..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Gençliðinde müzik öðrenen, felsefeyi daha iyi anlar. -Platon
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Deneme > Sevgi ve Aþk > BELGÝN ERYAVUZ




27 Temmuz 2005
Rengarenk Duygularda Yaþatmak Sevgiyi!  
BELGÝN ERYAVUZ
...Sevmek, hayatýn þifresini çözen bir anahtar, yaþantýnýzý anlamlý hale getiren bir týlsým gibidir. Çünkü sevmekle içinize ve ruhunuza pozitif bir enerjinin dolmasýný saðlarsýnýz. Bu sayede ufkunuz öylesine geniþler ki, bu güzellik sizden etrafýnýza bir


:BBED:
Sevmeyi bilip, sevilmenin büyüsünde kaybolmak. Engin maviliklerde yepyeni sevgiler keþfetmek. Pembe bulutlardan maviliklere atlarken kenetlenmek sýmsýký yürekten yüreðe…Birbirine hem çok yakýn hem de kilometrelerce uzak olduðunu düþündüðüm iki sýcacýk kardeþ duygudur sevmek ve sevilmek.
Alabildiðine derin, alabildiðine hassas bazen kýrýlgan, bazen çelik kadar sert ve dayanýklý, paylaþýldýkça kabýna sýðmakta zorlanan, hissedilmesi kadar hissettirmesi de insanlarda derin izler býrakan; aradaki upuzun mesafelere raðmen kalpten kalbe deðebilen, rengarenk duygu yumaklarýdýr. Çözüldükçe baðlanýr, baðlandýkça çözülürsünüz enginliðinde.
Sevmek olaðanüstü bir duygudur. Sevmek, hayatýn þifresini çözen bir anahtar, yaþantýnýzý anlamlý hale getiren bir týlsým gibidir. Çünkü sevmekle içinize ve ruhunuza pozitif bir enerjinin dolmasýný saðlarsýnýz. Bu sayede ufkunuz öylesine geniþler ki, bu güzellik sizden etrafýnýza bir güneþ misali yayýlýr ve vardýðý noktalarda bulduðu yürekleri sýcacýk yapar.
Ýnsanýn yüreðini tüm sevgilere açmasý ve etrafýndaki her þeyi alabildiðince sevmesi kadar güzel bir þey düþünülebilir mi hayatta? Sevgi sizin kalbinizden sonsuz bir pýnar misali coþup çevrenizdeki insanlara, dostlarýnýza çaðlar ve ardýndan paylaþýmýn en güzel yansýmasý olarak size gerisin geri döner. Bu geri dönüþler ise sizi daha çok sevmeye zorlar adeta. O nedenle deðimlidir ki sevgiler paylaþýldýkça artar. Sevilmeyi tatmak için önce sevmeyi bilmek gerekir karþýlýksýz, hesapsýz, masum ve en içten hislerle. Çünkü gerçekten sevmeyi bilemeyen ve gönül kapýsýný sevginin güzelliklerine açmayan bir insan asla sevilmenin deðerini anlayamaz. Aslýnda sevmek tüm duygularýn anasýdýr. Sevgi yüreðinizi zenginleþtiren yegane araçtýr. Diðer duygularý besler, özellikle negatif duygulardaki aþýrýlýðý frenler, insana yapýcýlýk kazandýrýr. Nefreti, kýskançlýðý, çekememezliði silip götürür.
Sevilmenin tadý ve ayrýcalýðý ise o kadar farklý bir güzelliktedir ki, insanlarýn hayatý olumlu yönleriyle algýlamalarýnda pozitif ve yapýcý roller oynar. Sevilen, sevildiðini bilen insanlar buna hiç doyamazlar, yüreklerinde duyduklarý sevgi ve sevilmenin hazzý onlarý her daim istekli, canlý ve ýþýl ýþýl yapar. Sevgiyi hücrelerinde öyle güzel hissederler ki, bunu yaþamlarýnýn her anýnda bir ayna misali etraflarýna yansýtýrlar.
Yakýnlarýnýz, arkadaþlarýnýz, dostlarýnýz, eþiniz, sevgiliniz, çocuklarýnýz ve çevreniz tarafýndan sevilmenin tadý hem çok güzel, hem de doyumsuzdur.
Sevilmek insana topluluk içinde özel olduðunu, deðer verildiðini hissettiren sonderece zarif bir duygudur. Çocuklar bu özel duygu ile büyür, kiþilik kazanýr. Týpký bedenimizin besinlere ihtiyaç duyduðu gibi, ruhumuzun da sevilmeye ihtiyacý vardýr. Ýnsan ruhu sevgiyle beslenir. Sevgisiz kalan insanlarýn ruhlarý aynen aç kalan insanlarýn bedenlerine, susuz kalmýþ çorak topraklara benzer.
Sevmek, sevilmek bu iki güzel duyguyu alabildiðine yaþamak.Sevmenin güzelliðini, sevilmenin hücrelerimizde çiçek açtýran doyumsuzluðu ile birleþtirin korkusuzca. Sevin alabildiðince çekinmeden “acaba beni sever mi ?” diye beklemeden; ilk veren , ilk el uzatan siz olun her daim. Kýrýn insanlar arasýndaki o buz gibi saydam ve soðuk duvarlarý. Yýlmadan, cesaretinizi asla kaybetmeksizin. Bir gün göreceksiniz ki, uzattýðýnýz eller havada boþ kalmayacak. Sýcacýk ellerle buluþacak, gönüller sevginin güzelliði ile yoðrulacak.
Asla korkmayýn ve sevin. Çünkü sevgi öyle güzel yayýlýr ve hak ettiði yeri öyle güzel bulur ki. O nedenle sevmekten çekinmeye, insanlara sevginizi göstermekten kaçýnmaya hiç gerek yoktur.
Sevgide karþýlýk beklenmez, zaten karþýlýk beklenirse adý sevgi olmaz. Ýþte o nedenle çýkarsýz, amaçsýz, sadece sevmek gerekir yalýn ve duru, çýkarsýz ve karþýlýksýz.
Her þeye, tüm olumsuzluklara raðmen sevmek,sevmeyi becerebilmek. O sonsuz muhabbeti paylaþabilmek gönülden, içten gelen hislerle.
Sevmenin yaþý, zamaný, mevsimi yoktur. Kendiyle barýþýk olan ve öncelikle kendini seven insanlarýn öyle güzel kalpleri vardýr ki, sevgiyi var etmeleri ve çevrelerine sunuþlarý son derece zariftir. Siz fark etmeden bir anda sevgileri ile sizi sýcacýk sarýverirler. Gönlünüzü, içinizi ýsýtýr ve bir süre sonraki alýþkanlýklarý ile vazgeçilmez olurlar.
Sevgi gönlünüzdeki en güzel güneþtir. Býrakýn ýþýnlarý etrafa yayýlsýn. Sizinle beraber çevrenizdekilerin de içini ýsýtsýn.
Paylaþýlan en güzel ve en özel sevgilerde bir gün, bir yerlerde buluþmak, limitsiz sevmek ve her daim sevilmek dileði ile…




Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn sevgi ve aþk kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Sevgi ve Pozitif Enerjinin Gücü
Ýliþkiler Düðüm Olmuþ Çözülmüyor
Uzaklarda Bir Yerlerde...
Tutkularý Ýçinde Saklý Gecenin Yegane Rengi!

Yazarýn deneme ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Son Durak Huzurevi (Mi?)
Engellere Çarpa Çarpa…
An"ý Yakala, Çilek Tadýndaysa Býrakma!
Bakýp da Görenlere, Görüp de Sevenlere!
Kadýnsan Hem De...
Kaderini Kendin Çiz!
Sýr Dolu Papuçlar
Kayýp Kimlikler!
Neden Bu Kadar Duyarsýz Olduk?
Bana Yalan Söyleme! Beyaz Olsa Bile…

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Seni Seviyorum Diyebilmenin Güzelliði [Öykü]


BELGÝN ERYAVUZ kimdir?

Ýçimde yaþadýklarýmýn, hissettiklerimin birebir yansýmasý,týpký denizin mavilikleri gibi. . .

Etkilendiði Yazarlar:
Okumayý çok seven birisi olduðum için,yazýlarýný okuduðum hemen tüm yazarlar.


yazardan son gelenler

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © BELGÝN ERYAVUZ, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.