..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Sanatçý, toplumda uzun çalýþma ve çabalardan sonra alnýnda ýþýðý ilk duyan insandýr. -Atatürk
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
ÝzEdebiyat - Felsefe
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri

Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  

Köylü Kýz Kezban
Ýsa Kantarcý
Roman > Aþk Romaný

Köylü Kýz Kezban 1 Sabahýn erken saatleriydi, bölgede 3 gündür kar fýrtýnasý vardý, yoðun rüzgarla kýrbaç gibi yaðan ince kar insana nefes aldýrmýyor, her þeyi zora, ister istemez kanlý bir mücadeleye sokuyordu. Daðýn yamacýnda 3 kiþi kaplumbaða gibi ilerlemeye çalýþýyordu, dizlerine kadar kara batmýþlardý, bu üç adam elektrik onarým arýza ekibiydi, adamlardan biri çok öndeydi, yumuþak ve derin karda ilerlemekten nefes nefese kalmýþlard

[DEVAMI]

 

 


 

 




Arama Motoru


• ÝzEdebiyat > Bilimsel > Felsefe
1081 
 Tarih Yazma 1  (Bayram Kaya)

Sürecin yön veren iliþkisi olan totemi anlama; üreten iliþkiyle birlikte sürecin yön veren anlamasý olmaktan çýkmýþtý. Artýk sürecin yön veren mana anlamasý üretim hareketi olmuþtu. Totemi mana da üreten iliþki giriþmesi sayesinde biraz daha ayaklarý yere basan bir anlamalardan olacaktý. Artýk mana bilimsel oluþtan da yansýyacaktý. Totemi mana ve üreten iliþkiler giriþmesi kâh birbirini sürdürecekti. Kâh ta birbirini frenleyecekti. Üretim hareketi altyapýyý oluþtu. Daha çok hipotetik bir mana iliþkisiyle birlikte pekin bilgi de üst yapýyý oluþmuþtu.
1082 
 Tarihi Olan Ýlahi Adalet 8  (Bayram Kaya)

Deredeki akar su kesikli ve sürekli olmasý ile ancak vardýr. Kesikli durumlar: 1- Kaynak suyu. 2-Kaynak sularýnýn birleþip derede akmasý. 3-Derde akan suyun buharlaþmasý. 4-Buharlaþan suyun yaðýþ olarak geri yeryüzüne dönmesi. 5-Yaðýþlarýn toprak tarafýndan emilip, yeniden kaynak suyu olarak yer altýnda birikip bir artezyen ile yer yüzüne kaynak suyu olarak çýkmasýyla. 6-Kaynaktan çýkan suyun derede akýþýna devam etmesi ile bir çevrimdi. Otomatik süreçti. Kendi kendisine baþlayan kendi kendisine duran süreçti.
1083 
 Kolektif Etki ve El 2  (Bayram Kaya)

Siz nilüferi çöle götürürseniz bunu kim dilerse dilesin bu haliyle çölde nilüferin bir yaþamý olmaz. Çöle yaðmur da pek pek yaðmaz. Bu sizi cezalandýrma filan deðildir. Nilüferin çölde, kaktüsün de ýrmak suyu tropikal yerde yetiþme zorunluluðu yok. Dua da etseniz; kendinizi de paralasanýz; bu böyle.
1084 
 Sistem 6  (Bayram Kaya)

Hücreler, organizmalar, toplumlar kapalý sistemdirler. Yani seçiciliði ve geçirgenliði hayli artmýþ, yükseltgenmiþ, kýsýtlanmýþ olmakla; hayli geliþkin bir yalýtýmladýrlar.
1085 
 El Kavgalarý 18  (Bayram Kaya)

El kavgalarý önce El’in mutlak bay erki (monark) olmasýyla, dýþtaki ilahlara karþý rekabeti olan kendi tekil irade sahipliðinin kavgasýydý. Ýkinci aþamada sentezci El’in, sentez içinde El’ler ile olan sen-ben kavgasýnda doðan gizli açýk çekiþmelerdi. El senteziyle takým erki dediðimiz oligarþi doðmuþtu. Üçüncü aþamada El’in yeryüzü (âlem) El’i olma istemesiyle cihan imparatoru olmasýnýn kavgasýydý. Her dönem El’in; kendi içinde; kendi ayak takýmýyla kavgasý; ayak takýmýnýn El olma iddiasý olan kavgayý da içerir.
1086 
 Zýtlarýn Faz Geçiþi 2  (Bayram Kaya)

devamý olan yazý.
1087 
 Osmanlýda Kýsmi Bir Etkin Hafýza 5  (Bayram Kaya)

Kiþi ister zengin olsun ister fakir olsun bu iki belirimle birlikte yansýyordu. Kiþinin sahipliði varsa zýt belirimin birisi zenginlik olarak tümselirken diðer zýt belirimle olan fakir uç fakir olma belirimi verememekle beliremiyordu. Oyuk devimli boþluk alan etkisine dönüþüyordu. Zengin ve fakir oluþ durumu bir kiþi üzerinde ayný anda üst üste oluþabilen zamandýrlar.
1088 
 Ekici ve Çoban Gruplarýn Diretiþi 12  (Bayram Kaya)

El kendisini sürece korutturur. Üreten iliþkilerin entegresi bir kez toplumsal inþayý ortaya koyunca, ortaya konan bu üreten iliþkisi üzerinde, kiþilerde kanat çýkarma düþüncesi kiþi konforu oluyorsa; kanat çýkarma þimdilik uçak olmakla zamaný gelince inþanýn içine girer.
1089 
 Kurtuluþun Felsefesi 163  (Bayram Kaya)

Ve egemen kolektiflik kapsamýnda haklarý korumanýn parçalý beliriþiydi egemen irade. Üreten egemen irade bütünden kiþiye doðru hak ve hakkýn korunma iradesi olurken; kiþiden bütüne doðru, kolektif egemenlik ve kolektif irade oluyordu.
1090 
 Totemden Kült Merkezlerine Dönüþ 2  (Bayram Kaya)

devam eden yazý
1091 
 Elde Var Bir ve Bir Elde 3  (Bayram Kaya)

Osmanlýnýn yakasýný kaptýrdýðý egemenlik, galata bankerleri de denen para sahipliði; buydu. Egemenlikte buydu. Osmanlý borç bataðý altýnda siyaseten kontrol ediliyordu. Günümüzdeki Sarraf hikayesi bununla bire bir benzeþir gibidir.
1092 
 Manaca Sahiplik 3  (Bayram Kaya)

Mana anlamasý günümüze dek karakter oluþla hangi dönüþümleri yapmýþtý? Köleci mana anlayýþýyla burjuva demokratik devriminin ne farký vardý? Ýnsan haklarý evrensel bildirisi yen bir sentez mi?
1093 
 Eþitsiz El'in Adil Olmasý 5  (Bayram Kaya)

Bu kez de suya, elmaya ihtiyaç duymayan kaya düzleminde evrene bakarsak; evren yine baþka türlü olmakla yamulur.
1094 
 El Kavgalarý 16  (Bayram Kaya)

Ýnsan miladi 1789 yýlýna gelene kadar bir daha insan olamayacaktý. Ýnsan, El ile birlikte; inþacý ve sentezci olan toplumsa kolektifin gücünü El’e kaptýrmýþtý. El’e kaptýrýlanla; insan olma özgürlüðünü de yitirmiþti.
1095 
 Eþitsiz El'in Adil Olmasý 6  (Bayram Kaya)

Bizler erken dönem sahipliðinin ve meþruiyet liginin üzerine eklediðimiz, üreten skala deðerleriyle geliþtik. Üreten emek gücüne sahip oluþ iliþkisi içinde yolumuzu þaþýrýp; kendimize, emek gücümüze ve toplumumuza yabancýlaþtýk.
1096 
 Köleci Yasa 13  (Bayram Kaya)

Ama özel olan mal, mülk sahipliðini, genelin özel mal mülk sahipliðine dönüþür kýlmamakla ve özel mal mülk sahipliðini, salt kýlýp; özel mal mülk sahipliðini oksijen çadýrýna almakla, sürekli bir devlet gücünün kaynak korumasýyla, kendisini sürdürülebilir yapmýþ olmasý; sömürüydü ve doðru deðildi.
1097 
 El Ýle Gelen Ýyi Huy 1  (Bayram Kaya)

Ayný þekilde güvenlikçi de aðaç bakýmýna ayýracaðý zamaný, çocuk bakýmýna ayýracaðý zamaný bakýcý ve meyve üretici sayesinde güvenlik iþlerine ayýrýr. Ha keza çocuk bakýcýsý da ayný gerekçelerle kolektif belirlenir. Yani aðaca bakým iþinde bir kolektiflik vardýr. Korunmada bir kolektiflik vardýr. Yavru bakýmýnda istesek te istemesek te bir kolektif katký ve sinerji vardýr.
1098 
 Nasýl Yaþar Nasýl Ölürüz 57  (Bayram Kaya)

Ýþte çoklu durumlarla, boyutla, özelliklerle vs. süreç kontrollüydü. Sürekli olana bakýlan yerin dað eteði ya da dað zirvesi olan yerde sürekli olana bakýlýyor olmasý dahi görece durumdur. Görecelik hem süreci parçalý durumlar bileþkesi haline getiriyordu. Hem de zýt oluþun foyasýný ortaya çýkarýyordu.
1099 
 Köleci Yasalar 2  (Bayram Kaya)

Kiþilerin köle olmasý ya da El'in köle sahipli muhtariyeti, bununla kalmazdý. Kölelere Her El'in kendi damgasý ya da kölelere her El’in iþareti (eni-mührü) vurulurdu. Bu iþaretler El sahipliði tanýnmasý olan damga ya da iþaretlerdi.
1100 
 Ýdealize Etmek 3  (Bayram Kaya)

Bir giriþme içinde, firen etkili enerj dönüþüm biçimlerinden birisi de yine sürece dýþtan bir etki olan EMK'dýr.

Önceki Sayfa  1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 
31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60  Sonraki Sayfa




son eklenenler
Ölçü 4
Bayram Kaya
Bilimsel > Felsefe
Ölçü 3
Bayram Kaya
Bilimsel > Felsefe
Ölçü 2
Bayram Kaya
Bilimsel > Felsefe
Ölçü 1
Bayram Kaya
Bilimsel > Felsefe
Hemcinsler A
Bayram Kaya
Bilimsel > Felsefe

 


 


Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © , 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.