..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
En güzel özgürlük düþü, hapishanede görülür. -Schiller
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Deneme > Yaþam > Onur Özþen




23 Eylül 2008
Ýbneler  
Onur Özþen
Hayatta herkesin yapmak zorunda olduðu bir seçim var.Herkesin dahil olmasý gereken bir sýnýfý.


:AGAB:
     Üç kiþilik çekirdek ailemin bütün bireyleri hemcinsim.Evet, Mustafa ve Mehmet.M&M.Eðer burada þirin bir eþcinsel çiftin öyküsünü okumayý umuyorsanýz okumayý hemen býrakýn.Bu, benim öyküm.
     Erkek anatomisini gözlerinizin önüne getirecek olursanýz evlatlýk olduðumu anlamanýz iki milisaniye sürer.Türkiye'de evlatlýk almalarýna izin verilen ilk çift.Evet, ben bir “ilk”im.Asýl anne ve babamýn kim olduðu hakkýnda en ufak bir fikrim yok.Keanu Reeves'in rol aldðý bir filmdeki karakteri þöyle der; ”Balýk tutabilmek için bir lisansýnýz olmalý.Araba sürebilmek için bir ehliyetiniz,doktor olabilmek içinse diplomanýz olmalý ama kahrolasý bir çocuk yapmak için hiç bir belgeye ihtiyacýnýz yok.Tavþanlar gibi üreyebilirsiniz..”.Bunlarý,anne ve babamýn beni býraktýðý için söylediðimi zannetmeyin.Benim için kendimi tanýma yaþýma gelene kadar kimin bana bakýcýlýk yaptýðý fark etmezdi.Bunlarý söylüyorum çünkü hiç bu konuda kafa yormadýnýz.Bunlarý söylüyorum çünkü ben þanslý olanlardandým.Anlamakta güçlük çekiyorsanýz; BKNZ, Çocuk Esirgeme Kurumlarýndaki çocuklarýn hali.
     Yine de çocukluk evremin zor geçtiðini inkar etmem.Sonuçta iki tane babasý olan bir çocuktum ve buda komik p.ç kurularý için müthiþ bir espiri kaynaðýydý.Nede olsa birþeyi herkes yaptýðý için o þeyin normal kabul edildiði bir çaðda yaþýyoruz.Normalimsi bir anormallikten bahsedilemez.Çoðunluðun söylediði doðrudur.Koyunlar çobaný güder...
     Sadece merakýnýzý gidermek adýna, bende “öyle” deðilim.Yoksa bu, sizi ilgilendirmez.Anne-babalar, çocuklarýn aynasýymýþ gibi onlara benzemek zorunda deðilim.Aslýnda pek çoðu annesi yahut babasý gibi olmamak için elinden geleni yapar.Kendi çocuðunuza asla kendi anne-babanýz gibi davranmayacaksýnýzdýr.
     Evlat yetiþtirmek zor zanaat.Ayný tohum bir bilim adamýda olarak da çimlenebilir, bir terörist de.Çocunuzun kabadayý da olmasýný istemezsiniz, bir pýsýrýk da.Bir elinde kýrmýzý, öbür elinde sarý mükemmel turuncuyu elde etmeye çalýþan ilkokul çocuklarý gibisiniz.Aslýnda turuncu renk ordadýr ama turuncu elde etmek daha zevkli olduðu için mi bunu ben yaptým diye bilmek için mi bilmem pek azý istemeyerek turuncuyu eline alýr.Babalarým gibi..Anatomileri gereði..
     Konu baþarý olunca iþler deðiþir.Hiç kimse kendi çocuðu baþarýsýz olsun istemez.Ýstemez çünkü kendi baþarýsýzlýklarýný çocuklarýnýn üzerinden baþarýya çevirmek isterler.”Benim torunum doktor!”der gururla,bir babaanne bile!Sen, lanet olasý, þarapçý olamazsýn.Sen doktor olmalýsýn çünkü annen olamadý.Mühendis olmalýsýn çünkü baban beceremedi.Bir yaþýndayken tepsiden kalemi seçeceðine plastik dozeri seçince karþý komþunun “mih, mih, mih senin oðlan amele olucak galiba.”diye dalga geçmeside bu yüzden.Annenin baþarýsýzlýðý, senin deðil.Sekiz yaþýnda þubat tatilinde zorla kitap okumanda bu yüzden.Ailen asla kendi baþarýsýzlýklarýný istemez!Annen ve baban tüm hayatýný planladýlar.Sende kendi çocuðunkine baþla þimdiden bence.Yoksa geri zekalý velet hayatýný bok edebilir.
     Babalarýmýn babalarýna soracak olursanýz muhtemelen size babalarýmýn öldüðünü söyleyeceklerdir.Ýnsan yönlendirilmeye o kadar alýþmýþtýr ki özgürlük baþa beladýr.Sen en son üç buçuk yaþýnda özgür oldun.En son o zaman sordun: Neden?Nedenler ve nedenlerin sonuçlarý vardý.Herþey herkesle baðlantýlýydý.Hayat okulu üç buçuk yýlda mezun verir.Sonra Ali topu atar.Iþýk ýlýk süte baþlar.Zavallý çoban aval aval kaval çalar...Çekirdek ailem ibne babalarým sayesinde özgür.Mel Gibson'un cesur yürekte baðýrdýðý cinsten bir özgürlükten bahsetmiyorum. Kendi seçimlerini yapabilmenden ve sonuçlarýna katlanalabilmenden bahsediyorum.Önemsiz þeyleri göz ardý edebilme yeteneðinden söz ediyorum.
     Hayatta herkesin yapmak zorunda olduðu bir seçim var.Herkesin dahil olmasý gereken bir sýnýfý.Ýstersen Ot olursun,ot girer,b.k çýkarsýn. Kýsýr döngün böyle döner.Kurt olur koyun postuna bürünürsün ya da hiç kasmaz direk koyun olursun.Ýyi koyun - kötü koyun olursun.Bakarsýn çoban köpeði olursun sürüyü korursun.Ya da sürünün takmadýðý çobanýn kavalýnda bir name olursun.Midasýn kulaklarýna giderse hit olursun.Ya senden istenilen olursun yada kendin olursun!



Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.


Onur Özþen kimdir?

-

Etkilendiði Yazarlar:
F.Dostoyevski,C.Palahniuk,A.Gide,J.Goethe


yazardan son gelenler

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Onur Özþen, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.