..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Tüm mutsuzluklar yokluktan deðil, çokluktan gelir. -Tolstoy
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
ÝzEdebiyat - Felsefe
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri

Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  

Köylü Kýz Kezban
Ýsa Kantarcý
Roman > Aþk Romaný

Köylü Kýz Kezban 1 Sabahýn erken saatleriydi, bölgede 3 gündür kar fýrtýnasý vardý, yoðun rüzgarla kýrbaç gibi yaðan ince kar insana nefes aldýrmýyor, her þeyi zora, ister istemez kanlý bir mücadeleye sokuyordu. Daðýn yamacýnda 3 kiþi kaplumbaða gibi ilerlemeye çalýþýyordu, dizlerine kadar kara batmýþlardý, bu üç adam elektrik onarým arýza ekibiydi, adamlardan biri çok öndeydi, yumuþak ve derin karda ilerlemekten nefes nefese kalmýþlard

[DEVAMI]

 

 


 

 




Arama Motoru


• ÝzEdebiyat > Bilimsel > Felsefe
821 
 Uygarlýk ve Ýnsan 7  (Bayram Kaya)

Üretim hareketi merkezli giriþtirmeler çevrimi içinde biyo kültürel temasý ve biyo kültürel temasýn çatýþma sentezini ortaya koydu. Yeni oluþan giriþme ve çatýþmanýn “ÜRETEN ÝLÝÞKÝLER tabanlý biyo kültürel temaslý SENTEZÝN” aþýlmasý olan “rastlantý UYGARLIKTI”.
822 
 Hafýza Mantýk 2  (Bayram Kaya)

Devam eden yazý.
823 
 Anlamak Gerek 13  (Bayram Kaya)

Bunu kolektif sahipli somutluða karþý bu somutluðun tersi ve zýddý olmasý ile "mülk benim" diye seslenen bir soyut anlayýþa yaptýracaktý. Bu soyut seslenme, gizli niyetin kendisiydi. "Mülkümü dilediðime, dilediðim kadar vermekle kimine nasibini kýstým. Mülkümden kiminize az, kiminize çok pay var. Kimine de paydan hiç vermedik" diyecekti.
824 
 Sahiplik 4  (Bayram Kaya)

Bu ortak tanýr olana karþý ortak tanýmaz olan en az iki tane ayrý ayrý takdir ve iradenin çarpýþmasýydý. Kolektifi iliði söyleyen irade ile kolektifi iliðe karþý olan iradeydi. Karþýtýna göre inþa ve düþünce olmakla bu tecelli El’in bir çokluk karþýsýnda belirmesidir.
825 
 El Kavgalarý 06  (Bayram Kaya)

Özetleyelim. Siz bencil oluþla eylemlisiniz. Eyleminiz de kendi dýþýnýzda çok büyük zorluklarla baþ baþadýr. Siz bencillikle doðadaki saðlama yaptýðýnýz þeylerle; kendi eylemleriniz arasýna bu zorluklar nedeniyle; biz olan boþluk devinmesini; sonra da üreten iliþkilerinizi oluþmakla, alan salýnýmý üzerine inþasýnýz.
826 
 Ýnsanýn Ýnsanlýk Hastalýðý  (Bayram Kaya)

Ýnsan nedir? insan kavramýnýn tarihselliðini nasýl izleki yapabiliriz? Ýnsan adlandýrmasý nasýl ortaya kondu?
827 
 Denge ve Dengesizlik Süreçleri 2  (Bayram Kaya)

Ayný þekilde Hamlet'i yazan da; Hamlet'i yazan beyin yetenek olduðu için; hamlet yazmayý düþündüðü için; Hamlet'i yazmamýþtýr. Kiþi, Hamlet yazmayý hazýr eden kolektif bir yapý içine doðmakla hamlet yazacak ortamla tanýþýp, karþýlaþmakla ve toplumun da bir kýsým kiþilerini o yöne eðilimli yapmasýyla o kiþi Hamlet’i yazmýþtýr.
828 
 Biz Deklarasyonu 1  (Bayram Kaya)

Günümüzde bile bir iyelik dayanýþmasý olan 17-25 Aralýk olan sürece “milat oldu” denecekti. Haksýzlýða, zulme, Ergenekon, kafes, casusluk, balyoz gibi akýl almaz kumpaslarýn düzmece kanýt ve iftiralarý nedeni ile oluþan hukuksuz yükün aðýrlýðýna dayanamayanlarýn ölümünü “milat” yapamayanlar; yani mal mülk sahipliðiyle sözü olanlar ; “Biz 17-25 Aralýðý milat aldýk” diyecekti. Bu tipik bir “biz” dayanýþmasýydý
829 
 Kesim Bölgesi 1  (Bayram Kaya)

Ýþte bu kesim yerleri sürecinde el vermesiyle yani totem meslekli gruplarýn totem meslekli bol ürün almalarýnýn zorunlu temaslarý nedeniyle bu yerler bu zorunlulukla tapýnak alanlar oluþuyla iþlev eþecekti. Grup kiþilerinden arýndýrýlmýþ bu yerler gruplarýn temas ettiði; gruplarýn birbiri eþiðine geldiði güvenli buluþma yerlerine dönüþecekti. Ýlk tapýnak ve kült yerleri ilk temasýn izlerini taþýr.
830 
 Tarihi Kulluk Sözleþmesi 13  (Bayram Kaya)

Gebelik anonim olaný (ilahi ortaklýk olaný), anonim olmayana (ortaklýk olmayan-tekil takdir ve tekil sahipliðe) dönüþme olandý. Limited olacak olaný dölleme, gübreleme ve sulama yapmanýn gebeliði olan süreçti. Doðum, anonim olmayanla eylem, söylem ve anonim olmayan anlamýyla biçimlendi. El bu öznel anlayýþýnýn güdümle; üzerine transfer edilen El topraðýný kiþi topraðý yapmasýnýn doðumuydu.
831 
 Mamon'du Belirme 10  (Bayram Kaya)

Ön ittifaklar içinde gruplar arasý baðýntý nedenle patent ve meslek temsilciliði olan boða simgeli Bel ya da Baal köleci dönem baþlarýnda boðayý seçilmiþ kiþiye vermekle takdir eden efendi demektir. Deðilse boðayý ilah saymak deðildir.
832 
 Denge ve Dengesizlik Süreçleri 9  (Bayram Kaya)

Bu nedenle aslan rutin yoldan türünü sürdürme yönünde akýþlý olan eðilimlere riayet etmekle daha çok “ürememe” iþinin içinde olmayý zorunlu yeðler olacaktýr. Tavþan masraflý olsun diye hýzlý üremeyi seçmemiþti. Aslan böylesi birçok hýzlý üreme yoluna girme zorunluluðu yokken; aslan hýzlý üremeden kaynaklý fazla masraflý olanda kaçýnacaktý. Hýzlý çoðalma düzenli enerji süreci aslanda tersine iþler. Aslanda üreme tavþana göre tersine bir durumla iþler.
833 
 Köleci Yasa 20  (Bayram Kaya)

Kunduracýda kendi tüketeceði kunduradan fazlasýný üretmekle, emeðinden fazla olan zamanda emek gücünü buðday üretenler için çalýþýyordu. Ýþte El'in oynadýðý illüzyonlu oyun, kolektif bilinçle bilinen bu tarihi nesnel ve somut gerçekliklerin üzerineydi. Yani emeðe deðil, emek gücü üzerineydi.
834 
 Anlamak Gerek 4  (Bayram Kaya)

Özgecil bir davranýþlar da kiþimizi; kiþimizin kendisini, kendi grubu için feda oluþa götürüyordu. Çünkü kiþiler burada sen yoksan veya grup yoksa ben de yokum türünden algýlarý ortaya koyuyordu. Kendisini feda etme tutumlu sonuç, özgecil oluþ nedenleydi. Að iliþkisi içinde özgecil oluþ, fedakâr olmaya, fedakâr olmanýn bir sosyal duyuþu da köleci sistem içinde ana olmanýn baský ve basýncýna neden olmuþtu. Bu baský ve basýncý oluþan köleci etkili güzel sözlerden birisi de “ananýn bastýðý yavru ölmez” deniþle olan söylemdi. Hâlbuki ki özgecil olucu fedakârlýk, kolektif davranmanýn sonucunda edinilen paydaþlý bir bilgi olmanýn sonucuydu.
835 
 El Kavramý 2  (Bayram Kaya)

Zaten mülkün sahibi olan; mülkü dilediðine dilediði gibi veren güç Malik El Mülkü Kadimdir (önceden beri mülkün sahibi olan El’dir). Yeryüzü “Mülkü Allah’týr” (Allah mülküdür). Durum bu olunca yeryüzü Mülkü Allah olacak diyen deklarasyonla Mülkü Allah kimsenin olmayan mülkünü kimden, kime karþý savaþarak geri alýr ki? Bir Yehwe inanýcýsý olmayanlarýn soyulmalarýnýn meþruiyet olmasý bizi nerelere getirdi.
836 
 Denge ve Dengesizlik Süreçleri 21  (Bayram Kaya)

Siz de Kendi Tanrý anlayýþýnýzý baþkasýna ayar yapmak için söyleyip; Yüce Tanrý teveccühümüzü aldatma ve ýskat üzerine söylemeyeceðiz. Yüce Tanrý ile aldatan alçaklardan olmayacaðýz. Yüce Tanrý duygu ve düþüncesi karanlýðýnýza aydýnlýk; aydýnlýk sandýðýnýz yerlere de karanlýk noktalar (bilinmezlikler) oluþturmalýdýr ki Yüce Tanrý düþünülü duygu ve mutluluðu tadanlardan olabilelim.
837 
 Ulusal Ýrade  (Bayram Kaya)

Ulusal irade milli iradenin anlamdaþý mý, yoksa bir bilinç ayrýmý mý? Mili irade nasýl doðdu ve ne gibi bir rol üsleniþ kýrýlmasýyla, ulusal süreç hüviyetine büründü?
838 
 Manaca Sahiplik 5  (Bayram Kaya)

Erken dönem zorunlu bir baþlangýç için tevhidi, ortaklýk üzerine inþa etmiþti. Ortaklaþan sistemin þimdiki geldiði yerle ortaklýk, þiddetle tevhidin düþmaný olmuþtu.
839 
 Groteski Olan Totemi Olan 2  (Bayram Kaya)

Groteski olanýn ölçüsü kiþi ve kiþisi bencillik iken; totemi olanýn ölçüsü ortaklaþma olan sosyal oluþ ve özgecilikti. Açýkçasý bencil olan groteski anlamalar zamanla özgecil olan totem mana anlamasýna bürünecekti.
840 
 Sahiplik 13  (Bayram Kaya)

Yalýtým büyüdükçe yalýtmasý gereken enerji ihtiyacý artar. Enerji ihtiyacý arttýkça da girdi enerji büyür. Bu bir kýsýr döngüdür. Kýsýr döngüler tekdüze bir kesikli sürekli oluþla davranýr. Birbirine baðýntýlý uyum süreçleri ortaya koymaktan ve organizeni bir düzenli yapýlar oluþmaktan hep yavaþ kalýr. Bozulana karþý düzeni saðlamakta yavaþ kalma eylemi kaosu artýracaðýndan, kýsýr döngüler pek geliþemez.

Önceki Sayfa  1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 
31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60  Sonraki Sayfa




son eklenenler
Ölçü 4
Bayram Kaya
Bilimsel > Felsefe
Ölçü 3
Bayram Kaya
Bilimsel > Felsefe
Ölçü 2
Bayram Kaya
Bilimsel > Felsefe
Ölçü 1
Bayram Kaya
Bilimsel > Felsefe
Hemcinsler A
Bayram Kaya
Bilimsel > Felsefe

 


 


Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © , 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.