..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Dünyanýn her tarafýndan öðretmenler insan topluluðunun en fedakâr ve muhterem unsurlarýdýr. -Atatürk
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Deneme > Yaþam > sonsuz travma




28 Kasým 2002
Cehennemim ve Hiçliðe Yolculuk  
Bitmeyen bir depresyon macerasýnýn yasýmalarý

sonsuz travma


Kendimi bir buçuk yýl önce bir cehennemde mi buldum, yoksa gerçeðe giden bir yolda mý ? Doktora ilk gittiðimde yaþamýn içindeki pek çok þeyden zevk almamaya baþlamýþtým. Tedavi denemeleri ilerledikçe, artýk yaþamýn tamamýndan zevk almýyordum.


:BIGI:
     Kendimi bir buçuk yýl önce bir cehennemde mi buldum, yoksa gerçeðe giden bir yolda mý ? Onca sorudan geriye kalan bir tek soru. Yanýtýna yaklaþtýðýmý hissettiðim tek soru belki de. Ne olmuþtu artýk hatýrlamýyorum bile. Hatýrladýðým zor geceler, acý, öfke, gitme isteði. Belki de hiç bir þey olmasý gerekmiyordu. Doðarken atýlmaya baþlayan tohumlarýn fide haline gelme zamanýydý, özenle gizlenmiþ, bakýlýp büyütülmüþ fideler ve sonra aðaçlar haline gelmelerinin zamaný. Öylesine bir özendi ki bu, kendime bile bu bahçeye giriþ izni vermiyordum. Zaten bunun için oldukça meþguldüm. Bir gün kapýlarýnýn benim için açýlacaðýný, açýldýðýnda içinde meyve dolu aðaçlarýn ve rengarenk çiçeklerin olduðu bir bahçede kendimden geçeceðimi biliyordum. Ve o kapý bir buçuk yýl önce açýldý.. Ardýna kadar. Üstelik artýk o bahçeye girmekten baþka yapacak bir þeyim kalmamýþtý. Sanýrým olan iþte tam da buydu. Bahçe kapýsýndan bir adým atmak. Hepsi bu kadar. Kapýnýn ardýmdan hýzla üzerime kapanacaðýný nereden bilebilirdim ki ? O andan itibaren, orada olmaktan kaçmaya çalýþtým. Bir çýkýþ aradým. Belki de zaten çýkýþýn kendisindeydim. Bahçedeki küçük yollarýn gittiði yerleri iþaretlerle gösteren tabelalar yolumu hep ayný aðaca çýkarýyordu. Aðacýn adý "çýkýþ yok". Giderek yoruluyordum, ama hep son gücüm sandýðým bir güçle biraz daha yürüyor ve yine ayný aðaca ulaþýyordum. Beni bu aramaya iten neydi asla anlayamadým. Tüm bunlar olurken gerçekte o bahçeden çýkmak isteyip istemediðimi bile düþünme fýrsatým olmamýþtý. Dýþarýda tekrar görmek isteyeceðim hiçbir þey olmadýðýný biliyordum oysa.
     Benim gerçekliðimde olup biten buydu. Bir de oyun içindeki gerçeklik, herkesin gerçek sandýðý koca yanýlgý vardý.
     Doktora ilk gittiðimde yaþamýn içindeki pek çok þeyden zevk almamaya baþlamýþtým. Tedavi denemeleri ilerledikçe, artýk yaþamýn tamamýndan zevk almýyordum. Ýlaçlar ve doktor bunu deðiþtirmeye yardýmcý olamayýnca , zevk almama durumu yerini yasamama isteðine býraktý. Çektiðim acý ve sýkýntý dinmiyordu, önerilen her yöntemi uygulamama raðmen. Ve bir yandan yaþadýðýma dair belirtiler göstermeye ve bulmaya çalýþýyordum. Saklamanýn ve yok saymanýn en zor olduðu durumun acý çekmek, mutsuzluk ve umutsuzluðun bir karýþýmý olduðunu çoktan öðrenmeme raðmen Yalnýzlýk bu yüzden hoþuma gidiyordu, kendimi daha iyi hissetmiyordum ama hissettiðimi yaþýyordum tamamen doðal olarak. Oysa elimdeki tek lüks olan acýyý yasama lüksü de alýnmýþtý benden. Bundan sonra acý yerini sýkýntýya býraktý sanmýþtým, oysa yanýna sýkýntýyý da alarak duruyordu, dýþarýda deðil, tam da içimde ve asla gösteremeyeceðim, göstermek istemediðim bir þekilde, bir yerde... Ve þimdi zevk alamadýðým yaþamýn, vazgeçmek istediðim yaþamýn çoktan elimden alýndýðýný görüyorum. Zaten yaþamýyorum artýk, yaþamsal bir belirtim yok, soluk alýp vermeye devam etmekten baþka. Kendimi uzaktan izliyorum. Beceriksiz bir makine gibi. Defalarca tekrarladýðý þeyleri yineliyor sadece, hatta artýk onlarý bile olmasý gerektiði gibi yapamýyor. O makinenin gözleriyle bakmýyorum, aðzýyla konuþmuyorum, o ben deðilim artýk. Makinenin yapabildiði önceden tekrar edip durduðu þeyler. Bu yüzden yeni durumlardan kaçýyor ve giderek yapabildikleri azalýyor. Bu makine ile artýk yasamayan ben en çok yatakta bir ölü pozisyonunda yatarken birbirimize yaklaþýyoruz. O yapamadýklarýndan kaçýyor, ben yaþamama durumunu yaþýyorum. Yapacaðý bir þey kalmadýðýnda tamamen ayný durumda olacaðýz. Ayrýþmadan önceki gibi gözlerimiz ayný olacak, baktýðýmýz yer ayný ve gördüklerimiz. Ben onu yukarýdan izlemeyeceðim o da benim yokluðumu görmeyecek. Gerçeklik sandýðýmýz yokluða bakan gözlerimiz gerçek yokluða bakarken birleþecek. Gerçeklik oyununun bu hiçleþme sürecini asla anlamayacak. Hiçliðin her þeyle ayný olduðunu anlayamadýklarý gibi.. Yukarýdan seyrettiðim makine ömrünü yakýnda dolduracak ve o zaman ilk anda olduðu gibi birlikte yola çýkacaðýz hiçliðe doðru. Yolun sonunda her þey olacaðýmýzý bile bile.. Belki son mücadelemizi her þeyden bir adim öncesi hiçlikte kalmaya çalýþarak vereceðiz...


.Eleþtiriler & Yorumlar

:: baþlýksýz
Gönderen: asimetric kaos / istanbul/Türkiye
30 Haziran 2006
hüzün hiçbir mutsuzluðun doyuramadýðý bir iþtah,ve bir kere böyle hissettiysen bundan sonra bunu hep hissedeceksin demektir. hiçbi iþine yaramasa da bilki sadece senin beyninden bunlar geçmiyo...

:: Herþey ve Hiçlik
Gönderen: Volkan Çelebi / Ýstanbul/Türkiye
25 Temmuz 2004
Yazý için tebrikler, Beckett okuyor gibi hissettim kendimi.Çabanýz kayda deðer. Hiçlik herþeye gidiþin kendisi mi acaba ? Bunu varlýk ve yokluk kavramlarýna dönüþtürürsek ne olur görelim. Þimdi kavramlar alanýnda devinirsek, þunlar karþýmýza çýkýyor: "Varlýk" kendi bilincinden yoksun kaldýðýna, tüm nitelikler kendisinden uzaklaþtýrýlýp kendi üzerine çöktüðünde "yokluk" ile özdeþ oluyor, bu anlamda hiçlik herþeyle özdeþ.Öyle ki ölüm bir hiçlik, kendini anlamlandýramayan bir hiçlik iken herþeyden farksýzdýr.Ama sorun tam da burda bitmiyor, baþlýyor.Bilinçsizlik hem herþeyi hem de hiçliði yokeder.Geriye kalan ise herþeyin hiçliðidir... Ölüm bir son deðil, ölüm bir sonsuzluk da deðil. ölüm : sonlu bir sonsuzluk... Saygýlar




Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn yaþam kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Dýþarýdakilerden misiniz ?
Býdýk Oðlan'a (Verilememiþ) Mektup

Yazarýn deneme ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Umut(suzluk) Üzerine
Noktayý Koymak

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Travmalar -1 [Þiir]
Travmalar -5 [Þiir]
Ölüm Yaþamdan Ehven [Þiir]
Travmalar -3 [Þiir]
Travmalar -2 [Þiir]
Travmalar -4 [Þiir]
Olmayacak Olan [Öykü]
Kýsa Bir Hikaye [Öykü]


sonsuz travma kimdir?

Sonsuz bir travma halinden baska ne açýklayabilir, hayatý(mý) bilmiyorum.


yazardan son gelenler

bu yazýnýn yer aldýðý
kütüphaneler


 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © sonsuz travma, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.