..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Anlamak beðenmenin baþlangýcýdýr. -Spinoza
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Deneme > Unutulamayan Dönemler > ugur lalek




20 Þubat 2009
90 Yýllarýn Unutulmaz Çizgi Filmleri...  
Captan Tsubasa..He man...ve diðerleri...

ugur lalek


Ýþte o an bir Captan Tsubasa çýlgýnlýðý meðer top yuvarlak deðilmiþ Genzo Wakabayashi ismini öðreten þapkasýyla 24 saat berabermiþ. Voltran(voltran voltran voltran) beþ aslan, Ninja kaplumbaðalar 4 +1 = 5 Splinter ustayla denkmiþ.


:BCIB:

Hatýrladýnýz mý? yoksa unutulmaya yüz tutmuþ bir çocukluk fenomenliði, gayri resmi, en ciddiyetsizi farkedilmeyen bu alaca karanlýk kuþaðý, bu memur edasý iliþkilerin kucaðýnda bir saflýk. Ýþte o an bir Captan Tsubasa çýlgýnlýðý meðer top yuvarlak deðilmiþ Genzo Wakabayashi ismini öðreten þapkasýyla 24 saat berabermiþ. Voltran(voltran voltran voltran) beþ aslan, Ninja kaplumbaðalar 4 +1 = 5 Splinter ustayla denkmiþ. Herþey kendi güzelliðinde, hayalperestliðinde yaþarken aslýnda bir baþka zamana aktarýyormuþ güzellikleri. He man "Gölgelerin gücü adýna" der. Orko ve iskeletor izler ben mest olurum çocukluðumun en blue çaðlarýnda lakin Þeker kýz Candy ve Heidi duygusal romantizmi aþýlarken kaçamak cevaplar oluþurdu akýllarda ve ben miþ muþlara geri dönerim. O zaman en aykýrý Transformers, dedektif gaddet, snoopy ruhlarýna bürünürüm robotlaþmadan hayvan sevgisine, öðretici çocukluðum oysa ki taþ devri, þirinler, garfild, tom & jary, hitklif binbir çeþit biraz aný, biraz karamsar hatýrlamak þimdiye bir atýf gýyabýnda. Yasaklanýrým televizyona, uzaklardan bir ses "Hadi oðlum yeter artýk bu kadar izlediðin" der yýkýlýrým. Ayý Yogi mutlu eder hemen gülüþüyle, yaba daba du nidalarý ile Fred gelir yansýmalara hele ki topluca düþünürsek scooby dolar,ayi yogiler ve gercek kotulerin sportmence yarisamadigi bir hanna barbera cizgi filmi vardýr içinde Ýstanbul'unda bulunduðu, yarýþýlýr belki de dünyanýn en güzel olimpiyatlarýdýr. Hiç kaçýrmadýðým Darkwing duck "ben gecenin içinde kanat çýrpan terör" unutulmaz bir kahramanlýk egomanyasýdýr. O kadar çok anlatýlabilecek hayal üstü çizgi vardýr ki Slamdunk etkisiyle smaç atmak bambaþka bir coþkudur. Cedric "Eðer 8 yaþýndaysanýz ve sevgiliniz varsa hayat çok güzel" der. Ben unutulmayan dönemlere ait, bir þairin de dediði gib i" yaþamak hýzlý bir ölme biçimidir". Halen 8 yaþýnda düþünebiliyorsan belli zaman aralýðýnda.. Hayat güzel derim.


Uður Cem LALEK

.Eleþtiriler & Yorumlar

:: Eski bir dostun Elinden....
Gönderen: GÖNÜL SEVÝNÇ GÖÇEN / , Türkiye
18 Mart 2009
Biz 90 larýn çocuklarýyýz yenileri bize tat vermiyor deðil mi Sevgili Uður :) hatýrlarmýsýn zaman zaman seninle çakýþýrdý yazýlarýmýz.. zaman zaman bir birimizden habersiz ayný konularý ele alýrdýk biz :) bu deðerli yazýnda olduðu gibi.. senin unuttuðun kahramanlarý ben ele almýþým... benim unuttuklarýmýysa sen... keyif aldým okurken.. dahada önemlisi uzun zaman sonra tekrar döndüðümde eski bir dostun yazýsýyla karþýlaþmak onur verdi bana... kaleminin mürekkebi bol olsun... saðlýcakla... Gönül Sevinç GÖÇEN




Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.


Yazarýn deneme ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Sana Yeniden Aþýk Oluyorum... Her Gün Olduðu Gibi...
Yeniliyorum Yar...
Ayrýlýða Beþ Kala...
Sokaklar Arasý Gezen, Yalnýzlýktý.
Yenilmeye Yüz Tutmuþ Yeni Yýllara...
Sizde Bir Deneyin
Eksik Kalmýþ Bir Þey...
Deðersizce...
Hoþ Geldin Sevgilim ve Yazýlarým
Olmamýþlýðýn Tek Adresi...

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Renksiz, Renkler Ýstiyorum [Þiir]
Þimdi Boþluklarý Doldurma Vakti... [Þiir]
Ey Sahip... [Þiir]
Býrakýn Bu Kentte Kaybediyim... [Þiir]
Bir Yemek Arasýnda [Þiir]
Çok Uzun Yazmayacaðým... [Þiir]
Yürümek... [Þiir]
Þimdi Tutarsýzlýðým Tuttu... [Þiir]
Bilmiyordum [Þiir]
Uzaklar... [Þiir]


ugur lalek kimdir?

yazmak için yazmýyorum senin için yazýyorum aslýnda, korkmadan ve utanmadan en son duygularýmla

Etkilendiði Yazarlar:
can dündar,zülfi livaneli


yazardan son gelenler

bu yazýnýn yer aldýðý
kütüphaneler


 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © ugur lalek, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.