..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Kürtaj sadece kendileri bir zamanlar doðmuþ insanlar tarafýndan savunuluyor. -Ronald Reagen
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Öykü > Aþk ve Romantizm > Sinan Yýldýrým




25 Mart 2011
Hoþ Bulduk Hayat  
Sinan Yýldýrým
Boþ bir tarlanýn parselleniþi gibi bölündüm ve sonra temeller kazýlýp üstüme betondan binalar dikildi. Her bir bina kat ve kat üstüne kuruldu metrelerce yükselerek ve içlerine doluþtu insanlar yurt bilerek. O kadar saðlamdý ki yüreðimin depremlerle sarsýlýþlarýnda bile kýpýrdamadýlar yerlerinden. O kadar saðlamlardý ki duymadýlar, görmediler, bilmediler acýlar içerisinde evlerinin temelleri altýndaki göçükleri.


:BBGA:




Boþ bir tarlanýn parselleniþi gibi bölündüm ve sonra temeller kazýlýp üstüme betondan binalar dikildi. Her bir bina kat ve kat üstüne kuruldu metrelerce yükselerek ve içlerine doluþtu insanlar yurt bilerek. O kadar saðlamdý ki yüreðimin depremlerle sarsýlýþlarýnda bile kýpýrdamadýlar yerlerinden. O kadar saðlamlardý ki duymadýlar, görmediler, bilmediler acýlar içerisinde evlerinin temelleri altýndaki göçükleri.



Çok severim insanlarý ve hala çok severek yerleþtiririm en yükseklere çok sevdiklerimi. Rüzgârý hissetsinler isterim pencerelerini açtýklarýnda, mavi gökyüzüne ulaþsýnlar isterim camdan sarktýklarýnda ve en uzaklarý bile görebilsinler isterim gözlerini uzaklara çevirdiklerinde. Isýnsýlar isterim yüreðimin doðal kaynaklarýný kullanarak her üþüdüklerinde ve yine isterim her sýcaktan bunaldýklarýnda serinlesinler, yapay karlarla beyaza bürünmüþ gönül daðlarýmda tatile çýkarak.



Onlarca kurduðum ve iþletmesini saðladýðým bu gökdelenler tarlasýnda, bir parsel vardý ki onu kimselere vermemiþtim. Üzerine kimse bassýn istememiþtim. Etrafýný kalýn ve yüksek duvarlarla örüp giriþine en sertten çelik kapýlar koymuþtum, açýldýkça önüne çýkan bir kapý daha mantýðýyla. Her bir kapýnýn on kilidi ve on kilidinde on farklý anahtarý vardý, yerlerini benim bile hatýrlamamam için gözlerim kapalý okyanuslara attýðým.



Kimsenin içeri giremeyeceðini bilerek huzurlu ve rahat bir hayat yaþarken bir gün “yeni evin hayýrlý olsun” sözleriyle irkildim. Ne olmuþ, nerde, nasýl, kim, gibi birçok garip soruyu þaþkýnlýkla önce söyleyene sonra kendime sormuþtum ki “bu imkânsýzdý ama nasýl” diyebildim sadece.



Hemen koþarak vardým kimseleri sokmadýðým hepi topu iki göz ev kurulabilecek kadar büyüklüðü olan, etrafý duvarlarla örülü, kimsenin ama kimsenin giremediði, hatta üzerinden bile geçemediði, tek gizli saklý yalnýzlýðýmý yaþadýðým gönül bahçemin önüne.



Duvarlarý bile kalmamýþtý, sanki kökünden sökülüp götürülmüþtü arkasýnda hiçbir iz býrakýlmak istenmemiþ gibi, kapýlarý bile yoktu her biri tonlarca aðýrlýðýndaki. Yerine tahtadan çitler çevrilmiþ ve kapýsý yine çitlerle ayný renk tahtalardan, bahçesinde binlerce çiçek ve çiçeklere hiç zarar vermeden sanki en neþeli oyunlarýný oynayan bir kedi ve bir köpek. Sanki bu küçük yerdeki bahçe, giriþ kapýsýyla görünen eve gidene kadar kilometrelerce yürünecek ve yinede varýlamayacak kadar büyük görünüyordu, asýl uzaklýktan deðil içindeki güzelliklerin bitip beton bir eve girmek istemeyiþimdendi.



Kapýdan girip bahçenin bütün güzelliklerini ilk defa görür gibi renkli taþlardan döþenmiþ yolda yavaþ yavaþ yürüdükçe evin yeþil boyalý duvarlarýnýn rengi içimdeki mevsimin adýný deðiþtiriyordu ve ilerledikçe çatýya konmuþ iki küçük kuþun bir birleriyle konuþmalarý daha önce duyduðum bütün þarkýlarýn en güzeli gibiydi. Ýþte o an baþýmý yeþil duvarlardan yukarý doðru kaldýrýrken görmüþtüm ilk defa mavi kiremitli bir evin varlýðýný, gökyüzü mavisi, okyanus mavisi, mavilerin en güzelleri dizilmiþti üst üste ama özenle, sanki bakanýn yüreðine huzur vermemesi imkânsýzlaþtýrýlmak ister gibi.



Birkaç adým daha ve tek katlý, iki büyük pencerenin ortasýndaki gül desenli kabartmalarla süslenerek uçsuz bucaksýz bir gül bahçesine benzeyen kapýnýn önüne varmýþ ve hayranlýklar içinde þaþkýnlýklarla birlikte kapýyý çalývermiþtim ve bir daha. Sanki geliþim evin camlarýnýn gül desenli tüllerinin arkasýndan gözleniyormuþ gibi ve geliþimin görünmesiyle kapýya koþup hemen açar gibi, gül bahçesinin kapýsýna vuruþlarýmýn sesi daha kesilmeden birden açýlmýþtý.



Sarayýnýn prensesi gibi giyinmiþ, yüzü en güzel gülümseme makyajlarýyla süslemiþ, gözlerine yýldýzlar sürülmüþ, kulaklarýna küçük ay ýþýðý küpeleri takýlmýþ, saçlarý sanki güneþle yýkanýp güller takýlmýþ, boynuna çiçeklerle iþlenmiþ zincirle baðlý çok tanýdýk bir kalp asýlmýþ ve sesini de mutluluk sarmýþ neþe gibi “HOÞ GELDÝN HAYAT” demiþti bir kadýn.



Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn aþk ve romantizm kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Bizmi Olmayý Öðrendin Yoksa
Sen Varken Ben Yok Olamamya
Hatýralar Ormaný
Her Yeni Günde Doðan Güneþle Birlikte

Yazarýn öykü ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Benim Öyküm
Seyfi'nin Maceralarý 1 (Yetiþ Dayý)
Ýki Rengin Hikayesi
Haticenin Kuzularý
Deðmezdi Akacak Bir Damla Yaþtaki Yas"a
Öpeyimde Geçsin yada Gülümse
Üç Kadýn ve Ahmet
Ben Buldum Hoca
Fizik Ötesi Servisler
Kardan Adam Yaptýrmayan Anneleri Protesto Ediyorum

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Deli Elbisesi [Þiir]
Seninle Bir Ömür [Þiir]
Alýþýrsýn Unutursun Hatýrlarsýn [Þiir]
Yaralarým Var Benim [Þiir]
Ýstanbul Olalým Sevgilim [Þiir]
Senli Benli Biz Olsak [Þiir]
Ateþ Olur Yakarým [Þiir]
Nisanda Yaðan Aþk [Þiir]
Aþk Sensin Derken Söylenen S E N [Þiir]
Sende Gel Benimle [Þiir]


Sinan Yýldýrým kimdir?

Duymak istediklerinizi okuyunca mutlu olmazsýnýz. Peki hiç duymadýklarýnýza ne dersiniz.


yazardan son gelenler

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Sinan Yýldýrým, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.