..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Bir dost nedir? Öteki ben. -Zenon
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Þiir > Bireysel > iLkEsU




1 Nisan 2009
Yaz Aðaçlarý!  
iLkEsU

:HHA:
''sen güzel olansýn''

üþüyorum dýþarda bir gün üþüyor.. kar aðaçlarý salýnýyor ve bir ýrmak sarsýlýyor.. sesler ve uzaklar üþüyor..

þimdi gördüm bir iki yýldýz titremesi.. sessiz bir aðaç üstünde öylece.. tüm Dünya kendi içinde yalnýzlýðýna dek üþürken..

titrek bir sesti düþürdü sokak.. sim ve su.. söz ve deniz.. öyle uzak bir çýðlýk gibi geleceði yükselterek isimlerini tekrarlarken.. sana bir gelecek.. sana bir çok.. sana bir cümle tamamlamak istiyorum noktasýz.. ve noktasýz olaný sana vermek istiyorum.. böyle birikmese de hiç bir az..

düþler goncasýný açmýþ bir pencerede.. sözsüz ve kurak bir acý gibi büker boynunu bir çocuk.. uzaklara bakarsýn uzaktadýr gölgeler.. ve geçersin aklýmdan bir güç gibi aþaðý doðru terk ederek sülietini.. silik bir iz.. ve bir an içinde tutulamayacak yýldýzlara uzanýrsýn bir dal gibi.. üþürüm sesler üþür.. geceler bakma el yazmasýdýr onlar.. hiç bir yerine saklanamadýðýn boþluklarla sökülür içim.. düþerken bir gün gibi aðýr.. yerde bir hançer suyun kalbine adýnla atýlýr..

eski bir ses gibi kayýp bir gün.. yaðmur yaðmýyor hayýr.. hýzla giden bir geçmiþin yaþlarý toplanýyor sokaklardan ve bir çýðlýk.. düþürüyor kendini göklerden.. açmamýþ bir güz gibi o hep gelmesi beklenen..

seni artýk bulamayacak olan bir sokakta kaybediyorum taþ kesiliyor bir yardan.. taþ kesiyor bileklerimi.. seni artýk saklamayacak olan bir kentte terk ediyor bakýþlarýn.. ulu orta bir ses sayýklanýyor görmediðin rüyalardan.. ve toparlanmýyor hiç bir kelimen.. o hiç bir anda olmayan..

rüzgara ne demeli peki.. balkonumda bir saksýyý devirip çiçekleri kestiðinden beri.. bir fýsýltý rüzgarý dinliyor olmalý.. hiç bir devrileni eskisi gibi yapamayacaðýmý bildiðimden beri.. anlarýn aðýr izi.. tüm þehrin göbeðinde ve yalnýzca evimde.. iþte böyle.. tüketerek bildiklerimi bir ipin ucunda dalgalanýyor olmalýyým.. dalgalanýyor olmalý perdesi evinin.. açýk unutma suretini.. harflerini toplamalý ve yeniden yazmalý bir þiiri.. kökleri suya düþmüþ bir Ay gibi kendi boþluðunda yalnýzlýðýný çoklayarak.. þimdi bir fýsýltý diniyor olmalý..

bir çocuk doðuyor uzaklarda bilmem ne vakit düþünsem her bebek aðlamasý gibi bir inci dökülür sözlerimden.. hep bir diðerine benzeyen büyüdükçe bir anlamý olmayan.. büyüdükçe kýrýlan çýðlýklarla göklerden yerlere dökülen .. gölgeni ört bas eden bir nehri sarsar güç dediðin.. yazýlmýyor senin sendeki resmin.. ve çizilmiyor kelimelerin.. ve sana benzeyen baþka bir heyecaný da yok bu þehrin.. rüzgara aç! güze inat! kollarýný.. bir çocuk doðuyor bilmem ne vakit düþünsem.. rüzgar bileklerimi kýrdýðýndan beridir.. çocuðun ve çiçeðin boynu uzak bir gülümseme kadar azdýr.. uzak bir yana düþer ne yana baksam çiçek tarhlarý.. ben içindeyim.. sana benzeyen baþka bir hali yok ile yitik bir þehrin..



Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn bireysel kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Eylülde Gezen Balýk
Lüferin Yapraklarý
Aþk Aðlar
Güzler
Ben Ýstanbul Olayým
Ýlk Ad
Ayrýlýgýn da Bir Sevgilisi Var
Yaþlangýç / Her Mavi
Yeþil Ýðde
Bana Karýþmak

Yazarýn þiir ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Düþ Erken
Ýnsan Kaçarken Düþer
Gri Deðil Beyaz
Ankara
Ýki Harf
Zaman Sarmaþýðý 1
Uçaksavar
Bandini
Yüzündeki Uzak
Yaz Paramparça

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Ruhi Bunal'ým [Öykü]
Ýhtiyar Sakki'nin Tozlanmýþ Kütüphanesi [Öykü]
Köstekli Saat [Öykü]
Zaman Sarmaþýðý 2 [Öykü]
Zaman Sarmaþýðý 3 [Öykü]
Ayrýlýþ [Öykü]


iLkEsU kimdir?

ORÝJÝNDEN NOTLAR

Etkilendiði Yazarlar:
JOHN FANTE, LATIFE TEKIN, J.D. SALINGER, SAMUEL BECKETT,SYLVIA PLATH,NILGUN MARMARA


yazardan son gelenler

yazarýn kütüphaneleri



 

 

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © iLkEsU, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.