..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Paul'un Peter hakkýnda söyledikleri, Peter'den çok Paul'u tanýmamýzý saðlar -Spinoza
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
ÝzEdebiyat - Felsefe
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri

Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  

Atlar ve Ýnsanlar (Seviþenler Ýçin)
Ýsa Kantarcý
Öykü > Sevgi ve Arkadaþlýk

ATLAR ve ÝNSANLAR (seviþenler için) Köye yaz gelmiþti, yaz ayýnýn cidden hissedilmeye baþlandýðý ilk gündü. Ertesi gün hava bozacak endiþesi yoktu insanlarda. Gökyüzü apaçýktý. Güneþ parlaktý gün boyu. Dikkatini verirsen; dans ederek, birbirine takýlarak otlarýn, aðaçlarýn çiçeklerin arasýndan uçan mutlu kelebekleri görürdün. Bir evin önünde güneþin kýzdýrdýðý betona uzanmýþ bir kedi sýrt tüylerini yalýyor hararetle. Köyün deresinden geçen

[DEVAMI]

 

 


 

 




Arama Motoru


• ÝzEdebiyat > Bilimsel > Felsefe
601 
 Algýsal yaþýyoruz...  (Halil Demirbilek)

Neyi düþünüyoruz ?
602 
 Haflerin Alemeti  (taci)

sözcüklerdeki manalarýn anlamý
603 
 Nasýl Yaþar Nasýl Ölürüz 6  (Bayram Kaya)

Bir hücre en az dýþ dünya ilkesi ile sýnýrlý sonlu yeterli iken, en az dýþ dünya ilkesini birleþen hücre sentezleri içinde özelleþen hücrelerle biraz daha çok dýþ dünya ilkesi biçiminde yapýlarla canlýlýðý hayat denen inþa içinde düzenli hale getiriyorlard
604 
 Hafýza Mantýk 4  (Bayram Kaya)

Sistem içinde olup ta sistem dýþýnda olmayan þeyler de var mýydý?
605 
 Meþruiyetlik 1  (Bayram Kaya)

Meþruiyetliðin öznel oluþtan önceki süreçlinliðini ele almanýn gayreti olan bir çalýþma düþündüm. bu çalýþma bu tür bir çalýþmadýr.
606 
 Kaosun Yöntemi ve Tek Mutlak Yol  (Alparslan Koca)

Ýnsan dediðimiz zaman üç þey vardýr ortada, bunlar ;
607 
 Tarihi Olan Ýlahi Adalet 7  (Bayram Kaya)

Ýþte Mustafa Kemal Atatürk, inþada âtýl kalan enerjiyi kendi alaný içinde dönüt yapacaðý bir alanlarla sýnýrladý. Yalýtýma etti. Fetih üzerine, ganimet üzerine, kapitülasyonlar üzerine olmayan; köleliði yücelten söylemle deðil, emeði efendi yapan üreten bir bilimsel iliþkili enerji dönüþümlü enerji üreten enerji santrallerini (kurumlarý) geri beslenim ile inþa ve organize etmiþtir.
608 
 Anlamak Gerk 17 - 18  (Bayram Kaya)

Yapýnýn kiþiye otomobil vermesiyle kiþiye verilen otomobil kiþinin kendi kapasite, kendi yeti ve kendi çeþitlilik kapasitesi içinde yaptýðý otomobil deðildi. Kiþiye otomobil verilme nedeni bu deðildi. Kiþinin 24 saatle sýnýrlý olan emeðinin veya çalýþmasýnýn 24 saatle sýnýrlý olmayan bir üretim tüketim gücü ortaya koymasýnýn refah payýydý.
609 
 Anlamak Gerek 44  (Bayram Kaya)

Yine toplum sal zaman içinde ve toplum sal zaman üzerinde biriken þarjlar, istisnasýz toplumun tüm kiþilerine paydaþlý olan bir yol üzerinde daðýlmaktadýr. Þar oluþ kiþiye göre deðil, topluma göreydi.
610 
 Ýkigami Olmak ve Felsefi Sorular  (Semih KAYA)

Bu yazýyý yazmamýn amacý; Gerçeklik ve mutlu olmak kavramlarýnýn insanýn var olduðunu düþündüðü veya hissettiði dünyaya olan baðlýlýðýna etkisini irdelemek.
611 
 Anlamak Gerek 54  (Bayram Kaya)

Bu durumda ineðin ne doðurmasý kendindendi. Ne inek üreten iliþki içindeydi. Ne ineðin üreten iliþki üzerine olan inþasý vardý. Ne de ineðin yavruya bakýp, yavruyu gözeten bilgi sel yönelimi kendisindendi. Böyle olunca da hiçbir inek buzaðýsýna veya danasýna "iki elim yakanda” gibi böylesi vahþi ve manevi cebir ile bir baský ve basýnç uygulamaz.
612 
 Alan, Alan Etkisi Alan Yönü 4  (Bayram Kaya)

El özel mülk sahipliðini meþru etmek için kolektifi oluþa (kolektif iliðe) karþýydý. Ama oligarþin içinde El, Eller arasý bir yöneten irade ortaklýðýydý. Oligarþi içinde El, Eller arasýnda bir yönetim ortaklýðýydý. Günümüzde de bir ortaklýk (kolektiflik) demek olan komanditi, limitet mal mülk ortaklýklarýydý (þirkettiler). Ýþte kölelerin El’e kaptýrdýklarý kolektif ligin kendisi olan kolektif emeði, kolektif mirasý ve ortak emek güçlerini þimdiki bu süreç içinde gýdým gýdým ve söke söke El’den alma mücadeleleri, demokratik mücadele içinde algýlanýyordu.
613 
 Anlamak Gerek 50  (Bayram Kaya)

El mantýðý kolektif iþleyiþ üzerinde kiþisi sahiplik iradesiydi. Bu irade ko-lektif iradeyi susturmuþtu. El mantýðý baþta olmayandý. Ama baþta ola-nýn yerine kondu. Ne getireceði ne götüreceði hesaplanamayandý. Bi-linemeyendi. Gerçek olanýn yerine kiþi özneli anlayýþ ve anlatýmlarý ko-yan tuzak söylemlerdi. Ancak vaatleri ile kiþilere cazip gelen anlatým ahitleriydi.
614 
 Çocuk ve Kadýnlara Tecavüzün Psikolojik Analizi  (Cemal Zöngür)

Ýnsaný dünyadaki diðer canlýlardan farklý kýlan tek özellik, beyin hacim yapýsýnýn büyüklüðü ve hücre (Nöron) saysýnýn 14 milyarý aþmasýdýr. Tanrýnýn bu özelliliði insana verdiði kabul edilse bile, insanýn dört dörtlük olduðu anlamýna asla gelmiyor.
615 
 Kurucu Ýnþanýn Temelindeki Kolektifi Oluþumlar 1  (Bayram Kaya)

Kolektif süreç; saðlatan tekil süreçli mekânýn içine, yeni bir kolektif eylem alaný açmýþtý. Ýþte üreten iliþkilerle üretim hareketi, ön ittifaklar; bu kolektif zamanlý, kolektif donanýmlý, kolektif birikimli, kolektif eylem alanýnýn eseriydiler.
616 
 Ýttfaklardan Ne Anlamalýyýz 1  (Bayram Kaya)

Ýttifaký giriþmeyi baþlatacak olan gruplarý birbirine yaklaþtýrýcýsý olan her bir süre durumlar, birbiri ile alakasýz olan alakalýlardý. Üreten iliþkileri, yaklaþtýran bir hareketti. Ama üreten bir iliþki, kendisini yaklaþtýran iliþki için ortaya konmamýþtý. Yamyamlýk ta hem yaklaþtýran bir iliþki hem kaçýndýran, kaçýnýlan bir iliþkiydi. Bir tilkinin açlýðý tilkiye vereceðiniz yiyecek tekrarlarý ile giderek tilki ile sizin dostluðunuza dönüþür. Açlýk, açlýða yönelim hareketi, tilkinin kürkünü size teslim edeceði hem zaafý hem sizinle dostluðuydu. Açlýk nedendi. Ve açlýk bir yansýma baðýntýsý oluþla; zaaftý, dostluktu.
617 
 Nasýl Yaþar Nasýl Ölürz 15  (Bayram Kaya)

Bir durum deðiþmesi, karþý deðiþmeyi ortaya koyar. Ortaya konan bileþik ya da çözünen süreçlerden birisi olmakla ya çevresinden enerji alýr. Ya da deðiþen kýsmýyla bir miktar enerjisini çevreye verir.
618 
 Nasýl Yaþar ve Neden Ölürüz 21  (Bayram Kaya)

Elinizi birbirine sürttüðünüzde hareket enerjisi ýsý enerjisine dönüþürken avcunuz canýnýz yanacak denli ýsýnýr. Hareket enerjisi avuçlarýn sürtünmesi yani firen etkisi nedenle ters yönde ýsý enerjisine dönüþmekle hareket enerjisinde enerji kayýplarý ve enerji azalmalarý yaþanýr.
619 
 Ortak Akýl ve Ön Kabul 3  (Bayram Kaya)

Hemcinsimiz gibi evrimsel bir biyolojik geliþmeye sahip organizmalar üzerindeki totemi sosyal etki bu ortak akýlla totemi süreci kolektif birim zamanlý; kolektif totem etki ile totemi süre durumu üreten totem yapý içine geliþtirmiþtir. Atalarýmýz bu totem etkilerle sürü sosyal yaþamý içinde ayrýlmýþlardý.
620 
 Vakur Hayat  (Celal POLAT)

Neden ironikleþmeye baþlayan hayata dur demiyoruz..

Önceki Sayfa  1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 
31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60  Sonraki Sayfa




son eklenenler
Ölçü 4
Bayram Kaya
Bilimsel > Felsefe
Ölçü 3
Bayram Kaya
Bilimsel > Felsefe
Ölçü 2
Bayram Kaya
Bilimsel > Felsefe
Ölçü 1
Bayram Kaya
Bilimsel > Felsefe
Hemcinsler A
Bayram Kaya
Bilimsel > Felsefe

 


 


Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © , 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.