..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Anlamak beðenmenin baþlangýcýdýr. -Spinoza
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
ÝzEdebiyat - Yüzleþme
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri

Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  

Köylü Kýz Kezban
Ýsa Kantarcý
Roman > Aþk Romaný

Köylü Kýz Kezban 1 Sabahýn erken saatleriydi, bölgede 3 gündür kar fýrtýnasý vardý, yoðun rüzgarla kýrbaç gibi yaðan ince kar insana nefes aldýrmýyor, her þeyi zora, ister istemez kanlý bir mücadeleye sokuyordu. Daðýn yamacýnda 3 kiþi kaplumbaða gibi ilerlemeye çalýþýyordu, dizlerine kadar kara batmýþlardý, bu üç adam elektrik onarým arýza ekibiydi, adamlardan biri çok öndeydi, yumuþak ve derin karda ilerlemekten nefes nefese kalmýþlard

[DEVAMI]

 

 


 

 




Arama Motoru


• ÝzEdebiyat > Deneme > Yüzleþme
41 
 Zeuskýz; Yalan  (Aysun Güven)

Bu teknoloji yalnýz yalan yakalamakta deðil eðitime de uygulanýrsa, bir matematik öðretmeninin anlattýðý konunun ne kadarýnýn anlaþýldýðýný, saðlýk sektöründe ise kalp ritimlerine ek olarak, stres seviyelerinin, ruh hallerinin öðrenildiði bir duruma dönüþür. Peki dünyada bunu politikacýlarýn duygularýný açýða çýkarmak için kullanabilir miyiz?
42 
 Kum Gibi  (eylül)

Bir de baðýrsam…
43 
 Mektup  (Tayyibe Atay)

keþke ben doðursaydým annemi!..
44 
 Tek Baþýna  (eylül)

Sanki bir yanýlsamanýn içinden geçiyormuþsun gibi yürümeye devam ediyorsun.
45 
 Sahiden Var mýyým? Yoksa Bu Bir Ýhtiyaçtan Yanýlsama mý?  (Gültekin BAYIR)

Benim bile bazan anlamakta güçlük çektiðim karma karýþýk cümleler kurarak geçirdiðim ve uyuyamadýðým gecelerimden daha kaç tane geçecek ?
46 
 Günlerin Rutininde Kaybolur Ruhlar  (eylül)

Ben, düþünmenin bir zararýný görmedim. Düþünceden korkanlarý az çok anlýyorum. Bilmediklerindendir. Göremedikleri ve hayal edemediklerinden.
47 
 Ölüm Sadece Nefes ile Yetinmez  (eylül)

Ölüm sadece nefes ile yetinmez, her türlü ölünür. Boþ bir kabuk kalýr ardýnda, duygusuz, merhametsiz. Yaþayan ölülerin kalabalýðýnda nefes almak acýtýr.
48 
 Kadýn Olmak  (pelin onay)

kadýn olmak çok zor Jale..dudaklarýmýzdan çýkan kelimelerin sorumluluðunu biliriz../..herkesi kendimiz sanýrýz../..yanýlýrýz..
49 
 Üþüme Sen  (Tayyibe Atay)

bu bir emir!..kimdeyse kime!..
50 
 Duru Sohbetler 2  (Didem Duruöz)

Yazýmý okumadan önce Ali Yerli Bey’in Ýki Darbe Bir Kitap adlý yazýsýný okumanýzý öneririm. Yazým, bu yazýnýn içindeki bir kýsým hakkýnda olduðu ve kendimi sorgulamamla oluþtuðu için. -Hayda! Yine gözlerim yaþlý ne oluyor bana, özgürlük ve soru sorma hakkýnda etkili, anlamlý ve güzel bir yazý okudum. -Ýçinde kendini bulduðundandýr. En çok etkilendiðin de yazmaktan en çok kaçýndýðýndýr. Evet iþte o paragraf, hadi zorla kendini önce yaz ve sonra düþün hakkýnda. Kendine duygularýna kapýlma, onlarý ifade etme özgürlüðünü yaþat. Kimse duymasa da, bilmese de, görmese de, sen dertleþ, Hayýr Hayýr, Paylaþ kendinle! Sen deðil miydin sevgi ve bilgi paylaþtýkça çoðalýr diyen? Ýþte onlara, birini daha ekliyorsun bu akþam. Duygularýný önce kendinle, sonra duymak isteyenlerle, onlara ihtiyacý olanlarla, sana benzeyenlerle paylaþ. Ve duymak istemeyenlere hiçbir þey anlatma, nasýlsa boþa gidecektir kelimelerin, bari boþlukda dolanýp, senin huzurunu kaçýrmasýnlar. Bilirsin hevesle anlatýrsýn ve karþýnda saðýr kulaklarla karþýlaþýrsýn, içindeki heves, arzu, ümit yavaþ yavaþ söner. Onun için en iyisi duymak istemeyenlerle paylaþmamak, böylece sonradan da kötü olmamak. ----------------------------------------------------------------- - Ýyi ukala dümbeleði, söyledin de bir gýdýmlýk bilgini, baþýn göðe erdi. - Ne oluyor ya, ne kýzýyorsun be! - Yaa deðil yoðurt. - Anlaþýlan, Eleþtirmen Duru yu ele geçirdi. - Hayýr bilemedin, sana hatalarýný sadece eleþtirmen söyler sanýyorsan çok yanýldýn. Sen ne kadar bana küçük kýz desen de benim içimdeki bilgelikten bii habersin, bi de seni duyuyorum diye þiþinirsin. - Peki, mesaj alýndý, gözüm kulaðým açýldý, seni dinliyorum. - Öyleyse, ben de kýzmayý býrakýp anlatýyorum. Derin bir nefes alýp, ilk cümlemle baþlýyorum. - Dur! Önce Ali Yerli Bey in yazdýðý Ýki Darbe Bir Kitap’ý yeniden okumalýyým. -Okudum ve tutuyorum öðüdünü, dinliyorum sözünü, iþte beni vuran paragraf: Özgürlüðe ve sorulara takýntýlýyým… Tatmadýk çünkü. Soru sormayý bilmiyoruz. Özgürlük kenarýmýzdan bile geçmedi. Ben özgürlüðü gördüm. Yaþamadým ama gördüm. Bir insanýn kendisine nasýl düþüncelerden duvarlar ördüðünü biliyorum. Çünkü o benim. Korkularýyla yaþayan, düþündüðünü sanan ama aslýnda bir rayda gidip gelen…
51 
 Kýlýçdaroðlu Kafasý  (Alp Þahin)

Baþarýsýz, baþarýsýzdýr.
52 
 Kalplerimizde Merhamet Çiçekleri Canlý Kalsýn  (Hüseyin Ýbiþ)

merhamet; insanoðlunun huzur, mutluluk ve yapmýþ olduðu iyilikleri gönül bahçesine aþýladýðý çiçeklerden meydana gelen duygu yoðunluðundan ibarettir.
53 
 Öylesine  (Gültekin BAYIR)

Gayesiz geçen bir gece daha iþte.
54 
 Ýnsan Ne Ýster?  (eylül)

Ýnsan çok mu þey ister? Aslýnda istediðim ütopya deðil, mümkün.
55 
 Hoþça Kal Ne Demekti?  (Feray Korkmaz)

Kurduðu her cümleyi, benim bitirmemi beklemesinden anlamalýydým, merhabalarýnda bu denli usta olan bir þehzadenin, elvedalarýndaki acemiliðini...
56 
 Din, Vatanseverlik ve Korsanlýk  (Alp Þahin)

Anlamadan, sorgulamadan öyle her gördüðünüze inanýp hemen yorum yapmayýn… Ýlla yapacaksanýz da unutmayýn… Taa ilk ahitlerden geliyor insanýn karakteri…
57 
 Ýnsan Olmaktan Vazgeçtim!  (Tayyibe Atay)

bebek elleri yapýþtý eteðimden yüreðimde boynu bükük bir menekþe aðladý..
58 
 Zaman Üzerine Kýsa Yazýlar  (Ahmet Çaylar)

"Dün ile bugün arasýnda bir kavga çýkarsa yarýný kaybederiz." Churchill
59 
 Lenin'in Mozelesini Ziyaret  (Mehmet Sinan Gür)

Deðiþen Rusya'dan bir kesit. Geçmiþin (demir perde yönetiminin) kalýntýlarý olsa da bildiðimiz yaþama hýzla ayak uydurulmuþ. Þimdi artýk Lenin bile kimsenin umurunda deðil.
60 
 Herhangi Bir  (Mahnaz Forouzandeh)

-Sadece derin yaralara yazar kadýnlar. Ne yaralayanlaradýr cümleleri ne de çektiði acýlara. Taþýmak zorunda olduðu derin yaralara…-

Önceki Sayfa  1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 
31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52  Sonraki Sayfa




son eklenenler
Acý Tatlý
Tayyibe Atay
Deneme > Yüzleþme
Ruhumun Ýçi
Aysel AKSÜMER
Deneme > Yüzleþme
Çatýlar
Tayyibe Atay
Deneme > Yüzleþme
Portakal
Tayyibe Atay
Deneme > Yüzleþme
Ahu Gözlü
Alp Þahin
Deneme > Yüzleþme
Anneyiz Biz
Tayyibe Atay
Deneme > Yüzleþme
Hey Kadýnlar
Tayyibe Atay
Deneme > Yüzleþme
Münazara
Tayyibe Atay
Deneme > Yüzleþme
Hayat/zaman
eylül
Deneme > Yüzleþme
Selam Efendim
Tayyibe Atay
Deneme > Yüzleþme
Eksik Olan
eylül
Deneme > Yüzleþme
Eksik Olan
eylül
Deneme > Yüzleþme
Sonra?
Alp Þahin
Deneme > Yüzleþme
Yol Bitene Kadar
eylül
Deneme > Yüzleþme
Sayfa Boþ
eylül
Deneme > Yüzleþme
Bakla
Tayyibe Atay
Deneme > Yüzleþme
Yaz Akþamlarý
Kübra Yerlikaya
Deneme > Yüzleþme
Kendini Sev
Aysel AKSÜMER
Deneme > Yüzleþme
Bir Masal Sözüm Var
eylül
Deneme > Yüzleþme
Prologue
eylül
Deneme > Yüzleþme

 


 


Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © , 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.