..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
En büyük mutluluk ve en büyük sýkýntý anlarýnda sanatçýya gereksinme duyarýz. -Goethe
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Ýnceleme > Din > Fuat Türker




10 Nisan 2011
Bunlardan da Sorgulanacaðýz - I  
Fuat Türker
Müslümanlara atýlan iftiralara araþtýrmadan inanýyorsak, Ýttihad-ý Ýslam’a karþýysak, Kur’an’ýn bu hükmünü göz ardý ediyoruz demektir; farkýnda mýyýz?


:ADHH:
Zulüm uygulayan kiþilere karþý birlik oluþturarak onurlu bir mücadele içinde olmaktan kaçýnmak, Allah Katýnda büyük bir sorumluluktur. Etrafýmýzdaki birçok insan vicdanýný dinlemeyip, sorumluluklarýný yerine getirmiyor olabilir. Ancak bizler bu yapýdaki kiþileri ibret gözüyle deðerlendirmeliyiz. Hiç ölmeyecekmiþ, Allah’ýn huzuruna çýkýp tek baþýmýza sorgulanmayacakmýþýz gibi hareket etmemeliyiz.

Peki, Allah’ýn huzuruna hesap vermek için çýkarýldýðýmýzda aþaðýdaki buyruklardan da sorgulanacaðýmýzýn bilincinde miyiz?

*Allah’ýn ipine hepiniz sýmsýký sarýlýn. Daðýlýp ayrýlmayýn. (Al-i Ýmran Suresi, 103)

Müslümanlarýn birlik olmalarý, Allah’ýn ipine, Kur’an’a sarýlmalarý Allah’ýn emridir. Namaz ve oruç gibi bir buyruktur. Bir insanýn namazýný kýlmamasý nasýl büyük bir yanýlgý ise, Ýslam âleminin birleþmesini ve birlikte hareket etmesini istememek de büyük bir yanýlgýdýr. Bu hükme raðmen ahirette, “Ben yapmadým aksine daðýldým, ayrýldým. Allah’ým Senin ipine de sýmsýký sarýlmadým” nasýl diyebileceðiz?

*Sizden; hayra çaðýran, iyiliði (marufu) emreden ve kötülükten (münkerden) sakýndýran bir topluluk bulunsun. Kurtuluþa erenler iþte bunlardýr. (Al-i Ýmran Suresi, 104)

Ayette tarif edilen bir topluluða yardým ettik mi? Allah bunu sorduðunda cevabýmýz ne olacak? "Ýyiliði emredip, kötülükten sakýndýrmadým" derken bahanemiz nedir? Kaldý ki o an Allah huzurunda bahane de ileri sürülemeyecek, mazeret bir yarar saðlamayacak.

*Fitne kalmayýncaya ve dinin hepsi Allah’ýn oluncaya kadar onlarla mücadele edin. (Enfal Suresi, 39)

Bugünün fitnesi nedir?.. Fitne þeytani/deccali sistemdir; Kur’an’ýn ve din ahlakýnýn yaþanmýyor olmasýdýr. Deccale tabi olunan, sevgi, merhamet ve dostluðun olmadýðý; isyanýn, terör ve anarþinin yaþandýðý her yer fitne ortamýdýr. Bugün fitne ortadan kalkmamýþ ve din Allah’ýn olmamýþtýr. Peki biz dinin Allah’ýn olmasý amacýyla yapýlan fikir mücadelesinin neresindeyiz?

*Dini dosdoðru ayakta tutun ve onda ayrýlýða düþmeyin. (Þura Suresi, 13)

Allah, dini fýrkalara, gruplara ayýrmayýn, birlik olun, birbirinizle mücadele etmeyin; güç yitirirsiniz, buyuruyor. Müslümanlar birbirini sevmeli, dost olmalý, yakýnlýk kurmalý, birbirlerini koruyup kollamalý, iyi günde de zor günde de destek olmalýdýr. Allah’ýn istedikleri bunlar; peki bizler yapýyor muyuz?

*Onlar, kendilerine ilim geldikten sonra, yalnýzca aralarýndaki ’tecavüz ve haksýzlýk’ dolayýsýyla ayrýlýða düþtüler. (Þura Suresi, 14)

Ýttihad-ý Ýslam zorunlu iken, Müslümanlar, aralarýndaki ’tecavüz ve haksýzlýk’ , enaniyet ve gurur nedeniyle ayrýlýða düþtüler. Bu davranýþý Allah Kur’an’da lanetler. Ahirette Allah bu buyruðundan da sorgulayacaktýr.

*… Çekiþip birbirinize düþmeyin, çözülüp yýlgýnlaþýrsýnýz, gücünüz gider. (Enfal Suresi, 46)

Allah, birbirinize yönelik düþmanca bakýþ açýnýz olmasýn, birbirinizden nefret etmeyin, birbirinizi sevin, kardeþ olun isterken, Müslümanlar çözülüp yýlgýnlaþtýlar; güçleri de gitti. Allah, bu ayetin hükmünden de sorgular.

*Ýnkar edenler birbirlerinin velileridir. Eðer siz bunu yapmazsanýz (birbirinize yardým etmez ve dost olmazsanýz),” birbirinizi desteklemezseniz, “yeryüzünde bir fitne ve büyük bir bozgunculuk (fesat) olur” (Enfal Suresi, 73) anarþi ve terör olur buyurur Allah. Birbirimize yardýmcý oluyor muyuz? Ya da olanlara destek oluyor muyuz?

*Ve haklarýna tecavüz edildiði zaman, birlik olup karþý koyanlardýr. (Þura Suresi, 39)

Kur’an’da Müslümanlarý bu ifadeyle tarif ediyor Allah. Dünyanýn dört köþesinde Müslümanlarýn dinine, namusuna, imanýna saldýrýlýyor. Bizler birlik olmak için gayret ediyor muyuz?

*Þüphesiz Allah, Kendi yolunda, sanki birbirlerine kenetlenmiþ bir bina gibi saf baðlayarak çarpýþanlarý sever. (Saff Suresi, 4)

Müslümanlara atýlan iftiralara araþtýrmadan inanýyorsak, Ýttihad-ý Ýslam’a karþýysak, Kur’an’ýn bu hükmünü göz ardý ediyoruz demektir; farkýnda mýyýz?

*Gerçek þu ki, dinlerini parça parça edip kendileri de gruplaþanlar, sen hiçbir þeyde onlardan deðilsin. Onlarýn iþi ancak Allah’adýr. Sonra O, iþlemekte olduklarýný kendilerine haber verecektir. (Enam Suresi, 159)

Din parça parça edilmiþ ve Müslümanlar gruplaþmýþ. Allah, “Sen hiçbir þeyde onlardan deðilsin” buyururken biz ’onlardan’ mýyýz?..

*Kendilerine apaçýk belgeler geldikten sonra, parçalanýp ayrýlan ve anlaþmazlýða düþenler gibi olmayýn. Ýþte onlar için büyük bir azap vardýr. (Al-i Ýmran Suresi, 105)

Müslümanlar parçalanmýþ, fýrkalara, tarikatlara, farklý gruplara ayrýlmýþlardýr. Birbirlerine hüsn-ü zan etmeleri gerekirken, kin ve nefret dolu ifadeler kullanmaktadýrlar. Aðýzlarýndan sevgi, þefkat, dostluk, kardeþlik, birlik, bütünlük gibi sözcükler çýkmamaktadýr. Yaþamlarýnda sevgiye yer yoktur. Yalnýzca dedikodu, buðz ve çirkin sözler. Zamanýn en büyük farzý olan Ýttihad-ý Ýslam’dan asla söz edilmemekte, Ýslam ahlakýnýn dünya hakimiyetini ise aðýzlarýna almamaktadýrlar. Bu yanýlgýnýn Allah Katýnda kuþkusuz bir karþýlýðý olacaktýr.

Devam Edecek...



Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn din kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Ahir Zaman'dan Asr-ý Saadet'e
Çaðýmýzýn Hastalýðýnýn Tedavisi, Taklîdî Ýmandan Tahkiki Ýmana Ulaþmaktýr
Kur'an'daki Babalar
Þeytanýn 'Din'i Olur Mu?
Ýþte Büyük Kurtuluþ ve Mutluluk Budur! - II
Ýttihad-ý Ýslam Nedir?
Ýþte Büyük Kurtuluþ ve Mutluluk Budur! - I
Zan, Gýybet ve Tecessüs Nedir?
Ýslam Ýle Þereflenen Bir "Hicret Ehli"nin Hikayesi - I
Allah Korkusu [hakkýnda Detaylý Bir Yazý]

Yazarýn Ýnceleme ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Tüm Evren Beynimizin Ýçinde...
Ýnsanlarý Allah'a Yönelten Büyük Gerçek
Ýlk Öðretmenimiz
Merhamet Medeniyeti Örneði; Osmanlý
Sana Ruhtan Sorarlar - I
Kendini Ýsraf Etmek
Bir Büyük Uygarlýðýn Yeniden Ýnþasý
Çocuklarýmýz Ýçin...
Onlarýn Fazlasý Var...
Çocuklara Allah ve Dini Nasýl Anlatabiliriz? - I

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Bir Otobüs Yolculuðu [Öykü]
Köy Anýlarým (!) [Öykü]
Artýk Oruç Tutuyorum (Çocuklar Ýçin Ama Büyükler de Okuyabilir :) [Öykü]
Daldaki Armut (Çocuklar, Gençler ve de Çocuk ve Genç Kalanlar Ýçin :) [Öykü]
Boyun Eðen Kutlu Kadýn [Öykü]
Ýnkârcýlar Ýnananlarýn Sapmasýný Ýsterler [Deneme]
Son Perde [Deneme]
Dinin Çýkarlarýný Gözetmek [Deneme]
Ýnsan Neden Kýskanýr? [Deneme]
Konuþma Kiþiliði Yansýtýr [Deneme]


Fuat Türker kimdir?

6 yýldýr insani ve imani konularda makaleler ve çocuk yazýlarý yazýyorum. Yaklaþýk 5 yýldýr Haber Vaktim, Cemaat. com, Sayha Dergi, Edebistan, Turuncu Dergi, Körpe Kalemler, Edebiyat Defteri gibi dergi, portal ve haber sitelerinde yazýlarým yayýnlanýyor. Yazýlarýmý ve inandýklarýmý paylaþmak için Ýz Edebiyat'dayým. Ayrýca Risale Çocuk, Kalem. biz ve Beyan/Ýstikamet Dergisi'nde çocuk yazýlarý yazýyorum.

Etkilendiði Yazarlar:
-


yazardan son gelenler

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Fuat Türker, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.