..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
"Moda denilen þey o kadar çirkindir ki onu her altý ayda bir deðiþtirirler." -Oscar Wilde
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Öykü > Çocuk > Sinan Yýldýrým




13 Aralýk 2010
Rüyalar Aleminde Düþler Perisiyle Birlikte  
Sinan Yýldýrým
Ne güneþin doðuþunu görebilmiþti nede yataðýnda huzurlu bir uyku uyuyabilmiþti, öylece kalakalmýþtý pencerede, yalnýz yapayalnýz, yorgun, çaresiz, uykusuz, mutsuz, huzursuz ama rüyalar aleminde düþler perisiyle birlikte en güzel rüyalarý görecekti belkide


:AHFE:
Heyecandan kalbi pýrpýr atan küçük Sabriye’nin aklýnda ki tek þey sabahýn bir an önce olmasýydý. Bu sebepten erkenden yataðýna uzanýp battaniyesini üzerine çekip bir an önce sabah olsun diye gözlerini kapatýp uyumak istiyordu. Çünkü gözlerini açtýðýnda güneþ doðmuþ, sabah olmuþ ve o gün gelmiþ olacaktý. Fakat bir türlü uyuyamýyordu gözlerini sýký sýký kapatmasýna raðmen. Yatakta bir o yana bir bu yana dönüp duruyordu ama gözlerini hiç açmýyordu, gözlerini zorla kapatmaktan göz kapaklarý aðrýmýþtý neredeyse. Arada bir uflayýf pufluyordu kendi kendine. Ne kadar zaman geçmiþti o da bilmiyordu yataða girip gözlerini kapattýðýndan beri. Tek düþüncesi sabah olmasýydý. Annesi uyumadan önce kýzýný kontrol etmek için içeriye girdiðinde bile Sabriye gözlerini açmamýþtý, uyuyor numarasýna devam etmiþti. Annesi gelip yatakta dönüp dururken açýlan üstünü örtüp o tatlý yanaklarýna küçük bir öpücük kondurup sessizce iyi geceler caným demiþti ama Sabriyenin hala gözleri kapalý ve aklýnda sadece sabahýn olmasý vardý, annesinin ne üstünü örtmesine nede yanaðýndan öpmesine nede iyi geceler deðiþine hiç bir tepki vermemiþti.

Aklýna her geldiðinde kalbinin atýþlarý hýzlanýyor, garip bir mutluluk sarýyordu küçük bedeninin her bir hücresini. Hatta gözlerini açsa gecenin karanlýðýnda odayý aydýnlatýrdý sevinçten parlayan gözleri. Bir türlü uyuyamýyordu ne yapsa ne etse bir türlü kalbinin çarpýntýsý yavaþlamýyordu. Hatta çizgi filmlerde gördüðü kuzularýn çitin üstünden atlarken saymayý bile denemiþti ama sadece on’a kadar sayabiliyordu ve herhalde bu sayý onun uyumasý için gereken zamandan çok azdý keþke annesi daha fazla saymasýný öðretseydi diye düþündü ama yapacak bir þey yoktu. Uyku elbet karanlýk odasýna uðrayýp zaten kapalý olan gözlerinden içeri girecekti elbet, zaten sabahý hiç görmemiþti, hiç yataðýna yatýpta uyuyamadýðý olmamýþtý. Bu gecede uyuyacaktý ve sabah olup neþeyle yataðýndan kalkýp yeni güne merhaba diyecekti ve bir haftadýr beklediði o büyük gün gelmiþ olacaktý.

Saat iyice ilerlemiþti kesin, çünkü artýk caddeden arabalar geçmez olmuþtu, derin bir sessizlik sarmýþtý sanki koca þehri, mahallesini, apartmanýný ve odasýný. Çýt bile çýkmýyordu duvardaki saatin tik tak seslerinden baþka. Heyecandan kuruyan boðazýný ýslatmak için bir ara kalkýp bir bardak su içmek istedi fakat gelmeyen uykum ya kaçarsa, hiç gelmezse diye düþünüp vaz geçecekken ne olursa olsun deðip saatlerdir kendini zorla zincirlediði yataðýndan kalkýp mutfaða gidip su içtikten sonra yavaþ adýmlarla odasýna geri dönmüþtü. Annesi ve babasý çoktan uyumuþtu bile çünkü odalarýnýn ýþýðý kapalýydý. Pencereye yönelip dýþarýyý seyretmek için perdeyi araladýðýnda, görebildiði bütün evlerin ýþýklarýnýn kapalý olduðu gözüne takýldý, herkesler uyumuþtu küçük Sabriye’den baþka, bunun üzerine kafasýný duvardaki saate doðru çevirip saatin sabahýn 4 olduðunu görünce bir daha ve bir daha baktý gözlerine inanamayýp. Sabah olmuþtu neredeyse ve hiç uyumamýþtý. Ne yapacaktý þimdi birazdan sabah olacaktý neredeyse ve ne zaman uyuyup kalkacaktý bir sürü olumsuzluk sardý birden Sabriye’yi, birazda telaþ, azýcýkta korku. Onu uyutmayan heyecan gitmiþ yerini telaþ almýþtý ve hemen ýþýðý kapatýp yataðýna yatýp yine bir an önce uyumak için gözlerini kapatmýþtý fakat aklýndaki tek þey sabahýn birazdan olacaðýydý ve hiç uyumadýðýydý. Nasýl dayanacaktý akþama kadar uykusuzluða, o daha bir çocuktu, bazen annesinin arkadaþlarýndan duyduðu olmuþtu sabaha kadar uyumadým diyenler fakat o daha bir çocuktu ve buna dayanabilecekmiydi, çünkü daha önce hiç uykusuz kalmamýþtý, daha önce hiç böyle bir þey yaþamamýþtý.

Düþünceler düþünceleri kovalayýp duruyordu durmadan, derken evlerinin yakýnýnda ki camiden sabah ezanýnýn sesi yankýlanmaya baþlamýþtý, evet sabah olmuþtu ve daha önce hiç sabah ezanýnýn sesini duymamýþtý, bir çok sefer adýný duyduðu fakat daha önce hiç dinlemediði sabah ezaný okunuyordu iþte. Birazdan daðlarýn ardýndan gök yüzü aydýnlanmaya baþlayýp daha sonra güneþ doðacaktý ve sabah olmuþ olacaktý ama Sabriye ne zaman uyuyacaktý, nasýl uyuyacaktý, ne yapacaktý. Bütün gece gelmeyen uykusu darma daðan olmuþtu ve kalkýp güneþin doðuþunu seyretmek için pencerenin önüne bir sandalye çekip perdeyi açmýþtý. Hava yavaþ yavaþ aydýnlanmaya baþlamýþtý ve karþýdaki kocaman daðýn tepesinden güneþ birazdan doðacaktý, kollarýný pencereye koyup kafasýný kollarýnýn üstüne birazdan doðacak olan güneþi beklemeye baþlamýþtý. Güneþ yavaþ yavaþ daðýn zirvesini yakar gibi görünmeye baþlamýþtý ki Sabriye gözlerini dinlendirmek için birkaç saniyeliðine kapatmýþ ve bir daha açamamýþtý. Güneþ doðmuþ ve güneþin pencereden içeri giren sýcaklýðý bedenini sarmýþtý, sanki annesinin kucaðýnda uyuyor gibi rahattý ve sýcaktý sandalye. Öylece kala kalmýþtý yorgunluktan pencerenin önünde. Ne güneþin doðuþunu görebilmiþti nede yataðýnda huzurlu bir uyku uyuyabilmiþti, öylece kalakalmýþtý pencerede, yalnýz yapayalnýz, yorgun, çaresiz, uykusuz, mutsuz, huzursuz ama rüyalar aleminde düþler perisiyle birlikte en güzel rüyalarý görecekti belkide



Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn çocuk kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Öpeyimde Geçsin yada Gülümse
Ben Geldim Anne
Masal Zamanýndan Sonra Þimdi Uyku Zamaný
Bir Gün Kaybolursam Anne

Yazarýn öykü ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Benim Öyküm
Seyfi'nin Maceralarý 1 (Yetiþ Dayý)
Ýki Rengin Hikayesi
Haticenin Kuzularý
Deðmezdi Akacak Bir Damla Yaþtaki Yas"a
Hoþ Bulduk Hayat
Üç Kadýn ve Ahmet
Ben Buldum Hoca
Fizik Ötesi Servisler
Kardan Adam Yaptýrmayan Anneleri Protesto Ediyorum

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Deli Elbisesi [Þiir]
Seninle Bir Ömür [Þiir]
Alýþýrsýn Unutursun Hatýrlarsýn [Þiir]
Yaralarým Var Benim [Þiir]
Ýstanbul Olalým Sevgilim [Þiir]
Senli Benli Biz Olsak [Þiir]
Ateþ Olur Yakarým [Þiir]
Nisanda Yaðan Aþk [Þiir]
Sende Gel Benimle [Þiir]
Aþk Sensin Derken Söylenen S E N [Þiir]


Sinan Yýldýrým kimdir?

Duymak istediklerinizi okuyunca mutlu olmazsýnýz. Peki hiç duymadýklarýnýza ne dersiniz.


yazardan son gelenler

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Sinan Yýldýrým, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.