Esin Perisi
Yaratıcı Yazarlık
Keşke sizi gözetleyen sağlam dostlarınız olsa idi ve şimdiye kadar, her biri zeka fışkırığı anlamsız kahramancıklarınızla tanışma fırsatını bulsa idik.Epey gecikti... Bekliyoruz...Bence burada vakit öldürmeyin, gidin yazılarınızı bir editöre verin, elden geçirsin...Epey uğraşacağa benzer! Sadece -de ler olsa, büyük harf, küçük harf, özel isimler, sokak dili ve nicesi...Türkçe'yi sizden öğreniyoruz...Ya olmasaydınız!!!
?
Esin Perisi
Yaratıcı Yazarlık
Ben her yazının altına, değil ama düz yazıyı şiirle karıştıranların altına yazıyorum. Düz yazıdan şiir ayrımının tarifi gayet basit. Koy satırları yan yana, alsana deneme. Ben yazdıklarımı paylaşmak istediğim için postaladım, şiirdir veya değil sizlerin ve bilgelerin taktiri. Ulusal bir öğreni içindeyim, en güzeli İzedebiyat. Ki bazıları seviyesiz bulmakta haklı, diğer edebiyat yamalı sitelere girmediğinizden veya düsturu adabı usturaya uğramadığınızdan. Dünyanın en kaliteli edebiyat sitesi burası. Sadece forumlardan kaynaklanan bir site, değil. Forumlara sadece müptelalar giriyor, benim gibi. Farkında mısın kaç şiir yazan, kaç nesir yazan yeni melek libaslı kişiler var… Eleştiriyi eleştiren insanlar eleştirecek kadar eleştiri koklasa, benim gibi. Kişisel hak ve özgürlüğüm. Beni eleştirilerimle yargılamak yerine yazdıklarımla eleştirin. Kıstas mı? Kurtlar vadisi polemiği… Halit yaz da ben madara olayım sen hamam taşı. Benim babam senin babanı döver. Kağnı bileşiği, yüklem yüklü tezek. Kızlığımı veya erkekliğimi sana kanıtlamak için seninle yatmam mı lazım. Yastıklara duacı olursun, tossun… Değil çeyrek küre, senin kültürüne ulaşabilene, aşk ve sevgi olsun. Kitabın dürüm olanını gördün mü hiç…
?
Esin Perisi
Yaratıcı Yazarlık
ve kapılarına artık reklam alıyorlar. Etkilenmişsiniz, "Monsieur" Nostalji köşesi: "de" bağlacı , kendinden önceki sözcükten ayrı yazılır. :)
?
Esin Perisi
Yaratıcı Yazarlık
Herseyi yaziyorum. En cokda tuvalet duvarlarina yaziyorum; bunu yazan tosun, okuyana … Simdilik sadece okul odevlerimi yaziyorum. Birde sivri dillere laf yetistirmeye calisiyorum. Merak etme siir yazip madara etmem seni kendi mekaninda. Demek dedektifligede basladin. Meraktan insanin basina neler gelmemis ki. ‘Curiosity kills the cat’ deeerrrmisim. Arama motorlarinda bulamazsin beni. Search Engine’lere bak. Journal Database’lere daldir gozlerini. Adimida fransizca yaz. Monsieur diye baslayarak. Ne cikarsa bahtina. Bunlar benim mi? [[B]][[I]]- Ve Şindi; Kağnıların sesleri öküzlerden, değil rot ayarı kaymış tekerleklerden, gelir. Sana bir balans lazım. Ukala! - Türkçe si bozuk ulema; laf ebeliği yapmasını biliyorsun da bilerek eksik bıraktığın kelimeler seni saf yapmaz. Sen; Şeytansın. Maskenin numarasının hiç önemi yok. Tilki![[/I]][[/B]] oh oh suyundanda koysaydin. Senin bir esin daha yok bu alemde. Kuzey yarimkurede yangin cikarsa, durt, uyandir. Sozum yok. Beraber guney yarimkureye gecelim. Ondan kelli elleme beni. Hoslanmiyorum.
?
Esin Perisi
Yaratıcı Yazarlık
bu konuyu bilimsel tartışmanın zamanı geldi. Bazıları izedebiyattaki her şiir'in altına 'düz yazı...şiir degil...saygılar' diye yorum bırakıyor. şair'i üzüyor, cesaretini kırıyor. sizce şiir nedir? düz yazı'dan şiir nasıl ayrılır? bir şiir'e şiir denebilmesi icin hangi kıstasları icinde barındırmalıdır?
Başa Dön