..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Milli egemenlik öyle bir nurdur ki, onun karþýsýnda zincirler erir, taç ve tahtlar batar, mahvolur. -Atatürk
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
ÝzEdebiyat - Unutulamayan Dönemler
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri

Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  

Dað Köyünde Kýz Kardeþler
Ýsa Kantarcý
Öykü > Sevgi ve Arkadaþlýk

DAÐ KÖYÜNDE KIZ KARDEÞLER Azize kýz kardeþi Zeynep ve ailesiyle bir dað köyünde yaþýyordu. Kýþýn çok kar yaðdýðýnda ile, ilçeye gitmek imkansýz olurdu. Günlerce yol kapalý olurdu, ekipler günler sonra yolu kardan temizleyebilirdi. Anne felç geçirmiþti ve zor yürüyordu. Baba ise yaþlýydý, iki kardeþ evin iþlerini yapar, anne ve babasýna bakardý. Kýþ aylarý zor geçerdi ve eve hapis kalýrlardý. Fatma evin büyüðüydü. 18 yaþýndaydý, Zeynep ise 13

[DEVAMI]

 

 


 

 




Arama Motoru


• ÝzEdebiyat > Deneme > Unutulamayan Dönemler
41 
 Çocukluðum sokaktýr benim  (Birkan ASKAN)

Psikolojisi absürd kaldýrmayan bir zamana yüreðimden düþebilsem. Neyse ki hatýrlýyorum, unutmak bir yanýlgýdýr çekip gidiþine hayatýn yaðmurlar gibi. Modasý geçmiþ bir tezahür kaplar içimi. Söz verdim yaþayacaðým kendimdeki seni...
42 
 Baþka Bir Pencere  (Türkan Abay)

Hayatýmýza girecek yenilikleri enine boyuna bilmememiz ve önyargýlarýmýzla büyüttüðümüz karanlýðýmýz bizi ele geçiriyor.Bize anlatýldýðý ölçüde,tedbiri elden býrakmayacak kadar biliyoruz.Kiþi,yararlarýn farkýna varýp onlarý uygulamaya koyduðunda ona "seçilmiþ kiþi"ymiþsin gibi davranýyoruz.Yani teknoloji çaðýnda cahilliði yaþýyoruz.
43 
 Zeus'un Kýzý; Boþluk  (Aysun Güven)

Görmüyorum, hiçbir þey elimi kolumu sallamaya devam ediyorum. Dövüþtüðüm þeyin kokusu, rengi, sesi yok. Yazýmýn yarýn gazetede yayýnlanmasýný bekleyemeyeceðim.....
44 
 Orda Bir Þehitlik Var Uzakta Yahut Harmantepe Þehitlerine  (M.NÝHAT MALKOÇ)

Tarihte baþýmýza musallat olan milletlerin baþýnda Ruslar gelmektedir. Ruslarla hemen hemen her zamanda ve mekânda karþý karþýya gelmiþiz. Sürekli gözleri topraklarýmýzda olmuþtur Ruslarýn… Ruslarla yaptýðýmýz amansýz savaþlarda yenildiðimiz de olmuþtur yendiðimiz de… Fakat zaferlerimizin sayýsý hezimetlerimizden çok fazladýr. Günümüzde Köprübaþý ilçesinin Harmantepe Yaylasý’ndaki þehitlik, Türk-Rus savaþlarýna þahitlik etmektedir.
45 
 100. Senesinde Bir Milletin Uyanýþý Yahut Samsun'dan Doðan Güneþ  (M.NÝHAT MALKOÇ)

Vakitlerden Mayýs baþlarý; yani baharýn son demleri, yazýn arifesi olmasýna raðmen yüreklerde yaþanan sanki zemheriydi. Bahar sadece tabiata gelmiþti, yüreklere deðil. Bir millet amansýz bir esaretle boðuþuyordu. Uçurumun kenarýnda asýlý duran, ha düþtü ha düþecek konumunda mahzun bir ülke vardý.
46 
 Zor Yýllar -2-  (Tayyibe Atay)

Keþke bu kadar bilenmemiþ olsaydý özveri duygum!...
47 
 Nisanýn Kaçý  (Ahmet Dosdoðru)

Benim yaþgünü tebriðim de bu iþte…. O yýlý, o günü; yaþ gününü ilk kutladýðýmýz yýlý anýmsayýnca oldu bitti; baþlarken yazmaya yoktu aklýmda, böylesi… Sadece aylar sonra yazabildiðim kýsa bir nefesle kutlayacaktým, yaþgünü… Sevgili bir dosta ithaf edilmiþtir.
48 
 Zevat Zerzevat Fiyat Vesaire…  (Mudi Beya)

Burada zerzevatý geçerek zevat konusuna geliyoruz… Yani domates, soðan, hýyar, kabak ve pancar gibi ürünleri geçerek, konuyu kiþiler baðlamýnda ele almaya çalýþalým. Boþ olan bir makama bir adam seçeceksiniz. Ortaya fýrlamýþ adaylar var. Ancak, karar vermenize yardýmcý olacak bir veri yok elinizde. Bu kiþilerin üstünde her hangi bir fiyat etiketi de yok doðal olarak. Ýþiniz bir hayli zor olsa gerek. Bu adamlar, “ Þöyle inançlýyým, böyle dürüstüm, o biçim çalýþkaným ve sizleri de çok seviyorum! Sizlere hizmet aþkýyla yanýp tutuþuyorum! Rabbim beni sizlerin hizmetkârý olmam için yaratmýþ!... Ya Allaaah, bismillah! ” diye laf kalabalýðýyla biraz da kesenin aðzýný açtý mý bizlerin onayýný alarak o makama yerleþiyor!
49 
 Zeus'u Kýzý.; Sivil Ýtaatsizlik ve Çiçek Devrimleri  (Aysun Güven)

Fitili, Kasým 2010'da, meyve sebze satýcýsý olan iþsiz bir üniversite mezununun, satýþ arabasýna, polisin el koymasýndan sonra, kendini ateþe vermesi ateþlemiþtir. Ülkenin milli çiçeði, yasemin olduðundan, bu devrim de, böylelikle bu isimle özdeþleþtirilmiþtir. Ayný zamanda Twitter Devrimi ya da Wikileaks Devrimi’de denir.
50 
 Hoþgeldin Çocuk…  (fatmagül Akman)

“Yokluðunda biriktirdiðim bu cümleler, ocak ayý sabahlarýna hediyem olsun… Ve sana…”
51 
 Barýþ Manço'yu Anarken  (Cafer ÞAHÝN)

Türkiye’nin gelmiþ geçmiþ en büyük ve en verimli sanatçýlarýný 10’a, 5’e hatta 3’e indirgemek gibi bir gereksinim düþünülseydi, bu üç þanslý starýn biri hiç þüphesiz Barýþ Manço olurdu...
52 
 12 Mart  (Cahit KILIÇ)

52 Yýllýk ömrüme dört darbe sýðdý. Beþincisi ülkemin gelecekteki 50 yýlýný heba eder.Kaygým bundandýr yoksa þahsi bir korkum yoktur!
53 
 Çanakkale Gezisi - 2  (Mehmet Sinan Gür)

Bütün Ýngiliz mezarlýklarýnda Ýngilizce ve Türkçe açýklama var. Ayrýca yarýmadada nerede bulunduðunuzu gösteren bir iþaret var. Bunlarý kýskanmamak elde deðil. Neden bunlarý bir yapmayýz da onlara býrakýrýz anlamýyorum.
54 
 Seni Görmeden  (AGAH FIRAT YILMAZ)

GÖRMEDEN SEVMEK.YOKSA YOKSA DELÝMÝYÝM BEN
55 
 Çocukluðumdaki Ramazanlar  (Kâmuran Esen)

Çocukluk günlerimin anýsýna......
56 
 "Çin Ýþi" Olimpiyat  (Adem KALINSAZ)

Spor, dostluk ve kardeþliðin pekiþtirilmesinde önemli bir etkiye sahiptir. Saðlýklý bir yaþam için bireysel spor yapmak ne kadar önemli ise, küresel barýþ için de spor ve spor organizasyonlarý o kadar önemlidir. Dünyada en çok ilgiyi futbol çekse de, organizasyon olarak en çok takip edilen ve ilgi gösterilen, birçok branþý içerisinde barýndýran olimpiyatlar olmaktadýr.
57 
 Yaðmur ve Barýþ (Manço)  (GÖNÜL SEVÝNÇ)

Bu buhranlý güne bu yaðmurlu havaya raðmen neþelerinden hiçbir þey kaybetmemiþ bu çocuklar en güzel en cici kýyafetleriyle ýslandýklarýna aldýrmadan kapýmýza þeker almaya gelirken aslýnda bizlere mutluluk getirdiklerinin farkýnda bile deðiller...
58 
 Repertuar Çalýþmasý...  (Gültekin BAYIR)

Evet sen “.........”’ sun bizim okuldaydýn ilkokulda, hatta bir gün gözüme kum atmýþtýn teneffüste hiç unutmam...
59 
 Ýki Günlük Çanakkale Gezisi - 1  (Mehmet Sinan Gür)

Demek bütün bunlarý eþitleyebilmemiz için bizim de Manþ denizini iki ucundan kesip Londra’yý almak üzere Thames nehri aðzýna asker çýkarmamýz lazým. Tabi þehitler olacak. Yenmek yenilmek önemli deðil. Sonradan gidip Ýngiliz hükümetine “Biz buraya þehitlik yapmak istiyoruz ve ayrýca hak iddia ediyoruz” diyeceðiz. Bakalým razý olurlar mý.
60 
 Þair ve Þiir  (Haydar Köprülüoðlu)

Þair ve þiir öteden beri çok tartýþýlan, sonu gelmeyecek bir konudur. Þair ve þiirin de futbol gibi tartýþýlacak konusu çok. Futbolun federasyonu var, bu duygu, mantýk, düþünce dünyasýnýn federasyonu henüz olmadý, olamadý. Þair ve þiiri futbolla özdeþleþtirdiðimin nedeni þair ve þiirin gerçek sahibi olmadýðýndandýr. Bu tartýþma o kadar çizmeyi aþtý ki, fulbolda olduðu gibi puanlamay ihtiyaç var gibi geliyor bana. Þair ve þiir önce katagorilere ayrýlmalý, her sýnýfýn da ayrý not verilecek karnesi. Þair ve þiirin her düþünceye, her duyguya, mantýða, her beyine hitap etmesi zor olsa da, mümkün olabileceðini sanýyorum. Saygýlar.

Önceki Sayfa  1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14  Sonraki Sayfa




son eklenenler
"Bu Dünya Ýþi Oyundur Oyun"
Yûþa Irmak
Deneme > Unutulamayan Dönemler
Erdemlik
Alp Þahin
Deneme > Unutulamayan Dönemler
Uçuyoruz
Alp Þahin
Deneme > Unutulamayan Dönemler
Çýlbýr (Yoðurtlu Yumurta)
Yûþa Irmak
Deneme > Unutulamayan Dönemler
Hakk ve Hak
Alp Þahin
Deneme > Unutulamayan Dönemler
Susturulan Nesil
Aysel AKSÜMER
Deneme > Unutulamayan Dönemler
Tadý Damaðýmýzda Kalan Tatlar
Yûþa Irmak
Deneme > Unutulamayan Dönemler
Resimli Roman Çaðlarý
Yûþa Irmak
Deneme > Unutulamayan Dönemler
Bugün 23 Nisan
Osman AKTAÞ
Deneme > Unutulamayan Dönemler
Çanakkale...
lütfi akarçay
Deneme > Unutulamayan Dönemler
Iðdýr Harward Arasý Kaç Km?
Aysun Güven
Deneme > Unutulamayan Dönemler
Pisagor Tarikatý
Yeter Özhal
Deneme > Unutulamayan Dönemler

 


 


Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © , 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.