..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Dünyanýn her tarafýndan öðretmenler insan topluluðunun en fedakâr ve muhterem unsurlarýdýr. -Atatürk
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Þiir > Aþk ve Romantizm > ihsan berat




27 Temmuz 2007
Aþktan Ötedir Mecnun'luk...  
Mecnuna....

ihsan berat



:ADFA:
Aþktan ötedir Mecnun'luk...

     Arda kalanlarýn fýsýldadýðý sýrlar beni bu yazýyý yazmaya mecbur býraktý. Geridekiler usulca sokuldu bana, ne yapmam gerektðini onlar söyledi bana. Kalemi tutan ben deðil onlardý. Ýþte bu gelenler matem ayrýlýklarýn, gözyaþýna dökülmüþ hasretlerin bir serzeniþidir..

     Görmez gözler ilkin. Iþýk kaybolur; muhakeme alt üst olur en son.. Ýnsan duruþuya kalýr dünyada. Ruh depreþirken vücutta o hiç bir þey hissetmez. Çünkü o sadece kalbindeki zümrüt köþkün, elmas iþlemeli kadife kumaþlý tahtýnda oturan , herþeyiyle ilgilenir. Görmez gözler ondan gayrýsýný, duymaz sesleri. Ruh dizüstü çöker yeryüzüne... Ruhundan bile geçer aþýk. Mecnun misali, kardelen azmiyle çýkarken bile yeryüzüne, yüreðinden gelen cesaret her þeyi yaptýrýr ona. O hiç bir þey düþünemez; cesaretini, yeteneklerini, herþeyini ama herþeyini aþkýndan alýr. Alýr da maþuktan vefasýzlýk görünce adeta dallarý kesilmiþ aðaç gibi olur. Önüne engel çýkar da maþuka ulaþamazsa ölüm bile kolay gelir ona.
     Çöllere çýkan Mecnun' u bile hiç görür yanýnda. Zira aþkýndan kör olan Mecnun hiç olmasý gerekir. Çünkü onun sevgisi en büyüktür, hep büyüktür. Gözleri görmeyen Mecnun dolaþýrken çöllerde bir kervana rastlar ama yine görmez onlarý. Konaklamakta olan kervanýn farkýnda olmadan içlerine kadar sokulur. Zira gören gözler Leyla' dadýr. Ona onsuz görmek haramdýr. Yorgun kervanda namazýný kýlan bir derviþin yanýna yaklaþýr ve bilmeden, istemeden derviþin önünden geçerek namazýný bozar. Namazý bozulan derviþin caný sýkýlýr. Bedenini ateþ kavuran gence iki çift laf eder. Abe yavrum der.Önümden geçtin, nasýl oldu da görmedin benim yaradanýn huzuruna durduðumu. Bilmez misin önünden geçilince namaz bozulur. Nasýl görmedim be evladým..
     Mecnun' un dymayan kulaklarý bu ifadelerle ürperir, harbu periþan olan gönül bu cümlelerle titrer. Mecnun derviþi utandýracak þu sözleri çölün orta yerinden, dünyanýn lavlarýný bile kýskandýran yüreðinden kainatýn potasýna akýtýr:
     Affet der Mecnun. Ben Leylanýn aþkýndan seni göremedim. Ya sen? Huzurunda bulunduðun yaradanýn aþkýndan beni nasýl gördün? Allah aþkýna söyle var mý bunun bi çaresi? Söle de ben de bileyim. Derviþ derviþliðinden utanýr. Aþk bile sýkýlýr kendinden o sözlerin ardý sýra...     
     Herkes Leyla' ya gönül verir. Herkes Leyla' ya kul köle olur. Herkes Leyla'nýn yoluna toz olur. Herkes Leyla' ya aþýk olur. Herkes Leyla' yý arzular. Herkes Leyla' yý arzular. Herkes Leyla' yý yar seçer ama Mecnun olmak baþkadýr. Bambaþkadýr. Hep baþkadýr. Zira Mecnun hiç bir zaman kendini ve baþkasýný düþlemez. O hep kendince dünya güzeli saydýðý, o hep kendince melek sandýðý Leyla' yý düþünür ve bunu Mecnun olarak yapar.
     Aþýk olmak Mecnun olmak deðil, Mecnun olmak da aþýk olmak demek deðildir. Mecnunluk aþktan ötedir. Bamteli aþkýn Mecnunluk safasýndadýr..


     
                                   ihsan berat
                                   --------------

     

.Eleþtiriler & Yorumlar

:: teþekkürler
Gönderen: mediha okay / Hatay/Türkiye
4 Eylül 2007
kalemine ve yüreðine saðlýk




Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn aþk ve romantizm kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Yanýmda Dur
Benim Sokaðým
Ben Yalan Söylüyorum!
Burukluk

Yazarýn þiir ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Gül Kasidesi
Bu Bir Fermandýr!
Fýrtýnalar


ihsan berat kimdir?

Dertlerini kendisi hariç herkes anlayan, dertlerini bildikçe kendini kaybeden, kaybettikçe kendine sýký sarýlan biri. . .

Etkilendiði Yazarlar:
SAnat insanlar insan oldukça vardýr...


yazardan son gelenler

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © ihsan berat, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.