..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Bildiðim tek þey, ben bir Marksist deðilim. -Karl Marx
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
ÝzEdebiyat - Felsefe
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri

Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  

Gece Olunca
Hülya Kýrklaroðlu
Þiir > Aþk ve Romantizm

Nasýlýný, nedenini bilmem; Gece olunca, Sýyrýlýyor ruh bedenden; Þiirler kopuyor yüreðimden, Yetiþemiyorum... Sanki... Karanlýðý delen biri; Tutuyor ellerimi… Kimsin yabancý diyecek olsam; Nefesi ýsýtýyor yüreðimi… Birden üþüyor, Düþüyor, titriyor gibi; Karanlýðý delen biri, Ýlham oluyor.

[DEVAMI]

 

 


 

 




Arama Motoru


• ÝzEdebiyat > Bilimsel > Felsefe
21 
 Totemi Dil 24/h  (Bayram Kaya)

Nasýl kolektif güç birliði her yönde merkeze doðru ve herkesle merkezden çevreye doðru ortakla sýlan duygu ve düþüncenin alan gücüne dönüþtüyse, çevreden merkeze doðru birleþimle olan alan etkisi de merkezde semboller diline dönüþtü. Ýþte groteskti anlatýþ kolektif alan etkisi ile semboller dili olmuþtu.
22 
 Hemcinslerin Tarihi 2  (Bayram Kaya)

Ve yine kolektif emek zaman þimdilik baþka hayat üzerinde olmamakla sizin üzerinize açýlmýþ üstel bir zaman ve zaman tüneli olan kurt deliðidir.
23 
 Hemcinslerin Tarihi 5  (Bayram Kaya)

Bu kurgular kolektif alan içinde özgeciliði geriletip, kolektif gücü kullanan kiþisi bencilliði hortlattý. Tarih bu kurnazca kurgulanmýþ olaylarý, köleci sahiplik mantýðý içinde "kurnaz Enki" tamlamasý içinde anlatýr.
24 
 Kolektif Alan 25  (Bayram Kaya)

DOÐAL ALAN BELÝRLÝYOR, YÖNLENDÝRÝYORDU. AMA DOÐAL ALAN DA BELÝRLEDÝÐÝ VE YÖNLENDÝRDÝÐÝ BAÐIL ÖZNELER NEDENLE, DOÐAL ENERJÝ AKIÞININ, KOLEKTÝF ENERJÝLÝ AKIÞ OLMASIYLA BELÝRLENÝYORDU.
25 
 Hemcinsler A  (Bayram Kaya)

Hemcinsler doðal ortamýn içine ne fakir olarak doðuyorlardý; ne de zengin olarak doðuyorlardý. Ne köle oluyorlardý; ne köle sahibiydiler. Ne de aradýklarýný bulduklarýnda þanslýydýlar; ne de aramadýklarýný bilmemekle þansýzdýlar.
26 
 Hemcinslerin Tarihi 10  (Bayram Kaya)

Türlü enflasyon teorisi köleci sapkýnlýðýn kendi çýkmazýdýr. Ya da türlü enflasyon teorileri sömüren köleci sistemin kendi sömürme mantýðýnýn doðrularýydý.
27 
 Totemi Dil 24/f  (Bayram Kaya)

Dýþtan totemi veya ilahi ya da mülk sahibi El merkezine doðru olan kuvvet çizgileri, istek eðilimlerinizle modüle edilir. Düðüm merkezinden size doðru olan kuvvet çizgileri de isteklerinizin karþýlanmasý olan modülasyonlarla yüklüdür.
28 
 Totemi Dil 24/b  (Bayram Kaya)

Sunular, yani kurbanlar veya hediyeler yamyamlarýn aç ve saldýrgan öfkesi olan gazabý dindiriyorlardý. Sunular üretici grubun baþýndaki yamyam belasýný defediyordu. Ýþte kurbanlarýn yamyam tehdidi gibi bir belayý defetme iþine saddugu diyorlardý. Kurban sadakasý diyorlardý. Yani sadaka verme veya þimdiki deyimle vergi verme, baç verme, haraç verme, komisyon verme vs.denmiþ oluyorlardý.
29 
 Hemcinslerin Tarihi 3  (Bayram Kaya)

Ki bu artýk zaman içindeki kiþilerin her biri kendi keyifleri ile yapacaklarý oyun, eðlence türü merak giderme üsteli gayretleri yeni bir yansýma durum içinde birçok alan açmanýn olanaðýyladýrlar da.
30 
 Hemcinslerin Tarihi 8  (Bayram Kaya)

Böylece özel mülkiyetçi alan, kolektif güç ve kolektif sahipliðin muktedir oluþ "zýmnýna atfýn" tersi olan söylemle tanýmlanacaktý. Neydi kolektif atýf? Üretim iliþkisi bazýnda ve üretilenleri tüketme bazýnda ortaklýktý, beraberlikti. Mülk sahibi de bu atýfta hareketle kendine "ortak tanýmayan" bir sahip oluþ þeklini ilan edecekti.
31 
 Kendisini Kopyalama 2  (Bayram Kaya)

Totemin yakýnsatýcý, sýnýrlayýcý, ortaklaþtýrýþý ve transfer emekler üzerinde ortak birim zamaný ortaya koyucu bu tutumu ile geleceðin ve kendi paydaþlý kulvarýnýn "üreten iliþki tohumlarýný" kendi baðrýnda taþýyan dünyaya dönüþecek olan" her bir yol adýmlarýný baðrýnda taþýyor olmasýydý. Bunun böyle olduðunu ancak biz görüyorduk.
32 
 Totemi Dil 23/c  (Bayram Kaya)

Cennetten kovulmayý gerektirecek denli çiðnenen yasaklar neydi? Âdem ve Hava hikâyenin yukarýda beri anlatýlan tarihsel geçmiþi yoktu. Her þey birden puf diye öðretilmiþ olarak ortaya çýkýyordu. Çünkü köleci mantýk kendi öncesi tarihi yok sayýyordu. Ve köleci tarihi ezeli ve ebedi olan söylemleriyle tarihsel oluþu kendisiyle baþlatan bir hilenin içine giriyordu.
33 
 Totemi Dil 23/b  (Bayram Kaya)

Totem yasalardan beri oluþan cinsel kültürlü yasalarýn izole kültür üzerindeki baský ve basýncý mülk sahibini tanýyan ahit anlaþmalarý içine doðru geçerken geçiþ ritüelleri içinde anlatýcýlar kendilerini “Adam” olarak tanýmlarken, karþý tarafý da Eva olarak yani cinsel partneri “kadýn” olarak tanýmlýyordu.
34 
 Totemi Dil 24/c  (Bayram Kaya)

Cennet ve cehennemin imgeleri hep bu dünyadandý. Köleci cehennem kolektif alandan ayrýlmayý köleci cehennem ile açýklayamýyordu. Kolektif düzlemle ayný zaman içinde olan köleci cehennem cennetten çýkýþý aldatýlma yüzünden oldu diye açýklýyordu.
35 
 Kolektif Alan 38  (Bayram Kaya)

Köleci sistem kolektif alaný bilmezden görmezden gelir. Kolektif olgularý mülk sahipliði, lütuf, ihsan, rýzk, rýzkýný arama gibi söylemleriyle; kolektif özneyi kendisine ve toplumuna yabancý kýlar. Demokrasi bilinçli veya bilinçsiz edimlerle bozulan kolektif dengelere ve baþlangýç koþullarýna gitme arayýþýdýr.
36 
 Totemi Dil 24/a  (Bayram Kaya)

Bu nedenle geçmiþinde; totemi bir meslek sahibi olmasý gereken, totemi bir yiyecek ayrýlýðý olmasý gereken, totemi bir renk, giyecek ayrýlýðý olmasý gereken, totemi düzleme göre cinsel bir seçilim ayrýlýðý ve cinsel yasaklarý olmasý gereken Yýlan grubunu El mantýðý; Âdem ve Hava gibi birbiriyle ittifak etmiþ, Ortadoðu kaynaklý iki grubun aralarýný açan, onlarý aldatýp fitne çýkaran grup olarak ifade ediliyordular.
37 
 Totemi Dil 24/d  (Bayram Kaya)

Tekil kiþi, tekil kiþi davranýþlarý ortam alanýna ilave bir alan ve alan dalgalandýrýlmasýdýr. Hemcinsler bir alan dalgalandýrmasý olarak bir araya gelirler. Bir araya gelme bir güç birliði ortaya koyar. Bu güç birliði kolektif etkidir. Kolektif etki hareketinde ötürü, kolektif etki ortamýn nötr alan salýnýmýna ilave bir alan dalgalanmasý eklerler. Böylece ilave salýným ortam içinde “fark bir kolektif alan etkisi” ortaya koyar.
38 
 Totemi Dil 20  (Bayram Kaya)

Köleci geçiþ ritüelleri korunan eski müktesebatlar nedenle, haliyle yeni anlatýmý çarpýtan yansýmalardý. Bu nedenle önceden doðadan yansýmalarla ifade edilen isim vermeler þimdi de üreten totem meslekli isimlerin aynýsý benzer biçimde köleci sistem içinde de zikredilen anlatým ve kalýplardý.
39 
 Totemi Dil 21  (Bayram Kaya)

Âdem’in yasak elmayý yemesi, hafýzalarda kalan yasak totem yiyeceðin ilahi ittifak adýna delinmesini simgeleyen geçiþ ritüelinin uzlaþtýrýcý ifadesidir. Âdem ve Hava ya da Dumuzi ve Ýnanna yasak olan yiyecek ayrýlýðýný delmeyi simgeleyen, ittifak eden totemi mesleði sahibi geçiþ dönemi gruplarýydý.
40 
 Totemi Dil 22  (Bayram Kaya)

Âdem ve Hava birçok geçiþ dönemlerini ifade eden hikâye sanatý söyleyiþiydi. Hikâye bir ittifaký olay karþýsýnda, eski totem yasaðýný aþma iþiydi. Âdem ve Hava üreten zýt gruplardý. Âdem ve hava üreten, kendi meslek çekiciliði içindeki zýtlarýn izole ayrýþtýrýcý lýðý ve yine zýtlarýn cinsel çekiciliði üzerinde yakýnsayan geçiþ sürecini motif etmenin dil anlatýmýydý.

Önceki Sayfa  1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 
31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60  Sonraki Sayfa




son eklenenler
Ölçü 4
Bayram Kaya
Bilimsel > Felsefe
Ölçü 3
Bayram Kaya
Bilimsel > Felsefe
Ölçü 2
Bayram Kaya
Bilimsel > Felsefe
Ölçü 1
Bayram Kaya
Bilimsel > Felsefe
Hemcinsler A
Bayram Kaya
Bilimsel > Felsefe

 


 


Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © , 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.