..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
"Denemeler"de gördüðüm þeyi Montaigne'de deðil, kendimde buluyorum. -Pascal
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Deneme > Sevgi ve Aþk > Sinem Hazal Gün




16 Kasým 2011
Öyle Diyorlar  
Sinem Hazal Gün
Ve ben de olaðan sayýklama saatlerimdeyim, birazdan uçarým bir kuþun kanadýnda semaya. Oradan bir avuç güneþ çalarým, ýþýksýz kalan her gecem için. Azcýk hayat, bir dirhem de umut, bugünlük yeter, yarýný yarýn düþünürüz.


:AFGD:
Çýkmaz bir sokak þimdi hayat
Ve aramýzda büyüyen bir özlem,
Gelme sakýn
Gidiþin kýþ/ kýyamet deðilse þayet
Gitme sakýn
Geliþinle yüreðim titreyecekse eðer

Uzun zaman oldu sana yazmayalý. Yine kirpiklerim iniyor bir bir siyahýna. Ardýndan sevmeye çalýþýyorum hayatý, uðraþýyorum .

Bugün ben,
Bugün hayat ,
Ve bugün inanç.
Daha bir karmaþýk, daha bir anlamsýz, daha bir zayýf. Diyorum ki bir kereye mahsus, sadece bugünlüðüne “dün” olsak.

Beni özlüyormuþsun sen de, öyle diyorlar.

Özlemin öfkeyi kefenleyeceðini sanýrdým, yanýldým. Ah iþte Kasým da geldi, artýk sonbahar ýslaðý cümlelerim. Gizlesem hasta ediyor bu ýslak cümleler, söylesem fayda etmiyor.

Bende, zamaný felç etti özlem de, sen de nasýl da kýpýrtýsýz, uzak bakýyor. Görülmemiþ bir suskunluk canýmý okuyor inceden. Öyle bir suskunluk ki seninki, söküyor alfabemi harf harf. Þimdi ben, uzaðýnda duran, sana ait, ayrýlýða mahsus cümlelerimin izbesindeyim. Ýþte o cümleler içime yayýlýyor ve aklýmýn o isyancý aþkýna gücüm yetmiyor artýk.

Bugün ben
Bugün hayat
Ve bugün inanç,
Daha bir kaybettik, daha bir yenildik, daha bir daðýldýk. Her kaybettiðimde ayaklarýmýn dibinde bitiyor yokluðun. Ah olsaydýn diyorum, olsaydýn olmazdý bunlar.

Ýþte, baðrý taþ yokluðun… O kadar yoksun ki, bazen bulutlarla göçtüðünü sanýyorum. Oysaki ben göðsünden silemediðin ölüm kalým savaþýndým, bir zaman. Masalýmsý geliyor þimdi, bir zamanlar rengarenk yaðmýþ olmak.

Martý sesli gülüþlerim dikenli dudaklarýma dolanýyor þimdi. Seslensem, uçar mý gökte yine kuþlar? Ve dinmiþ þenliklerim baþlar mý tekrar kaldýðý yerden? Ceplerim hala kýz çocuðu hayallerimle dolu, bir bir atsam denize dalga sesinde buluþur muyuz yine ?

Biliyorum, gelmeyeceksin. Ve ben de olaðan sayýklama saatlerimdeyim, birazdan uçarým bir kuþun kanadýnda semaya. Oradan bir avuç güneþ çalarým, ýþýksýz kalan her gecem için. Azcýk hayat, bir dirhem de umut, bugünlük yeter, yarýný yarýn düþünürüz.

Beni misafir ederken sema, belki üzülür o göçmen bulut, ya da halime acýr omzunda gittiðin rüzgâr da bir iz, bir alamet fýsýldar sessizliðe.

Biliyorum, gelmeyeceksin ve ben yine yalnýz dolaþacaðým eskinin bizli sokaklarýný, adým adým.

“Herkes gibi yaþa sen de” diyordun. Oysa ben hep, þafak vakti durgun bir denize yaðan yaðmur gibi yaþamak istiyordum, sen hiç bilmiyordun, ben hep istiyordum.

Beni özlüyormuþsun sen de, öyle diyorlar…
Yokluðunun emzirdiði yalnýzlýðým büyüyor bak, gün be gün. Aklým þaþsa da çoktan vazgeçilmiþ oluþuma, kalbim geçemiyor bir enkazýn yanýk izlerinden.

Sen de beni sormuþsun, öyle diyorlar.

Sadece üzgün demiþler. Kefaretsiz acýmdan, terlemiþ ellerimde buruþan resimlerimizden bahsetmemiþler. Bir de özlediðimden, çok özlediðimden…

Uzun upuzun bir sessizlik oldu.
Son kere ve geri dönmemecesine,
Pýrýltýlý, iri bir gözyaþý tanesi
Benim zavallý hikâyemi terk etti.

Nun



Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn sevgi ve aþk kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Þah Damarý - Günce
Zaman Yýrtýðý
Ateþbâz

Yazarýn deneme ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
"Seni Kýskanmak"


Sinem Hazal Gün kimdir?

Avuçlarýmda kýz çocuðu hayallerim, dudaðýmda dünde kalmýþ þarkýlar. Harfler, kelimeler bir aðaçkurdu gibi oydu yaþamýmý ve içimin boþalan yanýnda bir ses yankýlandý "yaz" diye. Yazarlýk ise kendi seçtiðiniz bir yalnýzlýða adaylýkmýþ. Ve okundukça, içinizin yalnýzlýðý dirhem dirhem hayata döndü yönünü.

Etkilendiði Yazarlar:
Can Yücel, Nazým Hikmet, Orhan Pamuk, Ayþe Kulin, Nurullah Ataç ve daha niceleri...


yazardan son gelenler

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Sinem Hazal Gün, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.