..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Yalnýzca sevgiyi öðret, çünkü sen osun. -Anonim
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Deneme > Yerler > Nazmi Ünar




25 Mart 2001
Konya Ovasý  
Nazmi Ünar
Duydum ki ; ikindi zamanlarý ve geceler çok güzel olurmuþ, Konya Ovasýnda. Gökyüzünün birbirine karýþmasý ve daha sonra da binlerce yýldýzýn kendilerini ispatlarcasýna doðmalarý, doðanýn burada nefes aldýðýnýn bir kanýtýydý.


:BDGC:
Yol olmak istedim belki de Konya Ovasýnda. Sadece onunla ve sadece orada. Ýnanýlmaz bir istek bu, beni oraya çeken. Düþündükçe yaðmur duasýna çýkýyor gibiyim, kara topraklara has. Hatta kuþlar bile açýyor kanatlarýný küçük çiseleri ararcasýna. Umulmadklarýn orada olduðunu hissediyorum...



Her gözümü kapattýðýmda, sanki gözlerimi orada açýyordum. Konya Ovasý : Benim bitmez serüvenim. Kirlenmemiþ ve özel. Bazen rüyalarýmda, hiç bilmediðim bir yere gittiðimde, oranýn Konya Ovasý olduðunun düþünüyorum. Ve soluk soluða kalktýðým rüyalarýmda ise, Konya Ovasýndan buralara uzun bir yolculuk yapýyorum, bir göz kapaðý mesafesinde... Umulmadýklarýn artýk orada olduðunu biliyordum. Ruhum, bedenimi çekiyordu. Orada beslenecekmiþim gibi bir his veriyordu bana. Bunlarýn hayal olmasýndan korkuyordum. Sakinlikten de çok belki de aradýðým huzuru, bir sürede olsa orada yaþayabilecektim.


Duydum ki ; ikindi zamanlarý ve geceler çok güzel olurmuþ, Konya Ovasýnda. Gökyüzünün birbirine karýþmasý ve daha sonra da binlerce yýldýzýn kendilerini ispatlarcasýna doðmalarý, doðanýn burada nefes aldýðýnýn bir kanýtýydý. Bir türlü çýkmasýný bilmeyen çiçekler, sanki gökyüzüne vermiþlerdi o güzel renklerini. Ve yýldýzlar, yýldýzlar daha ölümsüzdü burada. Sonsuza kadar uzanýyordu. Sanki bütün sýrlarýný açýða çýkarmýþlardý, çýrýlçýlaklardý. Ve belki bende bir yýldýz olmak istedim Konya Ovasýnda, diðer yýldýzlardan farksýz.


Küçük bir çocukken yanýþmýþtým Konya Ovasýyla. O uzun ve kasvetli yol ; taþýyordu aðýrlýðýný. Ve soluksuz uykumdan uyandýðýmda ilk kez aþýk olmuþtum hayatýmda. Olabilecek en güzel rüya karþýmda ve herþeyden öte göz bebeklerimin içerisinde uzanýyordu. Oraya baktýðýmda görülmeyeni görüyordum. Ruhlar dans ediyordu burada. Kafamý, gökyüzüne çevirdiðim zaman, hiç tanýþmadýðým yýldýzlar bakýyordu bana. Burada bir þenlik vardý sanki. Hislerimizde ve duyarlýlýðýmýzda yaþayan bir þenlik. Mutlu olduðumu, gerçekten mutlu ve huzurlu olduðumu anýmsýyorum, yýldýzlar þahit gözlerimde. Artýk ne soðuk ne de kasvet kalmýþtý içimde. Ýlk defa çocuk olduðumu, çocuklar gibi mutlu olduðumu görmüþtüm Konya Ovasýnda...


Ve þimdi, bir kez daha çaðýrýyordu beni. Acaba ne gösterecekti bana. Yine istediðimi mi verecekti? Belki de sadece hayalden ibaretti oralar. Belki de bunlar benim sessiz çýðlýklarýmdý. Belki de ben : Konya Ovasýydým koskoca ve ýssýz topraklarda. Benim bir Konya hayalim vardý herksten sakladýðým. Sadece bana ait olan, içimde yaþayan. Hiç piþman olmadým hayalini kurduðum zamanlar. Yaþadýklarýmýn hissettiklerim ve hissettiklerimin ruhum olduðunu öðreten bir kývýlcýmdý orasý.


Bazen nedenlerini bilmediðimiz þeyleri yapmak isteriz. Ve bazen de ne pahasýna olursa olsun yaparýz. Ruhumuzun istekleridir onlar, bizden habersiz sessizce çekerler içlerine bizi. Kaygýsýzca yaþarýz o aný. Ve görünmeyeni görür ruhumuz, duyulmayaný duyar. Hayal gibidir ; gözlerimizi kaparýz, ama yine de karþýmýzdadýr o.Gözlerimiz kapalýyken tek görebildiðimizdir : HAYAL...


Benim de küçük bir yýldýz gibiydi Konya hayallerim. Gözlerimin önünden kayýp gitmesine bir türlü engel olamadým. Konya Ovasý: Benim ruhum. Ne bir çiçek istiyordum ne de bir deniz. Sadece orada olmak, özgürlüðümün sessiz çýðlýðýný duymak istiyordum. Ama yýldýzlar durmuyor, teker teker kayýyorlar. Umutlarýn bittiði, sonsuzluðun baþladýðý yerdi orasý benim için.Hangi kuþ orada bir aðaca konmak ister ki...? Hayatýmýn da Konya Ovasýndaki yýldýzlar gibi kaydýðýný görüyorum. Her saniye ve an ve an. Buna dur diyememenin endiþesini taþýyorum. Kabullenmek..!! Artýk kabulleniyorum ; karþýlýklar yetmiyor bazen. Hüzünler ise acý bir mutluluk býrakýyor ardýndan, yavaþ ve aðýr...



Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.


Yazarýn deneme ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Yaðmurun Sesi
Ýstanbul'u Solumak
Yaþam Üstüne Eleþtirel Bakýþ
Düþünmemiþtim
Unutulmuþ Sevgiler
Kaçýþ
Bitti

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Ben kalbinle, günbatýmýnda olacaðým... [Þiir]
Seni Seviyorum [Þiir]
Umut [Þiir]
Birgün Yollarýmýz Ayrýlýrsa [Þiir]
Gittiðin Günden Beri [Þiir]
Sensin Benim Ýçimdeki Baþak Tanesi [Þiir]
Geri Ver [Þiir]
Ne Fark Eder ki [Þiir]
Hiçbir Þey [Þiir]
Garip [Þiir]


Nazmi Ünar kimdir?

Yürümeliyim, düsünmeliyim yürürken de, sonra bir parça aglamaliyim, sonra uzanmaliyim daglara, hüzünlenmeliyim bazi zamanlar, içim kan aglarken de gülebilmeliyim, bikmadan usanmadan, elimi açip gökyüzüne haykirmaliyim, yagmur yagdiginda her adimimi atarken ruhumu sayiklamaliyim, yeni bir güne yeniden baslamaliyim, sevismeliyim, sonra bir sigara yakmaliyim, bir kus gibi uçmaliyim kanatlanip, bir araba gibi hiz yapmaliyim gerektiginde, bazen de istemeden uyuyakalmaliyim, ruhum rüyalarin derinliklerinde, sonra kalkmaliyim, bir bardak su içmeliyim, bir tatli söz söylemeliyim herkese, GÜNAYDIN, ben uyandim.

Etkilendiði Yazarlar:
?


yazardan son gelenler

yazarýn kütüphaneleri



 

 

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Nazmi Ünar, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.