..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Dünyada birbirinin eþi ne iki görüþ vardýr, ne iki saç kýlý, ne de iki tohum. -Montaigne
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
ÝzEdebiyat - Felsefe
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri

Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  

Murat, Mevlüt, Muzaffer ve Ýsa
Ýsa Kantarcý
Roman > Korku Romaný

Murat, Mevlüt, Muzaffer ve Ýsa “Ýsa, senin arkandayýz, Murat, Muzaffer ve ben, sen kafaný yorma.” Balkonda sigara içiyordum öðleden sonra, güneþ var ama serindi hava, yaz bir türlü gelmedi, yaðmur, sel, her þey can sýkýcý. Kadýnlar, kýzlar can sýkýcý, çocuklar þeytan. Güzel, iþe yarar bir þey yok gibi. “Neden geldim hayata, bu ne iþ?” Bir yaþamak derdidir gidiyor. Ne istersem, en elde etmek istersem diþimle týrnaðýmda bir mücadele vermem

[DEVAMI]

 

 


 

 




Arama Motoru


• ÝzEdebiyat > Bilimsel > Felsefe
61 
 Kolektif Alan 46 A  (Bayram Kaya)

Kolektif alan kolektif emek gücü üzerine mülklü mülksüz diye parçalý edilmiþti. Kolektif emek, kolektif kapasiteyle; kolektif yapabilirlikti. Mülksüz lük duygusu kiþileri kolektif alandan ýraksatan düþünceydi. Iraksama mülk sahibini yakýnsatan düþünceydi.
62 
 Totemi Dil 14  (Bayram Kaya)

Týpký geriye doðru gittiðimizde "yumurtlayan bir tek tavuk örneði" bulamayacaðýmýz gibi geriye doðru gidildiðinde bir tek insanýmsý tür de bulamayýz. Geride yumurtladýðý halde emziren bir tek deðil birçok türler buluruz. Yavruladýðý halde emzirmeyen birçok türler buluruz. Altý milyon yýlýn baþlangýcýnda "birçok primatlar" biyolojik olarak þimdiki insana göre insanýmsýdýrlar. Ve insanýmsýlar da hiçbir zaman "tek bir tür" temsilciliðiyle "tek bir tane" deðildiler.
63 
 Totemi Dil 7  (Bayram Kaya)

Yoksa gemisi karaya oturan(!) Nuh, gemiden çýkar çýkmaz bað dikmeyi, þarap yapmayý sarhoþ olmayý nerden bilecekti? Bunlar Nuh'un kolektif alanda arakladýðý ve arakladýðý kolektif bilgiydi. "El öðretisi" diye herkese yutturduðu bilinç düzeyi aslýnda kolektif kapasiteli bilinçtiler.
64 
 Kolektif Alan 43  (Bayram Kaya)

Böylece dýþsal alanýn zorluðu ile yakýnsatýcý olan iniþ aþaðý enerji durumlu iki giriþme kolektif alanýn oluþmasýný baþlatýr. Alan eylemlerini durdurur etkimeler olurlar. Sistemin birinci aksaðý evrensel dokudan geliyorsa, sistemin ikinci aksaðý da fiziki alan ile özne arasýnda oluþmaktadýr. Sistemin üçüncü aksaðý da kolektif sistem içinde özneler aksaðý nedenle enerji saðlama, enerji tüketme aksaðýdýr vs.
65 
 Kolektif Alan 26  (Bayram Kaya)

DIÞ DÜNYA YÜKSEK ENERJÝ ALANIYDI. ÝÇ DÜNYA YANÝ HAYAT ALÇAK VE TAMAMLANACAK OLAN ENERJÝ ALANIYDI. Dýþtaki enerji yüksek basýnçlý dýþ dünyadan, alçak basýnçlý iç dünyaya doðru akan parçalý bir yük enerjisiydi.
66 
 Totemi Dil 19  (Bayram Kaya)

Aldatma ve aldatýlma tuzaðý El mantýðý içinde cari olan bir söylemdi. Böylece yasaðý aþma zorunluluðu içinde yasak olan totem yiyeceði bir grup tarafýnda diðer gruba sunulmasý iþiyle, seremoniye edilmiþti.
67 
 Totemi Dil 2  (Bayram Kaya)

Simgeler dili bundan sonra oluþacak deneyimlerin ayrýntýlarýný artýk iç seslendirmeleriyle deðil de dýþtan seslendirmeler totemi mana dili üzerinde kendisine hareket alaný bulacaktý.
68 
 Totemi Dil 1  (Bayram Kaya)

Groteskti mana anlayýþlý dillendirme, içsel duyuþlu içsel okuyuþun, iç seslendirmeli mana diliydi. Totemi mana anlayýþý tarihte ilk kez semboller üzerine mana bindirme dili olma iþiydi. Dýþtan özneler arasý ortak anlamanýn mana diliydi. Kýsacasý Totemi dil, semboller üzerinde anlatmanýn mana diliydi.
69 
 Kolektif Alan 45  (Bayram Kaya)

Kolektif alan, öznelerle birlikte giderilmesi gereken temel kaygýlarýn karþýlanmasý içinde sinerjini bir durumdu. Sadaka verme iþi köleci paylaþýmlý yansýmaydý. Sadaka verme, lütufta bulunma tarzý köleci alan içine açýlan niþlerdi. Niþlerin içi istendiði gibi eylem, söylem ve düþüncelerle doldurulacaktý. Niþler bu tarz inancý düþünce ve eylemlerin kullaným alanlarýydýlar. Sadaka birçok parça bileþenli düþüncelerdi.
70 
 Kolektif Alan 22  (Bayram Kaya)

Öznenin dýþ ortam içinde giriþtiði hava, su, aydýnlýk, karanlýk, dað, bayýr, iniþ, çýkýþ gibi salým giriþicilerinden birisi de dýþtaki “diðer hemcins öznelerdir”. Hemcinsler kiþi için dýþtaki alan giriþicilerden birisidir.
71 
 Kolektif Alan 44  (Bayram Kaya)

Kolektif bað iliþkisi sinerji verir. Sinerji kiþi üzerindeki saðlama zorluðu olan enerjiyi, yokuþ aþaðý enerji kolaylamasýna çevirir. Yükü kolaylaþtýrma sinerjisi oldukça çekici bir sosyal bað ve kolektif bað iliþkisidir. Kiþi ve kiþiler kiþi sel duyum ve kiþi sel doyum farklarý nedenle, kolektif alanýn hem aksaðýdýrlar hem düzenleyicisidirler.
72 
 Totemi Dil 15  (Bayram Kaya)

Köleci sistemin en büyük özelliklerinden birisi de sadaka kültürüydü. Sadaka kültürü ne totem dönem içinde ne totem meslekli ittifaklar içinde hiç bilinmeyen bir durumdu. Sadaka köle kiþilere eþeðini buldurma hilesiydi. Sadaka kültürü insaný aþaðýlayan, insaný minnet ve mihnet içine sokucu onur kýrýcý bir durumdu. Sadakanýn onur kýrýcý davranýþ olmasý yanýnda sadaka El 'in inanç figürü olarak emreylediði güzel huy ve hidayet yoluydu!
73 
 Totemi Dil 12  (Bayram Kaya)

Böylece kaygýlarý ve maðdurluklarý baskýn olan kiþiler; köleliði ve kulluðu ile övünecektiler. Yalvarmaya baþlayýp, yalvarmalarýyla; mülkü elinde tutma katýlýðý olan efendileri yumuþacýktýlar.
74 
 Totemi Dil 13  (Bayram Kaya)

Âdem hikâye anlatýmý içinde anlaþýldýðý gibi Âdem topraðý ekip dikme ve inþaat iþiyle uðraþýyordu. Bu kolektif bilgi nedenle Âdem kolektif bir alanýn rahleyi tedrisatýndan geçmiþti. Âdem kolektif bilinçli, diyalektik akýlcý bir kiþiliktir.
75 
 Totemi Dil 3  (Bayram Kaya)

Aslan biyolojik komplikasyonlu iþlevlerin kimini bastýrmýþ olmasý nedenle kükrüyordu. Dýþ ortamda olama uygun komplikasyonlarý sürdürecek olan kolektif bir baðlaným olmamasý gibi nedenle ve olam komplikasyonlarýn fazla enerji tüketmemesi gibi nedenle aslandaki kimi olasý biyolojik iþlevler baskýlanmýþtý.
76 
 Totemi Dil 16  (Bayram Kaya)

Ýnsanlar ittifak içinde iki isim kullanýlýyordu. Ýsimlerden birisi totem grup aitliði olan Ýlahi isimdi. Örneðin, buðday totemdi ilahi grup adýnýzdý. Veya yýlan totemdi ilahi grup adýnýzdý. Marul totemdi ilahi grupla sosyolojik totem grup adýnýzdý vs.
77 
 Kolektif Alan 21  (Bayram Kaya)

Pythagoras “evren bir sayý uyumudur” derken belki de Pythagoras’ýn sezgisel olan sayýsal mistisizmi; evrensel salýnýmýn parçalý salýnýmlar þeklinde kesikli (yalýtýmlý) sürekli baðýntý olmasýndan ileri geliyordu.
78 
 Kolektif Alan 29  (Bayram Kaya)

Kolektif yapýlarýn temeli sistemin kolektif düzenli kolektif enerjili olmasýydý. Kolektif düzen iþ bölüþümü gibi paydaþlýk gibi herkesin ihtiyacýna ve yeteneðine göre parçalý olmaktý. Ve besin bulmak gibi, güvenliði saðlamak gibi, savunma gibi çeþitli enerji takaslarýyla parçalý kolektif enerjiliydi.
79 
 Kolektif Alan 23  (Bayram Kaya)

Kolektif alanda beslenme, barýnma, güvende olma, savunma, eðitim, saðlýk vs. her biri bir iþ gücüyle parçalý kolektif etki alanýydý. Kolektif etki alanlarý; transferci yardýmlaþma, dayanýþma, iþ bölüþümü gibi yaklaþýcý hoþlanmanýn kolektif etkileriyle vardýlar. Kolektif etki av bulma gibi kimi gerilimleri kiþi üzerinde boþaltýrken, savunma gibi kimi gerilimleri de kiþi üzerine yükler.
80 
 Kolektif Alan 40  (Bayram Kaya)

Geri etkimeli kolektif alanýn zorunlusu þimdi, demokratik etki içinde “aðlamayana mama verilmez” çeþidinden anlam çarpýtýlmasýyla gayri ciddi isteme dönüþmüþtür. Köleci sistem kolektif olanlarýn, tepe taklak edilmiþidir. Kolektif alanda aðlamanýzdan ötürü deðil, kolektif emeðiniz nedenle mamanýz vardýr.

Önceki Sayfa  1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 
31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60  Sonraki Sayfa




son eklenenler
Ölçü 4
Bayram Kaya
Bilimsel > Felsefe
Ölçü 3
Bayram Kaya
Bilimsel > Felsefe
Ölçü 2
Bayram Kaya
Bilimsel > Felsefe
Ölçü 1
Bayram Kaya
Bilimsel > Felsefe
Hemcinsler A
Bayram Kaya
Bilimsel > Felsefe

 


 


Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © , 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.