..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Bu kitap çok gerekli bir açýðý dolduruyor. -Moses Hadas
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Deneme > Sevgi ve Aþk > Gülsüm Özgüven




8 Ekim 2002
sevgiye duyuru  
Gülsüm Özgüven
Safýna gecipte arkasýna sýgýndýgýmýz olgu sevgi degil miydi? Pekii ne kazandýrdý bize... Acý da olsa bir tecrubeydi demekten baska..! Biliyorum ki uzerimize dogan her yeni gun; yeni bir acý tecrübenin habercisi... Neden mi? Cunki biz sevgiden vazgecmiyoru


:BEBJ:
Caným jokerime kocaman bir merhaba... Umarým duygularýnýn sukunete erdigi bir gece geciriyorsundur.. Bütün ümidim bu.. Ne de olsa geceler gündüzlerin sadýk yari... Öyle deðil mi günesim? Sana telde olanlardan bahsedecegimi söylemistim ama gecenin bu vakti sevgi adýna öylesine doluyum ki... Býrak olanlar geride kalsýn... Cunki bazen hatýrlamak insaný o ana götürüp ayný acýlarý ; ayný kýrgýnlýgý yasatabiliyor. Bunu bildigim icin anlatmayacagým joker.. Artýk ikimizde kýrgýnlýklar ve acýlar yasamaktan yorulduk... Ýki dost hemde hayat dolu iki dostun acý ve kýrgýnlýga bu kadar aþina olmasý dogru mu? Dogru degil biliyorum; hemde hiç dogru degil... Ama hayat bu be joker... Neler gorduk neler gecirdik hayat deyip gectigimiz; basit zannedipte hep aldanýp zorlandýgýmýz su dunyada... Hey gidi dunya!Bizi de bunalttýn ya... Sana ayrý bir gorev kalmadý artýk..
Söylesene joker...Sevgi deyipte cekmedigimiz kaldý mý? Bugün uzun uzun düþünme fýrsatý buldum... Bu soguk sonbahar gecesi de düþünmeme sevgiyi yargýlamama yardýmcý oluyor... Söylesene jokerim biz hep sevgiyi savunmadýk mý? Safýna gecipte arkasýna sýgýndýgýmýz olgu sevgi degil miydi? pekii ne kazandýrdý bize... Acý da olsa bir tecrubeydi demekten baska..! Biliyorum ki uzerimize dogan her yeni gun; yeni bir acý tecrübenin habercisi... Neden mi? Cunki biz sevgiden vazgecmiyoruz jokerim... Yorulsakta; yuregimiz artýk kaldýrmýyor desekte biz hala ayný yolun yolcusuyuz... Sevgiyi takip ettikçe de su acýmasýz dunya da cok tecrube kazanacaga benzeriz... Sen ne dersin yýldýzým? Bu gece oyle kapalý ki gokyuzu bir tek yýldýz gorulmuyor; ama biliyorum ki sen haberlestigimiz yýldýzlar gözükmesede yüreginde ki gökyüzünde su anda beni dinliyorsun..
Artýk anladým ki sevgi yerine koyamadýðýmýz bir insan deðil joker... Ýnan bana deðil... Sevginin bir huzmesini yakaladýðýmýz insana tutuluyoruz... Sevip baðlandýðýmýz o deðil aslýnda sevginin kendisi... O halde neden takýlalým ki bir insancýða? Hemde muhakkak bizi üzebilecek bir insancýða! Yapma joker biz bu kadar sevgisiz insanlar deðiliz... Bugün ciddi ciddi bir karar verdim.. Ben sevgiyi seveceðim joker; Ali'yi; Veli'yi, Ayse'yi, Fatma'yý deðil... Sevgi gibi bekasý olan bir duyguyu neden fanilere satayým ki?O'nu gercek sahibine verirsek iþte o zaman akýllýca davranmýþ olacaðýz... Hem bunu yaparsak fanileride sevmiþ olacagýz ama onlarýn bizi üzmelerine asla izin vermeyecegiz... Bunlarý söylüyorum ama yapabimek için biliyorsunki sen gibi bir dostun desteðine ihtiyacým var. Bana yine yardýmcý olursun öyle deðil mi gunesim? Hadi bu guzel gecede soz verelim birbirimize... Sevginin bizi üzmesine izin vermeyeceðiz, çünki bundan sonra biz sevgi olacaðýz... Söz mu günesim; söz mü güzelim? Tamam jokerim dediðini duyar gibiyim.. Saðol bir tanem yine yanýmda oldugun için saðol.. Caným; pardon sana sevgi diye hitap etmem gerekiyordu; SEVGÝ SENÝ ÇOK SEVÝYORUM... HEMDE ÇOOOKKK....
Beyhude geçti yýllar;
Silindi hatýralar;
Geride kalan bir avuç yalan;
Hüzün dolu geceler;
Buðulu pencereler;
Ýþte bu hepsi senden kalan....!



Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn sevgi ve aþk kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Ayrýlýk
Dostun

Yazarýn deneme ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Ýstanbul Ve Ben
hayatý sorgulamak adýna
Tomurcuða Dönüþmemiz
Anne rahminde ki günlerimiz


Gülsüm Özgüven kimdir?

Duygularýný ve dusuncelerini paylasmak onun icin bir hayat felsefesi

Etkilendiði Yazarlar:
Mehmet Erdogan,Hülya Kartal,Halit Ertugrul,Selami yalçýn


yazardan son gelenler

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Gülsüm Özgüven, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.