..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Roman yazmanýn üç kuralý vardýr. Ne yazýk kimse bu kurallarýn neler olduðunu bilmiyor. -Somerset Maugham
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Deneme > Yaþam > aslý nur ustabaþ




7 Mayýs 2011
Umut Tanelerinin Fýsýltýsý  
umutsuzluðun umuda akýþý...

aslý nur ustabaþ


Umut...En yýkýlmazlarý yýkan hain...iblislerin haremde en gözdesi...Umutsuzluða dönüþtüðünde kýyametlerin en kefensizi...Umutsuzluktan dönüþtüðünde cennetin ta kendisi...


:AIDC:



Yürüyorum sahte dünyanýn azap dökülmüþ kaldýrýmlarýnda. Ben sessizim, içim sessiz. Ama çýðlýk atýyor ciðerim hissizliðin her bir hücresine karþý azimle. Kinle örülmüþ binalar yürüyor üzerime. Kahýrlardan kahýr beðeniyor canlýlýðýndan ödün vermiþ yüreðim. Kablolar baðlý beynime. Ne görüyor, ne duyuyor, ne hissedebiliyorum. Kokulardan mahrum býrakýlmýþ, konuþmaya üþenir olmuþ þu özgür dedikleri bedenim. Her yanda bataklýklar; yalanlara kuyu kazan amaçsýz yýlanlar; hayatlarla oynayan, gözyaþlarýndan zevk alan sahte suratlar… Herkes kör, herkes sarhoþ, herkes bir garip baðlantýda ama yok yüzleri gören, gözlere bakan, solup giden yýldýzlarýn acýsýna kefil olan.

Bakýyorum kalmamýþ mý diye umuttan ufacýk bir parça içlerinde. Hani olur ya? Ceplerde kalmýþ bir kýrýntý; çöpe atýlmýþ minnacýk bir inanç; rüzgârýn alýp götürdüðü, fýrtýnalarda koruyup büyüttüðü mini minnacýk bir umut tanesi…

Ve görüyorum. Ýþte! Körpecik bir umut gözlerimin önünde. Yakarýyor dudaklarý gelip geçen cesetlere. Semaya açýlmýþ gibi elleri. Sanki medeti onlardan deðil de, O’ndan istiyormuþ gibi. Mahzun gözleri. Ýçinde yaþlarýn biriktirdiði suçsuz tül-i emelleri. Efil efil tozlanmýþ sarý saçlarý rüzgârda. Eflâk var parmaklarýndan aman dileyen dudaklarýna. Meftun olmuþ gerçek kalbi, göðsündeki o et parçasýyla karýþtýranlara.

Gözleri Akdenizden çaðlar gibi… Mai gelmiþ, ona konmuþ gibi… Ýçinde oynaþan nurlar veriyor vicdandan doðma zelzeleyi veriyor iliklerime. Ýçin için parçalanýyor gecenin dehlizinden efrûz-u ateþim. Bir kara sevdaya bulanýyor kadersiz gözlerine bakan gözlerim. Biçare hüzne boðuluyor hýçkýrýklarý. Bir ukde doluyor ciðerinden geçen her nefese. Her solukta biraz daha koparýp umudundan, çekip gidiyor cehennemin kim bilir hangi köþesine. Maðrur mai siyaha karýþýyor. Gözlerimin önünde, bir yaþam bitip tükendiðini ilân ediyor.

Bir tek ben mi görüyorum bu hain sis içinden ufûlünü ahterin? Medeniyet yularýný boynuna geçirmiþ yürüyüp giden bu mahlûklarýn hepsi de mi köle olmuþ fani dünyanýn ölümlü eðlencesine? Hani zifiri karanlýk geceye ýþýk veren ay? Yýldýzlar nereye gitti? Neden güneþ doðmuyor, sabah olmuyor bu unutulmuþ bigâne yeryüzüne?

Yürüyorum. Her adýmým nüfuz ediyor harcý kana bulanmýþ asfaltýn masum görünen taþlarýna. Hayrý þerre dolduran yaðmur çiseliyor beni eritmek istercesine üzerime. Donuyor vahþet pabuçlarýný kaybetmenin etkisiyle ayaklarým. Yanýyor günahý öldürüp sevabýn sýcacýk kollarýna sarýlan, güneþe iptila kollarým. Þimdi parmaklarým dokunacak gibi ensesinde salýnan geçmiþinin izlerine. Gülümsüyor avucunu açan gözleri yaralanmýþ çehresiyle bile.

Þimdi duyuyorum içinin hayal kurmaktan acizleþmiþ dokunuþunu. Anlýyorum herkesin nasýl olup da derin bir uykuda var oluþunu ve her uykunun da ruhun bedeni bulmasýyla son bulduðunu. Týpký benim gibi…




Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.


Yazarýn deneme ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Nefes

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Su da Yakar Yangýnlarý... [Þiir]
Dur Kalbim! [Þiir]
Tik Tak [Þiir]
Týlsým [Þiir]
Özlemeyi Özledim... [Þiir]
Kalbinde... [Þiir]
Ben ve Sen [Þiir]
Forever... [Þiir]
Bu Gönülün Elleri Sende [Þiir]
Gibi... [Þiir]


aslý nur ustabaþ kimdir?

Günde 8 öðün yazý yazmadan uyuyamayan, asla kitap atmayan, büyük bir kalem koleksiyonu olan ve odasýnýn her yerinde kaðýt uçuþturan biriyim. Kesinlikle bir kitap kurduyum. Kitaplara olan aþký arkadaþlarý tarafýndan yadýrganan bir kiþiyim. Annemi odama çok nadir sokuyorum çünkü ne zaman odaya girse kaðýtlarýmý atýyor. Bir yandan da sýcakkanlý ve neþeliyimdir.

Etkilendiði Yazarlar:
J.K Rowling, Stephenie Meyer, Reþat Nuri Güntekin, Ludwig Van Beethoven, Debussy


yazardan son gelenler

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © aslý nur ustabaþ, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.