..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Geçmiþ ölmedi. Henüz geçmedi bile. -William Faulkner
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Þiir > Bireysel > Lavinia Tüzün




1 Nisan 2016
Tanýmca  
Ben yani bilirsin iþte, benim

Lavinia Tüzün



:ABEJ:
Erinirim geceleri uykuya dalmaya zor gelir evet aslýnda sanki bir pandomim sirkteki palyaçonun hastasý var gibi aklýmda. Þizofren olmaya uzaðým ama ne bileyim eksik gibi bir þeyler yapmadýðým bir þey var. Bu günler de içimde birinin yokluðu veya bir duygunun eksikliði deðil. Bir sabah uyanýyorum kelebekler var sanki elinde alevli bir meþaleyle karýncalarý kovalayan bir çocuðun kendini tanrý hissetmesi gibi, bir sabah kalkýyorum içimde eksik bir þey var unuttuðum. Duman istiyor canim sebebi sanýrým dünkü çocuðun alevlerinden bir þey kalmýþ olmasý içimde ama yetmiyor.. Bir anlam veya bir yük katmak istemiyorum omuzlarýma sadece mutlu olmak istiyorum. Sonra bir müzik açýyorum gözlerimi kapatýyorum, yaþadýðýmýn hissiyatini bununla almak güzel. Müzikten zevk almak adrenalini sevmek bunlara sahip olanlar ben ve benim gibiler, þanslýyýz. Sonra kendime geliyorum ve inan ki hayal gücüyle sarýlmýþ biri olmaktan mutluluk duyuyorum bazen bazý yerlerde bazý sýkýcý insanlar ile dalýp gidiyorum uçsuz bucaksýz ve hakimi benim düþünsene hani kaderinin kontrol altýnda olduðunu bilmek ne kadar kötüyse orada iken kontrolün sende olmasý kafandakileri içindekileri dýþarýya vurmak bir þeyler yapmak yaratmak güzel þey ve çoðu insan bundan mahrum onlara acýyorum. Mutlu olmak için çok þeye mecburlar bense kaðýt kalem silgiye ve yanýnda eðlenebildiðim uçsuz bucaksýz benim gibi insanlara somut þeylerle zevk alan insanlar gerçekten üzülüyorum onlarýn kitaplara izleyebilecekleri bir þeylere hakkýnda konuþabilecekleri insanlara ihtiyaçlarý var. ben mi ? Mutlu insanlarla çay içerek mutlu olabilirim, müziði seven insanlarla mutlu olabilirim, yaratýcý insanlarla mutlu olabilirim sanýrým benim de insanlara ihtiyacým var. Seçimlerim ne kadar berbat olasa da ben her sabah yine uyanýyorum siz uyanmýyorsunuz siz kalkmak zorundasýnýz bir þeyler yapmak için þartlanmýþ insanlar ben ruhumla yaþýyorum, soyutu seviyorum, duvardaki siyah lekelerden þekiller yaratmayý seviyorum, aklýmda sizler yarattýðým þekillerle muhabbet ediyorsunuz. Ben yolda yürürken yerdeki taþlarýn þekilleriyle oynayabiliyorum güzel þeyleri saklamayý seviyorum ama anýlar deðil, anýlar elbet bir gün beraberinde hüznü getirecek. Güzel bir þarkýyý dinlemeyi seviyorum güzel bir resme bakmayý seviyorum ama siz þarkýyý dinleyenlere fikirlerini soruyorsunuz resmi saklayandan satýn almak istiyorsunuz, bir þeyleri yapmak için baþkalarýnýn yaptýklarýný almak veya sahiplenmek zorundasýnýz. Ben mi ?ben bilirsin ya yumaðý kovalayan bir kedi gibiyim kovalarým anlarsýn ya yakalasam bile ne yapcaðýmý bilmem ben sadece yaparým çünkü ben insanlar ne der diye düþünmek zorunda deðilim, ben yani bilirsin iste benim.



Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn bireysel kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Lavem
Yok Oluþ
Mutlu Musun?
Buralarýn Yabancýsýyým Bayým
Kelebek Mezarlýðý
Bense Daha Bi Severim;
Kabus Mu Yoksa Rüya mý?
Kalabalýk Yanlýzlýk (Eylül)
Nede Yaþýyor Gibi Olduðum
Kabuslar Karabasanla Gelir

Yazarýn þiir ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Doðurduklarýmýn Adýný Unutum
Sabýr
Üzgünüm Hastayý Kaybettik
Melon Ruh
Yaþlandýk mý He Ne Dersin
Zaman
Kýsa Saçlý Tanýdýk Günlüðü 2
Kýsa Saçlý Tanýdýk Günlüðü
Terazi Güya
Yabancý Benliðim

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Yalnýzlýk Tercih Midir? [Eleþtiri]


Lavinia Tüzün kimdir?

Büyük üstadýnda dediði gibi hamdým, ben piþerken yandým. . .

Etkilendiði Yazarlar:
hatice tül kübra tüzün


yazardan son gelenler

yazarýn kütüphaneleri



 

 

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Lavinia Tüzün, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.