"Sanat, hayatın bir yansımasıysa, bugün bir ayna kırıldı ve her parça ayrı bir roman oldu." - Oscar Wilde (kurgusal)"

?

???

July 2026 tarihinde katıldı

Son forum iletileri

?
Esin Perisi
Yaratıcı Yazarlık
ilk başta söyleyeyim ki iki kez sesler geçmiş form tanıtımında..gülerek tıkladım:)) uzun süre yazamamıştım istanbula gelince..çünkü yazmak bi güdülem istiyor. tüm üretimler gibi tabi ki.. beni genelde rahatsızlık ve baskı güdüler..yazarken özgürlüğüme kavuşurum. ama istanbul öyle bir yerdi ki benim için..sonsuz özgürlük ve sessizlik tufanı... susup kaldım ben de... sonra.. o bekelenmedik anda..kendimi yiyip bitirmekten vaz geçtiğim o anda..yeniden döndü kelimelerim.. ama har vurup harman savurmamak lazım..yine de beklemeyi bilmeli insan.. aslında ne ilham var ne de peri.. yine her şey anını buluyor işte.
?
Edebiyatta Aşk
Edebiyat Tartışmaları
Aşkın bu kadar çok neticeye neden olması sanırım onun esnek yapısından kaynaklanıyor. O kadar esnek ki Dünya'daki insan sayısı adedince farklı tanımlanabiliyor. Onu hangi seviyeye almak isterseniz O, o seviyede oluyor.
?
Esin Perisi
Yaratıcı Yazarlık
Ben Bir Çok Deneme yazdım ve hala yazmaya devam ediyorum. Denemelerimi yazarken Sevgilimden esinleniyorum bi aralat sevgilimden ayrıldım yazamadım ama tekrar barıştık ve bilmiyorum yeniden yazmaya başladım...
?
İzEdebiyat
Açık Büfe
[[B]]Yeni Forumlar Açıldı[[/B]] Yeni İzlenim Edebiyat Forumları Açıldı.
?
Esin Perisi
Yaratıcı Yazarlık
kimileri yazmaya başladığında kendi kanında boğulmuş şehirler dizilirler sıraya her seferinde daha aç...Donmuş hallerinin toplamından kaç sabit çıkar şimdi.. bildik tavırlara ekleyip adını ,kalın yüzgeçli yapışkan profilini tanıyamazlarsa harfleri gizsizliğine güvendikleri kuyularında avlamaya çalışırlarken kıvrık boyunlarından çıkacak küskün bir sessizliğin uğultusu yağlı bir çerçevenin oyuğuna ulaşana dek sahipsiz yalpalayacak. ...uykularını biriktirdiği su kırıklarından başka tanıdığı bir kuytu yok...Kendilerini cazibeyle konumlandıracak koordinatlardan yoksun duvarlar arasında,öğütücü gölgelerde sallanmayı seviyorken ölü bulunur hep.Devrilen martıların,açamayan sıklamenlerin koyu bulanık içedönüklüğünden sağır gözleri tanıdık her yüzde(sevdiği,hızlakayboluşlarını ciğerlerinde urlaştırarak izlediği) kendi karanlığında bir adım daha ayrık yürür kamburunun kıvrılıp bir yola döndüğü yere...Akşam olduğunda bir içsıkıntısı ya da şaşalı bir hüzün sarmaz bünyesini hiç..ve gece ile gündüzünarasına sokulan bu ağırlık ölçeğinin duyarlılığının yükseldiği duyarlıksızlık duvarıyla da bir alakası kendisi tarafından henüz tespit edilmemiştir üstelik.. ...daha az ışık için uykularını el yordamı tanımladığı her mekana taşıyor o..o uykuda..o uykuda..uyku onda uyuyor.. Nasıl düğümler bunlar.. sesinde ateş çizgili boşluk diyagramları- hani şu göz yoran kelimelerden sılasını gizlemek için çekiştirdikleri var ya onlar öksürtüyormuş_çizebiliyor usanmadan. Sonunda düşüşün ne bir söz ,ne bir müzik ne de kendinden bin beter durgun bir acıyı sunma formülü çıkıyor. Uykunun en yoğun damarından fırlayıpgeceye kendi için çılgınca sayılabilecek nerdeyse hayal milimlik devinimleriyle huzursuzluğun insanın içini dışıylla bir yapan bir suyun yangınında aklını ve ayaklarını içten dışa ve dıştan içe tuzla yarılmış elleriyle yırtıp, bir denizanasının bağrı gibi şefkatsiz içodasında tütüyor.Kendinden kalan ne varsa işte onla tütüyor.. Sahne1.Alaycı gözenekleri iri iri açılmış bir yağmurdan sonra toplanır kadavralar;geride çoğalırken iğne ve açı birbirlerinin uykusunda ölmek için.Kendi artlarından şık gözükebilmek için intiharlı bilekleriyle gülümseyeceklerdir.Sahne2. çünkü bence metinler gücünü aklın ışığın yansımasıyla kırıldığı yaptığı noktalardandolayısıyla yazarlar da ilhamlarını deliliğin eğik haritasından alırlar..
?
İzEdebiyat
Açık Büfe
[[B]]Tüm [[U]]İzEdebiyat[[/U]] üyeleri İzEdebiyat bilgilerini girerek giriş yapabilir.[[/B]]
?
Esin Perisi
Yaratıcı Yazarlık
Sevgili Ebru ; kelimelerden sıyrılıp duygulara doğru gel...böyle kimseyi etkileyemezsin.etkili yazmak kelimeyi eğip bükmekle olmaz , düşündüklerini anlatacak en iyi kelimeleri bir araya getirmeye çalışmakla olur...bu da binlerce kombinasyon demektir. Mesela ; Ebru'nun içinde barındırdığı hezeyanları dışarı vurması için gereken ortam sağlanmıştı. Belki de bu , onu biraz daha rahatlatacaktı. "Yaşasın evrim geçiren kelimeler." dedi içinden , "bunu okuyanlar benim ne kadar anlaşılmaz olduğumla kalmayacak ne denli derin bilgiye sahip olduğumu da görecekler ve beni baş köşeye koyacaklar"
?
İzEdebiyat
Açık Büfe
Merhaba, Değerli İzedebiyat Yöneticileri'ne takdir ve teşekkürlerimi ifade etmek istiyorum. Zira bu yeni düzenleme gerçekten çok yerinde ve pratik olmuştur. Bir de, İzedebiyat Yıllığı konusunda, kitabın ödemeli olarak adrese gönderilmesi seçeneğini mümkünse uygulamaya koymalarını rica ediyorum.
?
İzEdebiyat
Açık Büfe
Merhaba izedebiyatçılar! Benim bir önerim var. İzedebiyat 2003 yıllığında yer alan yazılar kategorilerine göre yazıyı okuyanlar tarafından oylansın. Böylece hem okur için, hem de yazar için yeni bir heyecan, şevk ortamı sağlanmış olur. Oylamalar neticesindeki sıralama her gün güncellenerek sitemizde yayınlansın, hatta oylamalarda usulsüzlüğün önüne geçmek için her bilgisayardan sadece bir kez oy kullanma imkanı olsun. Oy kullanmanın yanı sıra yorumlar küçük bir mesaj kutusu da olursa daha faydalı olur diye düşünüyorum. Bu önerimin bir faydası da yıllık satışının artışı olarak ortaya çıkabilir. Sevgiyle kalın BAHADIR YARAR
?
İzEdebiyat
Açık Büfe
Merhaba Bahadır Yarar; izedebiyat yıllığını kaç kişi aldı ki, bu dediğinizi yapsın!.....Hem onlarca yazı, şiir içinden, sağlıklı ve demokratik bir değerlendirme yapmak çok zor.Bana göre yani........Benim aklıma gelen de şu: Yıllıktaki yazılar, sıra ile sitede tanıtılabilir.Her eser, birkaç gün izedebiyatın anasayfasında kalabilir...........Aslında, yazıları değerlendirmekten çok, yıllığın satışına katkı vermek için neler yapılabilir diye düşünmek lâzım.Bazı yerlerde satış birimleri oluşturmak gibi.Bu konuya da çoğunluk duyarsız kalıyor.Oysa, ikinci bir yıllık için; önce birinci yıllığın altından yüz akıyla kalkmamız gerek.Ama kalkamadık, sınıfta kaldık biz yazarlar.Site yönecilerine gereken desteği vermedik Haydi arkadaşlar, bir şeyler söyleyin...........Sevgiler.
?
İzEdebiyat
Açık Büfe
Merhaba Yönetici Arkadaşlar; Şu ana sayfadaki yazıları artık güncelleseniz. Aynı yazarları, aynı yazıları görmekten, okurlar da yazarlar da sıkılmışlardır..........Herkese sevgiler.
?
İzEdebiyat
Açık Büfe
Merhaba Yönetici Arekadaşlar; Ana sayfa düzeni için teşekkürler............Sevgiler.........
?
İzEdebiyat
Açık Büfe
[[B]]Nilüfer Magriso'nun aramızdan beklenmedik ayrılışı beni nasıl üzdü anlatamam. İzedebiyat'ın ışıldayan yazarlarından biriydi kendisi. Geçmiş zaman kullanmak istemiyorum çünkü burada ve İzedebiyat'ın çıkarmış olduğu değerli yıllıkta kendileri sonsuza kadar yaşamayı sürdürecektir. Tüm ailesine, yakınlarına, dostlarına ve İzedebiyat topluluğunun birbirinden değerli üyelerine, bu acı kaybımızdan ötürü içten bir baş sağlığı diliyorum. [[/B]] ---------- [[I]]Ruhun ruhumda, Nefesin nefesimdeydi. Tüm renklerimi verdim sana, Yüreğimde damıttığım. Kırmızımı, eflatunumu, mavimi. Kırmızı; kanımın akarı Eflatun; usumdan akan Mavi; sınırsızlığımdan sana gelen Ve; ÖLÜM Ritüellerin en soylusu Renklerimin ötesi, Kırmızının hayat veremediği, Eflatunun yetmediği, Mavinin süngülere yenik düştüğü asır Hiçbiriniz yoktunuz o anda Biz; varız Varka'm Sendeki tınılar, Bendeki aşk. BİZ.[[/I]] [[B]][[I]]- Nilüfer Magriso, Varka'ya Akan[[/I]][[/B]]
?
İzEdebiyat
Açık Büfe
Merhaba Dostlar; Belki inanmayacaksınız ama, korkarak ve istemeyerek düşündüğüm başıma geldi. izedebiyat'ta gezerken, bazı yazarların çok uzun süredir siteye yazı göndermediklerini farkettim.Bazıları aylardır, bazıları bir yıldan beri...........Ve sonra şöyle düşündüm: "Bu yazmayan yazarlardan kimi bir kaza geçirmiş, kimi aramızdan temelli ayrılmış olabilir. Ama benim veya bizim bu yazarlardan hiç haberimiz olmayacak."................Böylle düşündükten birkaç gün sonra Nilüfer'in aramızdan ayrıldığını öğrendim.Çok ama çok üzgünüm.Duygularımı ifade etmek öyle zor ki.....Oysa pek sıkıntı çekmem, yazma konusunda..........Ama şimdi, söyleyecek söz bulamıyorum.i..zedebiyat ailesine, Nilüfer'in yakınlarına ve sevenlerine başsağlığı diliyorum.........Nilüfer'in bütün eserlerini kaydettim.Onu hep okuyacağım.......Üzgünüm............Başımız sağolsun.......Bu son acımız olsun....izedebiyat ailesini çok seviyorum.Okuyanıyla, yazanıyla, tartışanıyla........Sevgiler.
?
İzEdebiyat
Açık Büfe
Şu an hissettiğim acı çok büyük. Yaşam içerisinde ara ara unutur gibi hissetsemde bu acının yaşamım boyunca beni bırakmayacağına eminim. Ama amacım Nilüfer'i ağlayarak, anmak değil. Çünkü o benim ağlamama dayanamaz biliyorum. Genç ve beklenmedik bir ölüm olması beni sarstı ama onun yapacağı çok şey vardı bunu biliyorum. İzedebiyat ailesinin tüm üyelerine hassasiyetlerinden ötürü çok teşekkür ediyorum. Nilüfer için yazılmış yazı beni gerçekten etkiledi. Sevgili Kamuran Esen ve isimlerini sıralamadığım bir çok izedebiyat üyesininde başsağlığı maillerini aldım. Hepinize yürekten teşekkürler... Bundan sonra sizlerinde desteği ile Nilüfer'in uyugun olan tüm eserlerini izedebiyat aracaılığı ile yayınlamak istiyorum. O gerçekten yüzü kadar aydınlık bir insan onu tanımamış olanlarınızda onun yazıları ile bunu hissedecekler buna tüm kalbimle inanıyorum. İzedebiyat benim acılı günlerimde tutunduğum bir yer oldu. Oradan aldığım benim için çok "özel"olan birinin manevi desteği yanında Nilüfer için yazdığım yazı da o an ki duygularımdan çıkmış ve hiçbir edebi özelliği olmayan bir paylaşımdır. Bunu dikkate alarak yazımı okursanız çok mutlu olurum. İzedebiyat iyi ki var, Her an sizi hissetmek çok güzel, hissettirdiğiniz tüm güzellikler için... Nilüfer adına çok teşekkür ediyorum. Onun izedebiyatı halen takip ettiğine ve hakkında yazılmış tüm güzelliklere gülümsyerek biryerlerden baktığına inanıyorum. Sevgiler, Ömür İsfendiyaroğlu
Başa Dön