..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Milli egemenlik öyle bir nurdur ki, onun karþýsýnda zincirler erir, taç ve tahtlar batar, mahvolur. -Atatürk
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Öykü > Beklenmedik > Þiyar




19 Mart 2009
Kimliði Belirsiz  
Bir ölü, yaþamý sorgular..

Þiyar


Kimliði belli olmayan bir ölüyü toplum "öldüðünü" bile bile dýþlar. "Kimliði belirsiz" de tüm ölü haline raðmen "topluma inat" yaþamý sorgulamaya baþlar.


:AFGA:
Yaþam gözlerimde bir durgunluk artýk.. Canlý canayakýn bir bakýþla seyretmek istiyorum yine denizi.. Dalgalarýn içindeyim.. Sürükleniyorum bir yerlere.. Neresi buralar?. Bu denizin bir sonu yok mu?. Dipte miyim, yüzeyde miyim?... Bilmiyorum, gözlerim açýk ama her yer neden bu kadar karanlýk... Gözbebeklerim donakalmýþ, bakamýyorum..

Nefes alsam, ciðerlerimi son kez havayla doldursam...Anlýyorum ki suyla dolmuþ ciðerlerimde bir nefeslik de olsa yer yok..Sürükleniyorum..Dalgalar nereye götürüyor beni bilmiyorum..Karanlýk ve soðuk sularda bir çýkýp bir kayboluyorum..

Yaðmur, yavaþça denizin suyuna karýþmaya baþladý artýk. Bir kez daha dalgalar yüzeye savursa beni, o yaðmur cansýz bedenime bir kez daha vursa..

Üþumek istiyorum, üþüyemiyorum.Sadece sürükleniyorum..Bedenim ýslak ama cansýz..Bedenim yýllarýn yorgunluðu ile çürümeye yüz tutmuþ.Öldüm ve çürüyorum..

Belki bir cinayetin baþrolünü oynadým. Peki diðer oyuncular nerede?.Senaryom ne zaman yazýldý?Film bittiyse neden ben halen ölüyüm?

………

Tamam þimdi hatýrlar gibiyim...Onunla tartýþtýðýmýzýn akþamýydý.Elimde bir þiþe þarapla yine deniz kenarýna gitmiþtim..Buza kesmiþti hava....Böyle olmamalýydý..Sevmeler, uðrunda ölünecekse anlamlýydý.. Üstümdeki her þeyi çýkardým.. Beni bulduklarýnda kimliðim bilinsin istemiyordum.Herþeyi geride býrakýp kendimi yaþamýn sýcaklýðýndan denizin soðuk sularýna býrakmýþtým..

Peki ya zaman? Zaman nasýl birden durdu?.Ölüler için bir zaman yokmuydu? Tüm zamanlar yaþayanlar için mi vardý?

Hareketsiz bir þekilde savruluyordum…

Bir kýyýda beni bulduklarýnda herkes çýðlýk çýðlýða kaçýþtý..Baðýrmak istiyordum.. “Durun..Bende bir zamanlar yaþýyordum..Ben de nefes alýyordum..Korkmayýn bu cansýz bedenimden…” diyemedim...

Çok mu korkunçtum?.Bir el beni sýcak kumlara doðru çekti. Ýnsanlarýn tatile geldiði bir deniz kenarýydý burasý.Dalgalar beni bu kýyýya savurmuþtu.. Anladým ki ilk denize girmemden bu yana bir mevsim geçmiþ….Anneler çocuklarýný uzaklara götürüyor, geri kalan meraklý gözler beni seyrediyordu..

“Kim bu, yazýk daha gencecikmiþ?” dedi içlerinden biri..Derken kalabalýðý uzaklaþtýrdýlar.Tanýmadýðým eller bedenimi oradan oraya çevirdi..Kalabalýða dönüp sordu biri; “Tanýyanýnýz var mý?” .

Evet, beni tanýyanýnýz var mý?.Neden o denize kendimi býraktým? Bileniniz var mý?. Varsa bana da söylesin…Söylesin ve ölümüm artýk bir anlam kazansýn..

Ses çýkmadý onca kalabalýktan. Hiçkimse beni tanýdýðýný söylemedi. Belki de duymadýlar..Herkes meraklý gözlerle gözlerini, cansýz ve suyla dolmuþ bedenime dikmiþti.

Önce polisler resmimi çektiler oracýkta.Bir kaðýdýn üzerine kocaman yazýyla 'KÝMLÝÐÝ BELÝRSÝZ' yazdýlar.. Baþýma yýðýlmýþ kalabalýktan kimisi istemsizce gülüyordu..Kendi çýplaklýklarýna aldýrýþ etmeyenler, bir ölünün çýplaklýðýna þaþýrýyorlardý…

Beni kimsesizler mezarlýðýna gömdüklerinde artýk tektim. Bedenim suya deðil topraða karýþacaktý bundan böyle. Kaç mevsim bu toprakta kalacaktým bilmiyorum ama en azýndan çevremde benim gibi kimsesizler olacaktý.

Artýk kimsesiz mezarýmdaydým.Hem de hiç kimsesiz..Denize atladýðým günden bugüne kadar ilk kez bu kadar mutluydum. Ýlk kez etrafýmda benim gibi “kimliði belirsiz” ler vardý çünkü.

Yaþama, bir ölüyken anlam vermeye çalýþacaktým bundan böyle. Artýk yaþam; ne gökkuþaðýnýn yedi rengi ne de gökyüzünün uçsuz bucaksýz sonsuz maviliðiydi. Yaþam, yarýnlarý sorgulamaktý. Yaþam, bir ölüyken bile hayatý kucaklamaktý. Ve yaþam kimliðin belirsiz de olsa nereden geldiðini bilebilmekti…


.Eleþtiriler & Yorumlar

:: baþlýksýz olsa olmaz mý:)
Gönderen: burak hin / , Türkiye
1 Nisan 2009
baþka yazýlarýnýda bekliyoruz þiyarr..




Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.


Þiyar kimdir?

Aslýnda varolmanýn bütünlüðünü, hayatýn sýradanlýðýna yansýtmak ya da sessizce imgelerin ayak izlerini aramak. Yazmak, herþeyi somutlaþtýrmak , somutlaþtýrýrken de herþeyi yok etmek. . Edebiyat tam da böyle birþey. . Yaþama ait ne varsa amatörce yazýyorum.

Etkilendiði Yazarlar:
Mehmed Uzun, Nazým Hikmet


yazardan son gelenler

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Þiyar, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.