..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Dünyada birbirinin eþi ne iki görüþ vardýr, ne iki saç kýlý, ne de iki tohum. -Montaigne
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
ÝzEdebiyat - Felsefe
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri

Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  

Ýyi Kýzlar Aþýk Olur 1
Ýsa Kantarcý
Roman > Korku Romaný

YEDÝNCÝ BÖLÜM Bir kadýnýn yaþý ilerlemiþse, artýk iþlerin hiç düzelmeyeceðini anlamýþsa ya da anlamazdan gelmeye çalýþýyorsa, ‘yine de bir umut vardýr’a sýðýnmaya çalýþýyorsa, birçok hayal kýrýklýðý biriktirmiþse, anne de olamamýþsa; bir þeye, bir varlýða sýðýnmak ister, kýzý gibi göreceði bir varlýða… ve o kýzý bulduðunsa akýl almaz bir dürtüyle, onu milyon kez doðurmuþ gibi, onu doðurmak için yaþamýn en güçlü þeytanlarýyla ve engelleriyle b

[DEVAMI]

 

 


 

 




Arama Motoru


• ÝzEdebiyat > Bilimsel > Felsefe
741 
 Anlamak Gerek 16  (Bayram Kaya)

Üretirken de tüketirken de temel referanslar içinde kiþinin kolektif etkiyi almasý mutlak zorunludur. Bu durum keyfi bir temenni deðil baþlangýçtaki kolektif yasalarýn vaz geçilmez zorunluluðudur.
742 
 Yalan (Anlamak Gerek) 2  (Bayram Kaya)

Oysa kolektif sistem her þeyi ile az çok bilinen bir yol, yöntem olmuþtu. Adresliydi. Kütle çekimi gibi kiþileri bir araya çekiyordu. Bir araya çekilen kiþilerdi kütle ile yapý çevrimi hýzlanýyordu. Yapý çevriminin hýzlanmasý her bir kiþi ile kiþisi birim zamaný çok daha fazla parçalý yapý haline getiriyordu. Birim zamandaki parçalý süre durum sayýsýný veren kiþi sayýsý yani kütle arttýkça çevrim; artan kütle oranýnda hýzlanýyordu. .
743 
 Alan Etkisi ve Totemi Oluþ 1a  (Bayram Kaya)

Nasýl vücudumuz gerektiði kadar en az dýþ dünya iliþkisini vücudumuz içine alýp yalýtmýþsa; totemi sosyal alan da gerektiði kadar en az dýþ dünya alan etkili koþullarý totemi alan içinde yalýtmýþtýr. Böylece totemi alan hem kaostan kaçýnmýþtýr. Hem de bu yalýtýlmýþ özel baðýntýlý totem alanlý iç süreci, düzenli çevrimler haline getirmiþtir. Totemi alan da týpký doðada olup bitenden bir parça yan taþýr olmakla; doða gibi davranmak zorundadýr. Bu nedenle “totem alan” da, “doðal alan” içerisinde kopardýðý “parça alandan” ötürü totem alan da, “bir alan” etkisine sahiptir.
744 
 El Kavgalarý 05  (Bayram Kaya)

Eski içinde yeni olanla örtüþen deyince okurun kafasý karýþabilir. Aslýnda çok nettir. Ortak olan üretim ve paylaþým hareketinin zýddý; ortak olmayan üretim ve paylaþýmdýr. Ýlahi dönem içinde ortak üretim ve ortak paylaþým var olan süreçtir. Zýddýyla da süreçle örtüþmeyendir. Bu da çok büyük sonuçlarýn doðurup yansýmasý olmakla, yeni bir giriþmenin inþasýdýr. Ýþte bunlar Yeni olan El'den eski olan (ilaha) geçiþme yapacak fark düþüncelerin, eski içinde yansýma geçiþmeleri olacaktý. El’in ilahla olan kavgasý olacaktý.
745 
 Hafýza Mantýk 6  (Bayram Kaya)

Devam eden yazý dizisi.
746 
 Anlamak Gerek 29  (Bayram Kaya)

Bu alakasýz süreçlerden birisi de doðanýn kiþiler üzerine yapacaðý baský ve basýnçlardý. Yani doðanýn kiþiye gösterdiði zorluklardý. Doðanýn kiþiye gösterdiði zorluklarýn doðrudan beslenmeyle ilgisi yoktu. Kiþiler zorluklarý aþmak için zamanla bir araya gelip dayanýþtýlar. Kiþiler dayanýþma içinde kolektif birim gücü de ortaya koydular. Kolektif gücün de beslenmeyle doðrudan alakasý yoktu. Týpký dayanýþma gibi kolektif güç te kendi mecrasýnda kendisine göre olan süreçlerle akýp gidiyordu. Bu yatak akýþlý savunma içinde (mecra akýþý içinde) kolektif güç ile kiþiler davranýþý içinde ve doðaya karþý verilen tepkice mücadele süreçleri içinde kýrmalar, dönüþmeler uzama ve kýsaltmalar oluþmuþtu.
747 
 El Kavgalarý 03  (Bayram Kaya)

Çeliþki þuydu. Yeni olaný eskiye göre anlýyordunuz. Bu durum yeni olaný, eski bilinene göre tarif eden anlama oluþuyla doðru bir süreç iken; eski olan yeni olanýn kontur ve boyutlarýyla bire bir örtüþemez. Kiþi yeni olaný eskiye göre, kýrpar. Yeni üzerinde, eskiye göre olan kýrpmalar nedeniyle yeni olan eski olana göre olur. Ve yeni olan eski olana göre anlaþýlmaz da olur
748 
 Bir Hikâyenin Tarihi Nesnel Verileri 4  (Bayram Kaya)

Hâlbuki ki dinler içindeki her El, olup bitenle Güneþ’i doðuda doðdurup, batýda batýrýr olmanýn irade sahipliðiydi. Bunun aksini söyleyen bir El yoktur. Ama Ýbrahim Ýnanýrlarýna Ýllüzyonu böyle yapacaktý. Oysa Ýbrahim demeliydi ki " Bak doðuda doðan Güneþ’i; benim Rabbim batýda doðduracak, doðuda da batýracak deyip olup bitene göre konuþan diðer El'ler hilafýna kendi gerçekliðini ispat etmeliydi, demeniz de boþunadýr.
749 
 Anlamak Gerek 22 - 23  (Bayram Kaya)

Eðer grup fazla ürünü saklama becerisini geliþtirmiþse, fazla ürünü elde tutmak isteyebilirdi. Davranýþçý yaþanmasý olasý kýtlýk gibi, savunma gibi nedenle, ürünü elde tutmak isteyebilir. Ürünü elde tutma veya saklama becerisi o ürünü saklama süresiyle sýnýrlý koþut olmak üzere o ürün, o grupta bir depo enerji birikmesi yapar. Normal þartlarda ve genelde grubun üretim gücü, gayri ihtiyari olarak (elinden olmadan) grubun tükettiðinden biraz fazlasýný üretir olmasýdýr.
750 
 Ön Ýttifaký Mananýn Köleci Mana Ýliþkisiyle Kýrýlmasý 5  (Bayram Kaya)

Devam eden yazý.
751 
 Yatkýnlýk 1  (Bayram Kaya)

El tarzý yönetimler, meslek sahiplerinin deðil; mülk sahibinin yönetimidir. Bu nedenle mülk sahiplerinin yönetimi monarþi gibi tekil ve oligarþi gibi çoðul yönetimlerdir. Her ikisi, El tarzý paylaþým ve El tarzý yönetimdirler.
752 
 Sahiplik 15  (Bayram Kaya)

Kiþi sahipli dil tümden sömrülen güdülmeyi taat ve ibadete çeviren anlam ve söylemler yüklü düþünmeler ilüzyono olmakla bu düþünme dýþýna çýkamamaydý. Kâr dediði sömrüyü, sömürüye tevekkül eden cehaleti kutsatma baþarýsý içinde sömürüye gidenler olmakla köleci dili sömürülenlere karþý bomboþ söz ve lakýrdýlardýr.
753 
 Teslimiyet 11  (Bayram Kaya)

Kýsacasý davranýþsal biliþ, kiþinin hafýzasýydý. Kiþi bu hafýzayla davranýyordu. Adres tanýþ aný bu hafýzaydý. El ahdi bu hafýza yerine konuyordu. Hafýza El ahitli sözleþme oluyordu. Sözleþme de yol haritasý hafýzaydý.
754 
 El Kavramý 7  (Bayram Kaya)

“Topluluklar” hýrsýz yaðmacý olabilirler. Ama toplum hýrsýz, yaðmacý, kapkaççý; olamaz. Çünkü bunlar topluluk, toplum deðil. Bunlar da birer meslek deðil. Toplum üreten meslektir. Siz hýrsýzlýða büyücülüðe komisyonculuða, rantçýlýða, kiracýlýða meslek derseniz bunun sonucu, sömürülen ülkeler kategorisinde olmaktýr.
755 
 Anlamak Gerek 7  (Bayram Kaya)

Türümüz bu türden yeme içme savunma gibi doðal bir temel referans içinde olmanýn eðimi ile beslenme, savunma, cinsellik gibi yaklaþýmlarý, totem yapýlar içinde yalýtmýþtý. Yalýtýmý yapýlan ortak konular, kolektif çevrimli dolaþým üzerinde herkes için ortak bir saðlattýrma, oldu. Kolektif oluþun kiþi ve kiþiler üzerine olan ÖZNEL baský ve basýncý vardý. Bu öznel baský ve basýnç grup algýsýydý. Grup kiþinin çevresindeydi. Onu gözetenlerdi. Onu savunup beleyenlerdi. Süt emdirenlerdi. Öznellik grup algýsýný oluþan kolektif lige ve grup algýsýný veren herhangi birilerine karþý duyulan vefa, minnet, sadakat duygusuydu. Bunlar kolektif oluþun ortaya koyduðu öznel oluþlardý.
756 
 Anlamak Gerek 34  (Bayram Kaya)

Köleci sistem gibi belli bir geliþmiþlik aþamasý içindeki süre durumlar özne olaný nesne gibi nesne olaný da özne gibi göstermenin olanaklarýný ortaya koyacaktý. Bu algý içinde özne olan neden, nesne olan sonuç gibi söylenecekti. Baþta olan sonda, sonda olan da sanki baþta varmýþ gibi söylenecekti. Üreten iliþki kolektif güç ile birlikte kiþileri üreten bir özne yapmýþtý.
757 
 Ýnsanýn Kendisi ve Bilinci Dýþýnda Varoluþ 1  (Bayram Kaya)

Ýnsanýn en temel yanýlgýlarýndan birisi de kendi dýþýnda olmasý gereken bir mana anlayýþýna karþýn kendi mana anlayýþlarýný evrensel mana anlayýþý yapmalarýdýr. “Bina ve zinaya endeksli 7,4” evrenin kullandýðý bir dil ve mana anlayýþý deðildir.
758 
 Anlamak Gerek 20  (Bayram Kaya)

Hemcinslerin bir günü üretim ya da çalýþmayla, dinlenmeyle, uykuyla ve günlük özel yaþantýlarý içinde oluþan etkinlikleri dahil 24 saat ile sýnýrlýydý. Ancak üretimini yaptýklarý dokuma kundura gibi kimi ürünlerin kullaným ve tüketim süresi 24 saat ile sýnýrlý olmayabiliyordu.
759 
 Sistem 13  (Bayram Kaya)

Kiþi enerji eksiklik (boþalmýþ) ve boþalmýþ oluþun boþalana özlemi olaný stresli yüküyle belirmiþ ise kiþi çevreyle giriþir. Kiþi boþalan yer eksikliði olan yükle tamamlanmakla, eksiklik dolmaktadýr. Kiþi o girdiye karþý kapanma tepkisi ortaya koyar.
760 
 Türk ve Müslüman Aydýn Ýle, Batýlý Aydýn Arasýndaki Fark :  (Cemal Zöngür)

Aydýnlar toplumlarýn beyni, bilinci, gözü, kulaðý ve dili demektir. Nasýl ki bir toplumun saðlýklý ve temiz yaþamasý, o toplumun içerisinden çýkan Doktorlarýn bilgi ve hizmet anlayýþýna baðlýysa, insanlarýn doðu ve bilinçli yaþamasý da, gerçek Aydýnlarýn varlýðýna baðlýdýr.

Önceki Sayfa  1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 
31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60  Sonraki Sayfa




son eklenenler
Ölçü 4
Bayram Kaya
Bilimsel > Felsefe
Ölçü 3
Bayram Kaya
Bilimsel > Felsefe
Ölçü 2
Bayram Kaya
Bilimsel > Felsefe
Ölçü 1
Bayram Kaya
Bilimsel > Felsefe
Hemcinsler A
Bayram Kaya
Bilimsel > Felsefe

 


 


Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © , 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.