..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Ýnsanlýðý tanýmak insanlarý teker teker tanýmaktan kolaydýr. -La Rochefoucauld
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Eleþtiri > Kesinlikle Karþýyým! > Uðurcan Türkoðlu




28 Haziran 2011
Türkiye'de Siyaset  
Siyasetimiz nereye gidiyor ?

Uðurcan Türkoðlu


Türkiye'de siyasetin ne hallere düþtüðünü anlatacaðým.


:AFBB:
Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde dört parti vardýr. Adalet ve Kalkýnma Partisi (AKP), Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) ve baðýmsýz adaylar vardýr. Ama gelgelelim dört parti de hatalýdýr. Ýlk önce iktidardan baþlayalým;
Ýktidar, adam gibi muhalefet olmadýðý için istediðini yapabiliyor ve buna demokrasi diyor. Koskoca bir ülkenin baþbakaný, ülkeye büyük zarar veren terör örgütünün baþýndaki eþkýyaya sayýn diyebiliyor. Ve vatanýmýz için canýný bir saniye bile düþünmeden verebilen þehitlerimize kelle diyebiliyor. Genel seçimlerde yaptýðý bütün mitinglerde milli irade her þeyin üstündedir diyor, gelgelelim milletin iradesiyle seçtiði milletvekillerini meclise sokturtmuyor.Geçenlerde Sebahat Tuncel'i hapisten çýkarmýþtý ve meclise sokturmuþtu. Sebahat Tuncel gibi bir teröristi çýkarýp Engin ALAN gibi bir efsane komutaný meclise sokmamak Türk Milleti'ne yapýlan bir ihanettir. Ýmralý'daki eþkýyayý yakalayýp getiren Engin ALAN, aslýnda en baþtan bildiðini anlatýyor ve bakýn ne diyor: "Buradaki arkadaþlarýmýn ne hale düþtüklerini anlatacaðýmdan korktuklarý için beni çýkarmýyorlar. Ancak Ýmralý'daki eþkýyanýn da yararlanacaðý bir af olursa çýkartýrlar. Ve açýk açýk söylüyorum, Apo'nun yararlanacaðý bir af olursa ben Silivri'den çýkmam. Sýkýysa Ýmralý'ya koyun beni !" diyerek cesaretini bir sefer daha belli ediyor. Milletinin ismi geçipte yabancýlarda olan tek kurumun bizde olmasýný saðlýyorlar (bkz. Türk Telekom) Neyse AKP'nin hali saymakla bitmez. Gelin muhalefete bakalým.
Ana muhalefet partisi CHP, Atatürk'ün kurduðu ve bizzat yönettiði bir partidir. Fakat Genel Baþkan Yardýmcýlýðýna Sezgin TANRIKULU getirilmiþtir. Kimdir TANRIKULU? Habur'daki teröristlerin avukatýdýr ! Kemal KILIÇDAROÐLU da ikide bir yok genel af diyor, yok özerklik diyor, yok Dersim'deki arþivleri açtýracaðým, Türklerin katliam yaptýklarýný kanýtlayacaðým diyor. Ona en iyi cevabý Osman PAMUKOÐLU vermiþtir : "Seni öyle bir açarým ki, ne Dersim kalýr, ne Aðrý , ne de Iðdýr !"
Sanki babasýnýn topraðý gibi özerklik vaadi veriyor ! Mitingine gidiyorsunuz bir tane Atatürk lafý yok, bir tane Türk lafý yok ! Bu Atatürk'ün partisi olabilir mi sizce ? Kurucusunun söylediði en eþsiz laflardan biri olan "Ne mutlu Türk'üm diyene !" lafýndan gocunan bir Genel Baþkan ile Atatürkçü parti olunmaz.
Gelelim MHP'ye...
MHP, þimdiki genel baþkanlarý sayesinde bir çok kez alay konusu olmuþtur. Devlet BAHÇELÝ , Milliyetçi Hareket Partisi'nin baþýna gelen en kötü þeydir. Ben olsam Milliyetçi Hareket Partisi'nin baþýna Engin ALAN'ý getirirdim. Ki zaten Alan ile Türkeþ büyük ölçüde benzer. Apo'yu idam etmemeleri de MHP'nin kötü yaný. Bahçeli'nin AKP'yi desteklemek vatan görevidir demesi, terörist Hasip Kaplan ve Ahmet Türk'ün elini sýkmasý, yanýnda oturmasý, MHP'nin oyunun azalmasýndaki büyük etkenlerdendir. MHP'deki bazý kiþilerin de AKP'ye geçtiðini görebilmekteyiz. Ama yine de çok az bir düþüþ göstererek seçimi tamamladýlar. Tebrik etmek gerekir.
CHP bir çok ilde oyunu arttýrdý. Sakarya ve Bolu'dan 66 yýl sonra ilk kez milletvekili çýkardý.Ama önemli olan çok oy olmasý deðil "þeref"olmasýdýr.
"Ne mutlu Türk'üm diyene !"
"Yaþasýn vatan yaþasýn Türk milleti !"



Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.


Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Hilafet ve Sonrasý [Ýnceleme]


Uðurcan Türkoðlu kimdir?

Hatay ilinin Ýskenderun ilçesinde yaþamaktayým. 16 yaþýndayým. Lise 3'e geçtim.

Etkilendiði Yazarlar:
Turgut Özakman


yazardan son gelenler

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Uðurcan Türkoðlu, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.