..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Ýçine koyabileceðin bir karanlýðýn olmadan, bir ýþýðýn olamaz. -Arlo Guthrie
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Öykü > Aþk ve Romantizm > Mehmet SALÝH




7 Aðustos 2006
Oyun Bitince 1 - 2 - 3. 4. Bölüm  
Mehmet SALÝH
Sigarasýndan derin bir nefes daha çekti. Sigarasý da olmasa ne yapardý? Sýkýntýlý olduðu anlarda en çabuk sarýldýðý tek þey oydu. Günde iki, üç paket kadar içiyordu. Arabasýný evinin önüne park etti


:BEAG:

OYUN BÝTÝNCE!...

1.Bölüm

Sigarasýndan derin bir nefes daha çekti. Sigarasý da olmasa ne yapardý?
Sýkýntýlý olduðu anlarda en çabuk sarýldýðý tek þey oydu. Günde iki, üç paket kadar içiyordu. Arabasýný evinin önüne park etti. Çantasýný ve iþyerinin yanýnda ki bakkaldan aldýrmýþ olduðu yedek sigara paketini alarak, arabadan indi. Bu arada arkasýna bile bakmadan, yürüdüðü yerde kumanda ile arabasýný kilitleyerek, eve doðru yöneldi.

Dýþ kapýnýn yanýnda ki zili üç kere kýsa zamanlý çaldý.Yine, evine gelmiþti.Huzur bulacaðý evine.Asansöre binip dördüncü katýn düðmesine bastýktan sonra içeride ki aynaya baktý. Eliyle hafifçe saçýný düzeltti.Ve aynada gülümsemeye çalýþtý. Eve girerken her gün bu hareketi yapar, içeri girdiðinde yüzünde tebessüm olmasýna çalýþýrdý.
Yönlendirildiði yerde durunca, asansörün kapýsýný açtý. Ve iþte küçük kýzý ,dünyalar tatlýsý Beste karþýsýndaydý. Kendisine doðru koþan kýzýný eðilip bir eliyle kucakladý, yanaðýndan öperek içeriye girdi.

Hanýmýnýn sesi mutfaktan duyuldu.’’Yanýma, mutfaða gelsene caným, salata hazýrlýyorum.’’ Çantasýný vestiyere býraktý, kucaðýnda kýzýyla mutfaða girdi. Eðilip , bir buse de hanýmýna kondurdu. ’’Merhaba ,caným ,iyisin deðil mi?’’ dedikten sonra yemek masasýnda yýllardýr oturduðu yere oturdu. Ceketinin sol iç cebinden çýkarttýðý çikolatalarý kucaðýnda ki kýzýna vererek ‘’ Al kýzým,biri senin biri ablanýn’’, dedi. Çikolatalarý adeta babasýný elinden kapan kýz çocuðu hýzla mutfaktan kendi odalarýna doðru koþtu.

Hep birlikte yenilen yemekten sonra oturma odasýna geçtiler. Oturma odasýnda ki büyük divana uzanýrken divanýn üstünde duran kitabýný eline aldý.Bir yandan kitabýný okuyor, diðer yandan da eþine gülümseyerek takýlýyordu.’’ Bu gün hiç çýkmadýn evden galiba. Yorgun görünmüyorsun da!’’

Çok ama çok mutluydular. Cemal, eþi Fatma ve kýzlarý Türkü ile Beste.
Cemal, birden bire divandan doðruldu ve ben balkonda bir sigara içeceðim dedi. Mutfaktan balkona geçerken sigarasýný yaktý. Çocuklarýna zarar verir diye kesinlikle içeride sigara içmezdi. Buna karþýn küçük kýzý yine de astým olmuþtu.

Bir yandan sigarasýný içiyor diðer yandan düþünüyordu. Çok iyi bir ailesi vardý.Fakat, bu iþlerde ki
kötü gidiþ gittikçe hýzlanýyordu. Adeta, iflas denilen acý son yaklaþýyordu. Ne yapabilirdi, bilmiyordu?Nakit para ihtiyacý her geçen gün artýyor. Ödemelerini þimdiye dek hiç aksatmamasýna karþýn her defasýnda daha da zorlanýyordu. Artýk, para isteyecek çevresinde kimse de kalmamýþtý.Herkes diye tanýmlayabildiði tüm kiþilerden neredeyse borçlanmýþtý. Bu durum, her geçen gün iþe gitme þevkini kýrýyor, kendi iþyerine istemeyerek gitmesine neden oluyordu. Kurtarýcý olarak gördüðü kredi kartlarý da dolmuþtu. Ancak, ödemelerin asgarisini yapabildiðinden sürekli büyüyen bir borç faiz sarmalýna da girmiþti. Her ne kadar eþi Fatma’ya bunu hissetmemeye çalýþsa da geceleri uykusuzluðun ,sabahlara kadar salonda volta atýp da sonra balkona çýkýp sigara üstüne sigara içmesinin dikkat çekmemesinin de olanaksýz olduðunu çok iyi biliyordu. Bu iþ sýkýntýsý nedeniyle panik ataklarda baþlamýþtý. Geceleri birden bire sýkýntýyla uyanýp yataktan çok hýzlý þekilde kalkýyordu.

2.Bölüm

Fatma ise bu olanlara bir anlam veremiyordu. Eþinin bir sýkýntýsý olduðu belliydi.Ama; parasal olduðunu ve bu kadar büyük olduðunu bilmesinin olanaðý yoktu. O kocasýnýn parasal sýkýntýlardan çok baþka bir kadýnla iliþkisi olduðunu düþünmeye baþlamýþtý. Çünkü, bir memur kýzý olan Fatma,
son derece eli sýký, bütçesini çok iyi kontrol edebilen bir yetkili memur olan babasýnýn hiç parasal sýkýntý çektiðini görmemiþti. Evet, öyle hiçbir zaman aþýrý bir harcama da bulunmazlar ama hiç de
fena durumda deðillerdi. Cemal, nerdeyse tam yirmi gündür ona elini bile sürmemiþti. Evet, her sabah iþe giderken ve akþamlarý geldiðinde çocuklarý ve kendisini muhakkak öperdi. Sabahlarý da
eþini uyandýrýrken öperek uyandýrýrdý. Her zaman çok nazik ve güleç olan Cemal , neden bu kadar düþünceliydi?Neden, artýk kendisine eskisi kadar ilgi göstermiyordu? Bütün bunlarý düþünür iken aklýna baþa bir kadýndan baþkasý gelmiyordu. Sýrrýný paylaþtýðý çocukluk dan beri arkadaþý olan Nagehan , ona bazý diþiliðini öne çýkaracak,romantizmi arttýracak önemli öðütlerde bulunmuþtu.
Fakat, Cemal tüm bunlara karþý da çok fazla olumlu tepki gösterememiþti. Fatma’nýn ne seksi iç çamaþýrlarý giymesi ne mum ýþýðýnda( çocuklarýn anneannesine gönderildiði bir gecede) güzel bir müzik eþliðinde en sevdiði mönüden oluþan bir yemek, Fatma’nýn istediði ilgiyi saðlayamamýþtý. Artýk, kesin baþka bir kadýn olma düþüncesine saplanmýþtý.

Ve yine sabah olmuþtu, nihayet. Cemal için çok uzun gecelerden birisiydi. Yine, gece diðerleri gibi geçmiþti. Tek farký bu gün cumartesi olduðundan bankalarýn kapalý olmasý nedeniyle çek ödemeleri yoktu. Cumartesileri biraz daha geç gider, çocuklarýyla ilgilenmeye bayýlýrdý. Ýþe gidip, küçük tahsilat ve ödemelerini gerçekleþtirdikten sonra iþyerini saat 15.00’ te kapatýr ve eve gelip çocuklarýyla markete giderdi. Sonra da hep birlikte çok pahalý olmayan içkisiz yerlerde yemek yerlerdi.

Cemal, adeta sürekli uykusuzluktan dolayý yorgun ve halsiz olarak uyandý. Ilýk bir duþ aldýktan , sakal traþý olduktan sonra aynada bir-iki dakika gülümseme çalýþmalarý yaptý. En azýndan gülümsüyor görünüyordu. Birazdan ,önce eþi olmak üzere tüm aile bireyleri kahvaltýda buluþtular. Cemal, sahte gülümsemeleri ve her sabah espri olsun diye artýk çocuklarýnýn ezberlediði Temel fýkralarýný anlatýyordu. Çocuklar, babalarýnýn kendileriyle þakalaþtýðýný ve artýk alýþmýþ olduklarýndan sadece gülerek tepkide bulunuyorlardý. Cemal, eðlenceli bu kahvaltýdan sonra saat 10.00 gibi evden ayrýldý.

Ýþ yerine giriþte de yine neþeli görünmeye çalýþýyordu. Her sabah ki gibi kahvesiyle , bir sigara daha içtikten sonra , ’’ Ben biraz çarþýda ki yeni açýlan ticaret merkezin de dolaþacaðým, cep telefonuma yeni batarya alacaðým ‘’dedi. Ýþ yerinden yürüyerek hýzlý adýmlarla çýktý. Amacý telefonuna batarya almaktan çok kafasýný daðýtmaktý. Ticaret merkezine girdiðinde kafasýnda ki düþüncelerden dolayý
ne kadar yürüdüðünün farkýnda bile olmamýþtý. ’’Ne kadar çabuk geldim, tahminimden daha yakýnmýþ ‘’ diye düþündü. Üst katta ki elektronik bölümüne çýkmak için , yürüyen merdivene binmiþti ki!.. Birden birinin seslenmesini duydu.’’ Cemal, Cemal’’. Sesin geldiði yöne baktýðýnda kýsa siyah saçlý, mavi iri gözlü ve de çok þýk bir kadýn gördü. Sarý, yakasý oldukça dekolte bir gömlek ve çok canlý pullarla süslenmiþ bir jean giymiþti. Kýsa saçlarýný yine sarý renkli bir saç bandýyla uyumlu bir þekilde renklendirmiþti. Bir yandan bu þýk bayaný süzüyor, bir yandan da kendisini çok iyi tanýdýðý belli olan hanýmý hatýrlamaya çalýþýyordu. Cemal bu düþüncelerde iken bayan birden Cemal’ a sarýldý ve yanaklarýndan samimi bir þekilde öptü!...

3.Bölüm

Cemal, beni hatýrlayamadýn mý yoksa, ben Esra. Hani, lisede sýnýfta senin bir sýra arka da oturan Esra ... "Cemal,hala hatýrlamadýn mý?"dedi. Adam iyice karýþan kafasýný toparlamak için iyice bir silkindi.Birden "Evet, Liseden" diye ekleyiverdi. O an da gerçekten hatýrlamýþtý.Ayný sýnýfta arkasýnda ki sýrada oturan o çirkin kara kýz, nasýl bu kadar güzelleþmiþti? O kadar sessiz,çekingen kýz nasýl bu kadar giriþken, fýkýr fýkýr birisi olabilmiþti. Ama yýllar her þeyi öyle çabuk ve acýmasýz deðiþtirmiþti ki!.Bir tesadüf ,sadece basit bir tesadüf gibi görülen bu durumun Cemal’ in hayatýný ne kadar ve nasýl deðiþtireceðini , Cemal de bilemezdi.

Cemal "Çýkaramadým seni, çok ama çok deðiþmiþsin" diye konuþmasýna baþladý. Hala, þaþkýndý.
Esra; "Sen de hiçbir deðiþiklik yok ,hala yakýþýklýsýn, týpký okulda ki gibi.’’ ‘’Benim gizli ilk aþkýmdýn sen ,hiç anlamadýn ama." diye devam etti. Hemen, yürüyen merdivene en yakýn bir yerde ki pizza salonuna geçip, masada konuþmaya devam ettiler.Esra da Cemal gibi evlenmiþ bir erkek çocuðu olmuþtu. Cemal, Esra’nýn yine ortak lise arkadaþlarýndan olan Rýdvan’la evlendiðini öðrenmiþ ve çok þaþýrmýþtý. Liseden sonra iç mimarlýk okumak için Ýstanbul’a giden Cemal, okuldan sonra da Ýstanbul’a yerleþmiþ ve mimar olan , fakat çocuklar doðduktan çalýþmayan Fatma’ y la evlenmiþti.

Uzunca bir süre sohbet ettikten sonra Esra ‘la cep telefon numaralarýný kayýt ederek ayrýldýlar. Cemal, Esra’ dan çok etkilenmiþti. Bu çok bakýmlý, oldukça güzel ve hoþ kadýndan zaten etkilenmeyecek erkek yok gibiydi. Aradan geçen günlerde Esra , Cemal’ in aramasýný beklemeden Cemal’ i aradý.Bu aramalar gittikçe sýklaþtý. Artýk, Cemal’ le Esra birbirlerine iyice yaklaþmýþlardý.

Bir akþam üstü, Cemal bürodayken cep telefonu çaldý. Arayan yine Esra idi. Bu akþam , buluþmak ve konuþup dertleþmek istiyordu. Cemal, Esra ile buluþacaklarý Esra’ nýn evine yakýn kafeye doðru gitmek için , akþam bürodan biraz erken çýktý. Kafeye geldiðinde kafenin teras bölümünde oturan Esra’ yý görünce, sevinçten gözleri parladý. Esra’ yý öptükten sonra oturdu ve gülümseyerek.’’ Merhaba, tatlým.Ne oldu ,bu kadar acil görüþecek ?’’ dedi . Esra , ‘’Cemal, dayanamýyorum artýk. Rýdvan, beni aldatýyor. Daha önce sana hiç bahsetmemiþtim. Ama, artýk gücüm kalmadý. Hiç hoþ bir þey deðil yaptýklarým,ama; tam bir aydýr cep telefonunda ki gelen kýsa mesajlarý izliyorum. Serpil diye bir iþ arkadaþý var. Ondan sürekli aþýrý samimi mesajlar geliyor.’’ , dedi. Son cümleyi tamamladýktan sonra birden önce sesi deðiþti . Sonra birden kendini daha fazla tutamayarak, hýçkýrýklara boðulmuþçasýna aðlamaya baþladý.
****** BÝTMEDÝ *******



Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn aþk ve romantizm kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Kýr Kahvesinde

Yazarýn öykü ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Mor Menekþe
Ne Kadar Ekmek, O Kadar Köfte!
Saat 03. 00. Aþkým!..
Arabamý Verin Kardeþim!..
Umutlar Yeþerirken

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Nice Yýllara Gülüm!.. [Deneme]
Allah'ým Ben Ne Kadar Þanslýyým!.. [Deneme]
Özgürlüðümün Ýlk Adýmýna... [Deneme]
Elliyi Devirmek [Deneme]
Bir Tebessümle Baþlar Her Þey!.. [Deneme]
Seninle Gurur Duyuyorum, Kýzým... 2 [Deneme]
Neþem Hep Beþ Dakika [Deneme]
Uyan ve Gülümse! [Deneme]
Çeyrek Kalayý Hissetmek... [Deneme]
Sevgi Üstüne Düþünceler... [Deneme]


Mehmet SALÝH kimdir?

Yazabilmek özgürce,limitsiz. . Ama,kýrmadan sadece sevgiyle. Art niyetsiz,kavgasýz bir yaþam dileðiyle

Etkilendiði Yazarlar:
Kamuran Esen, Uður Ýzzet Karakoç,Funda Bilgili ve tüm izedebiyat ailesi


yazardan son gelenler

bu yazýnýn yer aldýðý
kütüphaneler


 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Mehmet SALÝH, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.