..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Yaþamak için topu toplam altý haftam kalsaydý ne mi yapardým? Tuþlara daha hýzlý basmaya bakardým. -Isaac Asimov
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Deneme > Sevgi ve Aþk > Hüseyin Uludüz




18 Þubat 2009
Suskundan Suskuna  
Hüseyin Uludüz
Oyuncaðýn mý oldum ben yoksa. Nasýl beceriyorsun tepkisiz kalmayý söylesene. Yoksa sende senden sonra bir baþkasýný sevebileceðimi düþünenlerden misin?


:BAJA:
saat kaç yakaladý mý yelkovan akerebi
O an býraktý mý? Benim gibi sana kavuþup býraktýðým gibi. Gitti mi onlarda sen gibi bir bir saatlerimden yok olurken. Ben sensiz gecerlerde... Sen baþkasýný seviyorsun diye mi bitiyor bu aþk. Seni benim kadar sevemeyecekler için mi bitireceðim yaþadýklarýmý. Çok acýtsanda açtýðýn yaralarým senden gelen heþey güzel deðil mi? Yazma artýk onla konuþma derlerken. O deðil sensin tuz basýyorsun yaralarýna derken. Ve aklýmý yerken sana yazamadýðým her cümle için. Ve de delirirken dostça cümleleri bile býrakmamak için. Hep benden mi gelecek selamlar sen niye yazmýyorsun . Yada siz dostlarým siz niye yazmýyorsunuz. Yanlýzlýðýmýn emsali görülmemiþ derken yanýndayým diyenlerden kaçý gerçekten yanýmda. Ben suskun siz suskun sen susukun sevgili. Ýþte görüyorsun beceremiyorum yanýndayken konuþmayý. Gözlerine bile bakamýyorum incinirsin korkusuyla. Dinlediðim her þarkýda mý sen varsýn diye sövüyorum bestekarlara. Sizde yanýyorsunuz benim kadar madem bu ülkede intihar oranlarý niye bu kadar az diye yalvarýyorum. Yada herkes bu kadar güçlü madem de niye herkesin kolunda bir yabancý. Siz gerçek sevenlersiniz aþký bilenlersiniz ya. Kolkola gezen sevgililere küfürlerim bundan. Benden olmayanlara isyaným bundan.
Kýzýyorum sana okuyor yazdýklarýný diyenler oluyor. Oyuncaðýn mý oldum ben yoksa. Nasýl beceriyorsun tepkisiz kalmayý söylesene. Yoksa sende senden sonra bir baþkasýný sevebileceðimi düþünenlerden misin? Ben her damla göz yaþýmý hayasýzca dökerken arkandan sen unuttuðumu mu düþünüyorsun. Yoksa sen özgürlüklere ettiðim küfürleri boþuna mý saydýn. Ben esirken. Susmayý bir þýk mý saydýn ben eririken.
Biliyormusun kaç gecedir uykusuz bu gözler. Biliyormusun insanýn bir saat içinde kaç rüya görebildiðini. Sözde uyuduðum o bir saatte neler neler sýðdýrdýðýmý. Biliyormun unutmak için nasýl çabbaladýðým.Kabus dediklerimde sensizlik olduðunu. Remler miydi rüya gördüðüm anlar. Rap þarkýlarýný niye sevdiði mi ? Ýsyanlarý neden bu kadar sevdiðimi.
Unuturur diye elime tutuþturulan þiþelerin sebebini biliyor musun? Hala susuyor musun?
hatýrlarmýsýn sana açýlmaya çalýþtýðým o cam kutunun arkasýndan sen bana sorarken kim sevdiðin kýz diye nasýl kekelidiðimi. Gördün ya beceremiyorum . Ýyi aþýk oluyorum ama söyleyemiyorum. Unutmak için neler yaptýðýmý ve senin için neler yapabileceðimi biliyor musun sýnýrsýzlýðýmý. Beni senden çalan o kiþiyi gördüðümde nasýl tuttuðumu kendimi. Senin için nasýl kendimi ezdiðimi biliyor musun?
Unut senin onu sevidiðini bilirken o baþkasýyla çýkýyordu diyen dostlarýmdan haberin var mý? Her duyuþumda ilk defa duymuþcasýna þok oluþlarýmdan. Kendini aldatýlmýþ hissetmekten. Üstelik senin haberin yokken. Þimdi kendimi niye mi oynanmýþ mý hissediyorum. Bilmem neden? Karanlýk bir tünelken hayatým beni çýkaran bir ýþýktýn sen. Yüzüme gülücükler eken bir bahçivan. Þimdi sen giderken beni karanlýklara boðarken neye kýzdýðýmý mý anlamaya çalýþýyorsun.
Okuyormusun yazdýklarýmý okuyorsun. Peki ne oluyor vücudunda bana anlatsana . Dalgamý geçiyorsun ? Üzülüyor musun bana. Acýyor musun bana. Kýzýyor musun ? Keþke baþkasýný sevseydi bütün bu acýlarýn sebebi ben olmasaydým mý diyorsun? Yoksa zamanla unutcak mý diyorsun her yazýmda . Peki bilgisizlik nasýl birþey biliyor musun? Öyle baðlanmýþým ki öyle farkýna varmadan sana kýzamamak nasýl biliyor musun? Her aþk arkasýnda nefret býrakýrmýþ. Hadi aþkým biterse senden nefret edersem altý sene çöpe attým diye düþünürsem bu bedene yapacaðým iþkenceleri biliyor musun ? Unutmamý mý bekliyorsun hala. Saplantý diyorsundur belkide peki söyle bir kere üzdün mü seni? Peki saplantý madem niye gelip zorla iyilikle yada kötülükle benimsin diyemiyorum. O mutlu olsun gerisi mühim deðil ben öleyim ben kahrolayým nasýl diyorum. Hedi ben melankolik,alkolik(seni unutturur umudu ile korkma onuda býraktým),platanonik ve böyle kolik kolik giderken niye yeter lan benim kadar oda üzülmeli diyemiyorum. Biliyormusun bir þeye canýn sýkkýn olduðunu duysam o bir saatten bile feda ettiðimi. Yanýma geldiðini gördüðümde uzaktan metabolizmamýn yok olduðunu biliyor musun? Seni nasýl sevdiðimi biliyormusun?
Hadi bir delilik yapsam gelsem sana diyeceklerimin provasýný ne kadar zamandýr yapýyorum. Þimdi baþlasam bir ömür kadar senle konuþacaklarým var.Bir evet lafýnýn bunlarýn hepsini deðiþirecek ama asla azaltmayacak olduðunu biliyor musun? Ama buna raðmen yanýnda dilimimi yutuyorum konuþamýyorum.
Madem bir sevdiðin var bir çýktýðýn var. Sana aþýk olduðumu bile bile niye buluþalým dediðimde evet diyorsun bilemiyorum. Arkadaþým dediðin için mi bu fedakarlýk. Peki bu yazýyý kaç kiþi okuyacak. Kaç kiþi daha bana üzülüyor. Yada sen bana söylesene üzlümekte haklýlar mý? Bundan önceki þiirleri kaç kiþinin alýp sevdiðine söyleyip birlikte olduðunu biliyor musun peki? Üzerine alýnmamasý gerekenler alýndý þiirlerimi ve benim onlarý kýrmamak için ne savaþlar veriyorum. Sorular iyi güzel hoþta. Biliyorum cevabýn hala suskunlukta. Hadi tamam gel konuþalým desen ne yapacaðýmý bilmiyorum. Seni her anýmda özlüyorum bak þu an þu saattler kanýdým deðil mi? Söylediklerime.
Seni seviyorum ilk gördüðüm andan bu yana sana bir kere arkadaþým diyemememin nedeni bundan. Seni arkadaþým diye tanýtamayýþlarým bundan. Onu bunu geçte herkes nerden biliyor seni sevdiðimi benim sölediðim üç kiþi gerisi nerden öðrendi bunu? Seni nasýl sevdiðimi anlatmak istiyorum ama anlatamýyorum derken ben nerden? Tasvirler geçiyor, kelimeler aklýmdan hepsi deryanýn yanýndaki su zerresi gibi kalýyor aþkýmýn yanýnda. Ýþte bu yüzden sen susuyorsun ben susuyorum.
Sen oradayken uzaktayken yani benden nasýl acaba diye kaç kere yollara düþtüm. Adresini bilmediðimden o sokaklarda kaç tur attým hisediyor musun? Adersini sormayada cesaret edemedim birilerine bir çýlgýnlýk yaparým diye. Hayla beni sevmiyormusun mu? diyorsun peki ben ne yaþýyorum. Ama belki de senin sorularýn daha basittir kimsin sen mi diyorsun?????
Ve þu an ne dinliyorum biliyormusun


Seni alýp benden götürenlere
Bir deðil bin ahým armaðan olsun
Ayrýlýk ipini taktýn boynuma
Son nefesim sana gülüm hediyem olsun..

Düþünmeden koynuma býraktýn yaralý yanýmý
Düþünmeden tattýrdýn acýlarýný..
Düþünmeden koynuma býraktýn yaralý yanýmý
En son sensin sanmýþtým! Aþk vefasýzý..

Nasýl kýydýn gönlüme
Söyle dað dumanlý..
Bendim seni çok seven
Bendim aklý karalý..
Acaba bunu niye dinliyorum sen giitin gideli aklý karalý bir kula döndüðümden mi? Ya allah aþkýna ne yapacaðýmý söyle bak herkese soruyorum adam akýllý bir çözüm bulun bana ya sende sor dostlarýna bulun bir çözüm sen diyorsun bana ya arkadaþým. Arkadaþýn olarak bunu hak etmiyormuyum yani...
Hadi bekliyorum
Bu böyle uzar gider dedim ya daha çok þimdilik sözü kesiyorum.



Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn sevgi ve aþk kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Anka Kuþu
Kolay mý?
Ben Sen ve O
Sevdiðim

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Herþey Bitti Artýk [Þiir]
Bir Þiir... [Þiir]
Canýmý Sýkan [Þiir]
Yalan Dünyada Son Gerçeliðimde Artýk Çok Uzaklarda [Þiir]
Beni Bana Býrakma [Þiir]
Gülücüklerle Doðmak Ýsterdim [Þiir]
Ýþte O Zaman Öleceðim [Þiir]
Ölümde Vuslat Var [Þiir]
Ýçimde [Þiir]
Korktum Sadece [Þiir]


Hüseyin Uludüz kimdir?

Resimlerine bakarken arttý kalbimin sancýsý Gözyaþlarýmýn gayzerini, yüreðimi atamadým ki Ýçimde sen varsýn ve sensizlik sancýsý Bense hala resimlerini öpen çocuk

Etkilendiði Yazarlar:
Yýlmaz Erdoðan


yazardan son gelenler

yazarýn kütüphaneleri



 

 

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Hüseyin Uludüz, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.