..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Dünyayý isteyen bilime sarýlsýn, ahireti isteyen bilime sarýlsýn; hem dünyayý hem ahireti isteyen yine bilime sarýlsýn" -Hz. Muhammed
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
ÝzEdebiyat - Toplum ve Birey
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri

Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  

Öpücükler Sana Dudaklarýna
Gülten Aðrýtmýþ
Þiir > Aþk ve Romantizm

Öpücükler sana, Dudaklarýna. Hayal de olsa, Boþ ver aldýrma. Geçer bu günler, Hemen ardýndan Gelir istediðin Yaþanasý yenilikler. Çýlgýnlýk sanma Bu sözcükleri Nedir ki bunlar Þu koca dünyada. Dünya nedir ki Evren varken. Belki de evren Bir minik hücre, Baþka bir bedende. Kimisine doðal gelen Bir baþkasýna anormal. Doðru davranýþý bulmak Bilmece. Bilmeceden kaçmak için Kendi doðallýðýný yaþamak Anlayana sunmak,

[DEVAMI]

 

 


 

 




Arama Motoru


• ÝzEdebiyat > Eleþtiri > Toplum ve Birey
381 
 Yaþasýn, Eyvah Yaðmur Yaðýyor…  (E. Asým Öztürk)

Su, önlenemez bir akýþkandýr. Yataðýnda akmazsa, akmak için yeni yollar arayacaktýr kendine. Arayýþ uzun da sürmeyecektir. Ýlk bulduðu boþluktan akýp gidecektir. Dünyaya egemen canlýlar, insanlar olarak kontrollü biçimlerde akýtýrsak, örneðin elektrik enerjisi elde edip, yaþamlarýmýz aydýnlatabiliyoruz. Kontrolü unutup suya býrakýrsak; yaþamýn vazgeçilmez temel kaynaklarýndan olan ayný su akýp giderken, yaþamlarý da alýp götürüp, karartabiliyor. Karar insanlarýndýr. Ayný kaynak ve kaynaklarýn yararlý-zararlý özelliklerinden birini seçme kararý insanlarýndýr.
382 
 Sözün Bitmediði Yer…  (E. Asým Öztürk)

Bu güneþ altýnda söylenecek çok söz, yapýlacak çok iþ, keyifli sürdürülmesi insana baðlý yaþamlar vardýr. Yaþam inatçý ve dirençliyken, insanlýk uzun bir öyküdür. Ýnsan makroya doðru geliþerek sürebilecek uzun bir yolculuðun ilk anlarýndayken, evren ölçeðinde dokusal hücresinin içindeki mikro bir yaþamdýr, þimdilik.
383 
 Ben Asya'da Ömer Hayyam, Avrupa'da Archimedes Olmuþumdur  (osman demircan)

Bazen geçiþtirmeyeceksin insanlarý. Sonra kendilerini, Roma askeri sanmaya baþlarlar. Karþýna zekalarýyla deðil, aptallýklarýyla çýkarlar bu tip insanlar. Nasýl Archimedes kum üzerine çizdiði çemberlerle hesaplar yapmak üzereyken, elinde boynuna vurulmak üzere kaldýrýlan bir kýlýçla yaklaþan Romalý askere aldýrmayarak baþýný hesaplarýndan kaldýrmadan "çemberlerime dokunma" der; ama Archimedes kesik baþý çemberlerin arasýna düþerse, iþte böyledir geçiþtirmeler.
384 
 Þeytanýn Kýzý  (Ömer Akþahan)

Genç idealist öðretmen kýzýmýz yaþadýklarýný heyecanla anlatýrken insanýn tüylerinin diken diken olmamasý ne mümkün!
385 
 Turþunun da Böylesi Olur Mu Demeyin  (Ahmet Zeytinci)

Turþu, Türk mutfaðýnýn vazgeçilmezlerinden de birisidir. Çeþit çeþit yapar, annelerimiz, ninelerimiz. Turþu kurulur, evlerde kýþ yaklaþtý mý özellikle... Hýyar turþusu, biber turþusu, fasulye turþusu, domates turþusu, çeþit çeþit yapýlýr, lezzet ile afiyet ile yenir...
386 
 Sen de Kardeþini Seç...  (Nükhet Everi)

Mardin’den yeni dönmüþ ve “keþke Hakkâri’ye de gitseydim” diyordum ki, televizyonlar deprem haberini verdi. “Gitseydim keþke gerçekten” diye geçirdim içimden. Aslýnda Nusaybin yolunda aklýmdan da geçmiþti. Keþke gits
387 
 "Çatýk Kaþlý" Devletin Gölgesi  (Cafer ÞAHÝN)

Devletimizin halkýyla barýþmasý ve kaynaþmasý baðlamýnda gelinen nokta...
388 
 Sokaktaki Çocuklardan Mesaj Var : Yeni Yýlýnýz Kutlu Olsun  (TURGUT ÇAKAR)

Sokak Çocuklarý....Selam söyledi size !
389 
 Gülmenin Irký mý Var?  (Feray Korkmaz)

Hadi Hindistan’dakilerin, reankarnasyon inançlarý var, peki bizim derdimiz ne ki, yalnýzca bir kere gelebileceðimiz þu hayatta, doyumsuz hýrslarýmýza yenilip giderken, yanýmýza kâr kalacak tebessümlerimizi herkesten saklýyoruz?
390 
 Söylemler ve Eylemler - 2 -  (Hilâl Erboyacý)

‘Bu gün yapýlanýn, yarýn beðenilmemesi ilerlemenin en önemli nedenidir.’ ( Oruç Baba’dan Aforizmalar-17)…
391 
 Acýmasýz Yargýlar  (Burcu Özdamar)

Ýnsanoðlu garip, insanoðlu tutarsýz, insanoðlu bencil ve acýmasýz...
392 
 Andýmýza Dair  (Osman AKTAÞ)

Reþit Galip’i rahmetle anarak ve o günkü þartlar içinde çok iyi bir þey yaptýðýný düþünerek bu andý yazdýðý için bugün ve bundan sonrasý için de teþekkür ediyorum. Ve bugün Reþit Galip’i eleþtiren ve kendisine Müslüman diyen birçok kimseden de daha fazla Müslüman olduðuna inanýyorum.
393 
 Çocuk Yüreðini Diri Tutmak  (Bahar Kalemi)

Baþkasý olmayý, kimliklere bürünmeyi hiç sevmez çocuklar. Ýçindeki çocuðu muhabbetle besleyip, aþkla büyütenler safiyane duygularýný hiç yitirmezler.Cesurdur çocuklar! Yere, zamana, muhataba bakmaz entrika bilmez çocuklar.Çabuk küserler ama kin tutmaz çocuklar. Onlar sadece ama sadece kendileri gibi olurlar. Bir çok düþ katili var;büyüdükçe, umutlarýný, güvenini, masumiyetini kaybedenler var.Hayata çocuk yüreði ile bakmayý baþarabilmek; içindeki çocuðu besleyen ve ona deðer verene gülümser... Neden güveni deðil de, kuþkuyu öðretiyoruz çocuklarýmýza "onlar bizim geleceðimizin neferleri" diyoruz da. Neden sevgiyi deðil de, sevgisizliði öðretiyoruz neden?
394 
 Duruþ…  (David Durak ARSLAN)

Kendini bilmeli insan. Bilmiyorsa öðrenmeli.
395 
 Þimdi Reklamlar  (hAtÝcE gÖk)

Sürekli maddi harcamalar yapmak için sömürülüyoruz. Geleneksel sömürgecilik anlayýþý olan askeri istila ve sömürülen halklarýn güç kullanýlarak köleleþtirilmesinin yerine, yeni bir sömürgecilik anlayýþý geliþti artýk. Bu yeni sömürgecilik anlayýþýnda, sözde ve görünüþte hiçbir zorlama yok! Herkes özgür iradesiyle hareket ediyor! Koþullarda eþitlik olmadan nasýl bir fýrsat eþitliði oluyorsa ki uzun bir tartýþmaya açýk bir konudur bu; hepimiz özgürüz, zira fýrsat eþitliði var!
396 
 Fakir Yine Fakir  (Alp Þahin)

Ne demek herkesin esit olmasi? Ben suyum, ben buyum, o ise su. Kaldi ki bunlarin sectikleri o koltukta oturdular da ne yaptilar?
397 
 Uçurum  (Çaðlar Karataþ)

Uçurum insanlar tarafýndan her zaman korkunç bir yer olarak bilinir . Her insan ayný deðildir anlamlar insandan insana göre deðiþir .
398 
 Müslümandan Müslümana Bir Hak  (Osman AKTAÞ)

Bir Müslümanýn görevi, Müslümanlara destek olmak... Burada þu soru geliyor insanýn aklýna: Hangi Müslümana destek vereceðiz? Kendi yarattýðý dini, Allah’ýn indirdiði dinin yerine koyan ve kendilerine Müslüman diyenlere mi yoksa Allah’ýn dinini Kur’an-ý Kerim’e göre yaþayan, çevremizde destek vereceðimiz kadar Müslüman var mý ve varsa bunlarý bulabilecek ve destek olabilecek durumda mýyýz?
399 
 Ses ve Iþýk.  (David Durak ARSLAN)

Sizden sözediyorum...
400 
 Eleþtirinin Eleþtirisi - 8  (Ömer Faruk Hüsmüllü)

-Hata yapmaktan korkuyorum.O nedenle hiçbir þey yapmýyorum. - Hiç hata yapmamýþ adam, yeni bir þey denememiþtir.

Önceki Sayfa  1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 
31 32 33 34  Sonraki Sayfa




son eklenenler
Coðrafya - Aþk - Kader
Erdem Ýlker
Eleþtiri > Toplum ve Birey
Gerçek
Erdem Ýlker
Eleþtiri > Toplum ve Birey
Ýyi ve Kötünün Savaþý
Erdem Ýlker
Eleþtiri > Toplum ve Birey
Muasýr Medeniyete Erme
Erdem Ýlker
Eleþtiri > Toplum ve Birey
Mutluluk ve Huzur
Erdem Ýlker
Eleþtiri > Toplum ve Birey
Ölüm ve Ýhtimaller Üzerine
Erdem Ýlker
Eleþtiri > Toplum ve Birey
Ölümü Unutarak Yaþamak
Erdem Ýlker
Eleþtiri > Toplum ve Birey
Neyimizi Kaybettik
Yûþa Irmak
Eleþtiri > Toplum ve Birey
Bu Devirde Ne Kaldý
Ahmet Zeytinci
Eleþtiri > Toplum ve Birey
Vargas ve Fazlasý
Alp Þahin
Eleþtiri > Toplum ve Birey
Var Mýyýz Yok Muyuz
Ahmet Zeytinci
Eleþtiri > Toplum ve Birey
Sempati ve Antipati
Yûþa Irmak
Eleþtiri > Toplum ve Birey

 


 


Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © , 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.