Yeni Tübitak Yasası: Bir Felaket Habercisi
Politik bir yazı yazmayacağım, yazmayacağım, yazmayacağım. Ama yeni TÜBİTAK yasasına karşı birşeyler yazmazsam çatlarım, kusura bakmayın.
"Yazmanın en güzel yanı, kimsenin size sabah 6'da kalkıp da ne düşündüğünüzü sormamasıdır." – Dorothy Parker"
"Yazmanın en güzel yanı, kimsenin size sabah 6'da kalkıp da ne düşündüğünüzü sormamasıdır." – Dorothy Parker"
Politik bir yazı yazmayacağım, yazmayacağım, yazmayacağım. Ama yeni TÜBİTAK yasasına karşı birşeyler yazmazsam çatlarım, kusura bakmayın.
Yaşam otobüsün dışında ne ise; içinde de aynı çünkü...
bu bir sesleniş değil bu bir uyandırma zili değil.
Selim İleri
Savaş bölgesine düşmanlarınca dağıtılan yiyecekleri hayvanca kapışan insan müsvettelerinin görüntülerine tiksinerek bakıyorum. Bunlar ne biçim insan böyle? Hiç mi ulusal onurları yok.
nihilizm bir yazgı mıdır? yoksa bir dayatma mıdır?
nihilist kimdir sorusunu yanıtlama cabası
Yer yarıldı ve Saddam ile birlikte 70.000 kişilik muhafız ordusu yok oldu. Nereye gitti bunca silahlı insan? Günü geldiğinde çoban aldatan kuşu gibi birden ortaya çıkacaklar mı?
Yolcu Dergi̇si̇ni̇n 76. Sayisi Rasi̇m Özdenören Beyefendi̇ye Armağan Edi̇ldi̇.
“Yeni bir şiire erişmek isteyen her ozan, işe sanattan kuşkulanmakla başlar.” Descartes XVII YY.
Geçmiş aşklar dönem ile şuan ki aşklar dönemini karşılaştırdığımız zaman ortaya çıkan bilançodan inanın korkuyoruz.Tamamıyla toplumumuzdaki aşk anlayışı rezilliğin eşiğine getirilmeye çalışılıyor.Etrafımız günübirlik ve yalancı aşklar ile çepe çevre çevrelenmişken,bizde kapımızda “YENİ YILDA AŞKA KAPALIYIZ” tabelasıyla karşılıyoruz yeni yılın taze ama kadir kıymet bilmeyen aşklarını….
28 Şubat döneminde de darbeciler tarafından aynı uygulamalar yapıldı bizlere. Resmen Ayaktayken, uyutulduk. \* Refah Partisi’nin giderek oylarını artırdığını ve bunun hiçbir şekilde önüne geçilemediğini gören darbeciler, büyük şehirlerde, toplumun nabzını en iyi tutan meslek grubu olan taksicilerle görüşüp tahlil yaptılar. Taksiye binip şoförlere, Refah Partililerin yaptığı iddia
Hebib Haqqı söyleginen, dille cihad eyleginen,
Haqq sözünü dinleginen, Onnan gelen varağa bax !
Neyi neden savunduğumuzu bilerek davranmalıyız.
Hamdi Koç