..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Bilinç ruhun sesidir, tutkular ise bedenin. -Rousseau
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Öykü > Çocuk > arjin arslan




3 Ekim 2008
Bir Masal Kahramanýna Baðýþladým Gözlerimi  
arjin arslan
Bana anlatýlan masallarý dinlediðimde o masalýn kahramanýyla deðiþirdim yerimi.Þimdi her masalýn kahramaný benim ve deðiþtiriyorum tüm masallarýn sonunu.


:BJGF:
Develer tellâl, pireler berber ve mevsim sonbahar iken; kendi beþiðimi týngýr mýngýr sallýyorken; düþüverdim salladýðým ve sallandýðým beþikten. Düþtükten sonra, üzerinde sürekli deðiþen bir kostüm taþýyan yirmi beþ yaþýnda bir kýz olduðumu fark ettim. (Sinderella, Pamuk Prenses, Kýrmýzý Baþlýklý Kýz, Heidi, Yüz Yýl Uyuyan Güzel, Polyanna…)

Ýlk kostüm: Kibritçi Kýz.
Aðlýyorum, bir yerlerim acýmýþ düþerken. Belli ki göðüs kafesim iyi koruyamamýþ kalbimi. Kýrýk, çýkýk, çatlak dolu. Alçýya alýnmasý ve uzunca bir süre öyle kalmasý gerek. Vücudumun loþ sokaðýnda, kar taneleri ince ince serpiþtirirken, alçýdaki kalbim tenha bir köþeye çekmiþ kendini. Üþüyor. Ýçimde kýþ, dýþarýda sonbahar. Kalbimin ölümüne ramak var.

Dekor deðiþiyor.
Kostümüm: Kül Kedisi.
Tüm köþkü temizleyip balo için hazýrlamýþým kendimi. Baþkasýna ait eski bir elbise giyinip süslenmiþim kendimce. Karþýmda üvey annem ve kýz kardeþlerim. Salonu dolduruyor kahkahalarý. Þöminenin baþucunda yalnýzým þimdi. Elimdeki kalbimi yediriyorum kucaðýmdaki kedime. Farelerle sohbet ediyorum. Perim yok ortada, saat gece yarýsýný vuruyor. Büyü yapýlmýyor ve baloda aþýk olacaðým prens baþka bir kýza tutuluyor. Ýçerde mevsim kýþ,
gerçekte sonbahar. Camdan ayakkabým yok, yaþamým deðiþmiyor.

Yeni dekor.
Kostüm: Pamuk Prenses.
Üvey anne bolluðu masallarda. Verdiði zehir tüm damarlarýmý zapt etmiþ durumda. Cücelerim uyandýramýyor beni. Gözüm kapalý ölümü bekliyorum camdan tabutumda. Beyaz atýyla prens beliriveriyor birden. Cansýz bedenimle varlýðýný hissediyorum. Eðilip beni seyrediyor kýsa bir süre.Yolu sorup, gidiveriyor ardýndan. Yaþýyorken teslim ediyor beni ölüme. Dekorda mevsim yaz, gerçekte sonbahar.

Dekor…
Kostüm: Yüz Yýl Uyuyan Güzel.
Kötü kalpli cadýnýn büyüsüyle uyuyorum tam yüz yýldýr. Prens beliriveriyor nihayetinde. Yatakta kýpýrtýsýz öpmesini bekliyorum uyanmak için. Prens öperse uyanabilirim ancak; bu masalda kural bu. Masaldaki kadere göre prensin eþi olmalýyým. Kýrk gün kýrk gece düðün…
Prens dudaðýma doðru eðilip, öpmeden çekiveriyor kendini. Deliksiz uyku sonlanmýyor. Ýçerde mevsim sonbahar, gerçekte sonbahar.bu saatten sonra kötü kalpli cadý olamam ki…

Böyle sürüp gitti bir yýl. Yeni kostümler, yeni sahneler.

Son sahne.
Son kostüm: Polyanna.
Acý çekiyorum Tarifi çok zor. Paramparça bir kalp, baloya gidemeyip hayalleri sele kapýlan bir genç kýz, tabutun içinde fark edilmeyen bir prenses, yüz yýldan daha fazla uyuyacak bir güzel, dedesinin peþinden koþturup aþkýný hiç yaþayamayacak bir köylü kýzý…Bir gariplik var deðil mi? Masallarýn sonu hep acý. Son kostümüm ve kendime biçtiðim son rol güzel ama. Umut var çünkü; hiç tükenmeyen bir umut. Kötüler var olsa da, iyinin kazanacaðýna dair derin inanç var. Yaþanan olumsuzluklara gülüyorum son sahnede. Bardaðýn dolu tarafýný görmeye meylediyorum kendimi. Gözlerimi baðýþlýyorum Polyanna’ya. Mevsim her yerde ilkbahar.




Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.


Yazarýn öykü ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Çýkýn Ýçimden Yabancýlar

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Duanla ve Duamla [Þiir]
Halil Serkan Öz Anýsýna [Þiir]
Nehir - Bahçe - Sonsuzluk [Þiir]
Ses - Siz [Þiir]
Hayâl [Þiir]
Duyarsan Sanadýr Sesim [Þiir]
Durmazsam [Þiir]
Dumrul [Þiir]
Düþen Ten [Þiir]
Kurtaramadým Kendimi [Þiir]


arjin arslan kimdir?

hüzünle kovalamaca oynadým her zaman ve hep hüzne ebelendim. . .

Etkilendiði Yazarlar:
ahmet arif,yýlmaz odabaþý,murathan mungan,yýlmaz erdoðan,özdemir asaf


yazardan son gelenler

yazarýn kütüphaneleri



 

 

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © arjin arslan, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.