..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Kürtaj sadece kendileri bir zamanlar doðmuþ insanlar tarafýndan savunuluyor. -Ronald Reagen
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Deneme > Yüzleþme > Ö.c.G




27 Ocak 2005
Advaita Vedanta*  
Yüreği kaleminden, bakışları sözlerinden daha derin, daha benim adama.. Sana...

Ö.c.G


Şair çoktan sustu;ressam oldu şiirin kalemi;yarım kaldı beklenen senfoni..mağdur(e) sanık sandalyesinde buldu kendini.Kimse bir şey anlamadı.Hiç konuşmadklarımızı yazı(yorum) şimdi


:IEAI:
    Uzak bir ülkesindeydin hayatın… İlk kez benimkinden sıcak bir iklimin kollarında, kimbilir hangi efkârın büyüsünde acı dolu ayinler düzenlemekteydin düşlerine; kim bilir hangi yürek atışıyla terliyordu kasılmış avuçların… Ben, ıssız deniz kenarlarına taşlar biriktiriyordum sessiz fırtınanın sözsüz acı dalgalarıyla. ‘Yenilgiler yalnız yaşanır’dı ve sen yine kendine has bir terk edişle, her zamankinden elzem, yoktun! Üşüyordum sırtımdan içeri. Sonbahardı. Son bahar gibi kokuyordu. Eylül bitmemişti daha. Ama kısır bir doğurganlıkla bir kez daha kışı erken yağdırmıştık damlarımıza. Kimin ne kadar çok soğuduğu değildi önemli olan.. birbirimize sığınıp ısınmaktansa, yabanıl soluklarda bambaşka üşüyorduk. Birbirimizi cezalandırdığımızı düşünürken en çok da kendimizi acıtıyorduk. Zaman kaybetmek istiyorduk sanki, ‘ne olacaksa olsun’ du çabasızlığımız. Kazanacak maçlarımız vardı ama kaybetmeye razı oynuyorduk; ve bu cüretkârlığımız intikam alıyordu daha uyuyamadan esir olunduğumuz kabuslarımızda… Geçmişten bugüne tepmeye her an hazır, eski(meyen) tecrübeler zembereğinden boşalmış ve yazık, kabuğunu kaldırmıştı zar zor yunduğumuz acıların. Çatlıyorduk en güçlü yerimizden. Farkında değildik kan kaybettiğimizin. Öperiz ve iyileşir sanıyorduk.

   İlk geceler kalbim ufkuna battı uysal salınışlarla. Çiğnemeden yuttum kırgınlığımı. ‘Uyurum ve geçer’di; hep öyle olmadı mı? Ama insanı uykusundan eden o sancılı hazımsızlık başladı. Tek nefeste içime çektiğim bu rutin kabulleniş kronik astıma çevirdi, ne zaman aklıma gelsen, soluksuz kalıyordum! Çaresizliğin öfkesi infilâk başkaldırısıyla kabarıyordu ciğerlerimde. Her ağlayışım ayrı bir umudun ırzına geçiyordu, her iç çekişte kanımı zehirliyordu yokluğun. Seni düşünmek yoksunluğumu azaltmıyordu hiç, ilk kez, kendi sesimde yankı buluyordu yok olmuşluğ-um-un-umuz…

   Sanrılarımdan silinmiyordu sesindeki öfkenin rengi. Yaşamadığın bütün kışlar adına ayaza bileyerek yüreğini, sokulduğun sessizliği sırtına saplayarak, arkamda gece bırakıp gitmeyi isteyecek kadar.. gerçekten acı istiyordum. Yapamadım. Sessizlik gitmekle eküriydi nasılsa.. Sustum… Severken susabiliyor da, sevdiğini kasten yaralayamıyor insan. Hayatımı sensizliğin, yüreğimi öfkemin hışmından, seni can havlimden sakınmaya çalışıyordum. Ama unutuşla çaktığım tüm isyanlar bir bir çıkıyordu yerinden; sadece izi kalan eski yaralar da sızlıyordu ince ince. Kime baksa azarlıyordu gözlerim, sana bilediğim bıçaklar başkalarının vücudunda kan buluyordu… Ya bitmeliydi.. ya, bitmeliydin! Yıllık iznimi aldım hayattan. Günlerce süren bir gece yarattım ikimize kapalı perdelerin ardında. Işıkları hiç açmadım, içinde titreyen mumu yaktım baş ucuma. Haberin bile yoktu; seni, harflerini, göz dizimlerini yatırdım uykuya yasak yatağıma. Koca yudumlar aldım tek buzlu rakılardan ve kesif soluklar, yıllanmış anılardan.. Tutunmak lazımdı bize bir yerinden, tutmalıydın beni. Dilimin ucundaydı gözyaşlarım; hani kendimi tutamayıp bıraksam, yüzünü dökecekti o küçük kız… Boğulacaktık!

   “O korkunç sessizlik beynimde kaçıncı kez yankılanıyordu” hatırlamıyorum, “içimdeki çaresiz umuda bu kez sarılamayacak” kadar uyuşmuştu kollarım.. “Senin adın ‘aşk’, dar ağacında bile gülümsemeyi bilen küçük kız”, diye fısıldadı akvaryumdan sözsüz bir ses.. “Balık olmayı bile beceremediğini” reddettim; fırtınasız deniz mi vardı!… “Cam kırılınca başlamayacak mıydı hayat balıklara”? Camı kırdım! “Sevmek mi, sevilmek mi?”diye sordu, belki son bir kez daha, içimdeki direniş… Perdeleri açtım, rakıyı lavaboya, cam kırıklarını çöpe döktüm, balıkların suyunu değiştirdim; mumu söndürmedim, seni uyandırmadım. Vazodaki gülü kurumaya, mektupları hep kapanan bavuluma bıraktım. Balkona çıktım, güneşin parmak uçları dokunmaya çalışıyordu geceme bir yerinden. Bir sigara yaktım, omuzlarımda ürperirken sabah serinliği, kafamı gökyüzüne yaslayıp “sevmek” diye bağıra bağıra ağladım. Özge bir dirilişle.. Gün/doğdu, sen var oldun.

   Sen penceresiz bir duvar.. ben duvarsız bir pencere… Öncesi denizdi, ötesi okyanusun bir adım gerisi… Ama burası çok önemliydi. Marjlar ve boşluklar dahil, satır aralarını da oku diye.. Burada susu(yorum)!

    Peki niye mi yazdım bu satırları?
- Seni ne kadar sevdiğimi bir tek sen bil(iyorsun), ama seni sevdiğimi herkes bilsin istedim.

   Peki kime mi yazdım tüm bunları?
- Hüzün rakımı yüksek her şehirde denizim, her denizde mavi bakan kırmızı balığım.. uzak kıyıların lirik nefesi Kaptan Naricelli’ye…


   Kim miyim?
- Boş versen(iz)e!


Yürek gerçeğinizle kalın... Sev(g)ilerimle...


.Eleþtiriler & Yorumlar

:: Ýyi ki Varsýnýz
Gönderen: Didem / , Türkiye
23 Eylül 2009
Göz pýnarlarýmda bir damla, geri mi gitsin, ileri mi bilemedi. Ancak yazýnýzý okurken soluksuz kaldýðýmý, içimin acýdýðýný, saçlarýnýzý okþamak, sizi sarýp sarmalamak, iyi ki varsýnýz demek istediðimi þimdi dile getirebiliyorum. Bir yandan sessizce aðlýyorum. Yalnýz deðiliz ve yalnýz deðilsiniz, biliyorum bunu. Yazýnýzý iki kere üst üste okudum, her okuyuþumda daha bir derine indi kelimeleriniz içimde. Hep yazýn ve hep paylaþýn olur mu, sizi izleyenlerden biri de ben olacaðým bundan böyle.

:: "hüzün rakýmý yüksek þehir"
Gönderen: Esra Ýþbilen / Ýstanbul/Türkiye
26 Ekim 2005
offf!!bu kadar mý güzel itiraf edilir! bu kadar mý güzel bi adam betimlenir!!hüzün rakýmý yüksek þehir...bu þehire bu taným nasýl da yakýþýr!dilini çok sevdim!

:: geç...
Gönderen: Boran Kalay / /
4 Mart 2005
belki "sana" senin olmaktan o kadar uzak ki ya da siz olmaktan onun için yazarýn kim olduðu önemli deðildir be can. konuþmadan da anlaþýlýr baþlamadan da terkedilir insanlar. kabuklarýný soyduk hep sevdiklerimizin ama onlarýn hep kabuklarýydý vitamin noktalarý senin gibi deðillerdi, kabuksuz yaþamaya alýþkýn vitaminlerine sahip çýkabilen. (s)aný(k) sandalyesinden kalk bir an önce oraya oturmasý gerekenler önce yarým býraktýklarý senfoniyi tamamlasýnlar...

:: Gülüm/se
Gönderen: Brahmsý Sever misiniz? / Muðla/Türkiye
14 Þubat 2005
En iyi yaptýðýn þeyin bu yakýcý tümcelerine raðmen hala GÜLMEK olduðuna inanýyorum. Nereye saklýyorsun bu kadar duyguyu o minicik bedeninde, ne zaman aðlýyorsun bu denli bizi hep barýþtýrýken hayatla. Projemle arama girdi hüznün, bunu bitirmezsem kim alacak beðendiðin evi. Di mi ;)

:: CanCan'a...
Gönderen: Zeynep ERDÝNÇ / Ýstanbul/Türkiye
14 Þubat 2005
balýklar ve kediler... bir okyanusta oynaþýyorlar... seviþiyorlar Özge' nin kalemiyle... ne þanslýlar, benim gibi, yeniden tanýdýk kelimelerin tadýna vararak...

:: ....
Gönderen: Pelin Onay / Ýzmir/Türkiye
11 Þubat 2005
..deniz kokuyor bu satýrlar, mavi ve sevgi kokuyor.. ..kalemin çok güzel, kalemini býrakma..seni okumak keyifli ve güzeldi..

:: ...
Gönderen: yeþim kýrlý / Ýzmir/Türkiye
11 Þubat 2005
sabýrsýzlanýyorum yeni yazýlarýný okumak için...

:: maxima
Gönderen: Fitnat HATIRLI / Ýzmir/Türkiye
8 Þubat 2005
içinde sakladýðýn bir volkan var sanki.uzun sessizliklerin ardýndan öyle bir patlýyorsun ki tüm duygular bir lav gibi içinden taþýp kaleminin ucundan dökülen satýrlarla benim içime akýyor ve okuyan herkesin.hep sýcak kal.

:: Yürekten
Gönderen: Gökhan Cem ASLAN / /Avusturya
7 Þubat 2005
Kelime kapandi!Koptu sonbaharin kellesi! Tam sana dokunacakken içimde ani bir fren sesi... Kalemin f1rçami utandirdi yine çamuru ve yüregimi.

:: Alık... Balık...
Gönderen: Umut Çocuk / /
2 Þubat 2005
Gerçekten sence hala var mıdır yüreği sidik kokacak kadar geniş cennet kokacak kadar alık... Bir balık

:: hoþgeldin..!
Gönderen: Mehmet Aydin / Ankara/Türkiye
31 Ocak 2005
Kýrgýnlýklarýn da sen gibi çiðnemeden yutulmuþ...Kýlýcýný çekmen ne kadar anlamlý yüreði sidik kokanlara.Yazýlarýnla hoþ geldin..

:: ...
Gönderen: Kaan Ozer / Ankara/Türkiye
30 Ocak 2005
Kandan bir dekor düþün... kollarý(n) açýsýna bakýlmadan gerilmiþ, içinden girdap sesli boðulmalar geçen kara düþsüz üç eylülün tepelediði 23 senenin ötesine taþýnmýþ maðdur(e)-siz-... Ýki derenin bir arasýnda aþk olmasa yazabilirmiydin sanýyorsun? Bir aþk boyu, kar boyalý, kandan tokalý þirin kýz..Bu yazý haddini aþmýþcasýna fiyakalý... "Sen" kadar eminim ellerinin doðusundan doðan mürekkebe benzeyen O'nu ne kadar güzel anlatabildiðinin...Lakin gittiðin her yüz nefes O'na; izole edilmiþ þaþaalý petunyalar O'na; kükürt kokulu badirelerde tökezlemeyen "Sen"den, kuruntusuz bir senfoni... Bu esere 1/113 benden... eywallah... devamý aðýr olsun dileklerim daimidir bilesin... kalemine saðlýk...

:: Hoþgeldin
Gönderen: E.B / M/Ýspanya
29 Ocak 2005
Böylesine harikalýðý ben bir yerlerden tanýyorum.Yeniden aramýza hoþgldin ÖzgeCan Gündoðdu.. bir daha bu kadar özletme kendini..

:: Yüreði kaleminden, bakýþlarý sözlerinden...
Gönderen: gönül sevinç / Türkiye
29 Ocak 2005
Merhaba yazýnýzý ilgiyle okudum. Beðendim... Devamýný diliyorum yüreðinize saðlýk/GönülSEVÝNÇ

:: hoþgeldiniz
Gönderen: Kâmuran Esen / Bolu/Türkiye
28 Ocak 2005
Merhaba Ö.c.G. (Bu gizlilik niyeyse!) Anlatýmýnýz þiirsel.......O nedenle sizin çok güzel þiir yazacaðýnýzý veya yazdýðýnýzý düþünüyorum......Güzel dile getirlmiþ bir itiraftý....Sevgiyle kalýn...Kâmuran ESEN




Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.


Yazarýn deneme ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Trajikomedramik Otologlar
Cam"dan Çocuða Can"dan Satýrlar…
Son Yazý (N)
Bütün Suç Mevsimlerde *
Agrutra Mirva*
Sn 2 (Bin) +v
Hepimizden Ýyi Biliyor

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Via Crusis [Þiir]
Üvey Sevgili [Öykü]
Cevabý Yok Sorular [Öykü]
Beþ Yaþ Öznesi [Öykü]
Ölü - M - Cül [Öykü]
Ýki Kere Ýki Kaç (K) Eder? [Öykü]


Ö.c.G kimdir?

Sürgünü akvaryum olan bir okyanus balýðý. . .

Etkilendiði Yazarlar:
. . .


yazardan son gelenler

bu yazýnýn yer aldýðý
kütüphaneler


yazarýn kütüphaneleri



 

 

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Ö.c.G, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.