..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Herkes ayný notayý söylediðinde uyum elde edilmiþ olunmuyor. -Doug Floyd
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Öykü > Bireysel > Mudi Beya




31 Temmuz 2015
Ereðli Çamlýyayla 2015 Toroslar Geçiþi  
Yürümek Belki Zordur Ama Yürümüþ Olmak Harika

Mudi Beya


Her ne kadar rehberimiz karþý geliyorsa da iþ, ton balýk konservesiyle zenginleþtirilmiþ salata ve ya bir parmak sucuk, bir domates ve bir yeþil biberle halvet olmuþ makarnayý ateþten almadan iki dakika önce üzerine kibrit kutusu kadar kaþarý doðradýktan sonra iki yumurtayý ekledin mi, iki kadeh þarap sevisiyle akþam yemeði adeta ziyafete dönüþüyor. Amaç içip içip yerlere yatmak deðilse sorun yok. Bu yemeklerle ayraný hiç önermiyorum. Aramýzda bu tür yemeklerle ayran içenler olsaydý, 1120 yaþýndaki Ana Ardýç’ ý görür görmez satýr- matýrla “ Buraya cami ve AVM yapalým! “ diye saldýrabilirlerdi. Ýþte Ana Ardýç’ ýn bu tip adamlardan çok çok uzaklarda olmasý nedeniyle bu denli yaþayabilmiþtir kuþkusuz.


:AIBA:
Bu yýl 25-29 Temmuz’ da tarihleri arasýnda 13. sü gerçekleþtirilen bu yürüyüþe ikinci kez katýlmýþ bulunuyorum. Daha öncekine göre , bu yýl farklý bir rota izlendi. Bu etkinliði düzenlemek için emek harcayanlara, bir katýlýmcý olarak öncelikle teþekkür ederim. Yürümek zaman zaman zor olabiliyor belki… Ama, yürümüþ olmak gerçekten çok güzel bir duygu… Bu yazýyý yazmaktan amacým, bu güzellikleri, baþka insanlarla da paylaþmak isteðinden baþka bir þey deðil….
Duyuruda belirtilen buluþma noktasý olan Ereðli Hükümet Konaðý bahçesindeki buluþma alanýna bir gün önce akþamüstü indim. Önce çadýrýmý kuracak bir nokta belirleyerek yerleþim sorununu hallettim.Buluþma yerine bir gün önceden gelen baþkalarý da vardý. Kendileriyle tanýþtým. Ereðli çarþýlarýnda tur ve kimi alýþveriþten sonra akþam yemeði… Evdekine göre farklý bir gece oldu. Ertesi sabah 25 Temmuz’ a, yürüyüþün ilk gününe uyandým.
Katýlýmcýlar Saat 09’ da Hükümet konaðý önünde buluþarak rehberimizin yürüyüþ hakkýnda kýsa bir bilgilendirmesinden sonra toplu aný fotoðrafý çekimleri yapýldý. Daha sonra þehir içinde cadde boyu yürüyüþle Anýt’ a ulaþýldý. Kaldýrýmda karþýlaþtýðýmýz Ereðli halkýndan bir çoklarý ilgilerini esirgemediler. Bu ilgi zaman zaman alkýþlar þeklinde ortaya konuyordu… Anýt’ ta tören, saygý duruþu ve Ýstiklal Marþý okumanýn ardýnda arabalara binerek Ývriz’ e hareket ettik.
Bundan sonrasý, yürüyüþe iliþkin yapýlan duyuruda belirtildiði biçimde uygulandý. Bu konuda ayrýntýlý yazmanýn hiç gereði yok. Etkinliðin güzelliði ve görkemi, katýlýmcý arkadaþlarýn paylaþtýklarý resimlerde ortaya çýkýyor zaten...
Bendeniz burada, bu etkinlik üstüne kendi duygu ve düþüncelerimi paylaþmak istiyorum:
Daha önceden belirlenmiþ kamp yerine ulaþýnca en önemli iþ sýrt çantasý ve beraberindeki eþyalarýný bularak çadýrý kurmak oluyor. Bu arada, iþin en güzel yanlarýnda birisi, gün içinde gerekli olanlar dýþýnda diðer aðýrlýklarýn kamp yerine taþýnýyor olmasý. Yürüyüþ organizasyonu bu yanýyla da düzgün bence. Çadýrdan sonra kamp yerine en yakýn sunun yerini öðrenip el, yüz ve ayaklarýn yýkanmasý, biraz rahatlama saðlasa da ister istemez sabah olunca kafileye katýlacak güçte olup olmamak ikilemi yaþanýyor kimi zaman. Sýra yemek iþine gelince, o akþam ne yeneceði aþaðý yukarý belirlenmiþ olarak ulaþýyorsun kamp yerine. Örneðin çorba, pilav, makarna, barbunya pilaki, asma yapraðý konserve sarma ve ya ton balýðý konservesi v.s., v.s… O koþullarda daha zengin çeþitli yemekler yapan arkadaþlar da oluyor elbette.
Her ne kadar rehberimiz karþý geliyorsa da iþ, ton balýk konservesiyle zenginleþtirilmiþ salata ve ya bir parmak sucuk, bir domates ve bir yeþil biberle halvet olmuþ makarnayý ateþten almadan iki dakika önce üzerine kibrit kutusu kadar kaþarý doðradýktan sonra iki yumurtayý ekledin mi, iki kadeh þarap sevisiyle akþam yemeði adeta ziyafete dönüþüyor. Amaç içip içip yerlere yatmak deðilse sorun yok.
Bu yemeklerle ayraný hiç önermiyorum.
Aramýzda bu tür yemeklerle ayran içenler olsaydý, 1120 yaþýndaki Ana Ardýç’ ý görür görmez satýr- matýrla “ Buraya cami ve AVM yapalým! “ diye saldýrabilirlerdi. Ýþte Ana Ardýç’ ýn bu tip adamlardan çok çok uzaklarda olmasý nedeniyle bu denli yaþayabilmiþtir kuþkusuz.
Bu þekilde yemek iþi de tamamdýr diyelim. O koþullarda çay ve Türk kahvesinden söz etmek çok mu düþsel olur acaba? Bendeniz, sýrasýnda çay ve kahvesiz olmaz derim, kiþiden kiþiye deðiþebilir elbet. Bu dakikalarda artýk, kampa geldiðiniz gibi tükenmiþ deðilsiniz. Ve uyku! O rakýmda uykular tam da ‘ tavþan uykusu! , Sanki hiç uyumamýþ gibi sabahlasanýz da uykusuz kalkmýyorsunuz. Bu yalýnkat uykuya, uyku takliti demek olan ‘ tilki uykusu ‘ diyebilirsiniz.
Sekiz- on saat yatakta kalýp da sabaha yorgun uyanmak ne denli sýkýntýlýysa, hiç uyumamýþ gibi bir gece geçirildiði halde sabahleyin tüy gibi hafif uyanmak da o denli keyifli oluyor.
Yürümek güzeldir, yürüyelim arkadaþlar!
Herkese selam!



Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn bireysel kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Akþamdan Yazýlan Mektup Sabahleyin Yazaný Tarafýndan Okunur Mu
Öylesine Bir 8 Mart Yazýsý

Yazarýn öykü ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Ýþte Geldi 8 Mart Bakýn Neler Olacak
Görme Engellinin Fendi Münasip Münasebattar' I Yendi
Görme Engellinin Fendi Münasip Münasebattar' I Yendi
Fanfinfon Çorbasý
Abdülrezzak Holding 2
Kalleþ Avrupalý!
Abdülrezzak Holding 1
Kriz Ortamýnda Ekonomik Garantili Konuk Aðýrlama Önerileri
Genç Politikacý Adaylarýna Öðütler!
Günlük: Kýrkbirkere Maþþþahlah Tüüü! Tüüü! Tüüü!

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Sýradýþý Bir 8 Mart Kutlamasý [Deneme]
Rabbiþ Teyzemin Fanfinfon Macerasý [Deneme]
Zevat Zerzevat Fiyat Vesaire… [Deneme]
Tezek Ýthalatý! [Deneme]
Muhteþem Bir Operasyon! [Deneme]
Günlük: [Deneme]
Milli Piyango Milyonerleri [Eleþtiri]
8 Mart Dünya Emekçi Kadýnlar Günü [Eleþtiri]
Gaz Bombasý ve Basýnçlý Su Ýle Saldýrýlmasý Olasý Eylemlere Katýlacak Olanlarýn Dikkâtine! [Eleþtiri]
Anlaþýldý Vehpi' Nin Kerrakesi veya Eþekten Düþen Karpuz [Eleþtiri]


Mudi Beya kimdir?

Bilgisayar edinip Ýnternet ile yakýndan ilgilendiðim zamana kadar ülkemde okurdan çok yazarýn varlýðýný düþünür ve bundan büyük kaygý duyardým. . . Uçsuz bucaksýz olanaklarý bulunduðumuz odaya, ayaðýmýza getiren Ýnternetle tanýýþtýktan sonra, ülkemde okurdan çok yazarýn olduðunu düþünmüyor, çok net biliyorum böyle olduðunu. Bunu bilmem, yukarýda sözünü ettiðim kaygýlarýmýn katlanmasýna neden oluyor. Ýçinde debelenmekte olduðumuz sorunlarýn temelinde, okumayan bir toplum oluþumuzun katkýsý sanýldýðýndan daha daha çok diye düþünüyorum.

Etkilendiði Yazarlar:
Jack London, Ernest Hemingway, Gogol, Zola, Aziz Nesin, Nazým Hikmet ve daha baþkalarý...


yazardan son gelenler

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Mudi Beya, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.