..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Tarih, hiçbir zaman orada bulunmamýþ kiþiler tarafýndan anlatýlan hiçbir zaman olmamýþ olaylarla dolu bir yalan. -Santayana
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Eleþtiri > Politik Olaylar ve Görüþler > Haydar Köprülüoðlu




30 Mart 2012
Baþkalaþým  
Haydar Köprülüoðlu
Televizyon kanallarý bir ülkenin çok önemli iletiþim araçlarýdýr. Adaletin terazisi her konuda bir simgedir. Televizyon kanallarýnda yayýnlanmasý gerekirken, atlayýp geçtiðimiz pek çok konu var. Kültür haritamýzý önümüze alýr, zihnimizle gezinirsek bu konularý görebiliriz. Saygýlarýmla.


:BJCA:
Baþkalaþým

Ýnsan yaþlandýkça çevresini, yadýrgamaktan da öte sorgulamak istiyor. Sosyal ve siyasi, toplumsal olaylar, askerimizin karýþtýðý davalar benliklere metamorfizm (baþkalaþým) olarak yansýmaktadýr. Hele bir de Ankara’da doðmuþ, tam manasýyla Atatürk alfabesiyle büyümüþ biriyseniz, siyasetin düþtüðü açmaz, dava konularý, saðlýkta ilerleme, tamgün yasasýndan sonra hastaneler ve beklentileriniz, iletiþim aðlarý, geliþen teknolojiler, yukarýda arz ettiðim hususlarýyla birlikte, kiþide deðiþik etkiler, deðiþik reaksiyonlar yaratmýyor mu? Bu varsayýmlar günümüzün genç neslinde ayný etkiyi göstermez veya farkýnda olmayabilirler.

Ýnsan, hayvan, bitkilerin genleriyle oynadýðýmýzdan da belli hýzla insani duygulardan uzaklaþýp, robotlaþýyoruz gibi geliyor bana. Prototip robotlar yaparak, yaþamýn içine baþka robotlar katmak istiyoruz. Bunlarýn hepsinin maddiyat için yapýldýðý aþikar. Þimdiden iþsizlik oranýnýn artmasý reklama ayrýlan pastanýn büyümesinden belli olmuyor mu? Reklam için yeni kanallar mý açýlacak, izleme payýmýz mý daralacak bilemiyorum.

Renkli bir dünyanýn içindeyiz. Bu renkli dünyanýn en baþýnda futbol var. Formalarýnýn renkleri bazý kiþileri geçici de olsa coþturup, ýþýklandýrýyor, kulüplerin bilançosu yöneticileri düþündürse de…

Benim için futbol ve bisiklete duyduðum ilgi, 17 yaþýmda bir trafik kazasýyla biranda sona ermiþti. Sol bacaðým kýlýçlama olarak kýrýlmýþ, mahalle takýmýna elveda demiþ, ölümle biten bu kazadan sonra bir daha pedallara ayaðýmý atmamýþtým. Çünkü o günün caddeleri trafik yönünden rahat Ankara’sýnda sarhoþ bir sürücünün hýþmýna maruz kalmýþtým. Futbol herkes gibi benim de
sevdiðim bir daldýr.

Sayýn Baþbakan da bir futbolcu ama, futbolcu olduðu için seçimler kazanmadý.Yönetici, bir siyasi görüþün, partisinin baþkaný ve baþarýsýyla % 50 oy oranýna ulaþmýþtýr. Burada bir gerçeðe deðinmek istiyorum. Türkiye de futbola gösterilen ilginin nüfus oraný nedir? Bildiðimiz, düþündüðümüz kadarýyla 10 – 34 yaþ gruplarýnýn oraný % 35 civarýndadýr. Bu oranýn içinde de çeþitli nedenlerle futbolla ilgilenmeyenler yüzde 50’yi bulur kanýsýndayým ki, futbolla iç içe olanlar da aþaðý, yukarý ayný rakamlarý söylüyor.

Kafe mi yazayým, cafe mi ailecek çay, kahve içilecek bir yere gittiðinizde prizma televizyonlarda devamlý futbol maçlarýnýn yayýnlarýný göreceksiniz. Özellikle kadýnlar tarafýndan hiç izlenmediðini, erkeklerden de çekirdek keyfi gibi, 200 kiþilik bir salonda ancak birkaç kiþinin lakayt olarak izlediðinin þahidi olacaksýnýz.

Futbol seyredilerek keyif duyulan, forma renkleri, stadyumuyla birlikte o sihirli görsel güzelliði olan bir yer, zaman içinde yaþanmasý gereken bir atmosfer. Ancak maçlar bitince stadyumlar sönen balon gibidirler. Stadyum dýþýndakiler, özellikle bahis oynayanlar için de sonucu biran önce öðrenmek istenilen, spordan çok, karþý takýmý yenmek hýrsý taþýyan kendine has merak konusundan öteye varmayan bir hal durumu. Bu görüþ bana aittir, baþka görüþlere de saygý duyarým.

Hal böyleyken hafta içinde gece, gündüz her gün Devlet’in onca ve Lig Tv. Kanallarý iç ve dýþ futbolu yayýnlamakta. Atatürk’ün ima ettiði söz : “Bir tablonun ressamý boyalarýný kullanýrken, duracaðý yeri bilmeli.” Gün ýþýðýna çýkarýlacak baþka tablolar da var. Saygýlarýmla.




Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.


Yazarýn eleþtiri ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Yaþam Sofrasýndan Kýrýntýlar

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Aþýk Veysel ve Necip'in Öyküsü [Þiir]
Ömer Hayyam [Þiir]
Nostalji [Þiir]
Hikaye-i Osmaniye [Þiir]
Bakýn Ne Diyor Eyyam [Þiir]
Volga Mahkumu [Þiir]
Gönül Aðrýsý [Þiir]
Yiðidi Öldür Hakkýný Yeme [Þiir]
Mührü Hümayun [Þiir]
Millete Atýlan Goooool! [Þiir]


Haydar Köprülüoðlu kimdir?

Ýlerleyen yaþýmdan dolayý kýsa yol tabiriyle, konularýmý daha çok nazým olarak ifade etmeye çalýþýyorum.

Etkilendiði Yazarlar:
Yaþadýðý çaðýn çarpýk düzenini sergileyen yazar veya kiþiler.


yazardan son gelenler

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Haydar Köprülüoðlu, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.