..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Yalnýzlýk güzel birþey, ama birilerinin yanýnýza gelip yalnýzlýðýn güzel birþey olduðunu söylemesi gerekir. -Balzac
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
ÝzEdebiyat - Felsefe
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri

Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  

Santaronide Bu Kaçýncý Senfoni
Mesut Kuntan
Þiir > Yaþam

Diyorsun ya, Kýyýlarým, eteklerine sarýlmadan Deli fýrtýnalar, diner bakýþlarýnda Kirpiðin arasýndan, süzülür mehtap Gözü nemli ürkek, çocuk edalarýnda Yalan! Yýldýzlardan kalplere düþen Notasýz bestenin sahibi Anmayýn o yalancý þairleri Eðin, kýrýn, yakýn kalemlerini Diyorsun ya, Gün ayar ya, o an aklýna Sonradan gelir cevaplar Dün, bugün den ziyan olur Hayýrsýz boþ bu telaþlar Yalan! Öyle savrulsun da, vursun tenime

[DEVAMI]

 

 


 

 




Arama Motoru


• ÝzEdebiyat > Bilimsel > Felsefe
241 
 Kapasite Yeti Yetenek Yaratýcýlýk 8  (Bayram Kaya)

Yani ýþýk çevredeki her bir çevre unsurlarýna zorunlu bir karþýlaþma olur iken; ayný zamanda da yine üssel durumlu çevre unsurlarý da ýþýk için zorunlu bir karþýlaþma oluyorlardý.
242 
 El Felsefesi ve Tarihsel Yaratýlýþ 12  (Bayram Kaya)

El ‘e kulluk (vatandaþlýk) üzerinde efendi köle eþitleri olmayý ittifak etmekten daha geçerli bir mülk sahibi tanýn lýðý ve kaderleri belirleyen rýzk daðýtma tanýmlýðý icat edemezdiniz. Köleci sistem eskiyen yerine yeni sözcük üretiyordu. Mülk sahibini kutsayan tanýklýkta alan bir kez açýlmýþtý. Bu alan içinde kalmak koþuluyla hangi tür sözcükle ne yana koþarsanýz koþun hep þýrasý çýkan olursunuz!
243 
 Kurucu Ýnþa Temelindeki Kolektifi Oluþumlar 25  (Bayram Kaya)

Evrensel yasalar eþliðinde ve üç boyutlu zaman içinde hidrojen, helyum atomlarý üzerine etkiyen çekim gücü hidrojen-helyum topaklanmasý ortaya koydu. Atom yapýlar çekim gücü topaklanmasýna baðlý basýnç yasalarý eþliðinde YILDIZLAR gibi evrimsel aþamalar ortaya koyuyordu.
244 
 El Felsefesi ve Tarihsel Yaratýlýþ 8  (Bayram Kaya)

Sündürülen lastik ya da gerilen yayadaki gibi git olup itilen kuvvetler, merkezdeki konuma doðru çekilen hareketler fizik dilinde alan ve gerilimdir. Kimya dilinde proton elektron yük hareketidir. Kiþi öznesi ve kiþi sosyo toplumu içinde güdülerin, isteklerin duygularýn beliren eðilim ve karþýlanmasý olan bilin, özne düzeyidir.
245 
 Varlýk Üzerine Düþünce Kýrýntýlarý  (Ömer Faruk Hüsmüllü)

Varlýk, en genel yani kaplamý en geniþ olan kavramdýr. Kavramlarý kaplam (kapsadýklarý þeyler) bakýmýndan sýnýflandýrsak bu þemanýn en üstünde “varlýk” yer alýr. Çünkü varlýk, evrende bulunan her þeyi kapsar, içine alýr.
246 
 Faiz 24  (Bayram Kaya)

Kolektif alan içindeki kolektif etki nedenle dönüþen kiþi eylemi; farklý enerji kesikli süreklisiyle birbirini baþlatan, birbirini durduran ve birbirini devam ettiren eþ yönlü kolektif baðlanýma göre süreçlerdi.
247 
 Kurucu Ýnþanýn Temelindeki Kolektifi Oluþumlar 12  (Bayram Kaya)

Yalýtýma alanýn yalýtýmý sürdükçe seçilmiþ, korunan, ancak kendi tekrarlarýný veren böylesi belli tepkilere sýnýrlanmýþ karþýlýklarýyla öðrenilmiþ tepki demekte mahsur yoktu. Ancak çevrenin ani deðiþmesi demek özgöndergeli yalýtýma oluþumu desteklememesi demek olmakla, yaþamýn bireyde oluþan kendisi tepkinin deðiþime cevap olamamasý nedenle hayatýndan olur.
248 
 Yakýnsatýcýlar 1  (Bayram Kaya)

Geçmiþin ve geçmiþ süreçlerin nasýl baþlayýp nasýl geliþmiþ olduklarýný tarihsel izlerinden hareketle modellemek, kontrol etmek, deney sel kýlmakla anlamak, bilmek zorundayýz.
249 
 Sisifos ve Camus  (Eren Rýzvanoðlu)

sisifos, yaþamýn saçmalýðý karþýsýnda bir çýkýþ olabilir mi?
250 
 Kolektif Alan 09  (Bayram Kaya)

Kolektif alanýn merkezinde, kolektif alanýn merkez yüzey düzlemine doðru giriþen enerji akýþý (bilgi akýþý), “kolektife edilmiþ modülasyon dirençli uygulamalarla kontrol edilir”.
251 
 Ker - Bela...  (David Durak ARSLAN)

Zýtlarýn varlýðý, birliði ve mücadelesi gerçekliðini anlatmanýn ve anlamanýn somut ve çarpýcý bir örneðidir “ker-bela”.
252 
 Varlýðýn Özündeki Yasallýklar 1  (Bayram Kaya)

Yasalar o olgu ve olayýn kendisini, evrenin iþleyiþini ele verirler. Alan, eðim, eylemtenler (eylemdenler)vs. birlikte olanla birlikte gidenin birbirine bað enerjisi olma görünüþleriydi. Ýþleyiþler olgu ve olaylardaki iç, dýþ iþlemdenlere tabii olan nicelikti durumlarýyla olasýdýrlar.
253 
 Matematik Keþf midir Yoksa Ýcat mý?  (Evren Özen)

“KÝTAP”, derler bana. Doðum yerim : DOÐA Anam : DOÐA Babam :ÝNSAN bir anlamda. Bir baþka anlamdaysa, O’nu ben yarattým. Bir maymunsuydu daha, ben olmasaydým. O’da beni YARATTI, YAZDI ama YAKTI da … “
254 
 Yaratýcýlýk 1  (Bayram Kaya)

Bir yanýyla içine 13 milyar yýllýk bir bilgiyi depolayan kolektif hafýzayý koymadýðýnýz beyin, salt kendi deneyimleriyle oluþan sýradan bir beyinin düþünmesinde öte gidemediði gibi bu beyin çok yönlü de düþünemez.
255 
 Rüya  (David Durak ARSLAN)

Rüyalarýnýzýn peþinden yürüyün, o sizi gerçeðe götürecektir.
256 
 Kusursuzluk...  (Necat Dilaver)

Kusursuz: Ben olmayan, benim dýþýmda olan, olacak olduðum, hiçbir zaman olamayacaðým… Kusur, çok olmayandýr...
257 
 Yaratýcýlýk 6  (Bayram Kaya)

Hayat organize tepkiler çeþidiyledir. Hayat uyarýlan yalýtýma bütünlük içinde uyarýya yalýtýma bütünlükle bir cevap yansýtmasý ile olan bir örgütlenmedir. Hayat organizeni örgütlenme içindeki bir bileþimin özelliði olan yeni bir kolektif kapasite ve yeni bir bileþimse yaratýcýlýktýr.
258 
 Kurucu Ýnþa Temelindeki Kolektifi Oluþumlar 24  (Bayram Kaya)

Düzen ve denge entropiye karþý geçici bir direncin oluþmasý demekti. Geçici düzen ve denge kýsýtlý kombinasyonlar demekti. Kýsýtlý ve geçici kombinasyonlar yýrtýlan kâðýdýn tekrar kâðýda dönüþememesindeki tersinmezlikti.
259 
 Ýnsan, Üst Ýnsan ve Ýkiyüzlülük  (Cemal Zöngür)

Adýna yaþam mücadelesi deyip sürekli birbirinin yüzüne bakarak ailede, akrabada, arkadaþ, grup, çevre, din, parti, toplum ve devlet iliþkilerinde, her türlü hile ve cambazlýk oyunlarýyla ben daha üstünüm demek, asla insan olmanýn gereði sayýlamaz. Tüm bunlarýn en büyük ve tek sorumlusu devlet sistemleridir.
260 
 Anlamak Gerek 64  (Bayram Kaya)

Köleci sistemle birlikte, kolektif etki içinde basit olmayan ve sistemin paydaþlýðýný kökten sarsan bir yer deðiþtirmeler yapýldý. Kolektif etkiyi veren kiþilerdi. Kiþi, kolektif etki deðildi. Kiþiler baðdaþla olan durumun içindeki bir kiþi, ancak bir kolektif etkiydi.

Önceki Sayfa  1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 
31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60  Sonraki Sayfa




son eklenenler
Ölçü 4
Bayram Kaya
Bilimsel > Felsefe
Ölçü 3
Bayram Kaya
Bilimsel > Felsefe
Ölçü 2
Bayram Kaya
Bilimsel > Felsefe
Ölçü 1
Bayram Kaya
Bilimsel > Felsefe
Hemcinsler A
Bayram Kaya
Bilimsel > Felsefe

 


 


Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © , 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.