..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Bir deliyle aramda tek bir ayrým var. Ben deli deðilim. -Salvador Dali
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Öykü > Toplumcu > Þenol Durmuþ




14 Aralýk 2011
Kurtarýn Beni  
Þenol Durmuþ
Burada her türlü insan var. Anasýný kesen, babasýný soyan, çocuðunu doðrayan ne ararsan var.Hele Ýstanbul’dan gelen iki tinerci daha gelir gelmez bizim ormancý Hüseyin’in oðlu Cabbar’ýn suratýný kesti. Geçenlerde iki paket sigaramý çaldýlar. Traþ kolonyamý bile içmiþler. O gelen tinerciler yapmýþ. Gardiyanlar bile bir þey demiyor. “Birbirinizi idare edin. Kardeþ kardeþ yatýn. Siz artýk bir ailesiniz.” diyorlar


:EJJG:
Hatice nasýlsýn iyi misin? Çocuklar ne yapýyor? Dayýmýn, babamýn, annemin ellerinden, çocuklarýn gözlerinden öperim. Beni soracak olursanýz, hiç sormayýn derim. Vallahi, billahi yirmi gündüz gözüme uyku girmedi. Duvarlar sanki üstüme üstüme doðru geliyor. Korkudan, gözlerim uyku tutmuyor dersem yeridir. Mapushane yemekleri de çok kötü. Vallahi köpekler bile yemez.

Gözünün yaðýný yiyim babama senin babana, gerekirse tüm akrabalara söyleyin beni buradan kurtarýn. Satýn ne var ne yoksa, iyi bir avukat tutun. Avukat Þeref denen bir adam varmýþ. Onu mutlaka bulun. Gerçi onun için hýrsýz, dolandýrýcý, þerefsiz biri diyorlarmýþ ama birçok kiþiyi de buradan kurtarmýþ. Benim için en az otuz sene alýrsýn diyorlar. Yatamýyorum Hatice.

Burada her türlü insan var. Anasýný kesen, babasýný soyan, çocuðunu doðrayan ne ararsan var.Hele Ýstanbul’dan gelen iki tinerci daha gelir gelmez bizim ormancý Hüseyin’in oðlu Cabbar’ýn suratýný kesti. Geçenlerde iki paket sigaramý çaldýlar. Traþ kolonyamý bile içmiþler. O gelen tinerciler yapmýþ. Gardiyanlar bile bir þey demiyor. “Birbirinizi idare edin. " Kardeþ kardeþ yatýn. Siz artýk bir ailesiniz.” diyorlar. O kadar demiþtim size þu Fahrettin alçaðý ile uðraþmayalým diye. Senin o babanýn Allah belasýný versin. Size demedim mi bu Fahrettin alçaðý haindir, þerefsizdir. Bundan uzak duralým, diye. Alýn þimdi o üç aðacý sokun bir yerinize.

Millet koðuþta halime gülüyor. Üç aðacý nasýl paylaþamadýnýz diye. Ýkisini o alsaydý ne olurdu? Üstelik akrabasýnýz, amca oðlu vurulur mu diyorlar. Dedem de tam ölecek zamaný buldu. Aha iþte býraktýðýn miras ne oldu. Dedem de az þerefsiz deðilmiþ. Ölü döþeðinde bile milleti birbirine düþürdü. Bana “Aðaçlar senin hakkýn” derken, ben gittiðimde arkamdan Fahrettin’in kulaðýna fýsýldýyormuþ, “Aðaçlar asýl senin hakkýn.” diye.

Yüz dönüm tarla paylaþýldý da, üç aðacý paylaþamadýk. Oðlum Hatice bizim sülalenin kanýnda bozukluk var. Sen de bizdensin, dayý kýzýsýn. Dayým sanki çok mu iyi adam. Fahrettin’den, dedemden farký ne, senin o babanýn da gelmiþini geçmiþini, sülalesini …. namussuz herif. Ortalýðý yatýþtýracaðýna daha çok karýþtýrdý. Bak çok kýzýyorum, eðer kaza ile af çýkarsa bak yemin ediyorum anam avradým olsun daha çýktýðýmda senin babaný da abini de vurmazsam bana da Mehmet demesinler. Eðer o Fahrettin’nin karýyý da kendime kuma yapýp iyice kullandýktan sonra bir kerhaneye satmazsam þerefsizim. El mi yaman bey mi yaman o zaman görürler. Bak bu yapacaklarým sadece aklýma gelenin yarýsý. Daha yarýsý aklýmda bile yok ona göre. Aklýnýzý baþýnýza devþirin. He oðlum bir de hatýrlatayým. Ben buradan çýkana kadar akýllý uslu dur. Sakýn götünü baþýný oynatma. Eðer bir dedikodu duyarsam bak fena olur. Mehmet’in karý þöyleydi böyleydi demesinler. Çocuklara da mukayyet ol.

O orospu anana da söyle “Gül gibi kýzýmý bir katile verdik kýzýn baþý yandý” diyormuþ saðda solda. Baþýmýn etini yiyen senin anan deðil miydi. Fahrettin alçaðýna o aðaçlarý kaptýrma diye söylenen o deðil miydi he söyle... Ortalýðý karýþtýranlarýn en baþýnda anan yok muydu? Senin ananýn da babanýn da, Allah hepinizin belasýný versin. Tekrar ediyorum benim kafamý bozmayýn. Baþýmýza bir bela geldi artýk. Dediðim gibi avukat Þeref’i ne yapýp edip bulun. Gerekirse traktörü, inekleri satýn o pezevenge verin. Belki bir kurtuluþ vardýr. Ziraat bankasýndan gelen o haciz kaðýný bankaya geri götür. Benim hapiste olduðumu söyle, çýkana kadar beni idare etsinler. Gerekirse müdüre çýk, olmazsa kaymakama git. Yeni gelen kaymakam eskisinden daha iyi insanmýþ diyorlar. Önümüzdeki ay Cumhuriyet bayramý nedeniyle açýk görüþ varmýþ. Gelirken iki üç atlet don getir.Donsuz girmeyelim bayrama.

Geçen seferki gibi geç kalma. Sabah beþte kuyruða gir ki ziyarete yetiþ Hatice. Tez haber bekliyorum senden. Dediklerim olmazsa eðer buradan zor çýkarým Hatice. Vallahi billahi cesedim çýkar buradan. Çok korkuyorum Hatice. Beni kurtarýn buradan. Elinizi ayaðýnýzý öpeyim kurtarýn beni.



                         Kütahya Hapishanesi
                         Koðuþ D 14
                         E Tipi Kapalý Cezaevi
                         Mehmet Zurna



Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn toplumcu kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Sarýgöl Roman Mahallesi 2
Pavyon Sokaklarý
Gel Abi...
Ýblis Yeryüzünde
Çöp Kamyonu
Ýsyankar Ruhlar
Toplum Düþmaný
Genelev
Midyeci Raci
Emret Ölelim

Yazarýn öykü ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Hýrsýzlar Kralý
Güzel Ýstanbul
Ýdam Ýsteriz
Dilenciler Köyü
Emret Baþkaným
Cafer Kalfanýn Ýsyaný 2
Düttürü Düüüttt
Þairler Çýkmazý Sokaðý
Ayþe Aþk Arýyor
Köpekler Sokaðý

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Kurtlar Sürüsü [Þiir]
Ego - [Þiir]
Çingeneler Zamaný [Þiir]
Açým Ben [Þiir]
Olmalý [Þiir]
Zaman Geçsin [Þiir]
Hani [Þiir]
Konstantin Aðlýyor... [Þiir]
Kuyu [Þiir]
Sen Gidersen [Þiir]


Þenol Durmuþ kimdir?



Etkilendiði Yazarlar:
CERVANTES


yazardan son gelenler

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Þenol Durmuþ, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.