..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Dilerim, tüm yaþamýnýz boyunca yaþarsýnýz. -Swift
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Öykü > Aþk ve Romantizm > nurdan saydam




7 Eylül 2004
Yeþil Derin Sevda  
nurdan saydam
sevginin gücü


:BIDJ:
YEÞÝL DERÝN SEVDA


Ne yaþýmý ne yaþamýmý ne de yaþamýmdaki yaþanmýþlýklarýmý düþünmek istiyorum dedi kadýn usulca çiçekli battaniyesinin altýna sokularak.
Bir akþamüstü yeþil gözlerden gelen büyülü fýrtýnaya kapýlmýþ inanç yitimini yaþarken o yeþilin esiri olmuþtu.Dalgalý siyah saçlarý , uzun boyu , sevgi döken dili vardý adamýn. Birde anlamý derinliklerde gizleyemeyen yeþil gözleri.Kendinden bahsediyordu adam bir þeyleri ispat edercesine canhýraþ. Sürekli kendini anlatýyordu adam yan gözle çekingen ama þevkatle bakarken kadýna. Kelimeler sevda sözlerinde uzun uzun takýlý kaldýkça kadýn, görüntüsü tatmýnsizlik veren adama istem dýþý bir cümleyle karþýlýk verdi. " Sevgilin olabilirmiyim? "
Öyle irkildi ki adam dönüp kadýna baktýðýnda baþýný sallarken maðrurca ama inançsýz " Bunu istiyordum, bunu istiyorum! " mesajýný vermek için çýrpýndý. Bir müzik vardý fonda, adam aniden kadýna " dans edelim" dedi. Saniyeler sadece saniyeler sonra birbirlerinin kollarýnda göz gözeydiler , suskunluklarýyla.
Kadýn baþýný adamýn göðsune dayamýþ, anlamýný çözemediði duygu þimþeklerinin çakmasýný hissediyordu. Gözlerdeki ýþýk öylesine serin öylesine berrak ve öyle içtendi ki. Her ikisi de yaþamlarýndaki güvensizliklerini adýmlarýyla geride býrakmanýn inancý içindeydi. Her ikisinin dudaklarýndan ayný anda ve ayný duygularla " SENÝ SEVÝYORUM AÞK! " cümlesi uyumla çýktý. Ve her ikisi de kadehsiz sarhoþ olmuþlardý.
Kadýn cinselliðin sevgiyle asilleþtiði inancýný yitirmemiþ ve içindeki korkuya sarýlmýþtý aniden. Ya bu yeþil ve derin ve de beni içimden etkileyen adamýn talebi sadece buysa diyerek aniden hüzünlendi. Mevcut tüm negatif düþüncelerini , adam ayný þekilde yaþamaktaydý oysa. Baþladýklarý sevda yolunda el ele tutuþtuklarý andan itibaren telaþlý yanlýþ düþüncelerini de gözleriyle yok ettiler.
Öylesi beklenen bir sevgi seline kapýlmýþlardý ki dünyalarý sadece ikiyle sýnýrlanmýþtý. Masum heyecanlar gerçek sevgiyle yeþeriyordu ve kadýn güveni benliðine aldýkça adamýn kadýný olmanýn hasretini yaþýyordu. Sahiplenen ve sahiplenmeyi bilen bu adamýn sevgi seliyle yaþanan seviþmelerinde mutluluðu bir kez daha yaþadý ve yaþattý kadýn.
Sorularý bir yana býraktý, izlenmenin devasa sevincini yaþadý sadece siyah saçlý güzel kadýn. Kadýným, hanýmým, eþim, yoldaþým, prensesim, kaným, vazgeçemediðim diyen adamýn her bir kelimesinde kendi iç bedenini görüyor, coþtukça coþuyordu. Sorumlu olmak bu iþte, mesuliyetli olmak bu iþte, sadakatle sakinlik bu dedi kadýn ve iki yüreðin çýð gibi büyüyen sevdasýný, yaþamýn þans oyunu olarak benliðine çekti. Ýlk kez kazanmýþtý.
Günleri de, aylarý da, saatleri de saymayý býrakmýþlardý. Özlenen özlerinden istedikleri sevgiyi hýrçýn olmaksýzýn yaþýyorlardý.
Bir tanrý bir de kendileri vardý dünyada.Birde yüreklerindeki sevimli þýmarýk çocuksu ama erdemli sevgileri. Sabah sucuklu yumurtalý kahvaltýlarý, el ele film izlemeleri, delice seviþmeleri ve her saniyesi aþk kokan sevgi sözcükleri..Yanyana olmalarýna raðmen hala birbirlerine hasretlik çekmeleri...
Bir akþamüstü yeþil gözlü derin bakan adam kayboldu .
Karanlýk bir köþenin karanlýk bir çukurunda kadýnýna bakan o yeþil gözleriyle...
Kadýn sýký sýký sarýldý battaniyesine ve devam etti yeþil gözlü sevdasýyla yaþamaya, orada kala kaldý.




.Eleþtiriler & Yorumlar

:: Birçift söz
Gönderen: mahmut özkan / Ýstanbul/Türkiye
7 Eylül 2005
merhaba; elinize kaleminize yüreğinize sağlık, kimbilir çok isteyipte yapamadıklarımızı yada yaşayamadıklarımızı bir battaniyenin sıcaklığına mı terk ettiniz? sevgi güçtür emek ister korumak ister. biraz hayale kaptırmışsınız bu kadar açizmi kaldınız?

:: Ýyiki
Gönderen: nihat ertek / Ýstanbul/Türkiye
7 Eylül 2005
Sevgili Nurdan,iyiki beni buraya gönderdin.Kitap okumak benim hayatýmýn bir parçasý.Sana rastladýðýma o kadar seviniyorum ki,sayende kendimi kitap aleminde buldum! Henüz hiç bir kitabýný okumadým ama bir bölümünü okuduðum bu eserin sayesinde sanýrým bütün kitaplarýný okuyacaðým. Sana sonsuz teþekkür ederim.Ýþte teknelojinin bu yönlerini seviyorum. Bu siteyi hazýrlayanlar;Sizlerede teþekkürler.Ellirinize,yüreðinize saðlýk!...




Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.


Yazarýn öykü ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Mezarlýk

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Hiçççç [Þiir]
Kucaklaþalým [Þiir]
Keder [Þiir]
Mistik [Þiir]
Direniyorum [Þiir]
Issýz Ada [Þiir]
Bildirge [Þiir]
Hesabým Var Yaþama [Þiir]
Tesellisiz Yaþam [Þiir]
Sakar Anýlar [Þiir]


nurdan saydam kimdir?

sýradan ama sýra dýþý içtenlikte, bankacý. . . . .

Etkilendiði Yazarlar:
montaigne...nazým hikmet...Özdemir Asaf...


yazardan son gelenler

bu yazýnýn yer aldýðý
kütüphaneler


 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © nurdan saydam, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.