..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
"Bir kitabýn kaderi okuyanýn zekasýna baðlýdýr." -Latin Atasözü
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
ÝzEdebiyat - Felsefe
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri

Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  

Þimdi Yak Bir Sigara
Ýsa Kantarcý
Þiir > Aþk ve Romantizm

Þimdi Yak Bir Sigara o þeye, artýk o þey neyse çok uzun süre dayanabilmek delice öfkeli bir baba, manyak dindar bir ana umutsuzluk kurt gibi çok iyi avlanýr taygada ve hep karný doyar zor þartlarda bitmez gibi görünen kara bir kýz kara bir kýþ o þey neyse nasýl bir kaltaksa artýk tam da aðzýna sýkýlacak bir patron simsiyah bir eþ kýrmýzý bir sevgili tam da aðzýna sýçýlacak türden… dost görünen öðretmen o þeye ne

[DEVAMI]

 

 


 

 




Arama Motoru


• ÝzEdebiyat > Bilimsel > Felsefe
261 
 Ýnsan Beyninde Ýyilik ve Kötülüðün Düzeni  (Cemal Zöngür)

Her þeyden önce insan anatomik olarak enerji deposuna benzer þekilde sürekli ses, ýsý, ýþýk, sývý, koku, renk, tat ve özelliðini tarif edemeyeceðimiz çeþitli saydam sinyalleri alýp depolayan, ayný zamanda dýþa gönderen güçlü bir alýcý ve verici özelliðe sahip manyetik bir cisimdir.
262 
 Kapasite Yeti Yetenek Yaratýcýlýk 5  (Bayram Kaya)

Entegrasyonun parça bileþimleri olan yeti sel uzay zamaný dünyaya özgü bir damgayla kodlanacaktý. Bu kodlanma evrensel uzay zaman genel baðýntýsýný veren yasalarýn içindedir. Dünya kendi dýþýnda birçok baðýntý durumla giriþme olan özel yalýtýmýna özgü, özel kapasite baðýntýlý kimi kendi yasalarýyla çevrim olup, kendi aðýrlýk merkezlerini oluþacaktý.
263 
 Bileþim ve Bileþimin Özelliði 6  (Bayram Kaya)

Kuantum bir noktanýn her yöne ortam salýnmasý veren bileþimi zar yüzeyle, zar yüzeyi oluþan bileþik bir boyutlu ipliksi kuantlarla olasýydý. Bileþim; ileri geri olan çizgi boyutlu titreþimle, bir boyutun saðýna soluna açýlým veren iki boyutlu dalga hareketiydi.
264 
 Kurucu Ýnþa Temelindeki Kolektifi Oluþumlar 23  (Bayram Kaya)

Hayat çevresinde olup biten kýsýtlý bir kütle, kýsýtlý bir enerji, kýsýtlý bir iþlev durumlarla ve bunlarýn kýsmi bir reaksiyonlarý içinde yaptýðý seçme ayýklamalarýyla kýsmi bir yalýtýmla oluyordu. Geçici olarak entropiyi durduruyordu.
265 
 Kapasite Yeti Yetenek Yaratýcýlýk 6 - 7  (Bayram Kaya)

Ortamýn saydam olup, saydam olmamasýný giriþimle ýþýk belirler. Biz de ýþýk geçiren ortama, saydam; ýþýk geçirmeyen ortama da saydam olmayan ortam deriz. Fakat ortam da ýþýðýn yola devam edip etmeyeceðine iliþkin giriþimle ýþýðýn davranýþýný ya da ýþýðýn nasýl davranacaðýný belirler.
266 
 'Yalnýz' 'Var' Olmak...  (Necat Dilaver)

Kalbinde âþýk olduðun kadýnýn týrnak izleri/ Parmaklarýn renksiz bir pisuvarýn simetrik delikleri/ Kanýyor…/ Hayatýn kanýyor…/ Anla…/ Anlýðýndaki tüm yalnýzlýklara/ Tüm terk edilmiþliklere ve tüm yenilgilere raðmen/ Anla…/
267 
 Faiz 17  (Bayram Kaya)

Kolektif süreç, kiþi üzerine daðýlýmla birçok türlü olan baþka-baþka enerjiyi, kolektif birim zaman üzerindeki iþlevsel ve görevdeþ daðýlýmýyla iþlerge (tahrik) eden enerjilere dönüþüyordu. Kolektif süreç iþlevsel görevdeþlikle iþleyim gücünü (farklý totem mesleði sektörleri atölyeleri) ortaya çýkarýyordu
268 
 Kurucu Ýnþanýn Temelindeki Kolektifi Oluþumlar 15  (Bayram Kaya)

Mülksüz olup ta çalýþacak olan, yani emek nesnesinden mahrum kalan yoksullar, El' e teslim olmakla Ýbrahim'in ilahý olan El 'e teveccüh ediyorlardý. Ýbrahim’i mülke boðan El 'e eðilim ediyorlardý. Köleci koþullar içindeki yoksulluk sonrasý zenginleþmeyi; "O seni yoksul bulup zengin etmedi mi?" diyenle, kendi tarihselliðini dýþa vuran El, ayný El 'di.
269 
 Kurucu Ýnþanýn Temelindeki Kolektifi Oluþumlar 5  (Bayram Kaya)

Köleci sistemin kullarý birbirine karþý "çýkar bak cebinde 2000 liralýk telefon var" diye sataþýr, ayrýþýr. Oysa bu kul kiþi 2000 liralýk telefona karþý o kiþinin en az 6000 liralýk " kolektif iþgücü üretmekle"; 4000 liralýk "alým gücünü azalttýklarý iþleyim kuvvet olan kolektif depo enerjiyi", kâr saikýyla iþveren efendilerine býraktýðýný hiç bilmezler. Konu olan þey iki bin liralýk telefona sahip olup olmaktan öte amorti emekten gayri; artýp biriken, vergi olan kolektif emeðe kolektif sahip çýkmaktý.
270 
 Kurucu Ýnþanýn Temelindeki Kolektifi Oluþumlar 13  (Bayram Kaya)

Kolektif alan kiþi davranýþlý salýným genlikleriyle iç içe geçiþen giriþmelerdir. Aç insanýn salýnan frekanslarý savunma durumunda olan kiþinin salýným frekanslarý arasýndaki boþluklu tanecikli kýsýmlarla giriþen eylemiyle kolektif ortamýn iþlerge kuvveti dediðimiz tahrik enerjisini ortaya koymaktadýr.
271 
 Dört Durumla Ancak Teoloji 9  (Bayram Kaya)

Her olgu ve olayý veya bir düþünceyi, bir eylemi baþlatmak demek "yeni bir üssel durumlu eylem alaný açmaktý". Her açýlan eylem alanýna "eþ anlý bir zaman mekân ve zaman mekân boþluðu eþlik eder". Siz de eyleminize koþut olarak açýlan bu zaman ve mekânda olmak zorundasýnýz.
272 
 Kapasite Yeti Yetenek Yaratýcýlýk 3  (Bayram Kaya)

Hâlbuki ki ne yetenek ne us, sýnýfsal bir karakter deðildiler. Yetiler üzerine sýnýfsal karakterle yansýtmaydý (öðretiydi). Ancak köleci toplumlar da "bilmesinlercilik-anlam bilim oyunu-semantizm) uygulanýr”. Egemen sýnýflarýn yaptýðý bilmesinler taktiði içinde çalýþan emek kesimleri, her zaman kolektif eðitim öðretim eksikliði içinde tutulurlar.
273 
 Ýttifaklar Birer Referans Noktasýydýlar 78  (Bayram Kaya)

Tabii ki. Kiþinin bir günde mutlaka yapmasý gereken eylemlerine "bir birim zaman" diyelim. Bu bir birimlik zaman içinde de var sayalým ki þu parçalý organizasyonlar olsun: 1-Besin bulacak bir parçalý zaman. 2-Savunma yapacak bir zaman. 3-Yavru bakýmý.4-Barýnak ve barýnaðýn korunmasý.5-Uyku-dinlenme gibi beþ parçalý zamanýn kiþi üzerinde beþ tane baskýsý vardýr.
274 
 Kurucu Ýnþa Temelindeki Kolektifi Oluþumlar 26  (Bayram Kaya)

Evrim, diðer evren yasalarý gibi bir yasaydý. Yasa olduðu tartýþýlmazdý. Ama o alandaki evrimin nasýl olmuþ olduðunu belirten teoriler üzerinde tartýþmalar, hem doðruydu; hem kaçýnýlmazdý. Evrim, þeylerin geçmiþi ve tarihi olmakla bizim tarihsel bilincimizi oluþuyordu. Bu evrimsel baþlangýç içinde de ne mülk, ne rýzk ve ne de hayat kavramý bir çýrpýda yoktu.
275 
 Ýttifaklar Birer Referans Noktasýydýlar 76  (Bayram Kaya)

Ýnançlar, belli bir düþünce ve söylem çevrimi içinde sonu gelmez düþünce çývlamalarýna düþmeden, kendimizi sorgulara kapamaktý. Elbette kýsa bir süreliðine bu da bir yoldu. Fakat kiþisi düþünceyi deðil de kolektif düþünmeyi nadasa alýrsak bu durum da çýkmaz sokak olur.
276 
 Monarþinin Dili Oligarþinin Dili 4  (Bayram Kaya)

Doða bileþenli söylem bile tekil söylem gibi olmakla bir giriþmenin, bir bütünlüðün adýdýr. Giriþme ya parçalar arasý uyum veya uyumsuz durumla; fark durum, firen etkili durum, kýyas, oran durumlarýyla birbirini destekleyen, birbirini sönümleyen durumlar gibi türlü türlü giriþmelerdir.
277 
 El Felsefesi ve Tarihsel Yaratýlýþ 7  (Bayram Kaya)

Bileþim hareketleri gel yapan eylemlerdi. Gel yapan bileþimler git yapan her iki hareketiyle ayrýþma bileþme eðilimi içinde enerji sarf eden süreçlerdi. Ayrýþan belirimiyle oluþan duygu dýþta istek belirendi eksiðiyle, eksiðini tamamlamaya uyarýlmýþ bir yöneylemdi. Dýþta saðlamasýný yaptýðý eksiði ile tekrar bileþime gidecek eðilim üzerinde enerji saðlayýcý süreçlerdi. Enerji saðlayýcý süreçler dýþta uzun süreçler içinde gel-git yapan biriken, tekrarlý süreçlerdi. Birikimli süreçler kiþisi, sosyal ve kolektif davranýþlý eðilimlerdi.
278 
 Ýttifaklar Birer Referans Noktasýydýlar 71  (Bayram Kaya)

Yeryüzü size deðil, "yasalara" boyun eðiyordu! Siz de öyle. Saniyede 11,3 km hýza çýkmadan yani yer çekimi yasalarýný uyan kuralý aþmadan yeryüzünü terk edemiyordunuz.
279 
 El Felsefesi ve Tarihsel Yaratýlýþ 3  (Bayram Kaya)

Kolektif alan kuvveti hem birleþtirici, hem ayrýþtýrýcý, hem de ilk baþlangýcý (kiþilere dek temel özü) koruyan bir üçlü kuvvetti. Kolektif alan sabit düzlem alaný gibi çalýþmýyordu. Kolektif kuvvet kiþileri birleþtirmiþti. Kiþiler üzerindeki bir birim zamaný beþ ayrý öbeðe ayýrmýþ ve bu öbekleri beþ ayrý iþin eylem grubuna dönüþtürmüþtü.
280 
 Somut Þeyler Soyut Oluyordu 2  (Bayram Kaya)

Yani iman; kült merkezindeki totemdik gruplarýn temsilcisi ilahlarýn bileþmesi olan (tevhitleri olan) kurul kararlý hüküm ve yargýlardý. Bu hükümlerin geri beslenme kaynaðý her bir kiþi için totemi mana etkisiydi.

Önceki Sayfa  1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 
31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60  Sonraki Sayfa




son eklenenler
Ölçü 4
Bayram Kaya
Bilimsel > Felsefe
Ölçü 3
Bayram Kaya
Bilimsel > Felsefe
Ölçü 2
Bayram Kaya
Bilimsel > Felsefe
Ölçü 1
Bayram Kaya
Bilimsel > Felsefe
Hemcinsler A
Bayram Kaya
Bilimsel > Felsefe

 


 


Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © , 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.